Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

HUSUMETLİ OLDUĞU KURS GÖREVLİSİNİ BAYRAM SABAHI ÖLDÜRDÜ

SAMSUN’un Terme ilçesinde bayram namazı sonrası bir grubun tabanca ile havaya ateş ettiği sırada gruptaki İ.T., muhtarlık seçimlerinde aralarında husumet bulunan Merkez Camisi kurs görevlisi Fatih Akkuş’a (35) tabancayla ateş etti. Akkuş, olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan saldırgan yakalanarak gözaltına alındı. 

Olay, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Taşlık Mahallesi’nde meydana geldi. Bayram namazı sonrasında Merkez Camisi önünde bir grup, tabanca ile havaya ateş ederek bayram kutlaması yapmaya başladı. Grubun içindeki İ.T. tabanca ile camiden çıkan Merkez Camisi kursunda görevli hafız Fatih Akkuş’a ateş etti. Akkuş kanlar içerisinde yere yığılırken, İ.T. olay yerinde kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri, vücuduna 3 kurşun isabet eden Akkuş’un hayatını kaybettiğini belirledi. Akkuş’un, cansız bedeni Çarşamba Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla İ.T.’yi gözaltına aldı. İ.T. ile Akkuş’un ailesi arasında muhtarlık seçimlerinden dolayı husumet olduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü
——–
-Mahalle girişi detay
-Jandarmadan detay
-Taziye evinden detay
-Camiden detaylar
-Muhabir Oğuzhan UYSAL’ın anonsu

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/TERME(Samsun), (DHA)

=========================================

Reklam Alanı

MERSİN’DE SAHİLE ÖLÜ OLUKLU BALİNA VURDU

MERSİN’de sahile vurmuş 10 metre boyunda oluklu balina bulundu. Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, “Batı Akdeniz’de, Fransa, İspanya’da çok sık görünen bir tür. Bu tür bireyler tek tek de 5-6 kişilik küçük gruplar halinde de gezebilir. Doğu Akdeniz’de nadir de olsa görülür” dedi.

Adnan Menderes Bulvarı’nın yaklaşık 200 metre açığında büyük bir cismin yüzdüğünü gören vatandaşlar, durumu Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve polis ekiplerine bildirdi. Sahil güvenlik ekipleri, botla suda yaptığı incelemede, cismin beyaz bir balina olduğunu tespit etti.
Balinanın taşınması için bölgeye bir sahil güvenlik botu ile itfaiye ekibi daha sevk edildi. Dalgıçların suya girerek halatla bağladığı balinanın önce kumsala, sonrasında da incelenmek üzere Mersin Üniversitesi’ne taşınacağı öğrenildi. Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç ve Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas da kıyıya gelerek inceleme yaptı. Ayas, yaptığı açıklamada, “Balina, Fin veya oluklu olarak literatürde geçiyor. Akdeniz’in en büyük balina türü. Bu, aynı zamanda mavi balinadan sonra dünyadaki en büyük ikinci balina türü. Kıyıya vuran balina genç bir birey. Yaklaşık 8 ila 10 metre uzunluğu var. Biz de üniversitemizdeki inceleme ve ön otopsinin ardından türü bünyemizdeki Deniz Müzesi’nde sergilemek istiyoruz” dedi.
‘DOĞU AKDENİZ’DE NADİR GÖRÜLEN TÜR’
Bu türün Doğu Akdeniz sularında nadir görüldüğünü vurgulayan Ayas, şunları kaydetti:
“Batı Akdeniz’de, Fransa, İspanya’da çok sık görünen bir tür. Bu tür bireyler tek tek de 5-6 kişilik küçük gruplar halinde de gezebilir. Doğu Akdeniz’de nadir de olsa görülür. Görülme sıklığını tam bilemiyoruz çünkü kıyıya çok yaklaşmıyorlar. Genelde planktonlarla besleniyorlar. Doğu Akdeniz’de de nadiren görülüyor.”
İNCELENECEK
Ayas, balinanın kesin ölüm nedeni için detaylı inceleme yapacaklarını ifade ederek, “Genelde plastik kirliliği kaynaklı öldükleri yönünde raporlar var ancak bu bireyin kesin ölüm nedenini otopsi yapmadan söyleyemeyiz” dedi.
İŞ MAKİNESİYLE DENİZDEN ÇIKARILDI
Mersin’de sahile vuran 8-10 metre büyüklüğündeki ölü oluklu balina, Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi ekipleri tarafından iş makinesiyle denizden çıkarıldı. Kamyona yüklenecek balina, incelenmek üzere Mersin Üniversitesi’ne götürülecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kıyıdaki balinadan ve çalışmalardan detay
– Röp
Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- 

====================================

OKSİJEN TÜPÜ PATLADI, HASTA TAŞIMA GÖREVLİSİ YARALANDI

SAMSUN’da bir hastanede bilinmeyen nedenle oksijen tüpünün patlaması sonucu hasta taşıma görevlisi E.Ç. (27) yaralandı.

Olay, saat 13.30 sıralarında İlkadım ilçesinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Hasta taşıma görevlisi E.Ç., iddiaya göre acil serviste bulunan oksijen tüplerini kontrol ederken, biri bilinmeyen nedenle patladı. Patlama sonucu vücudunda 2’nci derece yanık oluşan E.Ç. tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Hastane detayları
Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL SAMSUN-DHA

======================================

JANDARMALARLA BİRLİKTE ŞEHİT OĞLUNUN SEMBOLİK MEZARINI ZİYARET ETTİ

GAZİANTEP’in  İslahiye İlçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmadan muaf tutulan şehit annesi Döndü Doğan (78), jandarmalar tarafından oğlunun sembolik mezar ziyaretine jandarma tarafından götürüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle tam kapanmada Ramazan Bayramında muaf tutulan şehit aileleri, İslahiye Şehitliği’nde şehit mezarlarını ziyaret etti. İdilli Mahallesi’nde oturan Döndü Doğan ise 1985 yılında Ege Denizi’nde gerçekleştirilen ‘Deniz Kurdu-85’ tatbikatında tank çıkarmasında gemisinin batması sonucu 39 arkadaşıyla birlikte şehit olan ve naaşı bulunamayan oğlu Sıtkı Doğan için yaptırılan sembolik mezarı, jandarmalar desteğiyle ziyaret etti. 
Oğlumun sembolikte olsa mezarını ziyaret ettiği için mutlu olduğunu belirten Döndü Doğan, “Mehmetçiklerimiz beni oğlumla bu bayramda da buluşturdular. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

Görüntü dökümü
—————————–
-İslahiye Şehitliği
-Jandarma  şehit annesini getirmesi
-Şehit annesi Döndü Doğan,Kuran okuyup dua etmesi
-Jandarma şehit kabrini sulaması
-Döndü Doğan  ile röp
-Şehitliği ziyaret eden aileler
-Genel ve detay görüntüler
Haber- Kamera: Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

=======================================

BAŞKALE’DE ARAZİDE EROİN, SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

VAN’ın Başkale ilçesi kırsalında, jandarma ekiplerince yapılan arazi arama-tarama faaliyeti sırasında  toprağa gömülü eroin, silah ve mühimmat ele geçirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Başkale’ye bağlı Bölekli Mahallesi kırsalında arazide arama-tarama çalışmaları yaptı. Ekipler taşların arasına gizlenmiş toprağa gömülü 3 kilo 835 gram eroin ile 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ile şarjörü, 24 Kalaşnikof piyade tüfeğine ait 7.62 mm çapında mühimmat ve 32 Bixi makineli tüfeğe ait mühimmat ele geçirildi.  Eroin ve diğer mühimmatlara el konulurken, bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Harun AKSU/BAŞKALE,(Van)-(DHA)

==================================

BAKAN MURAT KURUM: MESCİD-İ AKSA İSLAM’INDIR (2)
 
‘BİR GÜN MUTLAKA EL-AKSA’DA OMUZ OMUZA SAF TUTACAĞIZ’
Bayram namazını kıldıktan sonra çeşitli ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda da partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Kurum, “Bugün Filistin’de İsrail’in şehit ettiği Muhammed Durra ile küresel güçlerin kuklası PKK’nın şehit ettiği Eren Bülbül aynı davanın birer neferiydiler. Aynı düşmana karşı mücadele eden, aynı hasma karşı duran yiğitlerimizdiler. Rabbim şefaatlerine bizleri nail eylesin. Bilinmelidir ki, Türkiye’nin Aksa nöbeti aralıksız devam edecektir. Türkiye her zaman Filistin’in haklı davasının yanında dimdik durmaya devam edecektir. Şanlı ay yıldızlı bayrağımızı şehitlerinin üzerine örten kahraman Filistin’li kardeşlerimize Konya’dan diyoruz ki, bir gün mutlaka El-Aksa’da omuz omuza saf tutacağız, birlikte olacağız.” dedi.  
Bakan Murat Kurum ayrıca Kızılay şubesinde kan bağışında bulundu.

(Görüntü dökümü:
—————————-
-Bakan Murat Kurum açıklamaları
-Detaylar
Haber-Kamera:Hasan DÖNMEZ-Adem YILDIZ/KONYA,(DHA))

======================================

150 YILLIK GELENEĞİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde 150 yıllık gelenek unutulmasın diye mahalle muhtarı ve cami imamı ev ev dolaşıp çocuklara şeker ve harçlık dağıttı.

Kumluca’ya bağlı Ortaköy Mahallesi’nde daha önce bayram günleri cami bahçesinde toplanan çocuklara şeker ve harçlık dağıtılıyordu. 2 yıldan beri yaşanan koronavirüs salgını yüzünden bu gelenek yaşatılamıyordu. Mahallede yaşayan çocukların bu geleneği unutmaması için mahalle imamı ve muhtarı bir yöntem geliştirdi. Mahalle halkı tarafından gideri temin edilen şekerler, poşetlenerek mahalle çocuklarının evine kadar götürüldü.  
Ortaköy Hacı Dudu-Yusuf Duran Camii imam hatibi, Kumluca Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsmail Orhantekin, “Pandemiden dolayı çocuklarımız camiye gelemiyor. Bayramın güzelliklerini çocuklarımıza yaşatmak için ev ev onları ziyaret ediyoruz. Onları mutlu etmek, şeker dağıtarak, harçlık dağıtarak bayramın maneviyatını onlara yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya da “Çocuklarımız 150 yıllık geleneğimizi unutmasın diye ev ev dolaşarak onlara şekerlerini ve harçlıklarını veriyoruz. Daha önce çocuklarımız camide toplanıyordu. Bayram namazından sonra şekerleri ve harçlıkları veriliyordu. Çocuklarımız 150 yıllık bu geleneği pandemiden dolayı unutmamaları için ev ev dolaşıp harçlıklarını şekerlerini veriyoruz” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Mahalle imamı, muhtar ve azalarının evlere kadar gelmesi
– İmam ve muhtarın çocuklara harçlık ve şeker dağıtması
– RÖP 1: İsmail Orhantekin 
– RÖP 2: Halime Kaya 
HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!