Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Bitlis’te, kaza kırıma uğrayan askeri helikopter enkazını kaldırma çalışması (2)
HELİKOPTERİN ENKAZI KALDIRILDI

Bitlis’in Tatvan ilçesi Çekmece köyü yakınlarına düşen ve dün akşam saatlerinde kaza kırım ekibinin yaptığı incelemelerin ardından sabah saatlerinde başlayan enkaz kaldırma çalışmaları, akşam saatlerinde tamamlandı. Bölgeye gönderilen 2 vinçle helikoptere ait parçalar, TIR’ın kar nedeniyle enkaz bölgesine gidememesi nedeniyle titizlikle toplanıp, traktörlere yüklendi. Daha sonra da bu parçalar traktörlerden alınarak, ikinci yükleme için Çekmece köyünde bekleyen TIR’a aktırıldı. Yapılan çalışmaların ardından da akşam saatlerinde TIR güvenlik önlemleri altında köyden ayrıldı. 
Kaza kırım sonucu 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı helikopter enkazını taşıyan TIR’ın köyden çıkmasından sonra ise 2 gündür bölgede bulunan ve güvenlik önlemi alan askerler de bölgeden ayrıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İş Makinesi ve vinçlerin köye gelmesi
-Helikopteri taşıyacak tırın köye getirilmesi
-İş Makinesi ve traktörle helikopterin parçalarının taşınması
-Tırın köyden güvenlik önlemleri altında ayırlması
-Özel ve genel detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE /BİTLİS,(DHA)
====================================

Tartıştığı eski eşini tüfekle öldürdü

DENİZLİ’nin Çal ilçesinde, Osman A. (27), 6 ay önce boşandığı 1 çocuğunun annesi eski eşi Fatma Kovan’ı (25) pompalı tüfekle vurarak öldürdü.
Olay, saat 19.00 sıralarında Sazak Mahallesi’nde meydana geldi. Fatma Kovan, 6 ay önce boşandığı eski eşi Osman A.’nın evinin önüne geldi. Burada eski eşler arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Osman A., Fatma Kovan’a pompalı tüfekle iki el ateş etti. Talihsiz kadın kanlar içerisinde kalırken, Osman A. ise otomobiliyle kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Fatma Kovan, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Çal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kovan, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olayın yaşandığı evden detay
-Evin bahçesinden görüntüler
-Fatma Kovan’ın fotoğrafı
-Osman K.’nın fotoğrafı

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
========================

Hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı

MERSİN’de 200 metrelik uçuruma yuvarlanan hafif ticari araçtaki 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Kaza, merkez Yenişehir ilçesi Çukurkeşlik Mahallesi Kanyon mevkisinde meydana geldi. Faruk Olgun’un kullandığı 33 NPH 07 plakalı hafif ticari araç, toprak yolda kontrolden çıkarak, yaklaşık 200 metre yükseklikteki uçurumdan yuvarlanıp, ağaçlara çarparak durdu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü Faruk Olgun ile araçta bulunan Yaren Çetinkaya, Hilmi Can Kınalı, İzzet Can Kınalı ve Emre Özyatar saatler süren çalışmanın ardından uçurumdan çıkarıldı. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Hilmi Can Kınalı’nın hastane yolunda, ambulansta hayatını kaybettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerine gelen kurtarma ekibi
-Uçurumdaki aracın görüntüsü
-Ekiplerin kurtarma çalışması için hazırlık yapması
-Ekiplerin halatlar yardımı ile inmesi
-Ulaşılan yaralıların bulunduğu yerden çıkarılması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: MERSİN,(DHA)
========================

3 gün önce yardım için evine getirdiği kadının cansız bedeniyle karşılaştı
 
ANTALYA’da Tahsin Dönmez (57), 3 gün önce bitkin halde sokakta görüp, evine götürdüğü Necibe Uzun’un (51) akşam eve döndüğünde cansız bedeniyle karşılaştı. Dönmez, “Parkta korkmuş şekilde denk geldim. İçim el vermediği için evime getirdim. Geceleri sabaha kadar kusuyordu. Hastaneye götürmek ve durumu polise bildirmek istedim ama hiçbir şekilde kabul etmedi” dedi.
Olay, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Göksu Mahallesi 6885 Sokak’taki gecekonduda yaşandı. Tarım işçisi olarak çalışan Tahsin Dönmez, 3 gün önce sabah saatlerinde işe giderken, yolunun üzerinde bulunan bir parkta Necibe Uzun’u (51) bitkin halde gördü. Kadının durumuna üzülen Dönmez, Uzun’u yardım amacıyla kaldığı eve götürdü. Dönmez, 3 gün boyunca kendisinde kalan Uzun’u akşam saatlerinde işten gelince, yerde hareketsiz halde buldu. Dönmez, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen polis ve sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde, Uzun’un hayatını kaybettiği belirlendi. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Necibe Uzun’un cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin soruşturması sürüyor.

‘GECELERİ SABAHA KADAR KUSUYORDU’
Yardım ederek evine aldığı kadının işten dönünce cansız bedenini gören Tahsin Dönmez, büyük üzüntü yaşadı. Dönmez, “Necibe Uzun’u üç gün önce sabah erken saatlerde yolumun üzerinde bulunan bir parkta korkmuş şekilde denk geldim. O şekilde olmasına içim el vermediği için evime getirdim. Bende kaldığı sürede durumu iyiydi ama geceleri sabaha kadar kusuyordu. Hastaneye götürmek ve durumu polise bildirmek istedim ama hiçbir şekilde kabul etmedi. Bugün sabah işe gittim, ancak akşam eve geri döndüğümde kadını hareketsiz şekilde buldum. Hemen polis merkezine giderek durumu bildirdim. Ne yapacağımı bilemedim. Kadını o şekilde görünce şok oldum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Gecekondu detay
-Polisler detay
-Tahsin Dönmez detay
-Savcı ve olay yeri inceleme ekipleri detay
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

Otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

ADANA’da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Çukurova ilçesi Topalak Mahallesi’nde meydana geldi. Yakup K. yönetimindeki 33 DZ 292 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekipleri, sürücü Yakup K. ile yanındaki Fatih K.’yi sıkıştıkları otomobilden çıkardı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Adana Şehir ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden genel detay
-Polis ekiplerinin otomobilin yanına inmesi
-Polislerin otomobilde inceleme yapması

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI /ADANA,(DHA)
==========================

Gölün kenarında maskesiz gezince ceza yazıldı

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde, Sapanca Gölü kenarında maskesiz gezen kişiyi güvenlik kamerası sayesinde gören polisler, ekipleri yönlendirdi. Maskesiz gezen kişiye ceza yazıldı.
Önceki gün Sapanca Gölü kenarında maskesiz gezen bir vatandaş, güvenlik kameralarına yakalandı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisler, telsiz ile durumu ekiplere bildirdi. Polis ekibi sahil kenarında bulunan vatandaşın yanına giderek, koronavirüs tedbirlerine uymayıp, maske takmaması nedeniyle ceza yazdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Güvenlik kamerası görüntüleri
Maskesiz gezen kişi
Ekiplere anonsla bildirilmesi
Ekiplerin ceza kesmesi 

Haber-Kamera: Güven HASBAŞ /SAPANCA(Sakarya),(DHA)
==========================

Kendisini dolandırmaya çalışan şüpheliyi polise yakalattı; o anlar kamerada

KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesinde Ali Tankışı (63), telefonda kendisini polis olarak tanıtıp ‘İsmin FETÖ’cülerin üzerinde çıktı’ diyerek dolandırmak isteyen H.T.’yi (20), polise yakalattı. Dolandırıcının yakalanma anı ise güvenlik kameralarınca kaydedildi.
Yurt dışından emekli Ali Tankışı’ya ulaşan bir kişi, terörle mücadele şube müdürlüğünden aradığını, isminin FETÖ’cülerin üzerinde çıktığını belirterek, bankadaki parasına operasyon kapsamında el konulması gerektiğini söyledi. Ali Tankışı ise telefondaki kişinin dolandırıcı olduğunu anladı ve bankada 11 bin TL’si olduğunu, onu da verebileceğini söyledi.

TELEFONU KAPATIP KARAKOLA GİTTİ
Dolandırıcı bunun üzerine parayı Ali Tankışı’ya parolanın ‘Vatan’ olduğunu belirtip, parayı getireceği adresi söyledi. Yaşlı adam telefonu kapatıp polis karakoluna giderek yaşadıklarını anlattı. Bunun üzerine Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaşlı adamı seri numaraları alınmış 11 bin TL ile dolandırıcının verdiği adrese bıraktı. Bir süre sonra Ali Tankışı’nın yanına H.T., gelerek parolayı söyleyip 11 bin TL’yi yaşlı adamdan aldı. H.T., parayla uzaklaşmak istediği sırada polisler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. O anlar güvenlik kameralarınca da kaydedilirken, H.T., emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

‘ALEYKÜMSELAM VATAN’
Yaşadıklarını anlatan Ali Tankışı, tanımadığım bir numaradan arayan kişinin kendisini polis olarak tanıtıp ‘İsminin bir yol aramasında FETÖ’cülerin üzerinden çıktı’ diyerek bankadaki parasını istediklerini belirterek, “Ben ’11 bin liram var’ dedim. O da ‘Biz o parayı güvence altına alacağız. Parayı çek, dediğimiz yere getir. Parolamız vatan, parolayı söyleyen kişiye parayı teslim et’ dedi. Ben de hemen polise gittim ve onlar da sağ olsun çok yardımcı oldu. Dedikleri yere gittim ve yanıma bir genç gelerek ‘Selamünaleyküm vatan’ dedi, ben de ‘Aleykümselam vatan’ dedikten sonra parayı çıkarıp teslim ettim. Daha sonra sivil polisler genci hemen yakaladı. Vatandaşlar dolandırıcılara karşı dikkatli olsunlar” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Dolandırıcının Ali Tankışı’nın yanına gelmesi
-Polislerin yakalaması
-Adliye götürülmesi
-Tankışı’nın yaşadıklarını anlatması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ /PAZARCIK(Kahramanmaraş),(DHA)
===============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!