Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: ELEŞTİRİLER SAYGIYLA KARŞILANMAKTA
Diyarbakır’daki heykeller tartışılıyor (2

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, heykellerle ilgili yapılan tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, eleştirilerin saygıyla karşılandığı belirtilerek, kavşakta yapılan düzenleme çalışmaların maliyetinin 4 milyon 412 bin 835 lira olduğu bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:
“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarının gündeme taşıdığı, havalimanı kavşağı peyzaj düzenlemeleri kapsamında alana yerleştirilen maketlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Havalimanı Yonca Kavşağı’na yeni düzenlemeler kapsamında yerleştirilen maketlerle ilgili estetik eleştiriler yapılmıştır. Bu eleştiriler saygıyla karşılanmakta ve değerlendirilmektedir. 170 dönümlük alan içinde, fotoğraf detayı olmak üzere yerleştirilen maketler, çalışmalar tamamlandığında, manzaranın küçük bir parçası olacaktır. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte nihai değerlendirme yapılacak, gerekmesi durumunda üzerlerinde tasarrufta bulunulacaktır. Birtakım çevreler, estetik eleştirileri dayanak tutarak, kamuoyunu yanıltıcı, kurumumuz hakkında istifham oluşturacak iddialarda bulunmaktadırlar. 170 dönümlük alanda çevre düzenlemesi, ağaç dikimi, çim serimi, çalı ekimi, su depoları, drenaj sistemi için yapılan ihalenin tutarını, maketler için yapılan harcama şeklinde göstermektedirler. Diyarbakır Uluslararası Havalimanı Yonca Kavşağı düzenleme ihalesi, 12 Kasım 2020’de ‘Havaalanı Yonca Kavşağı Peyzaj Düzenleme Yapım İşi’ adıyla, canlı yayında gerçekleştirilmiştir. 15 firma ihaleye katılmıştır. 4 milyon 412 bin 835 lira olarak en düşük teklifi veren firma ile anlaşılmıştır. 170 dönümlük alandaki bütün çalışmalar, düzenlemeler, yatırımlar bu ihale kapsamında yapılmaktadır.”

DİYARBAKIR (DHA)

=============

DOĞU’DA EN FAZLA VAKA DÜŞÜŞÜ ERZİNCAN’DA, TEK ARTIŞ ARDAHAN’DA

Reklam Alanı

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma sürecinde ikinci koronavirüs vaka tablosunu açıkladı. Doğu’da vaka sayısında düşüşün en fazla olduğu şehir Erzincan, vaka artışı yaşanan tek şehir ise Ardahan olarak haritada yer aldı.

Tam kapanmanın 2’nci haftasında, illerde vaka sayılarının son durumu belli oldu. Sağlık Bakanı Koca, kısıtlamaların 10’uncu gününde, 1-7 Mayıs haftasının vaka tablosunu açıkladı. Doğu’daki illerde vaka sayısında düşüş görülürken, yalnızca Ardahan’da vaka oranı yükseldi. Kentte 24-30 Nisan’da 100 bin kişide 251,66 olan sayı, bu hafta 255,82’ye yükseldi. Vaka sayısı en fazla düşen il ise Erzincan oldu. Kentte geçen hafta 100 bin kişide 428,70 olan sayı, yeni tabloda 270,02 olarak belirlendi. Erzurum ise vaka oranındaki düşüşün devam etmesine rağmen Türkiye genelinde vaka sayısının yüksek olduğu iller arasında yer aldı. Kentte 24-30 Nisan’da 100 bin kişide 395,24 olan sayı, yeni haftada 303,58’e geriledi. Vaka sayısında düşüş yaşanan illerden biri de 293,04’ten 227,78’e düşen Kars oldu. Ağrı’da da önceki vaka tablosunda 285,00 olan sayı, yeni haftada 264,27 olarak belirlendi. Muş’ta ise vaka oranı, 100’ün altına düştü. Kentte 113,11 olan sayı, bu hafta 95,11’e kadar geriledi. Iğdır’da da önceki tabloda 100 bin kişide 159,45 olan sayı, 153,99’a düştü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Caddede dolaşan vatandaşlar
-Boş caddeden görüntü
-Şifanur Tavus’un anonsu
-Polis kontrolleri
-Köpeğini gezdiren vatandaş

Haber-Kamera:Şifanur Tavus / ERZURUM, (DHA)

============

SARIGÜL: İSRAİL’DEKİ ZULMÜ DURDURUN
 
TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadığını belirterek, ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin sessiz kalarak çifte standart uyguladığını söyledi. Sarıgül, “Çifte standartlı demokrasi olmaz, demokrasi senin demokrasin, inanç senin inancın olmaz. Lütfen İsrail’deki bu zulmü durdurun, yoksa biz Türk halkı olarak ne yapacağımızı biliriz” dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kırklareli’nin Babaeski ilçesini ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Babaeski İlçe Başkanı Hakan İnanç ve ilçe yönetiminin karşıladığı Sarıgül, önce kısıtlamada muaf tutulan esnafı ziyaret etti. Daha sonra partililerle bir araya gelen Sarıgül, Mescid-i Aksa’da İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına değinip, ABD ve İsrail’i kınadı. 

‘NEREDE İNSAN HAKLARI, NEREDE DEMOKRASİ?’
Sarıgül, konuşmasında ABD Başkanı Biden, AB ve BM’ye de seslenerek, çifte standart uygulandığını belirtti. İnsan hakları ve demokrasinin ikiyüzlü söylemlerle korunamayacağını belirten Sarıgül, “Haksızlık ve zulüm karşısında susmak inançlarımızla bağdaşmaz. Buradan soruyorum, nerede demokrasi, nerede insan hakları? Ey Amerika Birleşik Devletleri, ey Avrupa Birliği, ey Birleşmiş Milletler, neden sesinizi çıkarmıyorsunuz? Özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını savunuyorsunuz ama ne yazık ki yanı başımızda olan dünyanın gözü önünde olan bu zulme karşı başkaldırmıyorsunuz. Zulüm, adaletin zırhıdır, biz herkesin adalet içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz. Ben Babaeski’den diyorum ki; nerede insan hakları savunucuları?” dedi.

‘FİLİSTİN’DEKİ KARDEŞLERİMİZİN HAKLARININ KORUNMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’
Şişli Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, Sinagog saldırısını hatırlatan Sarıgül, burada hemen Sinagogu onardıklarını belirtti. Sarıgül, “Biz Türk insanı, biz Müslüman olarak ‘incinsen de incitme’ kültüründen geliyoruz. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki; Filistin’deki kardeşlerimizin haklarını, hukuklarının korunması için elimizden gelen bütün çabayı ve bütün mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz” diye konuştu.

‘ÇİFTE STANDARTLI DEMOKRASİ OLMAZ’
Filistin vatandaşlarının yanında olduklarını belirten Sarıgül, “Filistin’de zulme uğrayan kardeşlerimizin yanındayız. Bu mübarek günde, ibadetlerini yapan kim olursa olsun, ibadeti hangi ırktan, kültürden, inançtan olursa olsun, ibadet yapan insanların üzerlerine ateş açmak, ne yazık ki 21’inci yüzyılda kabul edilebilir bir olay değildir. Amerika’yı kınıyorum, İsrail’i kınıyorum, Avrupa Birliği’ni kınıyorum. Özellikle ABD Başkanı Sayın Biden, buradan sana seslenmek istiyorum. Senin ülkende bir kilisede ibadet eden insanların üzerine ses bombası atılsa, o insanların üzerine kurşunla gidilirse, Amerika Başkanı olarak ne düşünürsün? Bu açıklamaları yapıyorsan, Amerika Başkanı olarak sana da yazıklar olsun. Avrupa Birliği, insan haklarından bahsedersiniz, Birleşmiş Milletler insan haklarından bahsedersiniz, böylesine bir uygulama Avrupa’nın bir ülkesinde olsaydı, Allah korusun Vatikan’da pazar günü ayin yaparken böylesine bir olay olsaydı acaba ne düşünürsünüz? Çifte standartlı demokrasi olmaz, demokrasi senin demokrasin, inanç senin inancın olmaz. Lütfen İsrail’deki bu zulmü durdurun, yoksa biz Türk halkı olarak ne yapacağımızı biliriz. Devletler, kişiler ne olursa olsun haksızlık yapanların TDP olarak karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
– Sarıgül’ün çiçekle karşılanması
– Esnaf ziyareti
– Sarıgül ile esnafla diyalogları 
– Parti binasına girişi
– Sarıgül’ün konuşması
– Salondan detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Olgay GÜLER / BABAESKİ(KIRKLARELİ), (DHA)

======================================================

DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI, YENİ NORMALLEŞMEYE HAZIRLANIYOR

AYDIN’ın Kuşadası ilçesindeki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı, turizm sezonuna hazırlanıyor. Milli Park, Ramazan Bayramı sonrası açılması düşünülen sezon için koronavirüs önlemleri kapsamında son hazırlıklarını yapıyor.

Kuşadası’nda sahip olduğu eşsiz doğal güzelliğiyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Dilek Yarımadası Milli Parkı, Ramazan Bayramı sonrasında atılması planlanan yeni normalleşme sürecine hazırlanıyor. 17 kilometrelik sahil şeridine sahip olan ve içinde 804 çeşit bitki türü ile 38 memeli, 45 sürüngen ve 260 kuş türüne ev sahipliği yapan tabiat harikası parkta, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları son aşamaya geldi. Ortak kullanım alanlarını dezenfekte eden ekipler, yemek masaları ile şezlongları sosyal mesafe kuralına göre düzenledi. Parkın çeşitli noktalarındaki ziyaretçilerin pandemide uyması gereken kuralların yazılı olduğu uyarı levhaları da yenilendi. Geçen yıl 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Dilek Yarımadası Milli Parkı, koronavirüs salgınına karşı Türkiye genelinde uygulanan tam kapanma nedeniyle 29 Nisan’da ziyaretçi kabulüne kapatılmıştı.
‘MİSAFİRLERİMİZİ ÇOK ÖZLEDİK’
Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı Müdürü Koray Aşık, “Ramazan Bayramı sonrasında başlamasını beklediğimiz yeni normalleşme sürecinde, Milli Park’a gelen herkesin güvenli ve hijyenik bir ortamda zaman geçirmesini sağlamak için çalışıyoruz. Misafirlerimizi şimdiden çok özledik. Onları yeniden ağırlamak için gün sayıyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————-
-Milli Park’ın koylarından görüntü
-Milli Park’taki düzenleme çalışmalarından görüntü
Haber – Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

=========================================== 

MALATYA’DA KAYISI BAHÇELERİNDE DON ZARARI

MALATYA’nın Darende ilçesinde, fırtına ve hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle bazı kayısı bahçelerini don vurdu. Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca, iki gündür ilçedeki mahalleleri gezdiğini, böyle bir afet görmediğini söyledi. 
Dünyadaki 17 milyon kayısı ağacından yaklaşık 8 milyonunun yetiştiği ve dünya kuru kayısı ihracatının yüzde 85’inin karşılandığı Malatya’da 2 gün devam eden fırtına ve hava sıcaklığının düşmesi, çiftçilere zor anlar yaşattı. Darende’de bazı bahçelerde, hava sıcaklığının düşmesi ‘çağla’ dönemindeki kayısıya zarar verdi. Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca, gelen yoğun şikayetlerden dolayı çiftçileri ziyaret ederek, kayısıları inceledi. 

‘ÇİFTÇİLERİMİZİN UMUDU BAŞKA BAHARA KALDI’
Karaca bir bahar akşamı yine don olayı yaşandığını belirterek, “Yaşanan don olayından dolayı çiftçilerimizin umudu başka bahara kaldı. İki gündür çiftçilerimizi ziyaret ediyoruz, bahçeleri geziyoruz, şu anda Yeniköy mahallemizdeyiz, ürün kaybımız yüzde yüz. Böyle bir affet görmedim. Badem, ceviz ve kayısıda ciddi hasar oluştu. Aynı sorun bu bölgede geçen yıl da mahsul yoktu. Bu sezon da aynı sorun çiftçilerimiz tarımsan faaliyetlerini sürdürebilmeleri için devletimizin bu bölgeyi afet kapsamına alması gerekiyor” dedi.

‘NE YAPACAĞIZ BİLMİYORUM’
Yeniköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ercan Pekcan, yıllardır çiftçilik yaptığını ifade ederek, “Böyle bir afet görmedim. 150 ceviz ağacım da ceviz almayı bırakın ağaçlarımı kurtarırsam mutlu olacağım. 200 kök kayısı ağacım da öyle. Tüm mahalledeki çiftçilerimiz don olayında etkilendi. Geçimimiz ve geleceğimiz yetiştireceğimiz ürünlere bağlıydı o umutlarımız bir gecede yok oldu. Ne yapacağız bilmiyorum. İnşallah Devlet büyüklerimiz bu afeti görür ve bölge halkının çiftçiliği sürdürülür hale gelir” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————
– Kayısı ağaçlarından görüntü
– Vatandaşın konuşması
– Başkan Orhan Karaca konuşması
– Yanan kayısıların fotoğrafları
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

==========

ÇORUM EMNİYET MÜDÜRÜ: BAYRAMDA ARA SOKAKLAR DA DENETLENECEK

ÇORUM İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların akraba ziyaretlerinden uzak durmasını isteyerek, “13 uygulama noktasının yanı sıra ara sokaklarda, kısmi açık olması muhtemel yerler önünde ve konutların bulunduğu ara sokaklarda da denetimler gerçekleştireceğiz” dedi.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, bayramda alacakları tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İl genelinde 24 saat boyunca tam kapanma denetimlerinin devam ettiğini belirten Gülser, “Tüm ilçe merkezleri girişleri ile il merkezi girişlerinde 24 saat itibariyle yolcu otobüsleri ve özel seyahat araçlarında uygulamalarımız devam ediyor. Bu kapsamda il merkezimizdeki 13 ayrı noktada iki şehir girişinde toplam 230 personelle gün boyu uygulama yapıyoruz. Genel amacımız yasaklara uyulmasını ve halkımızın bu kapanma sürecini sağlıklı bir şekilde atlatmasını sağlamakö diye konuştu.
‘BAYRAM ZİYARETLERİ YAPMAYIN’
Tam kapanma süreciyle birlikte icra edilecek Ramazan Bayramı’nda vatandaşların özellikle yakın akraba çevrelerini ziyaret etmemelerini isteyen Gülser, “Çünkü doğal bir insan akışı, trafik ve temas olayı gerçekleşiyor, bu durum kapanma sürecinin amacını boşa çıkartıyor. Bu hususta insanların biraz daha sabırlı, duyarlı ve dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızı genel anlamda yasaklara uymaları konusunda ikaz ediyoruz. 13 uygulama noktasının yanı sıra ara sokaklarda, kısmi açık olması muhtemel yerler önünde ve konutların bulunduğu ara sokaklarda da denetimler gerçekleştireceğiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Denetimler
-Emniyet Müdürü Mehmet Gülser röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!