Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİR’DE DENİZE DÜŞEN UÇAK ÇIKARILDI (3)
ENKAZI TAŞIYAN GEMİ BÖLGEDEN AYRILDI

İzmir’in Foça ilçesinde motor arızası nedeniyle düştüğü belirtilen ve dün yeri tespit edilen KT-1 tipi eğitim uçağının enkazı bugün vinç ve şamandıra yardımıyla ‘TCG Alemdar’ isimli kurtarma gemisine alındı. TCG Alemdar gemisi, uçağın enkazını Foça Deniz Üssü’ne götürmek üzere bölgeden ayrıldı. Çalışmaların tamamlanmasını ardından bölge, balıkçıların ve diğer deniz taşıtlarına tekrar açıldı. Karada alınan önlemler de kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-TCG Alemdar gemisinin bölgeden ayrılmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Tolga TAHÇI-Seyfi GÜL-Kamera: Seyfi GÜL – FOÇA (İzmir), (DHA)-

========================================

2) SEYCAN HEMŞİRE, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
KARAMAN’ın Ermenek ilçesinde trafik kazası sonucu hayatını kaybeden hemşire Seycan Alan (26), memleketi Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi. 

Reklam Alanı

Karaman’ın Ermenek ilçesinde önceki gün meydana gelen trafik kazasında, 15 metrelik istinat duvarından uçtuktan sonra hayatını kaybeden Ermenek Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Seycan Alan’ın cenazesi, memleketi Kocaeli’nin Gölcük ilçesine getirildi. Ailesinin yaşadığı evin önüne getirilen cenaze, helallik alındıktan sonra Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Orta Camii’ne getirildi. Cenaze namazına Seycan Alan’ın 1,5 ay önce evlendiği eşi Uzman Çavuş Mahmut Alan, hemşirenin ailesi ve yakınları katıldı. Seycan Alan’ın cenazesi kılına

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Cenaze namazından görüntüler 
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Nabi YAZICI-Kamera: Dinçer AKBİR/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)

========================================

3) TARLA SÜRME KAVGASINDA AĞABEYİNİ TABANCAYLA VURDU
 
ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesine bağlı Çavuşlu köyünde husumetli olan iki kardeş arasında ‘tarla sürme’ kavgası çıktı. Kavgada İlyas Yaman (53), ağabeyi Mustafa Yaman’ı (60) tabancayla vurarak ağır yaraladı.

Olay, öğle saatlerinde, ilçeye bağlı Çavuşlu köyüne 3 kilometre mesafedeki Ören altı mevkiinde meydana geldi. İlyas Yaman’ın sürdüğü arazi başka birine satıldı. Arazinin yeni sahibi, tarlayı, sürmesi için İlyas Yaman’ın ağabeyi Mustafa Yaman’a verdi. Bugün sürmek için tarlaya gelen Mustafa Yaman ile aynı bölgede ineklerini otlatan husumetli olduğu kardeşi karşılaşınca tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine İlyas Yaman tabancayla ağabeyine ateş etti. Mustafa Yaman, vücuduna isabet eden 2 kurşunla ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Mustafa Yaman, Bayramiç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaman daha sonra Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

İlyas Yaman, olay yerine gelen jandarma ekiplerine teslim oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olayın yaşandığı tarladan görüntüler.
-Yaralanan Mustafa Yaman’ın ambulansla hastaneye getirilmesi
-Detay 
Haber-Kamera: Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ, (Çanakkale), (DHA)

==============================

4) İKİZLERİNİN ACISIYLA AVUNDUĞU İKİ KÖPEĞİ VURULDU, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
 
ANTALYA’da 2019 yılında doğum sırasında ikiz bebeklerini kaybeden Arif Akbayır, iki köpeği komşusu tarafından tüfekle vurulunca büyük üzüntü yaşadı. Ağlayan Akbayır, “Ben onları yavruyken almıştım. Evlat gibi. İkizlerim doğumda ölmüştü. Beni onlar avutuyordu” dedi.

Muratpaşa ilçesi Güzelbağ Mahallesi Zeybek Sokak’ta iki köpeğin tüfekle vurulduğu ihbarını alan polis, belirtilen adrese gitti. Polis, burada biri ahırda bağlı, diğeri sokakta iki köpeğin ölüsüyle karşılaştı. Hayvanların sahibi olduğunu belirten Arif Akbayır, köpeklerini komşusu Mehmet  A. Ö.’nün vurduğunu söyledi.

EŞİNE SALDIRDIĞI İÇİN VURMUŞ
Arif Akbayır, bu sırada kendisini arayan komşusu ile telefonda görüştü. Telefonla görüştüğü Mehmet A. Ö.’ye, “Abi köpek eşine saldırmış, ısırmışsa o konuda haklısın. Dışarıdakini vurdun da, içeride bağlı olanı niye vurdun? Onda sıkıntı var. Sizin ailenizi severim. Bugüne kadar sizinle bir sorunumuz da olmadı. Öfke ile yaptığın için şikayetçi olmayacağım” dedi.

Daha sonra DHA’ya konuşan Arif Akbayır, “Köpeğim, vuranın eşine saldırmış. Isırmış. Boşta olanı vurmuş. Buna sözümüz yok da içeride bağlı köpeği niye vurmuş onu kafam almadı. Komşumuz neticede, neden şikayetçi olayım. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. 2017’den beri köpeklere ben bakıyordum. Yavruyken aldım. Evlat gibi. 2019’da doğumda ikiz bebeklerim öldü. Ondan sonra kendimi avutmak için bu köpeklere bağlandım. Bakmayın bana. Sinirden ağlıyorum” dedi.
Köpekleri vuran Mehmet A. Ö. hakkında ‘meskun mahalde ateş etmek’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.
Diğer yandan, köpeğin saldırısına uğrayan Mehmet A.Ö.’nün eşinin özel bir hastanede tedaviye alındığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Olay yerinden detaylar
-Ölen köpeklerden detaylar
-Ölen köpeklerin sahibi Arif Akbayır’ın telefonda vuran kişiyle konuşması 
-Ölen köpeklerin sahibi Arif Akbayır’ın ağlayarak röportaj yapması 
-Polis ekiplerinden detay görüntüler
-Çevredeki vatandaşlardan detay görüntüler
-Mermi kovanlarının detayları
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasından detaylar
-Genel ve detay görüntüler
HABER: Süleyman Ekin – KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) 

=================================

5) EKREM İMAMOĞLU’NUN KAYINVALİDESİ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nunyaşamını yitiren kayınvalidesi Havva Kaya (77), memleketi Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle özel hastanede bir süredir tedavi gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun annesi Hava Kaya, hayatını kaybetti. Memleketi Trabzon’a getirilen Kaya için  Çarşıbaşı ilçesi Kovanlı Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Kovanlı Camii’nde kılınan cenaze namazına İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra CHP İstanbul Milletvekilleri Gökhan Zeybek, Turan Aydoğan, Özgür Karabat, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, CHP Parti Meclisi üyesi Sevgi Kılıç, eski bakan Eyüp Aşık, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ataman, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun,  Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, çok sayıda vatandaş ve siyasi parti temsilcileri ile aile yakınları katıldı. 

Yakalandığı koronavirüs nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ise karantinada bulunduğu için annesinin cenazese törenine katılamadı.

İMAMOĞLU: DULARIMIZ ONUNLA
Cenaze töreninde konuşan Başkan İmamoğlu, “Kovid nedeniyle bugün burada olamayan sevgili eşimle beraber Havva annemizin bereketini yıllardır kendi evimizde yaşadık. Bu yönüyle Havva annemizi hiç unutmayacağız.  Elbette dualarımız onunla. Cümle cemaatin geçmişine rahmet diliyoruz. Annemizin de mekânı cennet olsun. Duamız odur. Ama inanıyoruz ki annemiz gerçekten cennetlik bir insandı. Faydalı işlerin peşinde koşan ve iyi evlat yetiştirmek için mücadelesini veren bir anneydi. Bu duygularla onu uğurlayacağız. ‘Anne kutsaldır, cennet annenin ayakları altındadır’ derler ya biz ve bütün ailemiz annemizin kutsallığını yaşamış bir aileyizö diye konuştu.
Kılınan cenaze namazının ardından Havva Kaya, ilçedeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Cenazeden görüntüler
-Ekrem İmamoğlu konuşması
-Cenazeden  fotoğraflar
Haber: Aleyna KESKİN Kamera: TRABZON/DHA

=================================

6) KABZIMALLAR ODASI’NDAN, TMO’NUN ‘PATATES- SOĞAN’ ALIM KARARINA DESTEK

ADANA Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, depolarda bekletilen 1 milyon 200 bin ton patates ile 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) satın alınıp ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılmasının güzel bir uygulama olduğunu belirterek, “Her eve 1 çuval verilirse iyi olur” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nca görevlendirilen TMO, pandemi sürecinde zor zamanlar geçiren çiftçiyi rahatlatacak uygulama başlattı. Bu kapsamda 2020 sonbaharında çiftçinin elinde kalan ve depolanmaya başlanan 1 milyon 200 bin ton patates, 250 bin ton kuru soğan ve 750 bin ton çeltiğin satın alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı bildirildi. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, 3 gün önce kuru soğan ve patatesin 50-55 kuruş arasında satıldığını, şu an ise 70 kuruştan alıcı bulduğunu belirtti. Batman, kararın güzel bir uygulama olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamada üreticiden ürünleri alıp halka dağıtacağını söyledi. Güzel bir uygulama. Her eve 1 çuval patates verilirse iyi olur” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman ile röp
– Patates ve soğanlardan Genel ve detaylar
-Patates – soğan tarlası arşiv 
Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

========================================

7) KAYSERİ’DE KAYA KİLİSENİN DEMİR KAPISI ÇALINDI
 
KAYSERİ’nin Melikgazi ilçesindeki kaya kilisenin girişine takılan demir kapı çalındı.

Bağpınar Mahallesi’nde bulunan Beşaret Kaya Kilisesi, daha önce defineciler tarafından birçok kez tahrip edildi. Bunun üzerine mahalle muhtarlığı, kilisenin girişine demir parmaklıklı kapı yaptırdı. Ancak geçen günlerde kilisenin demir kapısı çalındı. Bağpınar Mahallesi Muhtarı Ömer Nalbant, yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili jandarmaya şikayette bulunduklarını belirterek, “Birçok tarihi yapının yer aldığı mahallemizde, dere yolu bölgesinde bulunan Beşaret Kilisesi her dönem define avcıları tarafından tahribata uğratılıyordu. Buna bir nebze engel olabilmek için kilisenin girişine demir kapı yaptırdık. Birçok defa kilidi kırılıyordu. Şimdi de hırsızlar kilisenin demir kapısını çaldılar. Yetkililerin bir an önce buraya sahip çıkmasını ve kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Kilisenin eski halinin görüntüsü 
-Kilisenin kapı çalındıktan sonraki hali
-Muhtar Ömer Nalbant ile röp
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ-Melih KAMIŞ-KAYSERİ, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!