Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) UCİM: ÜVEY KIZINA CİNSEL TACİZ DAVASINDA, 2 KARŞIT RAPORLA BERAAT İSTENDİ
 
İZMİR’in Karşıyaka ilçesinde, şu an 13 yaşında olan üvey kızı İ.T.’yi, 4 yıl boyunca birçok kez taciz ettiği iddia edilen Bülent S.’nin (43), yargılanmasına yarın devam edilecek. İ.T.’nin ablası  A.M.T. (22) de tanık olarak dinlendiği davanın 6’ncı duruşması öncesi açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatlarından Zeynep İrem Durmaz, “Mahkemenin isteği doğrultusunda 21 sayfalık bilirkişi raporu hazırlanıyor ve bu raporda çocuklar haklı bulunuyor. 2 gün sonra, 2 sayfalık ek rapor daha hazırlanıyor ve bu sefer çocuklar haksız bulunuyor. Savcı, 2’nci ek raporu göz önünde bulundurup, mütalaasında beraat istedi. Oysa çocukların ifadeleri gayet tutarlı” dedi.
Olay, geçen yıl şubat ayında İ.T.’nin (13) bir mektup yazarak annesi A.S.’nin (47) eline tutuşturmasıyla ortaya çıktı. İ.T.’nin, üvey babası Bülent S. tarafından, 2016’dan bu yana elle ve sözlü tacize maruz kaldığını anlattığı mektubun ardından annesi A.S., savcılığa gidip, suç duyurusunda bulundu. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 31 Mart 2020’de düzenlediği iddianame, Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İLK DURUŞMADA TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI
Suç duyurusunun ardından gözaltına alınan Bülent S., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İddianamenin kabul edilmesinin ardından davanın ilk duruşmasında hakkındaki iddiaları reddeden Bülent S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
‘BEBEĞİNLE OYNAYALIM MI DİYEREK BOŞ EVE GÖTÜRDÜ’
Davanın diğer duruşmalarında ise İ.T. yaşadıklarını şöyle anlattı: 
“Bebeğinle oynayalım mı diyerek, beni boş bir eve götürdü. Burada elle taciz etti. Ben aslında ablamla beraber anneannemin evinde kalıyorum ama annemi görmek için ara sıra Bülent S. ile annemin yaşadığı eve gidiyordum. Yine bir gün o eve gittim ve sabah kalktığımda beni okşadığını fark ettim. Bu ve bunun gibi birçok kez taciz edildim.”
İ.T.’nin şu an 22 yaşında olan ablası A.M.T. de tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, çocukların Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) alınan ifadeleri hakkında bilirkişi raporu istedi.
PSİKOLOG İKİ GÜN ARAYLA İKİ FARKLI RAPOR HAZIRLADI
Psikolog O.T., hazırladığı 21 sayfalık ilk bilirkişi raporunda, çocukların iyi ve kötü sevmeyi anlayabilecek düzeyde oldukları, başlarına gelenleri düzgün şekilde ifade edebildikleri ve ruhsal durumlarının yaşadıkları şeylere delalet eden bir yapıda bulunduklarını vurguladı.
O.T., bu raporun hemen ertesi günü 2 sayfalık ek rapor daha hazırladı. Bu ek raporda, ilk raporun tam tersi ifadelerde bulunarak çocukların annelerinin yönlendirmelerine açık olduğu, zaman kavramlarının bulunmadığı belirtildi.
Davanın, 14 Nisan’da görülen 5’inci duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, ek raporu göz önünde bulundurarak sanık Bülent S.’nin beraatini istedi.
‘BİLİRKİŞİ RAPORU KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL, SAVCININ MÜTALAASI AKIL ALMAZ’
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği (UCİM) İzmir İl Temsilcisi Avukat Candan Tekin Çekiç, olayların 2016’da başladığını belirterek, “Çocuklar ufak ufak sinyaller vermişler ama anne de evliliği boyunca yoğun şiddet gördüğü için fazla adım da atamamış. Çocuklar anneanne ile yaşadığı için çocukları üvey babadan uzak tutma yolunu seçmiş en başlarda. 2017’de arkadaşı BİMER’e şikayet etmiş ve soruşturma açılmış. Ama anne korktuğu için ifade vermiş ve böyle bir olay yaşanmadığını söylemiş. En sonunda çocuk anneye mektup yazdığı için anne de daha fazla dayanamamış ve şikayetçi olmuş. Savcı son duruşmada mütalaa verdi ve beraat istedi. Biz UCİM olarak anneden özel vekaletname alıp, dosyadaki detayları görünce çocukların gayet tutarlı ifadeler verdiğini gördük. Savcının mütalaası akıl almaz, bilirkişinin raporu da çok şüpheli ve asla kabul edilebilir değil. Dosya şu anda beraate gidiyor gibi, ama biz de mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.
‘ÇOCUKLARIN İFADELERİ TUTARLI’
UCİM avukatlarından Zeynep İrem Durmaz ise, çocukların ÇİM’de alınan ifadelerinde kendilerini çok güzel ifade ettiklerini, iddia edilen olayları gerçekten yaşadıklarına dair inandırıcı ifadeler yer aldığını ve davanın devamının yarın görüleceğini belirterek, “Bu ÇİM CD’sini inceleyip rapor hazırlayan bilirkişi, ilk raporunda çocukların iyi sevmeyi ve kötü sevmeyi anlayabilecek düzeyde olduklarını, başlarına gelenleri ifade edebildiklerini, ruhsal durumlarının yaşadıkları şeylere delalet eden yapıda bulunduğunu ifade ediyor. Ancak daha sonra, hemen 2 gün sonra bu rapora tamamen muhalif rapor vererek, çocukların annelerinin yönlendirmelerine açık olduğunu, zaman kavramlarının olmadığını, yaşadıklarını şeyleri ifade edebilecek ruhsal duruma sahip olmadıklarını belirterek dosyayı beraat yönüne çeviriyor. Savcı da bu 2’nci raporu baz alarak beraat yönünde mütalaa verdi. Sürecin takipçisiyiz. Beraat mütalaasına ve bilirkişi raporuna ilişkin itirazlarımızı da ilettik” dedi.

Görüntü dökümü
———————–
– Avukat Zeynep İrem Durmaz ile röp.
– Avukat Candan Tekin Çekiç ile röp.
– Genel ve detay görüntüler
Haber – Kamera: Davut CAN / İZMİR, (DHA) 

=================================

2) HACAMAT KAZASI

ŞANLIURFA’da basur hastası olan bir kişinin iddiaya göre tedavi için hacamat yaptırırken yağlı çay bardağı anüs bölgesine kaçtı. Bardak ameliyatla çıkarıldı.

Geçen cuma günü ismi açıklanmayan bir kişi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesin’e başvurdu. Acil serviste hastanın çekilen röntgeninde anüs bölgesinde çay bardağı görüldü. Bu kişi genel cerrahi servisinde ameliyata alındı. Çay bardağı, uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen operasyonla çıkarıldı. Ameliyatla sancıdan kurtulup eski sağlığına kavuşan hasta doktorlara, uzun zamandır basur hastası olduğunu, hacamatçıya gittiğini ve yağlı çay bardağın kazayla anüs bölgesine kaçtığını ileri sürerek, ameliyattan dolayı teşekkür etti.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
————————–
– Acil servis önünde bekleyenler
– Acile gelen ambulans
– Çay bardağının göründüğü Röntgen filmi
– Hastane tebalesı
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera:Ali LEYLAK-ŞANLIURFA – DHA)

=================================

3) BAKAN KASAPOĞLU: CİZRE GENÇLİK MERKEZİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, katıldığı Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nın final müsabakası programının ardından Cizre Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Nur Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Cizre Gençlik Merkezi’nin açılışında konuşan Bakan Kasapoğlu, Şırnak’ın gençlerini, Çanakkale’nin, Mersin’in, İstanbul’un, Adıyaman’ın, Edirne’nin, Tekirdağ’ın gençleriyle bir araya getirdiklerini söyledi. Bakan Kasapoğlu, “Gençler en büyük varlığımız, umudumuz ve gençlerimiz için gençlik merkezlerimizle, spor tesislerimizle, havuzlarıyla, salonlarıyla, sahalarıyla, statlarıyla her branşa hitap eden tesislerle. Yurtlarımızla, en kaliteli otellere taş çıkartacak derecede donanımlı yurtlarımız var. Türkiye’nin dört bir yanında kırka aşkın kampımız var. Şırnak’ın gençlerini, Çanakkale’nin, Mersin’in, İstanbul’un, Adıyaman’ın, Edirne’nin, Tekirdağ’ın gençleriyle bir araya getiriyoruz. Çünkü gençlerimiz birbirlerini tanıdıkça, birbirlerine ne kadar çok sevgi duyduklarını ve bu sevginin gücünü hissettikçe engelleri bir bir aşıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
Bakan’ın gelişi
Gençlik merkezi açılışı
Bakanın açıklaması
Gençlerle sohbet etmesi
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

=================================

4) DENİZLİ’DE 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ, 3 KİŞİNİN YARALANDIĞI KAVGA KAMERADA

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. Bir işyerini güvenlik kameraları tarafından görüntülenen kavgaya karıştığı belirlenip, gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

Olay bugün saat 03.00 sıralarında Deliktaş Mahallesi’nde meydana geldi. H.U. (29) arasında husumet bulunan bir kişiyle fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşan arkadaşı Mustafa K.’nın oturduğu evin önüne gitti. Burada, Mustafa K. ile sosyal medyada paylaştığı fotoğraf nedeniyle tepki gösteren H.U. arasında tartışma çıktı. Tartışmaya ikilinin yanındaki kişilerin de dahil olmasıyla kavgaya dönüştü.
Kavgada H.U. ve yanındaki M.U. kol ve kalçasından, Mustafa K.’nın arkadaşı Musa K. bacağından, Yaşar Keskinsaz (28) ise vücudunun çeşitli yerlerine aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Keskinsaz, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, H.U., M.U., Y.İ.G. ve B.D.D.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
Kavga anının çevredeki bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntüde, iki grubun yumruk, tekme ve bıçaklarla birbirlerine saldırmaları yer alıyor.

Görüntü dökümü
————————-
-Kavga anlarının güvenlik kamerası görüntüsü
Haber – Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)-

=================================

5) AĞRI’DA 1,5 YILDA UYUŞTURUCUDAN 116 TUTUKLAMA

AĞRI’da son 1,5 yılda yapılan operasyonlarda 1 ton 260 kilo 707 gram uyuşturucu ele geçirildi, gözaltına alınan 776 kişiden 116’sı tutuklandı.

Ağrı’da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1,5 yılda gerçekleştirilen 589 operasyonda, toplam 1 ton 260 kilo 707 gram uyuşturucu ele geçirildiği belirtildi. Nartokit köpeklerle birlikte uyuşturucu ticaretine geçit vermeyen polisin kentte 2020 yılı Ocak ayından 2021 yılı Mayıs ayına kadar gerçekleştirilen 589 operasyonda, 464 kök Hint keneviri, 995 kilo 49 gram eroin, bin 240 adet ecstasy, 55,68 gram bonzai, 21 kilo 441 gram esrar, 200 kilo 6 gram metamfetamin, 44 kilo 156 gram Afyon sakızı, 65 bin 502 adet sentetik ecza ve 2 adet captagon ele geçirildi. Öte yandan operasyonlarda yakalanan 776 kişiden 116’sı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Görüntü dökümü
————————–
-Polisin yaptığı uyuşturucu operasyonlarından detay görüntüler
-Polisin Narkotik köpeği ile kargo aracında uyuşturucu araması
-Ele geçirilen uyuşturucu madde detay görüntüler
Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!