DHA YURT BÜLTENİ – 14

dha-yurt-bulteni-14-QLldf4Ur.jpg

TARTIŞTIĞI EŞİNİ 7 YERİNDEN BIÇAKLADI

AKSARAY’da, Bayram Çınar (49), tartıştığı dini nikahla birlikte yaşadığı Yeter Çekiç’i (44), 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Polis tarafından gözaltına alınan Bayram Çınar, aldatıldığını öne sürerek, “Ben cinayet işleyecek adam değilim. Eşim hak etti, hak ettiğini de buldu. Ben 7 dil biliyorum. İyi yayınlayın” dedi.

Olay, saat 16.00 sıralarında Hasas Mahalesi 6601 Sokak’ta meydana geldi. Bayram Çınar,  2 çocuğunun annesi Yeter Çekiç ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bayram Çınar, mutfaktan aldığı bıçakla Çekiç’i, 7 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Çekiç’i komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Olay yerinden kaçan Bayram Çınar, polis ekiplerince evin yakınında yakalandı.

Polis tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Bayram Çınar basın mensuplarına, “Beni aldatıyordu, bıçakladım. Namusum için yaptım. Ben cinayet işleyecek adam değilim. Herkes hakkını bulur. Ben 7 dil biliyorum. Devletini milletini seven bir adamım. Herkese teşekkür ederim. İyi de yayınlayın. Eşim hak etti, hak ettiğini de buldu” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Yeter Çekiç’in hastaneye getirilmesi 
– Bayram Çınar’ın hastaneye getirilmei
– Bayram Çınar’a sağlık kontrolünün yapılması 
– Bayram Çınar’ın konuşması 
– Hastaneden görüntüler
– Genel ve detay görüntüler 

HABER: Erkan ALTUNTAŞ/ AKSARAY,(DHA)-

==========================

VİRAJI ALAMAYAN TAKSİ 2 KİŞİYE ÇARPIP, SEYHAN NEHRİ’NE DÜŞTÜ: 2 YARALI

ADANA’da, aşırı hız nedeniyle virajı alamayan taksi 2 kişiye çarpıp, Seyhan Nehri’ne düştü. Kendi imkanlarıyla sudan çıkan taksinin sürücüsü İbrahim Kaya, “Motosiklete vurmamak için, yazık- günah diye kendimi suya attım” dedi.

Kaza, saat 16.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Manisali Alibey Caddesi’nde meydana geldi. İbrahim Kaya yönetimindeki 79 T 0126 plakalı taksi, iddiaya göre, aşırı hız nedeniyle virajı alamayıp, Seyhan Nehri kenarındaki bulunan 2 yaya ve park halindeki motosiklete çarptıktan sonra nehre düştü. Kazayı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Taksi sürücüsü İbrahim Kaya, kendi imkanlarıyla önce araçtan, ardından da sudan çıktı. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazanın şokuyla uzun süre yerde oturan Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirledi. Yaralılar ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TAMPON, AĞACIN DALINA SAPLANDI
Taksiye ait tampon parçasının ise ağacın 1.5 metre yükseklikteki dalına saplanması dikkat çekti. 

Kaza anlarını anlatan şoför İbrahim Kaya, “Kendi istikametimden gidiyordum. Motosiklete vurmamak için yazık- günah diye kendimi suya attım. Şu halime bir bakın” dedi. 

‘GÜM DİYE BİR SES GELDİ’
Kazayı gören bir kadın ise “Bir baktım güm diye bir ses geldi. Taksi 3 metre havaya çıktı. Taksiden ateş fışkırıyordu. Daha sonra suya düştü. Yaralı olduğunu görünce koştuk geldik. Yaralılardan birisi ağırdı ama diğerinin durumu iyiydi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
– Kaza yapan taksi şoförü ile röp
– Aracın çarptığı motorsiklet
– Nehire düşen araç
– Olayyerine gelen ambulans ve polis ekipleri
– Olayı anlatan vatandaşlar
– Olayyeri genel
– Detaylar

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

============================

ÇAMURA SAPLANAN İNEĞİ İTFAİYE ERLERİ KURTARDI

AĞRI’da yol kenarında otlarken dere yatağına düşerek çamura saplanan ineği itfaiye ekipleri kurtararak sahibine teslim etti.

Yazıcı Barajı yolu üzerinde otladığı esnada dere yatağına düşen inek çamura saplandı. Çobanlar ineği çamur batağından kurtaramayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri çamura batan ineği halatlarla çekerek kurtardı. Merkez Çamurlu köyünden bir vatandaşa ait oldu tespit edilen inek, sahibine teslim edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-İtfaiye ekiplerinin bataklıkta ineğe halat bağlaması
-İneğin bataklıktan halat yardımı ile kurtarılması

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

=========================

GAZİANTEP’TE PAZARCILARDAN ALINAN 100 TON MEYVE VE SEBZE HALKA DAĞITILIYOR

GAZİANTEP Valiliği tarafından, ellerindeki meyve ve sebzeyi kapanma döneminde satamayan pazarcılara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla, satın alınan 100 ton meyve ve sebze vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Şehitkamil ve Şahinbey kaymakamlıkları, işbirliğinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım edilmesi ve ürünlerini satamayıp ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan pazarcılara destek verilmesi için  ellerinde bulunan 100 ton sebze ve meyvenin satın alınması projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında pazarcılar Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edilerek, özellikle ürünlerini satamamış olan pazarcılardan 100 ton meyve ve sebze satın alınıp, Vefa Sosyal Destek Gruplarının çalışmalarıyla paketlenerek, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve aşevlerine gönderildi.    

Yapılan çalışmalarla hem pazarcılara hem de ihtiyaç sahibi ailelere destek olunduğunu ifade eden Şehitkamil Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından Sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde pazarlar açıktı. Ancak özellikle 15 Mayıs tarihinin Bayramın üçüncü gününe denk gelmesi dolayısı ile pazarcıların bazı ürünleri ellerinde kaldı. Yapılan bu çalışmalarla mağduriyetlerini gideriyoruz. Valilik koordinasyonunda çalışmaları yaptık. Çalışmaya destek olan hayırseverlere ve aralıksız emek veren ve dağıtımları gerçekleştiren Vefa Sosyal Destek Grupları’na da teşekkür ederizö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
 -Pazar yerindeki sebze ve meyveler
– Ömer Kalaylı ile röp.
– Ürünlerin dağıtılmak üzere araçlara yüklenmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa KANLI-Kamera: -GAZİANTEP-DHA)

=========================

HELİKOPTERLİ DENETİM SIKLAŞTIRILDI, KURAL İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI

MANİSA genelinde, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından helikopter destekli yapılan trafik denetiminde 640 araç kontrol edilirken kural ihlali yapan 33 sürücüye idari para cezası kesildi. Evraklarında eksiklikler bulunan 14 araç trafikten men edildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Manisa-Turgutlu Devlet Karayolu, Salihli – Gölmarmara-Akhisar Devlet Karayolu ve Manisa – Akhisar Devlet Karayolu’nda, bugün Aydın Jandarma Filo Komutanlığı’ndan görevlendirilen helikopterle bugün 10.00 – 12.00 saatleri arasında trafik denetimi yapıldı. Denetime, Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı 7 jandarma trafik timi, 2 motosikletli trafik timi, 2 motosikletli asayiş timi, 6 jandarma asayiş timi, 6 bölge trafik ekibi olmak üzere toplam 54 personel katıldı. Denetimlerde toplam 640 araç kontrol edildi. Trafik kurallarını ihlal eden 33 araç sürücüsüne idari para cezası kesildi. 14 araç trafikten men edildi. Yetkililer, ilerleyen günlerde ‘Sürücüler üzerindeki yakalanma riski duygusunun sürekli olarak üst düzeyde tutulması için’ havadan trafik denetimine devam edileceğini duyurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Helikopterle havadan yapılan denetimden görüntü

Haber: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

Exit mobile version