Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-14

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Küçük Eray, mektuplaştığı Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun gibi asker olmak istiyor

GAZİANTEP’te Açıkbaş ailesinin oğulları Eray Açıkbaş’ın, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile 2 yıl önce mektuplaştığı ortaya çıktı. Aldığı haberle hüzne boğulan küçük Eray, “Ben de çok sevdiğim ama şehit olan Yüzbaşı Burak Coşkun gibi asker olmak istiyorum” dedi.

Fırat Mahallesi’nde oturan Açıkbaş ailesinin 3 çocuğundan ikincisi olan Eray, 2019 yılında 24 Kasım İlkokulu’nda öğrenim görürken, öğretmeni Elif Çelik aracılığıyla Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun’a duygularını anlatan bir mektup yazdı. Mektuba geri dönüş yapan Yüzbaşı Coşkun, minik Eray’a üniformasında taşıdığı pars simgeli bröveyi de hediye olarak gönderdi.

‘3 OĞLUMDA VATANA FEDA OLSUN’
Kendisine mektup yazan küçük Eray’a cevap veren Yüzbaşı Burak Coşkun’un Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde sürdürülen Pençe Kartal-2 Harekatı’nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olması, Açıkbaş ailesinde üzüntü yarattı. Acı haberin ardından hüzünlenen küçük Eray’ın annesi Semra Açıkbaş, “2 yıl önce bu mektup sayesinde Burak komutanla tanışma fırsatı bulduk. Onu hiç görmedik ama tanımadan çok sevdik. Yüreğiyle, kişiliğiyle nasıl biri olduğu mektuptan da belli oluyor. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin. Şehit komutanımızdan geriye kalan mektubu ömrümüz boyunca saklayacağız. En üzüldüğümüz şey ise bize böyle acı bir hatıra olarak kalması. Sözün bittiği yerdeyiz. Benim 3 oğlum var ve 3’ü de bu vatana feda olsun. Onlar askerlik yapmak isterlerse ben hep destek olurum’ diye konuştu.

‘ŞEHİT HABERİNİ ALINCA ÇOK ÜZÜLDÜM’
Okulda mektubu yazdıkları günü anlatan ve şehit haberini aldığında çok üzüldüğünü ifade eden Eray Açıkbaş ise duygularını şöyle anlattı:

“Öğretmenim sınıf olarak askerlere mektup yazıp kargo ile göndereceğimizi söyledi. Benim mektubum Burak komutana gitmiş. İlk önce çok mutlu oldum. Ama şehit olduğu haberini alınca çok üzüldüm. Burak komutanımızın şehit olduğunu annem bana ‘komutan şehit oldu, Allah rahmet eylesin’ demesiyle öğrendim. Burak komutanımın bana yazdığı mektubu hep saklayacağım. Ben de Burak komutan gibi asker olacağım.”

Reklam Alanı

Küçük Eray’ın ağabeyi İbrahim Açıkbaş ise kardeşine mektup yazan Yüzbaşı Burak Coşkun’un şehadet haberini alınca çok üzüldüklerini ifade etti.

ŞEHİT YÜZBAŞININ MEKTUBU
Öte yandan Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un küçük Eray’ın kendisine yazdığı ve asker olmak istediği mektubunun kendilerini çok sevindirdiğini anlattığı cevabında, bir anısını şöyle kaleme aldı:

“Ben teğmenken bir komutanım bana yıllarca aklımdan, kalbimden çıkmayan bir nasihat vermişti. Nerede olursan ol, kimlerle karşılaşırsan karşılaş, arkanda hoş bir seda bırak demişti. İşte Eray sen ve arkadaşların yüreğimizde bir ömür unutamayacağımız hoş bir seda bıraktınız.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun’un mektubu
– Eray Açıkbaş ile röp
– Semra Açıkbaş ile röp
– İbrahimi Açıkbaş ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Mustafa KANLI-Kamera:Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA)

=================================

TPAO Genel Müdürü Bilgin: Hedefimiz Karadeniz doğalgazını 2023’te hizmete sunmak (2)
 
BÜYÜKDEDE: KARADENİZ’DEKİ SANAYİ ALANLARINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Filyos Çalıştayı’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan sanayi alanları toplamının ülke sanayi alanlarının yüzde 8’ini oluşturduğunu söyledi. Karadeniz’deki sanayi alanlarını arttırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Büyükdede, “Bölgenin coğrafi zorlukları sanayi alanlarının üretilmesini etkilemektedir. Bizim en az 300 bin hektar yeni sanayi alanı üretme hedefimiz bulunmakta ve bu bölgenin her bir metrekaresi bizim için çok önem arz etmektedir. Kıyı Karadeniz’in kısıtlı coğrafi imkanlarında Filyos Vadisi potansiyel bir üretim havzası olarak bizlerin gözbebeği bir bölgedir. Bakanlığımız geçen 10 yıl içerisinde Filyos’un kıymetinin farkına varmış ve bu konuda bugüne kadar burayı doldurabilmek için çok ciddi çalışmalar yapılmıştır. Karadeniz’in en büyük limanlarından biri olan Filyos Limanı ise Batı Karadeniz’in kalkınmasında çok önemli bir role sahip olacaktır. Endüstri bölgesi sınırları içinden geçen demir yolu hattı bölgeyi Ankara’ya ve İç Anadolu’ya bağlayacak ve dünyayla entegre edecektir. Çaycuma Havaalanı’nın bu bölgede tek havaalanı olarak Filyos Vadisi’ne değer katacaktır. Bakanlığımız, Filyos’in eşsiz doğasına zarar verilmemesi için özel bir hassasiyeti vardır. Tam bulunduğumuz bölgenin ön tarafında bir kuş cennetimiz var ve burayı biz de bütün bu havzaları yaparken özel bir ihtimamla koruduk, TEMA Vakfımızla beraber özel bir çalışmanın içinde olduk. Sağ olsunlar, TPAO da boru hatlarını geçirirken burayı koruma altına aldı. Endüstri bölgemizde çevreyi kirletmeyen, katma değerli sanayi sektörlerinin yer alması öncelikli hedefimizdir” dedi.

Büyükdede, yapılacak yatırımlarla birlikte Gerede- Karabük- Zonguldak üçgenindeki Filyos vadisinin, konut alanları, sosyal alanlar, eğitim ve ticaret alanları ile dev bir şehir projesi haline getirileceğini ifade etti.

“12 KİLOMETRELİK BİR DEMİRYOLU YAPILACAK”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün de Filyos Limanı’nın demir yolu ve kara yolu bağlantılarını sağlamak için proje hazırladıklarını söyledi. Filyos’ta 12 kilometrelik bir demiryolu yapılacağını ifade eden Eyigün, “Bunun da hazırlıklarını yapmaktayız. Filyos Liman’nın hem ulusal hem de uluslararası demir yolu ağına bağlanması Türkiye’nin herhangi bir yerinden Filyos’ta demirleyen bir gemiye yükü vermek, tüm dünyaya, başka limanlara yükü göndermenin imkanı oluşacak. Filyos Limanı sadece bir geminin demirleyip yük aldığı bir rota değil, aynı zamanda bir lojistik merkez aslında. Çünkü burada gümrüklü bir saha olacak. Ticari açıdan ülkemizin diğer tüm paydaşlarıyla, dünyadaki tüm müşteriyle hizmet sunacağı yada alacağı, lojistik ve fiziksel açıdan da rahat bir nokta olarak da ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Denizler Genel Müdürü Ünal Baylan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın konuşmalarıyla çalıştayın bugünkü oturumu sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Hasan Büyükdede konuşması
Yalçın Eyigün konuşması
Haber-Kamera-Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK(DHA)

======================

2 gün önce aldığı aracını, hurda halde buldu

Antalya’da bilgisayar tamircisi Emre Akdağ (23), iki gün önce aldığı hafif ticari aracını, park ettiği yerde hurda halde buldu. Camları kırılan, lastiği patlatılan aracını görünce şok yaşayan Akdağ, “Bunu yapanın nasıl bir insan olduğunu merak ediyorum” dedi. Olay anı, anbean kameralara yansıdı

Olay, dün sabah erken saatlerde Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi’nde meydana geldi. Bilgisayar ve güvenlik kamera malzemeleri satan Emre Akdağ, işyeri için kullanmak üzere iki gün önce hafif ticari araç satın aldı. Aracını Antalya’da evinin önündeki sokağa park eden Akdağ, sabah uyandığında aracın sol tarafı ile arkasındaki tüm camlarının kırıldığını, bir lastiğinin bıçakla kesildiğini, diğer lastiğe de çiviyle tuzaklama yapıldığını fark etti. Olay anı, anbean kameralara yansıdı. Akdağ’ın durumu bildirmesi üzerine gelen polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. 
Başına gelenin şokunu yaşadığını belirten Emre Akdağ, “Şimdiye kadar böyle bir olay yaşamadım. Bir insanın bunu nasıl yaptığını merak ediyorum. Aracın camlarını kırmış, lastiğini patlatmış. Ciddi zararım var” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
(Güvenlik kamerası)
-Aracın camlarını vurulması
-Zanlının arka cama da vurması
-Zanlının kaçarak uzaklaşması
-Detay

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI- Adem AKALAN/ANTALYA,(DHA)

=================================

2 ay önce darbettiği kişiyi tabancayla öldüren kişi tutuklandı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, daha önce darbettip yaraladığı Burak Berdan’ı (41) dün de tabancayla vurarak öldüren Ramazan Öcal (42) tutuklandı.

Olay, dün öğle saatlerinde ilçeye bağlı Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. Husumetli olan Barış Berdan ve Ramazan Öcal arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Öcal’ın, yanında taşıdığı tabancayla ateş ettiği Barış Berdan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan ve bir süre sonra teslim olan Ramazan Öcal, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Öcal, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı. Barış Berdan ise bugün Sakarya’nın Kocaali ilçesinde toprağa verildi.
Ramazan Öcal’ın 20 Aralık 2020’de de tartıştığı Barış Berdan’ı sopayla darpettiği ortaya çıkmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Adliye önünden görüntü
-Zanlının Adliyeden çıkarılması
-Cezaevine gönderilişi
-Adliyeden detay görüntüler

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

======================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!