Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

DATÇA’DA 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 14.41’de, 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde, Datça’ya 32.45 kilometre açıkta ve yerin 7.06 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, hissedilmedi. Kısa süreli depremin herhangi bir can ve mal kaybına da yol açmadığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Sokaktan görüntü

Haber- Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

========

Reklam Alanı

ŞENTOP: MÜSLÜMANLARA İBADET VAKTİ SALDIRI VAHŞETTİR

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, İsrail’in Mescid-i Aksa’da gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, “Müslümanların ibadet vaktinde böyle bir saldırının yapılması bir vahşettir. Bu bir devlet terörüdür” dedi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile birlikte, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’in annesi Fatma Güler’in cenaze törenine katılmak üzere havayolu ile Sivas’a geldi. Havaalanında il protokolü tarafından karşılanan TBMM Başkanı Şentop ve Bakan Muş, ilk olarak kent merkezinde bulunan Ulu Cami’ye geçerek öğle nazı kıldı. Şentop ve Muş, daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan Selçuklu dönemi yapısı Gökmedrese’yi ziyaret etti. TBMM Başkanı Şentop, restorasyon hakkında Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’dan bilgi aldı.  TBMM Başkanı Şentop ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş daha sonra Sivas Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Salih Ayhan ile bir süre görüştü. Ardından Şentop Valilik’te basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’in annesinin cenazesi için kente geldiklerini belirten Şentop, başsağlığı diledi. Bugün Kadir Gecesi olduğunu hatırlatan Şentop, “Bütün milletimizin ve İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gece hürmetine Cenab-ı Hak  hepimize, bütün insanlığa sağlık ve afiyetle yaşama imkanı nasip etsin. Maruz kalmış olduğumuz salgın afeti de bütün insanlığı üzerinden tez zamanda kaldırsın inşallah” dedi.

‘ZULÜM EKEN, ŞİDDET BİÇER’
İsrail’in dün gece Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına değinen Şentop, “Dün gece hepinizin takip ettiği, şahit olduğu üzere Mescidi Aksa’da, kıble mescidinde namaz kılan Müslümanlara İsrail güvenlik güçlerinin bir saldırısı oldu. Ses bombaları ile yapılan saldırı. 180’e yakın kişi yaralandı bu saldırıda. Aslında bu dün geceye mahsus bir olay da değil. Uzun zamandır devam eden bir süreç içerisinde bir noktadır. Özellikle işgal altındaki bölgelerde, Filistinlilere ait yerleşim yerlerinin Yahudi yerleşimcilere açılması, oralarla ilgili yapılan düzenlemeler çerçevesinde yüksek bir tansiyon devam ediyor. Ama dün akşam yapılan, bir ibadethanede, 3 semavi dinin de mukaddes saymış olduğu bir mekanda, Mescid-i Aksa’da ve ibadet eden insanlar, Müslümanların ibadet vaktinde böyle bir saldırının yapılması bir vahşettir. Bunun bir devlet terörü olduğunu dün akşam da ifade ettim. Devlet hukuka göre, hukukun genel kurallarına göre hareket eder. Tedbir alacağı zaman de hukukun temel esaslarına göre hareket eder. Ama bu esasları dikkate almadan hareket edildiği zaman eşkiyalık ile devletin yaptığı iş arasında bir fark kalmaz. Onun için bu yapılana devlet terörü diyoruz. Eş zamanlı olarak zaten BM adına yapılan açıklamalar da vardı. Avrupa Birliği’nden, ABD’den yapılan açıklamalar da oldu.  İşgal altındaki bölgelerde İsrail’in ayrı bir hukuk düzeni uygulamaya çalışmasının savaş suçu teşkil edeceğine dair açıklamalar oldu. Biz de onlara katılıyoruz. Yapılanları şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. İslam dünyasının da buna gereken dozajda bir tepki göstermesi gerektiğini, sadece İslam dünyasının değil bütün dünyanın insanlık adına buna gerektiği ağırlıkta bir tepki göstermesi gerektiğini buradan ifade etmek isterim. İsrail’i uluslararası hukuka, hukukun temel ilkelerine saygılı, insanların ibadet hürriyetine, 3 din için de mukaddes sayılan mekanlara gerekli hürmeti göstermeye davet ediyorum. Zulüm eken, şiddet eken yine bunun karşılığını barış olarak göremez. Sükunet, huzur olarak göremez. Şiddet eker, şiddet biçer. Dolayısıyla sadece Ortadoğu’da değil bölgenin ve bütün dünyanın barışını tehdit eden bu tür davranışlardan İsrail’in kaçınması lazım. Aksi halde Ortadoğu’da barış hayalden ibaret olur. Türkiye her zaman bu tür olayların karşısında, Filistinlilerin haklı davalarında yanında yer almaya devam edecektir” dedi.
Şentop bu konuda, İslam İşbirliği Teşkilatı’na bir başvuru yaptıklarını belirterek, “İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin Parlamenter Birliği var. Buraya İslam ülkelerinin hepsinin parlamentoları üye. Burası da Kudüs meselesi ve Filistin davasıyla ilgili olarak teşekkül etmiş, ilk olarak 60’li yıllarda kurulmuş bir yer. Biz İSİPAB’ın bu konuyla ilgili gerekli şiddette, dozajda bir açıklama yapmasını, bir tavır olmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili önerimizi, teklifimizi sekreteryasına bildirdik. Bunu sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve beraberindekiler Yukarı Tekke Mezarlığı içerisinde bulunan Ay Yıldız Camisi’ne geçti. Burada AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’in annesi Fatma Güler’in cenaze namazına katılan Topbaş ve Muş, başsağlığı dileğinde bulundu.

Görüntü Dökümü:
-Camiye gelişleri
-Camiden çıkış
-Yürüyerek Gökmedreke’ye gelişleri ve ziyaret
-Medresede fodtoğraf çektirmeleri
-Valilik ziyareti
-Mustafa Şentop’un açıklaması
-Canaze namazına katılmaları
-Cenazenin uğurlanışı

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI-Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

==============

AŞILAMADA BİRİNCİ OLAN EDİRNE’DE, VALİ CANALP: KÖY KÖY DOLAŞIP AŞI YAPTIK

SAGLIK Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada Türkiye genelinde en az bir doz aşı uygulanan iller arasında Edirne birinci olarak açıklandı.  Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Seyyar aşılama ekipleri kurmak suretiyle köylerden hastanelere ve sağlık kurumlarına gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı da biz köylere gitmek suretiyle aşı yaptık. Yani sağlık ekiplerimiz fedakarca çalıştı. Kendileri köy köy dolaşmak suretiyle aşılama yaptılar” dedi.

Sağlık Bakanlığı verileri ile Türkiye İstatistik Kurumu’nun adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre, Türkiye genelinde en az bir doz aşı uygulanan iller arasında Edirne birinci sırada yer aldı. Edirne’de bugüne kadar birinci doz 120 bin 609, ikinci doz 88 bin 811 kişi olmak üzere toplam 209 bin 420 kişi aşılandı. Edirne’yi Çanakkale, Balıkesir, Sinop ve Muğla izledi. Aşılamanın tüm hızıyla devam ettiği kentte Edirne Valisi Ekrem Canalp, başarının birden fazla nedeninin olduğunu söyledi. Canalp, hem yaşlı nüfusun fazla olması, hem çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşlara ulaşmaları, hem de köylerden kente gelemeyecek durumda olanlar için kurdukları seyyar aşılama ekiplerinin bu başarıda büyük payı olduğunu söyledi. 

‘KENDİSİ RANDEVU ALAMAYANLAR İÇİN BİZ DEVREYE GİRİYORUZ’ 

Aşılamada, yaş faktörünün önemine vurgu yapan Canalp, “Yani yaşlı nüfusun fazla olduğu illerde aşılama nispeten daha fazla çıkıyor. Biz Türkiye’de en fazla yaşlı nüfusa sahip il değiliz ancak şu anda aşılamada birinci il Edirne’dir. Bunun sebebi de kurmuş olduğumuz bir çağrı merkezimiz var. Çağrı merkezimizde, kendisi randevu alamayan vatandaşlarımızı öncelikle tespit ediyoruz, tespit ettikten sonra telefon numaralarına ulaşıyoruz, sonrasında da arıyoruz ve kendileri yerine randevularını biz alıyoruz. İkincisi ise aşılama konusunda tereddütü olan vatandaşlarımız varsa bunlar sağlık personelleri tarafından aranıyor ve bilgilendirme yapılıyor. Tabiiki nihai karar vatandaşlarımıza aittir, aşıyı kabul etmek ya da etmemek kendilerine ait” dedi. 

‘EKİPLERİMİZ KÖY KÖY DOLAŞIP AŞI YAPTI’ 

Köylerde yaşayıp kente gelemeyecek durumda olanlar için de seyyar aşılama ekibi kurduklarını belirten Vali Canalp, “Bu ikisinin dışında ayrıca seyyar aşılama ekipleri kurmak suretiyle köylerden hastanelere ve sağlık kurumlarına gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı da biz köylere gitmek suretiyle aşı yaptık. Yani sağlık ekiplerimiz fedakarca çalıştı. Kendileri köy köy dolaşmak suretiyle aşılama yaptılar” diye konuştu. 

Vali Canalp, Edirnelilerin bilinç düzeyinin yüksek olduğunu belirterek, “Bunların hepsi, yaşın yüksek olması, çağrı merkezi aracılığıyla vatandaşları arıyor olmamız ve vatandaşlarımızı aradıktan sonra köylerde aşılama yapmamız tabi bunların üzerine de Edirneliler’in bilinç düzeyi, anlayışlarının yüksek olması en büyük faktördür. Hepsi biraraya geldiği zaman da Türkiye’nin şampiyonu yaptı Edirne’yi” ifadelerini kullandı. 

Vali Canalp ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarının yüzde 50 düşüş yaşandığını söylediği kentte, bu düşüşün daha hızlanmış şekilde devam ettiğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Edirne drone görüntüsü
-Kalabalık insan görüntüsü
-Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın açıklaması
-Aşı vurulanlart
-Vatandaş ile röp
-Aşı detayı
-Kayıt yaptıranlar
-Edirne’den kent detayı

-Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Olgay GÜLER-Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,(DHA)

================

SEMT PAZARINDA ÇÖPE DÖKÜLEN SEBZE SERZENİŞİ

*- Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kentte açık olan semt pazarlarını ziyaret edip denetledi. 

*- Vali Yazıcı ve beraberindeki heyete vatandaş yüksek fiyatlar ve çöpe dökülen ürünlerle ilgili serzenişte bulundu.

17 günlük tam kapanma sürecinde kapanan semt pazarları bugün açılarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde toplamda 70 semt pazarında vatandaş bugün erken saatlerden itibaren alışveriş yapma imkanı buldu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı da kentteki pazarlardan yoğunluk olanları ziyaret ederek hem denetledi hem de esnaf ve vatandaşla sohbet etti. 
YÜKSEK FİYATLARDAN DERT YANDILAR
Pazara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile gelen Vali Yazıcı, ürünlerin fiyatlarını da kontrol etti. Yoğunluğun ve tezgahlar arası fiziki mesafenin uygun olduğunu belirten Vali Yazıcı’ya bazı vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından dert yandı. Yazıcı, fiyatlarla ilgili eleştirileri yanındaki oda yetkililerine aktardı. Vali Yazıcı, patates satan bir esnafın tezgahında bulunan bir adet kalp şeklindeki patatesi de inceledi.
Başka bir tezgahta yanına yaklaşan bir kadına fiyatları nasıl bulduğunu soran Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya kadın, ürünlerin çöpe dökülmesine üzüldüğünü ve bu durumun yanlış olduğunu söyledi.
BAŞKANIN YÜZÜNDEKİ YANIK
Vali Yazıcı ile pazarcı esnafını gezen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın alnındaki yanık izleri ve yüzüne sürdüğü krem ise ziyaret süresince dikkati çekti. Başkan Uysal’ın sol gözünün altındaki bir izi kaybettirmek adına kentteki bir estetik uzmanına tedavi amaçlı gittiği ancak yüzünün bazı kısımlarında lazerden kaynaklı yanıkların oluştuğu öğrenildi.
VATANDAŞ PAZARDAN MEMNUN
Ziyaret sonrasında açıklama yapan Vali Ersin Yazıcı, pazarın sakin olduğunu söyledi. Mesafeyle ilgili sorun olmadığını da belirten Vali Yazıcı, “Bu anlamda sevindirici. Aşırı kalabalıkların oluşmamasını istiyorduk. Bunu bugün başardık. Vatandaşımız ve pazarcı esnafımız durumdan memnun. Akşama kadar ürünlerin büyük kısmının biteceğini tahmin ediyoruz” dedi.
ADALETİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Vali Yazıcı, denetimlerle ilgili kendilerine ulaşan eleştirilerin olduğunu da belirterek polis ve jandarma ekiplerinin sıkı kontrol yaptığını söyledi. Adaleti sağlamak için kontrolleri sıkı tutmak zorunda olduklarını da belirten Vali Ersin Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dışarıda olmayan insanların adalet duyguları zedelenmesin diye böyle yapıyoruz. Antalya’da izni olmayan kimse dışarı çıkamıyor. Çıkmamalıdır. Dışarı çıkanların da mutlaka yasaklardan muaf olması lazım.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Vali Yazıcı’nın pazarda denetim sırasında
– Vali Yazıcı, tezgahlarda pazarcılarla konuşurken
– Pazarcıya, “Aşama kadar biter mi” diye sorarken
– Vali Yazıcı’nın açıklamaları
– Detaylar

HABER: Alparslan ÇINAR-Tolga YILDIRIM-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

=============

HAYATINI 5 ENGELLİ ÇOCUĞUNA ADADI

DÜZCE’de, Fatime Yikit (71) hayatını bedensel engelli 5 çocuğuna adadı. Bakımın zor olduğunu ancak çocuklarını çok sevdiğini belirten Fatime Yikit, “Evlatlarımı çok seviyorum. Sevilmeseler bakılmaz. Onlar benim yavrularım, şekerlerimö dedi. 

Düzce’de, 14 yıl önce eşini kaybeden Fatime Yikit, 7 çocuğundan sağlıklı olan iki kızının da desteğiyle 2’si erkek 5 engelli evladına bakıyor. Doğuştan kas hastalığı nedeniyle engelli olan Havva (47), Adem (38), Nimet (37), Menşure (35) ve Selim Yikit’e (32) günlük yaşamlarında destek olan Fatime Yikit, elinden geldiğince çocuklarına iğne oyası ve yemek yapmayı, okuyup yazmayı ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmeye çalışıyor. 

2 oğlu ve 3 kızının engelli olduğunu belirten Fatime Yikit, “Zorluk çekiyorum. Büyük kızlarım ve damatlarım olmasa çok daha zor olacak. Onlar elimden tutmasa imkanım yok. Çocuklarıma çok bağlıyım. 50 sene oldu. Bir akşam babamın evine gidip kalamadım. Evli olan kızlarıma gidemedim. Ama evlatlarımı çok seviyorum. Sevilmeseler bakılmaz. Onlar benim yavrularım, şekerlerim.ö dedi.  
 
Çocuklarının iyileşmeleri için umutlu olduğunu dile getiren anne Yikit, “Hala umudum var. Hala ilaç çıkacak benim tayfam iyileşecek diye bekliyorum. Bir doktor çıkacak ve ben senin evlatlarını iyileştireceğim diyerek halen umutluyum. Bütün doktorlara sesleniyorum. Bir çare çıktığı zaman ne olur benim evlatlarıma bir tedavi uygulasınlar.ö diye konuştu. 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
Anne Fatime Yikit’in çocuklarıyla ilgilenirken görüntüleri 
Çocukların el işi ve Kuran’ı Kerim okurken görüntüleri 
Çocukların görüntüleri 
Fatime Yikit ile röp ve detaylar 

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=========

GAZİANTEP’TE BAKLAVACILARIN BAYRAM MESAİSİ

GAZİANTEP’te baklava ustaları, Ramazan Bayramı için gelen talepleri karşılayabilmek amacıyla yoğun mesai yapıyor. Baklava üreticisi Ali Dağdelen, “Kargoları 24 saat içinde Türkiye’nin her yerine ulaştırıyoruz” dedi.
Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep’te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı dolayısıyla yurt içinden ve dışından gelen siparişleri yetiştirmek için hummalı çalışıyor. Bayram baklavalarının büyük bölümü, paketlenerek, yurt içindeki ve dışındaki müşterilere uçak, otobüs ya da kargo ile ulaştırılıyor. Tezgahlarının başına sabah erken saatlerde geçen ustaların hazırladığı baklavalar, önceki bayramlarda olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından talep görüyor.
Baklava üreticisi Ali Dağdelen, Ramazan Bayramı nedeniyle yoğun çalıştıklarını söyledi. Doğal ürünlerle lezzetli baklavanın Gaziantep’te üretildiğini vurgulayan Dağdelen, “Gaziantep baklavasının olmazsa olmazları, mevsiminde yöresel olarak elde ettiğimiz özel boz fıstığımız ve ham maddelerimiz. Bunların birleşiminden Gaziantep baklavası meşe odununda pişerek hazır hale getiriliyor. Baklava yapılırken açılan hamurun çok ince olması gerekiyor. 50 kat hamuru açtıktan sonra fıstık, kaymak, sade yağ ve doğal şeker ile yapıyoruz. Yurt içine ve yurt dışına baklavayı rahatlıkla gönderebiliyoruz. Bayramda herkes bu güzel lezzeti evde eksik etmek istemedikleri için talep, beklentimizden yüksek. Yaptığımız kargoları 24 saat içinde Türkiye’nin her yerine ulaştırıyoruz” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Baklava hamurunun açılması
– Baklavanın yapımı
– Fıstık atılması
– Mustafa Kanlı anons
– Baklavanın fırına atılması
– Pişirilmesi
– Şerbet dökülmesi 
– Baklava üreticisi Ali Dağdelen ile röp
– Üretilen baklavaların kargolanmak üzere paketlenmesi
– Genel ve detay görüntüler
(KJ: HaberMustafa KANLI: Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

===========

ANTALYA’DA 1.5 METRELİK YILAN İŞYERİNE GİRMEYE ÇALIŞTI

*- Antalya’da yaklaşık 1.5 metre uzunluğundaki kara yılan, kentin işlek caddesinde korkuya neden oldu. 

*- Yılanın kapısı kapalı olan işyerine girmeye çalıştığı o anlar cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Antalya’da hava sıcaklığının 24 dereceye çıkması, doğada yuvalarında olan zehirli sürüngen hayvanları da etkiledi. Dün öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Topçular mahallesinde evinin mutfağında yemek yapan Merve Kılcan’ın, ocak demirine dolanmış yılanı görmesi ve korku dolu anlar yaşamasının ardından bugün yaklaşık 1.5 metrelik bir yılan kentin en işlek Muratpaşa ilçesinin Arık Caddesi’ndeydi. İçişleri Bakanlığı’nın ‘Tam kapanma’ kısıtlaması nedeniyle işyerinin kapalı olması olası korku ve paniğe engel oldu. İzinli olduğu için caddede olanlar, kara yılanın bir simitçi dükkanına girmeye çalışmasını ve uzaklaşmasını cep telefonu ile görüntüledi.
Kısa süreli şaşkınlık yaşayan gençlerin, “Yakalayabilir misin” sözleri ve konuşmaları cep telefonu görüntülerine de yansıdı. Yılan daha sonra bina aralarında kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Kaldırımdaki gençlerden görüntü
– Yılanın simitçi kapısı önünde kıvrılmış halde
– Yılanın kapı eşiğinden uzaması
– Gençlerin kendi aralarında konuşması

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!