Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Antalya’da, eşini tabancayla vurarak öldüren koca adliyede (2) 
‘AMACIM EŞİMİ VURMAK DEĞİLDİ’

Antalya’nın Alanya ilçesinde motosikletle giderken takibe aldığı boşanma aşamasındaki eşi Rabia Doğan’ı tabancayla ateş ederek öldüren, yanındaki H.B. adlı erkeği de yaralayan Besat Doğan’ın adliyedeki işlemleri tamamlandı. Savcılık ifadesi sonrası mahkemeye sevk edilen Besat Doğan, ‘kasten öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Besat Doğan’ın emniyetteki ilk ifadesi de ortaya çıktı. Besat Doğan’ın ifadesinde, “4 yıldır cezaevindeyim. İçerideyken Rabia’nın uyuşturucu kullandığını öğrendim. Cezaevinden izinli çıktığım sürede eşimi uyuşturucudan kurtarmak için uğraştım. Bir haftadır eşimle birlikte yaşıyorduk. Olay günü Kestel bölgesinde bulunan Rabia’nın akrabasına ziyarete gittik. Rabia burada huzursuzluk çıkardı, bunun üzerine ben aracımla oradan ayrıldım. Rabia’nın jandarmaya gittiğini daha sonra öğrendim. Jandarma karakolunun önüne gittim. O sırada Rabia’yı onu uyuşturucuya alıştırdığını düşündüğüm H.B. ile motosiklete binerken gördüm. H.B. beni gördü ve sırıtarak baktı. Bunun üzerine sinirlenerek arkadan aracımla takip ettim. Benzinliğin önüne geldiğinde araçta bulunan silahı alarak H.B.’ye doğru ateş ettim. Motosikletin üzerinden ikisinin de düştüğünü gördüm. H.B. kaçmaya başladı. Ben de araçtan inerek H.B.’nin arkasından gittim. Bu sırada Rabia elimdeki tabancaya sarıldı ve gitmeme engel oldu, o sırada yaşanan arbedede silah birkaç el ateş aldı. Rabia yere düştü. Ben tekrar H.B.’nin peşinden gittim. Birkaç el daha ateş ettim. Daha sonra aracıma binerek olay yerinden ayrıldım. Amacım eşimi vurmak değildi. H.B. isimli şahsın eşimden uzak durmasını sağlamak için onu vurmak istedim ama öldürmek istemedim” dediği öğrenildi.
TOPRAĞA VERİLDİ
Öte yandan olayda yaşamını yitiren Rabia Doğan ise yakınlarının katıldığı cenaze töreniyle gözyaşları arasında Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde bulunan Hanönü Mezarlığı’na toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Cenaze getirilirken görüntü
– Cenaze namazı kılınırken görüntüler
– Cenaze mezarlığa götürülürken görüntüler 

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

======================

İş yerini basıp, çalışanlara saldırarak kasadaki parayı çalan 3 kişi yakalandı

Reklam Alanı

GAZİANTEP’te, girdikleri kasap dükkanında kemer ve bıçakla çalışanlara saldırıp iş yerinin camlarını kırarak kasadaki parayı çalan 3 kişi, güvenlik kamerası görüntülerinden kimlikleri tespit edilerek yakalandı.

Şenyurt Mahallesi’nde dün 3 kişi, bir kasap dükkanının önüne geldi. Bu kişilerden 2’si dışarıda beklerken, diğer ise içeri girip, elindeki kemerle 2 çalışana vurmaya başladı. Çalışanlar korkup kaçarken, 3 şüpheli dışarıdan camlarını kırdıkları iş yerine zarar verdi. Ellerinde bıçaklar ile etrafta tedirginliğe yol açan şüphelilerden birisi içeri girip kasada bulunan parayı aldı. Şüpheliler, bir süre daha iş yerine zarar verdikten sonra kaçtı.

İhbar üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Görgü tanıklarının bilgisine başvurup, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin kimliğini tespit etti. Düzenlenen operasyonla 3 şüpheli yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Şüphelilerin işyerine gelişi
– Çalışanlara saldıranlar
– Ellerinde bıçaklarla işyerine zarar verenler
– İşyerinin camını tekmeleyerek kıranlar
– Ellerinde bıçaklarla sokakta dolaşan şüpheliler
– Bir şüphelinin kasadan para çalması
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ – Kamera: GAZİANTEP- DHA

=======================

50 yıldır müzede sergilenen heykel ‘Artemis’e ait çıktı

BOLU’da, 50 yıldır müzede, ‘Roma dönemine ait kadın büstü’ olarak sergilenen heykelin Yunan mitolojisi tanrıçalarından Artemis’e ait olduğu ortaya çıktı.

Bolu kent merkezinde bulunan Akpınar Mahallesi’nde 1971 yılında Kız Enstitüsü inşaatı için yapılan kazıda, mermer kadın büstü bulundu. Roma dönemine ait olduğu belirlenen kadın büstü, Bolu Müze Müdürlüğü’ne ait müzede sergilenmeye başladı. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası kentte tarih turizminin ön plana çıkarılmasını sağlamak amacıyla arkeologlardan oluşan bir heyet oluşturdu. Heyet, Bolu Kent Müzesi’nde bulunan heykeller üzerinde inceleme yaptı. Müzede ‘Roma Dönemi’ne ait Kadın Büstü’ olarak 50 yıldır sergilenen heykelin Artemis’e ait olabileceğinin düşünülmesi üzerine çalışma başlatıldı. Çalışmanın sonucunda uzmanlar tarafından, heykelin Yunan mitolojisi tanrıçalarından ‘Artemis’e ait olduğu belirlendi. Yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu düşünülen heykelin saç kısımlarının boyalı olması ve bu zamana kadar tahrip olmaması nedeniyle, dönemin kamu binasında sergilendiği ve dünyada eşi benzerinin bulunmadığı belirtildi.

‘OLDUKÇA ÜST DÜZEY BİR SANAT ESERİDİR’
Heykel hakkında bilgiler veren Düzce Konuralp Antik Tiyatro Kazı Heyeti Ekip Üyesi Arkeolog Dr. Güzin Bilir, “Karşınızdaki ‘boyalı kadın başı’, vahşi doğanın, bereketin, avcılığın ve okçuluğun simgeleştirilmiş hali olan Artemis’tir. Bolu’nun doğal tabiat zenginliklerinin bir nevi kişileştirilmiş hali olan Artemis başı muhtemelen ada mermerinden veya Atina mermerinden yapılmış, oldukça üst düzey bir sanat eseridir. Kaliteliği, işçiliği ile dikkat çeken eser muhtemelen ithal olarak gelmiş, atölyesi ise güney İtalya bölgesi kökenli olabilir. Stilistik özelliklerine gelecek olursak eserin dikkat çekici noktası: yoğun boya izleri, özellikle saçlarında koyu kırmızı boyanın mevcut olmasıdır. Kızıl saç güzelliğin bir simgesi olarak görüldüğünden kadın saçları için kızıl boya tercih edilirdi” diye konuştu.

AUGUSTUS DÖNEMİNDE PROPAGANDA AMAÇLI ÜRETİLMİŞ
Güzin Bilir, heykelin ilk Roma İmparatoru Augustus döneminde propaganda amacıyla önemli kentlere gönderilmiş olabileceğini belirterek, “Hem Klasik dönem hem Helenistik dönem heykeltıraşlık özelliklerini gösteren ‘eklektik’, yani karışık bir eserdir. Böyle eserler özellikle ilk Roma imparatoru Augustus döneminde propaganda amaçla üretilmiş olup Roma eyaletlerde önemli yerlere dikilmiştir. Milattan önce 27 ve milattan sonra 14 yıllarına tarihleyebileceğimiz eser, Bolu kentinin en merkezi yerinde Akpınar semti, kız enstitüsü inşaatı sırasında bulunmuştur ve çok iyi korunmuş olmasından dolayı da kendi dönemi içinde, kent merkezindeki önemli bir kamu binası içinde kapalı bir alanda bulunuyor olmalıdır. Bu kadar kaliteli bir sanat eserinin Bolu’da bulunması, doğal ve tabiat güzelliklerinin yanında tarihsel ve kültürel güzelliklerinin de var olduğunu bizlere kanıtlar durumdadır. Aslında bu eser Bolu’nun doğal zenginlikleriyle kültürel mirasının bir nevi birleşmiş halidir” dedi.

‘ROMA İMPARATORLUĞU’NDA BOLU’NUN DEĞERİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ’
Heykelin kentte bulunmuş olmasının Bolu’nun Roma İmparatorluğu’ndaki önemini gösterdiğini anlatan Bilir, “Yabancı turistler, geldiklerinde güzel bir alanda bu Artemis başını görmek isterler. Dünyadaki diğer örneklerinde çok önemli müzelerde sergileniyor. Az sayıda kendi döneminde sürekli bir modelin aynı basılması sön konusu oluyor. Ancak bu öyle bir heykel ki; kendi dönemi içerisinde basılıyor ve tekrarı basılmıyor. O yüzden çok çok önemli ve kullanılan mermer açısından çok değerli. Bu da demek oluyor ki Roma İmparatorluğu’nda Bolu’nun yerinin ve değerinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Napoli’de yapılıp buraya gönderiliyor” diye konuştu.

‘DÜNYADA TEK VE BOLU’DA ÇIKARILMIŞ BİR ESER’
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş de heykelin dünyada eşsiz olduğunu belirterek, “Tek olan, dünyada eşsiz olan eserlerden. Buna ‘Unique’ deniliyor. Tek olması marka değeri oluşturuyor. Dünyada tek ve Bolu’da çıkarılmış bir eser. Bolu’nun ne kadar önemli bir yer olduğunu ve tarihinin ne kadar değerli olduğunu, Hitit döneminden bugüne kadar altımızda ne kadar eser olduğunu gösteriyor. Bu eserle birlikte Bolu’nun tarihinin gün yüzüne çıkması için ufak tefek dokunuşlara ihtiyacımız var. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkmasında yarar olduğunu biliyoruz. Dünyada bu eserleri görmek için milyonlarca insan geziyor. Turizm kentiysek bir tarihi olarak da eksik olmamalıyız. Bunun devamını hep beraber getireceğiz” ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Murat Küçük anons
-Heykelin müzedeki görüntüsü
-Dr. Güzin Bilir’in açıklamaları
-Bolu TSO başkanı Türker Ateş’in açıklamaları
-Heykelin maketinin görüntüleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK-Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

==========================

Telefon direğinde mahsur kalan kediyi muhtar kurtardı

ŞANLIURFA’da kendisine saldıran köpeklerden kaçıp çıktığı telefon direğinde mahsur kalan kedi, mahalle muhtarı Ali Çizik tarafından kurtarıldı.

Direkli Mahallesinde bir kedi, kendisine saldıran köpeklerden korkarak telefon direğine tırmandı. Ancak kedi direkte mahsur kaldı. Kediyi görenler, mahalle muhtarı Ali Çizik’e haber verdi. Ali Çizik, direğe tırmanıp kediyi indirdi. Muhtarın yere bıraktığı kedi, hızla uzaklaştı, mahalle sakinleri Çizik’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Telefon direğine tırmanan Kadir Çizik
– Mahsur kalan kediyi direkten indirilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

============================

Limanda 3 bin 860 kilo esrar, 99 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

KOCAELİ’de bir limanda düzenlenen operasyonda konteynerde bulunan 3 bin 860 kilo esrar ile 99 bin adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine bir limanda operasyon düzenledi. Bir Ortadoğu ülkesinden Akdeniz ülkesine gidecek olan gemide arama yapıldı. Konteynerde inşaat molozları arasında karton kutuların içerisinde 3 bin 860 kilo esrar ile 99 bin captagon uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!