Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ‘EVİN ÖNÜNDE NEDEN DURDUNUZ’ DİYEN AİLE SALDIRIYA UĞRADI, O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

BURDUR’un Bucak ilçesinde Veli Tural (37) ve ailesi, motosikletle evin önüne gelen 2 kişiye ‘Neden durdunuz, ne yapıyorsunuz?’ diye sorunca tartışma çıktı. Tartışmanın ardından bölgeden ayrılan 2 kişi, bir süre sonra kalabalık bir grupla gelip Veli Tural (37) ile babası, annesi, kardeşi ve yeğenini darbetti. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan 5 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili Tural, “Bizi linç ettiler, saldırdılar. Savunmak için kendimizi eve kilitledik” dedi.

Antalya’da bir otelde teknik müdür olarak çalışan Veli Tural, bayramı geçirmek için Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Seydiköy’de oturan babası Hüseyin Tural’ın (65) evine gitti. Veli Tural’ın iddiasına göre, bayramın ilk günü motosikletli 2 kişi, evin önüne gelerek beklemeye başladı. Burada taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından motosikletli 2 kişi bölgeden ayrıldı.

Bir süre sonra bu kişiler, yanlarına aldıkları grup ile yeniden Tural ailesinin evinin önüne geldi. Grup, Veli Tural ile yaşlı anne ve babasıyla kardeşi ve yeğenini dövdü. Veli Tural’ın sırtından ve elinden, diğer aile üyelerinin ise çeşitli yerlerinden yaralandığı olayda bahçede bulunan 3 çocuk ve hamile bir kadın da kavganın ortasında kaldı. Tural ailesinin evi ve park halindeki aracı zarar gördü.
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI
İhbar üzerine köye jandarma ekipleri sevk edildi. Veli Tural, babası, annesi, kardeşi ve yeğeni hastaneye giderek darp raporu aldıktan sonra saldırganlardan şikayetçi oldu. Jandarma, diğer taraftan 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan jandarma, Tural ailesine sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 15 bin 500 lira idari para cezası uyguladı.
‘HAKARETE, TEHTİDE MARUZ KALDIK’
Sırtında darp izleri bulunan sağ elinde iki parmağı kırıldığını söyleyen Veli Tural, evlerinin önünde tanımadığı kişiler tarafından saldırıya uğradıklarını anlattı. Veli Tural, “2 motosikletli kişi evimizin önüne gelip durdu. Orada oyalanmaya başladı. Yeğenimin kucağında çocuğum vardı. ‘Neden durdunuz, ne yapıyorsunuz’ diye sorduğumuzda ağır hakarete maruz kaldık. ‘Seni öldürürüz’ diye tehdit ettiler. ‘Ne oluyor’ diyerek yanlarına gittiğimde babam geldi. Babam ‘bunlara uyma’ dedi. Ben de ‘tamam’ dedim. Direkt 2 kişi babama saldırdı. Ben de araya girerek babamı aldım onlar da hemen uzaklaştı” dedi.
‘ARABAMIZI VE EVİMİZİ PARÇALADILAR’
Aradan kısa süre geçtikten sonra motosikletteki 2 kişinin daha kalabalık bir grupla evin önüne geldiğini aktaran Veli Tural, “Biz daha evin içerisine girmeden bahçedeyken 15 kişilik bir grup araçlarla ve motorlarla geldi. Her gelen vuruyor, öldürmeye geliyor. Sopalarla yaşlı annem ve babama, yeğenime, bana vurdular. 3 çocuğum, hamile yengem olayın ortasında kaldı. Bizi linç ettiler. Grup sonradan 30 kişiye kadar çıktı. Bize saldırdılar. Savunmak için kendimizi eve kilitledik. Arabamızı ve evimizi parçaladılar. Yaşanmaz hale getirdiler” diye konuştu.
15 BİN 500 LİRA CEZA KESİLDİ
Olay yerine jandarma ekiplerinin geldiğini ve sağlık kontrolleri için kendilerini Burdur Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini belirten Veli Tural, “İfademiz alındıktan sonra Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirdiler. Bu arada ben evimde hem saldırıya uğradım hem de 5 kişilik aileme toplamda 15 bin 500 TL para cezası kesildi” ifadelerini kullandı.
Saldırganları tanımadığını vurgulayan Veli Tural, korktuklarını söyledi.
OLAY ANI KAMERADA
Bu arada olay anı, Tural ailesinin evindeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde kalabalık bir grubun eve gelmesi ve ardından yaşanan arbede yer aldı. Görüntülerde ayrıca, saldırganlardan bazılarının ailenin evine zarar verdiği görüldü.

Görüntü dökümü 
—————————-
– Güvenlik kamera görüntüleri (saldırı anı)
– Saldırılan ev detay
– Camları kırılan araba detay
– Saldırılan Veli Tural’ın olayı anlatması detay
– Veli Tural RÖP
– Veli Tural’ın yaralarından ve alçılı kolu detay
– Detaylar
HABER: Aslı DURAN- Halim AKÇA- KAMERA: Burak YALMAN /BUCAK (Burdur), (DHA)- 

===========================================

Reklam Alanı

2) SEVGİLİSİNİN AİLESİNİN KENDİSİNE TUZAK KURDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

DİYARBAKIR’da kız arkadaşının ailesi tarafından dövüldükten sonra hırsızlıkla suçlanarak polise teslim edilen erkek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kendisine tuzak kurulduğunu öne sürüp darp raporu alan bu kişi aileden şikayetçi olurken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen erkek, iddiaya göre sevgilisi tarafından konuşmak için evlerinin önüne çağırıldı. Bu sırada kızın ailesi, bu kişiyi yakalayıp eve götürdü. Aile üyeleri, erkeği dövüp, odaya kilitledikten sonra polisi arayarak evlerine giren hırsızı yakaladıklarını söyledi. İhbar üzerine eve polis ekipleri sevk edildi.

Polis tarafından tedavisi için hastaneye götürülen bu kişi, bulunduğu evin sevgilisinin evi olduğunu, ailenin saldırısına uğrayıp, kendisine tuzak kurulduğunu öne sürdü. Hastaneden darp raporu alan şüpheli daha sonra polis merkezine götürüldü. Burada tekrar ifadesi alınan şüpheli, sevgilisi ve ailesinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Emniyetteki ifadesinin ardından bu kişi serbest bırakıldı.
Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü
————————
Zırhlı araç
Olay yeri
Polis ekipleri
Gözaltına alınan şahıs 
Mahalle 
Genel ve detay 
Haber-Kamera: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

=============================================

3) TRAKTÖR KAZASINDA ÖLEN 4 KİŞİNİN PİKNİKTEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI (2)
TOPRAĞA VERİLDİLER

Ankara’nın Haymana ilçesinde piknik dönüşünde traktörün römorkunun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Necmiye Tan ile torunları İlknur Akyüz, Belina Tan ve Dilay Koyuncu’nun cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. 
Necmiye Tan ile torunları Belina ve Dilay’ın cenazeleri Bahçecik köyüne götürüldü. Buradaki cenazeye AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP Milletvekili Levent Gök, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile yakınları katıldı. Kazada yaralanan, tedavisinin ardından taburcu olan Ramazan Tan da annesi Necmiye Tan ile yeğenlerinin cenazesine katıldı. Tedavileri süren Belina ve Dilay’ın anne ve babaları ise cenazede yer almadı. Kılınan cenazenin namazının ardından Necmiye Tan ile iki torunu köy mezarlığında toprağa verildi. İlknur Akyüz ise Polatlı ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Görüntü Dökümü
——————-:
-Cenazeden görüntü
-Detaylar

ANKARA/DHA

=====================================================

4) POMPALI TÜFEKLE 3 KİŞİYİ ÖLDÜRÜP, 2 KİŞİYİ YARALAYAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

IĞDIR’ın Tuzluca ilçesine bağlı Kuruağaç köyünde pompalı tüfekle 3 kişi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan Ersin Aydeniz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, dün öğle saatlerinde Tuzluca’ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kuruağaç köyünde meydana geldi. Yavuz Aydeniz (65) telefon görüşmesi yaparken, Ersin Aydeniz’in silahlı saldırısına uğradı. Yaralanan Yavuz Aydeniz kanlar içinde yere yığıldı. Silah sesini duyan Ünal Aydeniz, olay yerine koştu. Ersin Aydeniz, bu kez de Ünal Aydeniz’e ateş edip yaraladı.
Köy korucusu Taner Özayyıldız, Yavuz ve Ünal Aydeniz’i hastaneye götürmek için aracıyla bölgeye geldi. Ancak Ayyıldız, bu kez de Taner Özayyıldız (27) ile yanındaki Gaffar Özayyıldız ile Adil Aydeniz’e (66) ateş açtı. Ortalığın kan gölüne döndüğü olayda, evine doğru giden Ersin Aydeniz, araç içerisinde yaralı gördüğü Taner Özayyıldız’a bir el daha ateş etti.
İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, Taner Özayyıldız’ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Diğer 4 yaralı ise İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yaralılardan Yavuz ve Adil Aydeniz de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Durumları ağır olan Gaffar Özayyıldız ile Ünal Aydeniz, ilk müdahalelerinin ardından Iğdır Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Jandarma tarafından suç aleti silahla yakalanan Ersin Aydeniz, sorgusunun ardından bugün Tuzluca Adliyesi’ne sevk edildi. Aydeniz, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

TUZLUCA (Iğdır), (DHA)

=========================================

5) MOTOSİKLET HIRZILIĞINA 2 TUTUKLAMA

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde, park halindeki bir motosikleti çaldıkları, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen 2 kişi, jandarma tarafından yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanırken, bulunan çalıntı motosiklet ise tutanakla sahibine teslim edildi.

Pamukkale ilçesi Pınarkent Mahallesi’nde yaşayan Ali K.’ ya ait park halindeki motosiklet, geçen 13 Mayıs’ta kimliği belirsiz 2 kişi tarafından çalındı. Ali K.’nın ihbarı üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen Jandarma, şüphelilerin Celal D. (17) ve Nazım A. (16) olduğunu belirledi. Operasyon düzenleyen jandarma 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Ali K.’nin çalınan motosikleti de bulundu.
Şüphelilerden Celal D.’nin hırsızlıktan 7, Nazım A.’nın ise 17’si hırsızlık, 2’si kamu malına zarar verme, 1’i de işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan olmak üzere toplam 20 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.
Çalınan motosiklet ise jandarma tarafından tutanakla sahibi Ali K.’ya teslim edildi. Ali K. jandarmaya teşekkür etti. 

Görüntü dökümü
—————————–
-Hırsızlık anlarının görüntüsü
-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
-Motosikletten görüntü
-Ali K.’nın jandarmaya teşekkür etmesi
Haber – Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!