Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- HES KODU RİSKLİ ÇIKINCA, POLİSİ BEKLEMEDEN OTELDEN AYRILDI

BOLU’da, bir otele giriş kaydı yaptırdığı sırada HES kodu sorgulamasında riskli çıkan K.A., otel işletmecisinin polise haber vermesi gerektiğini söylemesi üzerine hızla otelden ayrıldı.

Olay, geçen cumartesi günü Aktaş Mahallesi Öney Sokak’ta bulunan bir otelde meydana geldi. K.A. konaklamak için otele geldi. Otel işletmecisi İsmail Adıyaman, K.A.’ya HES kodu sorgulaması yaptı. Adıyaman, K.A.’nın riskli olduğunu görünce otele alamayacağını, durumu polise haber vermesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine K.A. hızla otelden ayrıldı. 

EŞİNİN KORONAVİRÜS OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Otel işletmecisi İsmail Adıyaman, “Cumartesi günü müşterimiz geldi yer sordu. Ben de yer olduğunu söyledim. Kaydını aldım. HES kodunu aldığımda koronavirüslü olduğunu gördüm. Kendisini alamayacağımı söyledim. O da virüslü olmadığını eşinin virüslü olması nedeniyle karantinada olduğunu söyledi. Ama kendisinde olmadığını söyledi. Polise bilgi vermem gerektiğini ve kendisini de otele alamayacağımı söyledim. O sırada zaten uzaklaştı.” dedi.

‘ALIŞVERİŞ YAPMIŞ, HALKIN İÇİNE GİRMİŞ’
Otele gelen kişinin elinde market poşetleri olduğunu ifade eden Adıyaman, “Elinde market poşetleri vardı. Yani market alışverişi yapmış, insanların halkın içine girmiş. Ben de bunun bilgisini vermek zorundaydım. Ama polis geldiğinde çoktan uzaklaşmıştı. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Polisi arayacağımı söyleyince kaçtı gitti. Ben de virüslü olduğu için yanaşmadım. Gitmemesi gerektiğini söyledim. Ben yaklaşmak istemedim.” diye konuştu.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-İsmail Adıyaman ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=========

2- FİRARİ, KORONAVİRÜSTEN ÖLEN KARDEŞİNİN KİMLİĞİ İLE HES KONTROLÜNDE YAKALANDI
 
ÇORUM’da denetimlerde üzerinden Yavuz Akbaş (45) adına kimlik çıkan kişi, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında koronavirüs testi pozitif görününce önce hastanede test yapıldı, ardından da yurtta karantinaya alındı. Test sonucu negatif çıkan kişi, Akbaş’ın önceki gün koronavirüsten öldüğü belirlenince gözaltına alındı. Şüphelinin, hakkında 13 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Yavuz Akbaş’ın ağabeyi Şakir Akbaş (46) olduğu tespit edildi.

Kentte salgın denetimlerini sürdüren polis ekipleri, Samsun-Ankara karayolunda durdurulan bir yolcu otobüsünde HES kontrolü yaptı. Sorgusunda riskli çıkan Yavuz Akbaş kimlikli kişi gözlem altına alındı. Sağlık ekiplerince Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen ve Covid-19 testi yapılan Akbaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu Hayrettin Karaman Kız Öğrenci Yurdu’nda karantinaya alındı. Polis, test sonucu negatif çıkan ve semptom göstermeyen kişi ile ilgili yaptığı araştırmada, Yavuz Akbaş’ın önceki gün İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüsten öldüğünü belirlendi. Akbaş’ın kimliği ile yakalanan kişinin ise hırsızlık suçundan 13 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan ağabeyi Şakir Akbaş olduğu ortaya çıktı.

TUTUKLANDI

Polis tarafından kaldığı yurtta gözaltına alınan Şakir Akbaş, adliyeye sevk edildi. Koronavirüsten ölen ve Samsun’da defnedilen kardeşinin kimliği ile İstanbul’a gittiği belirlenen Akbaş, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Polis ekiplerinin uygulama detayları
-Şakir Akbaş’ın adliyeye getirilmesi
-Ölen Yavuz Akbaş’ın vesikalığı
(ARŞİV)
-Çorum’da HES denetimleri 

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=================================================

3- YÜKSEKOVA’DA YAYLA YOLUNDA 8 METRE KARLA MÜCADELE

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 8 metreyi aştığı Meydanbelek Yaylası yolunda, karla mücadele ekipleri 10 gündür zorlu bir çalışma yürütüyor.
Ülke genelinde hava sıcaklıkları artarken, dağlarla çevrili Hakkari Yüksekova’da ise halen kar manzaraları görülüyor. İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Meydanbelek Yaylası’nda karlı  yolların açılması için de yoğun çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi’ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliliği karla mücadele ekipleri, çığ ve rüzgarın etkisiyle kar kalınlığının yer yer 8 metreyi aştığı bölgede, 10 gündür zorlu bir çalışma yürütüyor. İş makinelerinin kar kütleleri arasında adeta kaybolduğu bölgede çalışmalar sürüyor.

Görüntü dökümü
CEP TELEFON KAMERASI
——————————–
-Yayla yolunda ekiplerin karla mücadele çalışması
-İş makinelerinin çalışması
-Kar kütleleri arasında kaybolan iş makineleri
-Detaylar

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- 

==========

4- ‘PANDEMİDE ŞEHİR HASTANELERİ CAN SİMİDİ GÖREVİ ÜSTLENDİ’
 
TEKİRDAĞ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Lütfi Çağtay Onar, şehir hastanelerinin koronavirüs salgınında can simidi görevi üstlendiğini belirterek, “Ülkemiz son 10 yılda özellikle sağlık alanında önemli yatırımlar yapılmasının meyvelerini bu pandemi döneminde topluyor diyebiliriz. Bu sağlık yatırımlarından en önemlileri de şehir hastaneleri” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 3- 9 Nisan tarihleri arasında açıkladığı koronavirüs vaka haritasında 100 bin kişide 747,13 olan Tekirdağ, Türkiye’de nüfusa oranla vaka sayısı en fazla olan 5’inci il oldu. Kentte yoğun bakım doluluk oranı da yüzde 73,5’e ulaştı

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Lütfi Çağtay Onar, vaka sayılarının artmasıyla birlikte şehir hastanelerinin can simidi görevi gördüğünü belirterek, “Ülkemiz son 10 yılda özellikle sağlık alanında önemli yatırımlar yapılmasının meyvelerini bu pandemi döneminde topluyor diyebiliriz. Bu sağlık yatırımlarından en önemlileri de şehir hastaneleri. Şehir hastaneleri gerçekten pandemi döneminde bir can simidi görevi üstlendi. Yatak doluluk oranı artıyor olmasına rağmen hizmet sunumunda hiçbir aksama yaşanmamakta” dedi.

‘BİZE DE VATANDAŞLARA DA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

Yaşanan doluluk oranlarına rağmen tüm sağlık çalışanlarının canla başla çalıştığını ifade eden Onar, “Bizlere sağlık çalışanlarına düşen görev kadar insanlarımıza da büyük görevler düşmekte. Özellikle bu dönemde vaka sayılarının ülke genelinde artmış olduğu bir dönemde insanların kendi sosyal yaşantılarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Sosyal mesafelerini korumaları ve ev içi teması minimuma indirmeleri ev dışında da misafirliklere gitmemeleri gerekir. Pandemin başından beri devletin aldığı ve kişilerin aldığı tedbirler ile vaka sayılarının düştüğünü hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

‘HERKES SAHADA’

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, tüm sağlık çalışanlarının canla başla çalışmalarına devam ettiğinin belirterek, “Tüm arkadaşlarımız, sağlık çalışanlarımızın her biri sahadalar. Bir dakika nasıl daha erken diğer hastaya ulaşırım bunun mücadelesini ediyorlar. Her zaman dediğimiz gibi maske, hijyen, mesafe kurallarına uyacağız ve bu artan vaka sayılarını hep beraber düşüreceğiz” dedi.

Görüntü  dökümü
—————————————-
-Yolda yürüyenler
-Muhabir Mehmet Yirun anons
-Başhekim Çağtay Onar ile röp.
-Yolda ve hastane önünde bekleyenler
-Şehir hastanesinden görüntü
-Drone ile yürüyenler ve hastaneden detaylar

Haber- Kamera:Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ,(DHA)

===================================

5- AİLESİNİN BAKMALARI İÇİN VERİP TERK ETTİĞİ NEFES BEBEĞİ, SAHİPLENMEK İSTİYORLAR

ANTALYA’da Kadir Tezcan, 5 aylıkken kendilerine para karşılığı bakması için bırakılan 2 yaşındaki Nefes bebeğin babasına bir daha ulaşamadığını belirterek, “Devlet bize verirse kendi çocuğumuz gibi bağrımıza basmak istiyoruz” dedi. Bebeğin babası İ.A. ise kızı 11 günlükken eşinin bırakıp gittiğini ifade ederek, “Kendisine olan borcum karşılığında senet yaptık. Kızımı geriye almak için gerekli yerlere müracaat edeceğim” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalışırken 2019 yılı Ekim ayında işten çıkartılan Kadir Tezcan, ailesine bakmakta zorlanınca para karşılığı bebek bakmak istedi. Gelen bir teklifi değerlendiren Kadir- Bahar Tezcan çifti, 5 aylık Nefes adlı bebeğe aylık 2 bin 500 lira karşılığında 7/24 bakmak için babası İ.A. ile anlaştı. İ.A., bebeği Tezcan çiftine teslim edip gitti. Birkaç ay bebeğin durumunu soran İ.A., iddiaya göre bir daha telefon açmadı. İ.A., kendisine ulaşmaya çalışan Tezcan çiftini de her yerden engelledi.
‘ARTIK BİZİM ÇOCUĞUMUZ GİBİ OLDU’
2 yaşına giren Nefes’i kendi çocuklarından ayırmadığını ve bağrına bastığını söyleyen Kadir Tezcan, “Öyle günler oldu ki yiyecek ekmeğimiz yoktu. Ancak Nefes’i öyle sahiplendik ki anlatamam. Artık bizim çocuğumuz gibi oldu. Bizim yanımızda emeklemeyi, yürümeyi, konuşmayı öğrendi. Bizi anne- babası gibi görüyor. Bugün doğum günü. Oğluma ‘abi’, kızıma ‘abla’ diyor. Biz de kendisine öyle bağlandık ki anlatamam” dedi.
‘O ARTIK BİZİM NEFESİMİZ’
İ.A.’nın kendilerine bir kez 1250 lira verdiğini aktaran Kadir Tezcan, “Beni engellediği için artık ulaşamıyorum. Devletimiz yardımcı olursa Nefes’i sahiplenmek istiyoruz” dedi.
Nefes’e öz çocuğu gibi davrandığını söyleyen Bahar Tezcan ise en güzel yıllarına şahit olduğunu belirterek, “O artık bizim nefesimiz oldu. Çok seviyoruz. Biz ne yersek onu yiyor. Bana ‘anne’, eşime de ‘baba’ diyor. Kızım Tuana’yı ablası, Osman’ı ise ağabeyi biliyor. Üstelik çok güzel anlaşıyorlar” diye konuştu.
‘KIZIMIN GELECEĞİ İLE İLGİLENİYORUM’
Nefes bebeğin babası İ.A. ise kızı 11 günlükken annesinin bırakıp gittiğini ve eline kaldığını belirterek, velayetin kendisinde olduğunu ifade etti. İ.A., “Kızımı 5 aylıkken bakmaları için Tezcan ailesine bıraktım. 5- 6 ay bütün masraflarını karşıladım. Ancak mahkumiyetim çıkması nedeniyle maaşları ve diğer masraflarını ödeyemedim. Kendisine olan borcum karşılığında senet yaptık. Kızımı geriye almak için gerekli yerlere müracaat edeceğim. Benim kızımı reklam malzemesi yapamaz. Ayrıca geleceği ile ilgileniyorum” dedi.

Görüntü dökümü:
————–
– Anne Bahar, baba Kadir Tezcan’ın görüntüsü
– Baba Tezcan kız çocuğu ile bahçede
– Köpeği severlerken görnütü
– RÖP1: Kadir Tezcan ile röp
– RÖP2: Bahar Tezcan ile röp
– Çocuklarn oyun oynarken

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

==========================

6- KIZILAY’DAN MANAVGAT’TA YEMEK DAĞITIMI

*- Türk Kızılay Manavgat Şubesi, 400 ihtiyaç sahibi aileye yemek dağıttı. 

*- Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi sürdürdüklerini belirten Türk Kızılay Manavgat Şubesi Başkanı Pınar Kapukaya, koronavirüs salgını nedeniyle turizm bölgesi olan Manavgat’ta bağış sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Türk Kızılay Manavgat Şubesi, Antalya İl Başkanlığı ve Genç Kızılay Başkanlığı’nın desteğiyle Manavgat’ta Emek Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıttı. Ramazan ayının bereketini paylaşmak amacıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek dağıtımı yaptıklarını belirten Türk Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya, “Yemek dağıtımı planlamamız 300 kişiydi ancak 400 kişiye dağıtım yapmayı düşünüyoruz” dedi.
ANTALYA’NIN 19 İLÇESİNDE DE DAĞITIM YAPILIYOR
Türk Kızılay Antalya İl Başkanlığı’nın bir tek mobil aracı olduğunu ve Antalya’nın 19 ilçesine de hizmet götürdüğünü ifade eden Kapukaya, “Manavgat’ta bu ilk organizasyonumuz. İnşallah Ramazan’ın son haftası bir mahallemizde daha dağıtım yapmayı planlıyoruz. Bunlar tamamen Antalya İl Başkanlığımızın katkılarıyla yapıldı, onlara da il başkanımız başta olmak üzere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
KORONAVİRÜS SALGINI BAĞIŞ MİKTARINI DÜŞÜRDÜ
Ramazan ayı süresince yemek dağıtımının yanı sıra diğer yardım faaliyetlerinin de devam ettiğini belirten Kapukaya, “İhtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri dağıtmaya devam ediyoruz. Ailelerimize bir mağazadan alışveriş çeki dağıtıyoruz, telefonlarına kod gönderiyoruz onunla gidip alışveriş yapabilecekler. Yine az da olsa nakit yardımımız var. Ama maalesef listelerimiz çok dolu, malum pandemiden dolayı. Turizm bölgesinde olmamızdan dolayı bölgemizde bağış sıkıntısını çok fazla yaşıyoruz. Ama sağ olsunlar genel merkezimiz pandemi sürecinde bizi çok fazla desteklediler. Onlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yemek dağıtımına Genç Kızılay Antalya İl Başkanı Batı Berk Büyüklük de katılırken, dağıtımda 13 Kızılay gönüllüsü görev aldı.

Görüntü dökümü
————–
– Kızılay mobil aşevinin mahalleye gelişi
– Aşevinde dağıtım hazırlığının yapılması
– Gönüllülerin toplu çekimi
– Yemek dağıtımının yapılması
– Türk Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya’nın konuşması

HABER-KAMERA: Ömer KARÇA/MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!