Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) RASTGELE ATEŞ AÇTIĞI SİLAHLA İNTİHAR ETTİ
 
TRABZON’da rastgele havaya ateş açan, polisler bölgeye gönderilince kendisini karnından vuran S.S. (30), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. S.S.’nin ‘Bipolar bozukluk’ tedavisi gördüğü belirtildi.

Olay, öğle saatlerinde Kahramanmaraş Caddesi’nde meydana geldi. ‘Bipolar bozukluk’ tedavisi gören S.S., Çarşı Merkez Amirliği’nin de yer aldığı bölgede bilinmeyen nedenle rastgele tabancayla ateş açtı. Silah sesleri üzerine polis ekipleri hareke geçti. Polisler bölgeye gönderilirken, bu kez kaçmaya çalışan S.S. geldiği PTT Merkez binası önünde, tabancayla kendisini karın bölgesinden vurarak intihara kalkıştı. Yaralanan S.S., çağrılan ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak S.S., doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
Bu arada, S.S.’nin havaya ateş ettiği anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü
————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Güvenlik kamera görüntüler
HABER KAMERA: Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)-

====================================

2) NEMRUT KRATER GÖLÜ YAKINLARINDAKİ AYILARLA İLGİLİ UYARI
 
BİTLİS Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, dünyanın 2’nci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliği taşıyan Nemrut Krater Gölü yakınlarında yaşayan ve geçen yıl vatandaşların elleriyle beslediği görüntülerle gündeme gelen ayılarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Önen, “Bunlar vahşi hayvanlar. Onları bir evcil hayvan gibi görüp, beslemek ve yanaşmak doğru değil. Bir anda saldırarak insanlara ciddi zararlar verebilirler. Bunun birçok örneğini geçtiğimiz yıl yaşadık” dedi.

BEÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, yavru halde iken vatandaşların sık sık elle beslediği ve geçen yıl Nemrut Krater Gölü’nde çekilen fotoğraf ve görüntülerle gündeme gelen ayıların, bu yıl genç ayılar olduğunu ve insanlara artık zarar verebilecek konumda olduğunu belirterek, önemli uyarılarda bulundu. 

Reklam Alanı

Dr. Öğretim Üyesi Önen, kendi mesleğinin dışında doğa fotoğrafçılığı ve vahşi yaşamla ilgili belgesel için doğada çekimler yaptığını, geçen yıl Nemrut’taki ayılarla ilgili çok önemli bir çalışma başlattığını söyledi. Ayıların doğal ortamlarının yanında, geçen yıl yiyecek bulmak için insanların bulunduğu bölgelere sık sık geldiklerini belirten Önen, “İnsanlar bunları bir kedi ya da köpek gibi elle besleyerek, sevme eğiliminde oluyor. Bunlar vahşi hayvanlar. Onları bir evcil hayvan gibi görüp, beslemek ve yanaşmak doğru değil. Bir anda saldırarak insanlara ciddi zararlar verebilirler. Bunun birçok örneğini geçtiğimiz yıl yaşadık. Hayvanları doğal ortamlarında bırakarak, insanların yaşam alanlarını sınırlandırmak gerekir. Yıllardan beridir bu coğrafyada canlı popülasyonu ile ilgili gözlemler yapmaktayım. Bu gözlemleri yaparken, bir takım korkutucu olaylarla da karşılaştım. Bölgedeki bazı hayvanlar çok vahşi iken, bazıları da yarı vahşi konumdadır. İnsanlar bunu bir kedi, ya da köpek gibi görüp beslenme eğilimine giriyor. Yavru bir ayıyı kucaklama girişimi olabiliyor. Tabi bu insanlarımızın güzel duygularıdır. Bu hayvanları elle beslerken onların doğal beslenmelerine zarar verebiliyoruz. Aynı zamanda bunu besleyen insanlar da ciddi şekilde saldırıya maruz kalabilir. Bazılarına tanık olduk. Ciddi bir şekilde yaralanan vatandaşlarımız da oldu. Bazıları da hafif yaralandı. Ama çok şükür ölen olmadı. Burada vatandaşlarımız şefkatle yaklaşıyorlar. Ancak bu hayvanlar doğal ortamlarında bu yiyecekleri zaten bulabiliyorlar” dedi.
‘DOĞRU TANITIMLA HEM KORUYUP HEM DE TURİZME KAZANDIRABİLİRİZ’
Doğadaki ayıları yavru hallerinden yetişkin hallerine kadar takip ettiğini anlatan Önen, “Ben bu ayıların her hallerine tanıklık ettim. Bu hayvanlar kolay kolay evcilleşmez. Bu hayvanların yarı evcil olmaları insanların yanaşmalarına neden oldu. Bazen de saldırarak insanlara ciddi şekilde zarar verdi. Kuduz aşısı olanlar oldu, ciddi şekilde yaralananlar oldu. Kesi ve pençe yaraları oldu. Bu hayvanlar kolay kolay evcilleşmez. İnsanlar bunların o görüntülerine aldanıp, çok yaklaşmasınlar. Doğru tanıtım yapılması durumunda turizme ciddi katkılar sağlayabilir. Dünyada çok ciddi örnekleri var. Örneğin bazı ülkeler dünyada nesli tükenmekte olan hayvanları çoğaltıp, doğal ortamlarında turizme kazandırıyorlar. Özellikle Çin’de panda popülasyonu artırılarak, turizme kazandırılıyor. Biz de bu coğrafyada bu hayvanları korumanın yanında turizme bu şekilde kazandırabiliriz. Bölgeyi vahşi hayvanların yaşam alanı olarak görüp, insanların alanlarını sınırlandırarak, turizm açısından ciddi kazançlar elde edebiliriz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————–
-Ayılardan görüntü
-Ayıların zaman zaman vatandaşlara saldırılarından detaylar
-Ayıların doğal yaşam alanlarından görüntü
-Vatandaşlardan görüntüler
-Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen ile röportaj
– Genel  ve detaylar
Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)

====================================

3) YANGIN SONRASI ÇÖKEN TEK KATLI EVİNDE CAN VERDİ

KASTAMONU’nun Taşköprü ilçesine bağlı Dağbelören köyünde yalnız yaşayan Hamdi Demir (70), çıkan yangın sonrası çöken tek katlı evinde hayatını kaybetti. 

Hamdi Demir’e ait tek katlı ahşap evde, öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden köylüler, hemen itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine köye gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekiplerin müdahalesi sırasında ahşap ev, çöktü. Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Evin enkazına giren ekipler, yalnız oturan Hamdi Demir’in cansız bedeni ile karşılaştı. Bir gözünün görmediği öğrenilen Demir’in cansız bedeni, savcının yangın yerindeki incelemesinin ardından enkazdan çıkarılarak, hastane morguna kaldırıldı. Ekipler, yangına ilişkin inceleme başlattı.

Görüntü dökümü
————————
-Yangından görüntü
-Ekiplerin müdahalesi
-Yaşlı adamın fotoğrafı
Haber: Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ (Kastamonu), (DHA)-

====================================

4) ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN SU TAŞKININI ÖNLEYECEK ÇALIŞMA

ORDU Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağışlar sonrası su taşkınlarına neden olan Altınordu ilçesinde bulunan Fındık Yatağı Deresi’ndeki baksları, üç katı büyüklüğündeki bakslarla değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Senelerdir devam eden bir çileye son veriyoruz. İnşallah çalışmalar tamamlandığında bölgede daha böyle bir sorun yaşanmamış olacakö dedi.

Yoğun yağışlarla Altınordu ilçesinde birçok mahallenin sular altında kalmasına neden olan Fındık Yatağı Deresi üzerinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletme çalışması başlatıldı. Çalışmalar kapsamında eski baksların yerine 3 katı büyüklüğünde yeni bakslar yerleştirilerdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, dere yatağının genişletilerek su baskınlarının önüne geçileceğini söyledi. Güler, “Senelerdir devam eden bir çileye büyük bir yatırım yaparak son veriyoruz. Fındık Yatağı Deresi’nden gelen su burada büyük taşkınlara sebep oluyordu ve bölgeye zarar veriyordu. Buranın kesiti 1’e 1 şeklindeydi, biz yapılan çalışma ile 2×2 yani 4 metrekareye çıkarıyoruz. Dolayısıyla Fındık Yatağı Deresi’nden gelen suyun yatağını genişleterek buradaki tehlikeyi önlemiş oluyoruz. Trafik sirkülasyonun yoğun olduğu bu bölgede çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah bundan sonra bu bölge böyle bir sorun daha yaşamamış olacak. Hem şehircilik açısından hem de alt yapı açısından önemli bir problemdi. Bundan sonraki hedefimiz Subaşı Deresi. Bu dereyi de Bülbül Deresi’ne bağlayacağız. Kısacası Ordu’nun alt yapı sorununu büyük oranda çözeceğizö diye konuştu.
‘GENİŞLETİLMİŞ BAKSLARLA BÖLGE RAHATLADI’
Şahincili Mahallesi Muhtarı Sezgin Güzelordu, yapılan çalışmalarla ilgili Hilmi Güler’e teşekkür ederek, “Bir metrelik bakslardan gelen su burada taşkınlara neden oluyordu. Şimdi ise Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla genişletilmiş bakslarla bu bölge rahatlatıldı. İnşallah bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşamayacağız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza mahallem adına çok teşekkür ediyorumö şeklinde konuştu. 

Görüntü Dökümü:
————————–
-Baks yenileme çalışmalarından detay görüntü
-Hilmi Güler’in bölgedeki incelemelerinden detay görüntü
-Hilmi Güler’in açıklamaları
Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!