Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

CİLT KANSERİNDEN YÜZÜNÜ KAYBEDEN BABA: KIZIMI ÖPMEYİ ÇOK ÖZLEDİM
 
KONYA’da burnunda çıkan bir siğilin, zamanla yüzünde çoğalıp, yara oluşturmasının ardından cilt kanseri olduğu anlaşılan Bahattin Yılmaz (43), dudağı, burnu, damağı ve gözlerini kaybetti. Yüzünü sürekli sargıda tutmak zorunda kalan ve aldığı 914 lira engelli maaşının 400 lirasıyla kiraladığı eski bir sanayi sitesindeki dükkanda yaşamını sürdüren Bahattin Yılmaz, “Hastalığımla yüzümü kaybettim. Yüzüm olmadığı için insanlar benden korkup, çekiniyor. 13 yaşındaki kızımla el ele sokakta gezemiyorum. Kızımı öpmeyi çok özledim. Yüzümü yıkamayı özledim.  Şu an tek destekçim 11 yıl önce boşandığım eşim ile kızım” dedi.

Reklam ve tabela tasarımcısı Bahattin Yılmaz’ın 15 yıl önce burnunda siğil çıktı. Zamanla yüzündeki siğil sayısı arttı ve yara oluşturmaya başladı. Bunun üzerine 5 yıl önce gittiği hastanede cilt kanseri teşhisi kondu. Geçen süreçte dudağı, burnu, damağı ve gözlerini kaybeden Yılmaz, şu an 914 lira engelli maaşının 400 lirasıyla kiraladığı eski bir sanayi sitesindeki dükkanda yaşamını sürdürüyor. 

Yüzünü sürekli sargıda tutmak zorunda kalan Yılmaz, şunları söyledi:

“Suratım, burnum, dudaklarım ve damağım yok. Daha önce görebiliyordum, ama şu an sol gözümü de kaybettim. Sağ gözümle de sadece biraz ışığı görebiliyorum. Her zaman Allah’a şükrettim. Kızımı görebildiğim için şükrettim. Ama şu an kızımı da göremiyorum. Görme yeteneğimi de kaybedince psikolojim bozuldu.”

‘ÇAY İÇMEYİ VE YÜZÜMÜ YIKAMAYI ÖZLEDİM’

Reklam Alanı

Kızını öpemediği için üzüldüğünü söyleyen Yılmaz, “Yüzüm olmadığı için insanlar benden korkup, çekiniyor. Kızımla el ele sokakta gezemiyorum. Bir bardak çay içmeyi özledim. Çocuğumun elini tutup gezdiremiyorum. Çatalı bile zor tutuyorum artık. En çok da yüzümü yıkamayı özledim. Bir an önce tedavi olup, eski sağlığıma kavuşmak istiyorum” dedi.

Kalacak yeri olmadığı için de engelli maaşıyla tuttuğu dükkanda yaşadığını belirten Yılmaz, şu an kendisine 11 yıl önce boşandığı eşi Şeyma Bayram ile onun yanında kalan kızı Nahide Yılmaz’ın yardım ettiğini söyledi. Yılmaz, “Şeyma ile 10 yıl evli kaldım. Sonra anlaşamadık, boşandık. Ama ben sonradan böyle hastalanınca bana destek oldu. Kızımdan ve ondan başka kimsem de yok. Kızımı çok seviyorum, zaten birkaç sefer intihar etmeye kalkıştım o üzülmesin diye vazgeçtim” dedi.  

BOŞANDIĞI EŞİNE YARDIMCI OLUYOR

Eşinin eski sağlığına kavuşması için yardım isteyen Şeyma Bayram (36), ” Eşimden 11 yıl önce boşandım. Fakat sonradan bu durumunu öğrendim, ona destek olsun diye kızımla görüştürmeye başladım. Sonradan Bahattin gözlerini de kaybetti. Bu sefer de o kızını göremiyor ve üzülüyor. Manevi olarak destek verebiliyorum. Önce Allah’a sonra insanlara saygımız var. O yüzden biz ayrılsak bile medeni olarak çocuklarımızı anne babasından ayrı tutmamalıyız. Kızım, ‘Neden kimse yardım etmiyor’ diye sürekli soruyor” diye konuştu. 

‘BABAMLA EL ELE GEZMEK İSTİYORUM’

Babasını çok sevdiğini belirten 7’nci sınıf öğrencisi Nahide Yılmaz (13) da, “Babamın böyle olmasına üzülüyorum. İnsanların yardımcı olmasını istiyorum ama yardımcı olabilirler mi onu da bilmiyorum. Babamla el ele gezmek isterim. Bu beni mutlu eder” dedi. 

(Görüntü dökümü

——————————————
– Bahattin Yılmaz’dan detaylar
– Yaşadığı yer
– Bahattin Yılmaz’ın kızı ile ile birlikte görüntüleri
– Bahattin Yılmaz’ın konuşması
– Kızı Nahide’nin konuşması
– Eski eşi Şeyma Bayram’ın konuşması
– Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ, Adem YILDIZ/KONYA,(DHA))

============================

TMO, PATATES ALIMINA BAŞLADI

TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO), ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırmak üzere Nevşehir’de, depolarda kalan patatesleri almaya başladı. İlk patatesler, kamyonlara yüklendi.

TMO, Nevşehir’de üreticilerin depolarında kalan patateslerin alımına başladı. Üreticilerden satın alınan ilk patatesler, kamyonlara yüklendi. Türkiye’nin 81 iline gönderilecek patatesler, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacak. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, ramazan ayı başlamadan depolarda kalan patatesleri öncelikli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hummalı çalışma başlattıklarını söyledi. Güldal, “Bugün ilk kamyonların yüklenmesine başladık. Pazartesi gününden itibaren de büyük şehirlerden başlamak üzere dağıtımı gerçekleştirilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yaptığı organizasyonlarla kısa sürede ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacak. Bu bir milli servettir. Bu servetin hem üreticilerimizin mali kayıplarının azaltılması hem de ihtiyaç sahibi insanların sofralarına katkı sunma amacıyla devletimiz bu çalışmayı talimatlandırmıştır. Burada en kaliteli ve tüketime uygun patatesleri çuvallayarak nakliyelerini gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimiz depolarında bizlere ne kadar ürün verebilirse bu ürünlerin tamamını alıp, 82 milyon insanımız içindeki ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaştıracağız” diye konuştu. 

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ise patateslerin alımından memnun olduklarını belirterek, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı tüm patates üreticilerimizin depolarında bulunan ürünlerin tamamı alınacaktır. Öncelikli ev altı depolar ve sonrasında da tüf kayalara oyulu doğal soğuk hava depolarında bulunan patateslerin alımı yapılacak. Bölgemizde yaklaşık 100 bin ton dolayında bir alımın yapılmasını planlıyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Görüntü Dökümü:
-Patateslerin kamyonlara yüklenmesi
-TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile röportaj
-Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ile röportaj
-Genel detay

Haber-Kamera:Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)

=========

IĞDIR’DA YILDIRIM ÇARPMASI SONUCU 1 KİŞİ YARALANDI

IĞDIR’da etkili olan yağış srasında yıldırım çarpması sonucu 1 kadın yaralandı. 
    Iğdır’da bugün öğleden sonra dolu ve yağmur etkili oldu. Fındık büyüklüğünde dolu olarak başlayan yağış yerini daha sonra yağmura bıraktı. Yağış sırasında oluşan yıldırım, merkeze bağlı Küllük köyündeki bahçlerinde piknik yapan Zeynep Altan’ı (35) çarptı. Ceviz ağacı altında otururken yıldırım çarpması sonucu yaralanan kadın olay yerine gelen ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç kadının vücudunun büyük bir bölümünde ciddi yanık oluştuğu belirlendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Dolu yağışı
-Dolu yağışından detay
-Kent merkezinde yağmur yağışından görüntü

 Haber-Kamera: Özkan AYDIN / IĞDIR, (DHA)

==========

BM 75. GENEL KURUL BAŞKANI VOLKAN BOZKIR HATAY’DA

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Hatay’da BM’nin lojistik aktarma sahasında incelemelerde bulundu.

BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve vali yardımcıları tarafından karşılandı. Volkan Bozkır, valilik makamına geçerek anı defterini imzaladı. Burada yapılan toplantıda Bozkır, Türkiye ile BM arasında yürütülen işbirliği, Hatay ve civarında yaşayan geçici koruma altındaki Suriyelilerin durumu hakkında bilgi aldı. Cilvegözü Gümrük Kapısı yolu üzerinde bulunan BM’ye ait lojistik aktarma sahasına geçen Volkan Bozkır, yapılan çalışmaları inceledi. Buradan Cilvegözü tarafına geçen Bozkır, Kızılay’ın yardım alanına giderek yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Sonrasında Reyhanlı’daki Bükülmez Sınır Karakolu’nu da ziyaret eden Bozkır, sınırın karşısında bulunan çadır kentlerde yaşanılan Atme Kasabası’nı da gözlemledi.  

‘EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN KAMPLARDAN BİRİ’

Bozkır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, “Türkiye-Suriye sınırındaki Atme, dünyadaki en büyük çadır kentlerden. Atme, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan kuzeybatı Suriye’ye gönderilen BM insani yardımlarına en çok ihtiyaç duyulan kamplardan da biri. Bükülmez Sınır Karakolu’nu ziyaret ederek, Atme Çadır Kenti’ni kuşbakışı gördüm” ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– BM Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır ve beraberindeki heyetin araçları ile cilvegözü sınır kapısından geçiş yapmaları

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHAN,(Hatay),(DHA)

=============

ESKİŞEHİR EMNİYETİNDEN EĞİTİMLİ KÖPEK GÖSTERİSİ

ESKİŞEHİR’de, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ıncı yıl dönümü nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi Köpek Eğitim Merkezi tarafından gösteri düzenlendi. 

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi Şehit Polis Memuru Ali Sevim yerleşkesi bahçesinde düzenlenen gösteriye, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, emniyet müdür yardımcıları, polis memurları, şehit Ali Sevim’in eşi Demet Sevim ile oğlu 6 yaşındaki oğlu Eyüphan Sevim katıldı. Gösteride polis köpekleri, özel olarak hazırlanan parkurda görevliler eşliğinde çeşitli gösteriler sundu. Köpeklerin, temsili olarak saldırıda bulunan bir kişiye müdahalesi ve çantaların içerisine gizlenen uyuşturucuları bulmaları ilgiyle izlendi. 
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, 2020-2021 yılları arasında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 250’nin üzerinde olaya müdahale edildiği, bu olaylarda 561 kişinin yakalandığı, 24 şüpheli tutuklandığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu suçlarından yaklaşık 950 olayda bin 593 kişiye işlem yapıldığı 200 zanlının ise tutuklandığı ve bu operasyonlarda toplam 30 kilo esrar, 8,5 kilo metamfetamin,10 bin 161 uyuşturucu hap, 1 kilo 250 gram skunk ile 13 kilo bonzai ele geçirildiği belirtildi.

Görüntü dökümü:
-Gazetecilerin polislere çiçek vermesi
-Çevik Kuvvet ekiplerinin görüntüsü
-Köpeklerin gösterileri
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR-DHA

=============

SOKAK KÖPEĞİ AYAKLARI BAĞLI ÖLÜ BULUNDU; HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ
 
SİVAS’ta bir sokak köpeği, arka ayakları bağlı halde ölü bulundu. Sivas Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu, “Bu hayvan ayakları bağlanıp işkence edilerek öldürülmüş. Caydırıcı yaptırımlar gerekli” dedi. 

Kent merkezindeki Paşapınarı mevkisinde sokak hayvanları için düzenli besleme yapan bir gönüllü, ağzı ve gözleri açık, arka ayakları bağlanmış halde ölü bir sokak köpeği buldu. Bu kişi, köpeğinin videosunu ve fotoğraflarını cep telefonu kamerası ile kaydederek hayvanseverlere gönderdi. Hayvanseverler, köpeğin işkence sonucu öldürüldüğünü iddia edip tepki gösterdi. Olayla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

‘BU OLAY NE İLK NE DE SON OLACAK’

Sivas Hayvan Hakları Federasyonu İl Başkanı Özge Nihan Çubukçu, “İki gün önce bir gönüllümüz Sivas’ta besleme yaparken Paşapınarı mevkisinde bir köpek bulmuş, arka ayakları zincirle bağlanmış. Ağzı açık bir vaziyette gözleri açık şekilde ölmüş hayvan. Köpek, öyle açlıktan falan değil, işkence görerek ölmüş. Besleme yapan gönüllümüz bize haber vermişti, biz de polise ulaştık. Polis belli dönemlerde Paşapınarı mevkiinde denetlemelerini sürdürecek. Biz biliyoruz ki bu olay ne bir ilk ne de bir son olacak” dedi.

5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nun düzenlenerek ciddi yaptırımlar uygulanmasını isteyen Çubukçu, “Bunu tabi ki kısa vadede değiştirme şansımız yok. Polislerin de yapabileceği şey yok. Gidecekler orada yaptıkları araştırma sonucunda tesadüfen bir şey bulabilirlerse bu şahsa peşin fiyatına 4 taksitle ödenen bir para cezası verecekler. Bunun faili bu işten kurtulacak. Kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilecek” diye konuştu.

‘ARAMIZDA DOLAŞIYORLAR’

Hayvansever Nurten Tezer ise, “Bugün eğer hayvana yapılan işkencenin cezası olsaydı bu vahşetler bu kadar çok olmayacaktı. Ölen bir insan olsa cezası var. Ama hayvanlara yapılan suçlar göz ardı ediliyor. Aslında o kişiler hayvanları en zayıf halka buldukları için bunları yapıyorlar ama maalesef bizler için de büyük bir tehlike olarak aramızda dolaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
-Köpeğin görüntüleri
-Özge Nihan Çubukçu’nun açıklamaları
-Nurten Tezer’in açıklaması

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS,(DHA)

=========

‘KAVGA VAR’ DİYE ÇAĞRILAN POLİSLERE PASTA SÜRPRİZİ

*- Burdur’da bir pastane ‘kavga var’ denilerek çağrılan polislere yaş pasta sürprizi yaptı.

Burdur’da Gazi Caddesi’nde faaliyet gösteren bir pastane işletmesi 10 Nisan Polis Günü’nde Burdur’da görevli polislere sürpriz yaş pasta hazırladı. İş yerinden 155 aranarak kavga ihbarında bulunuldu. Olay yerine gelen polisler yaş pasta sürpriziyle karşılaştı. Gelen Yunus ekipleri durumu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı ve pastadaki mumları hep birlikte söndürdü.
İş yeri sahibi Nuri Güleç, “Polislerimiz 7/24 görevde. Biz de işletme olarak onların 10 Nisan Polis Günü’nü kutlamak için böyle bir sürpriz hazırladık” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– İhbarda bulunulması
– Polislerin gelişi
– Pasta kesimi
– RÖP: Nuri Gülay

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!