Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

AKBÜK KOYU’NDAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILDI

MUĞLA’nın Gökova Körfezi’ndeki Akbük Koyu’nda imara aykırı bölümleri tespit edilen 19 konuttan 2’si belediye ekiplerince, 10’u ise mülk sahiplerince yıkıldı. 7 konut sahibinin başvurusu sonrası ise, bu yapılarda yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Kontrolsüz yapılaşmayla ilgili tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos’ta Muğla’ya gelerek, incelemeler yaptı. Denetimler ve belediyelerin çalışması sonrası kentte imar planına aykırılıklarının bulunduğu tespit edilen birçok projede inşaatlar durduruldu. Ardından sırayla bu yapıların yıkımına başlandı. Gökova Körfezi’ndeki Akbük Koyu’nda ise imar planında aykırılıklar olduğu tespit edilen 19 projenin yıkım işlemine bugün başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, jandarma gözetiminde öğle saatlerinde, Menteşe Belediyesi’ne ait iş makineleriyle yıkımı gerçekleştirmek için kaçak yapıların bulunduğu alana geldi. Bölgede yıkım kararı verilen 19 yapıdan 7’si yürütmeyi durdurma kararı aldı. Diğer konutlardan 2’sini Menteşe Belediyesi ekipleri, 10’unun ise mülk sahiplerince yıkımı tamamlandı.

Görüntü dökümü
—————————-
-Yıkım çalışmalarından detay-genel görüntü
Haber- Kamera: MUĞLA-DHA)

============================================

Reklam Alanı

BOLU’DA SAĞANAK SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

BOLU’da, yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınları meydana geldi. Evlerin bodrum katları ve garajları sularla dolarken, eşyaları zarar gören vatandaşlar isyan etti.
Bolu’da aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1 saat boyunca etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi. Sağlık Mahallesi, Kılıçarslan Mahallesi, İzzet Baysal Mahallesi, Beşkavaklar Mahallesi ve Kültür Mahallesi’nde bazı evlerin garajları, bahçeleri ve bodrumları sular altında kaldı. Çok sayıda bodrum kat ve garajdaki eşyalar zor gördü. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suların tahliyesini sağladı. Belediyeye ait vidanjörler de sularla kaplanan apartmanların alt katlarındaki suyu tahliye etti. Vatandaşlar, her yağmurda su baskını yaşadıklarını belirterek isyan etti.

Görüntü dökümü
————————-
-Su baskınlarından görüntüler
-Suyu tahliye eden vatandaşlar
-Röportajlar
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

BAGFAŞ’TAN ‘FAALİYET DURDURMA’ AÇIKLAMASI

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın denizi kirlettiği gerekçesiyle faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdiği Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ), Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada, işletmenin 50 günlük verilen süre sonunda faaliyetini durduracağı belirtilerek, şirket yönetiminin, karara karşı yasal haklarını kullanacakları ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca cumartesi günü yapılan açıklamada, Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan ve denizi kirlettiği gerekçesiyle gündeme gelen BAGFAŞ’ın, faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi. Firmanın, 19 bin 385 ton sıvı amonyağı bitirmesi ve 428 bin ton ihracatı yapması için faaliyetlerinin 50 gün sonra durdurulacağı bildirildi.

‘FAALİYET DURDURMA TUTANAĞI YAYINLANDI’

Bunun üzerine BAGFAŞ, KAP aracılığıyla açıklama yaptı. BAGFAŞ, açıklamayla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kendilerine tebliğ edilen yazılı tutanağı da paylaştı. Tutanakta, “Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gencer’e BAGFAŞ’a ait Balıkesir ili Erdek ilçesinde faaliyet gösteren işletmede gerekli güvenlik önlemleri Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından alınarak faaliyetin durdurulması için 50 gün süre, sıvı amonyak tanklarında 19 bin 385 ton bulunmasından dolayı ve bu süre zarfında işletmeye sıvı amonyak alınmaması şartıyla verilmiş olup, bu süre sonunda işletmenin tüm faaliyetinin durdurulacağı taahhüt edilmiştir. İşbu süre, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gencer’in talebi üzerine verilmiş olup, bu süre sonunda kesin olarak faaliyetinin durdurulacağı, herhangi bir hak talep edilemeyeceği kendisine bildirilmiş olup, işbu tutanak mahallinde tarafımızca 4 nüsha olarak tanzim edilmiş ve imzalanmıştırö ifadeleri yer aldı.

KAP AÇIKLAMASI

BAGFAŞ’tan KAP’a yapılan açıklamada ise, “15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin ‘Haber veya söylentilerin doğrulaması’ başlıklı 9. maddesi kapsamında yapılan açıklamadır. Şirketimiz Balıkesir ili Erdek ilçesi Bandırma- Erdek Karayolu 10’uncu kilometrede faaliyette bulunan sülfürik asit, fosforik asit, nitrik asit ve as, CAN/AN, Dap/Npk tesislerinde, Ek1’de verilen teslim tesellüm tutanağı çerçevesinde T.C. Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün (Ek 2(a) ve Ek 2(b)) uyarınca işletmenin tüm faaliyetlerinin verilen 50 günlük sürenin sonunda durdurulacağı hususu 12.06.2021 Cumartesi günü saat 17.45’de tebliğ edilmiştir. Yönetim kurulumuzun 14.06.2021 tarihli toplantısında fabrikalarımızda gerekli lojistik ve teknik tüm tedbirlerin alınmasına ve hukuka aykırı olduğu kanaatinde olduğumuz bu işleme karşı yasal haklarımızın süresi içinde kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştirö denildi.

FİRMAYA 3 KEZ CEZA KESİLMİŞTİ

Balıkesir Valiliği’nce perşembe günü yapılan açıklamada, işletme bünyesindeki kıyı tesisinde depolanan kükürt maddesinin denize atıldığının tespit edilmesi üzerine 1 Haziran’da 96 bin 561 lira, daha önce de biri 2018, diğeri ise 2020 yılında olmak üzere 3 kez ceza uygulandığı belirtilmişti.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-BAGFAŞ fabrikasından görüntüler

Haber: Muammer İRTEM/BALIKESİR(DHA) Kamera: ERDEK(Balıkesir),(DHA)

=====================

NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ AKDENİZ FOKU, LİMANDA GÖRÜNTÜLENDİ
 
ANTALYA’nın Kaş ilçesi marinasında tekneler arasında yüzüp su altında dinlenen Akdeniz fokunu görenler, cep telefonu kameralarıyla görüntüledi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz foklarından biri, broveli dalış eğitmeni Erkun Tanyar tarafından Kaş’ta görüntülendi. Özellikle Antalya falezler bölgesinde Akdeniz foklarıyla defalarca karşılaştığını belirten Tanyar, “Hava ısınmaya başladıkça Akdeniz fokları da bu bölgeye doğru göç etmeye başlıyor. Biri de Kaş Limanı’na girmiş. Demirli teknelerin arasında dinlenirken fark ettim. Bir süre battı çıktı, dinlendi. Ardından limandan çıkıp kayalıklara doğru ilerledi” dedi.

Nesli tehlike altındaki Akdeniz foklarından, dünya üzerinde 750 kadar birey yaşıyor. Bunların 110’u ise Türkiye kıyılarında bulunuyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Akdeniz Foku’nun rıhtımın yanında yüzerken
– Rıhtım altına girerken
– Fokun denizin içinde oturur gibi duruşu

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: ANTALYA, (DHA) – 

==============

KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI HAMİLE KEÇİYİ DOĞASEVERLER KURTARDI

BALIKESİR’in Edremit ilçesinde, Kazdağları’na yürüyüşe çıkan bir grup doğasever, köpeklerin saldırısına uğrayan hamile keçiyi kurtararak köylülere teslim etti.

Edremit’ten Kazdağları’na spor amacıyla yürüyüşe çıkan Balıkesir İda Dağcılık ve İhtisas Kulübü üyeleri, Hanlar-Höşemedere şelalesi etkinliği gerçekleştirdi. Doğaseverler, Hanlar-Ayı Gediği mevkiine giden patika üzerindeki ormanlık alanda, köpekler tarafından saldırıya uğrayan hamile  bir keçi gördü. Köpeklerin ayağından ve boynundan ısırdıkları keçiye müdahale ettiklerini söyleyen doğasever Erdek Cennet, “Çevreden köpek sesleri geliyordu. Merak edip bakınca 4 vahşi köpeğin bir keçiyi parçalamak üzere olduğunu gördük ve hemen müdahale edip köpekleri uzaklaştırdık. Kanlar içinde kalan ve yürüyemeyen gebe keçiye yardım etmeye çalıştık. Ormanlık alanda telefonlar çekmediği için biz 4 arkadaş ile beraber keçinin başında beklerken, gruptaki diğer doğaseverler, yakındaki köye haber vermeye gitti. Köydeki vatandaşlara durumu ve yeri bildirdiler, bir süre sonra köylüler gelip, yaralı ve gebe olan keçiye aldılar. Biz sonra yürüyüşe devam ettikö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Erdek Cennet’in keçiye yaklaşması ve bilgi vermesinden detay görüntü
-Doğaseverlerin gebe keçiyle ilgilenmelerinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

=========

SU ELÇİLERİ DERNEĞİ MOBİL EĞİTİM TIR’I, TRABZON’DA

SU Elçileri Derneği tarafından çevre ve su konularında bilinçlendirme yapmak amacıyla oluşturulup, Samsun’dan yola çıkan mobil eğitim TIR’ı, Trabzon’a ulaştı. Valilik önüne park ederek ziyaretete açılan, içindeki eğitim materyalleriyle çocuklara suyun öneminin anlatıldığı TIR, ilgi odağı oldu.

Su Elçileri Derneğince, Samsun’dan yola çıkan mobil TIR, ulaştığı Trabzon’da Valilik alanına park etti. Dernek tarafından hazırlanan çizgi filmler, belgeseller ve stand-up gösterileri ile 2018 yılından beri yaklaşık 4 milyon çocuğa su konusunda eğitim verilen TIR’la; Türkiye’nin çeşitli illerini gezilerek çevre ve su konularında bilinçlendirme yapılıyor. Mobil TIR içerisinde oluşturulan sıralarda çocuklara su israfı konulu çizgi film izletilerek bilinçlenmelerine katkı sağlanıyor. Ziyarete katılan çocuklara ayrıca isimlerinin yazılı olduğu sertifikalar da veriliyor.  Su Elçileri Derneğinin mobil TIR’ını ziyaret eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da çocuklara kitap ve ajanda dağıttı.

‘SAMSUN’DAN YOLA ÇIKTIK’

Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, “Projemiz 2017 yılından beri devam etmektedir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca bu işe başladık. Sonrasında biz 2018 yılında Su Elçileri Derneğini kurduk. Bizim amacımız su kaynaklarının korunması ve efektif kullanılması konusunda çocuklarımıza eğitim verebilmek ve farkındalık yaratabilmek maksadıyla çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’dan yola çıktıysa biz de suyla ilgili mücadele vermek için geçen hafta Samsun’dan yola çıktık ve tüm Türkiye’yi mobil eğitim TIR’ımızla gezerek çocuklarımızla buluşmayı amaçlıyoruz”  dedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-TIR dan görüntü
-Tırın içinde çocukların çizgi film izlemesi
-Çocuklara katılım belgesi verilmesi
-Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak ile röportaj
-Çocuklarla röportaj
-Velilerle röportaj
-Haber genel detaylar

HABER: SELÇUK BAŞAR KAMERA: ALEYNA KESKİN/TRABZON-DHA

======

İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPIYOR
 
GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, 2 kadın aldıkları destek ile evlerinin birer odasında ipek böçeği yetiştiriciliği yapmaya başladı.

Hasanlök Mahallesi’nde, oturan Songül Yavuz ve Hatice Kılınç, İslahiye Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleriyle ipek böceği yetiştiriciliği yapmaya başladı. Songül Yavuz, aldığı destek ile evinin bir odasını 20 bin ipek böceğiyle üretim alanına çevirdi. Kendi bahçelerinde  yetiştirdiği dut ağaçlarından yaprakları toplayarak, ipek böceklerini besleyen kadınlar bu şekilde gelir elde etmeye başladı.
Girişimci olarak kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladığını anlatan kadınlardan Songül Yavuz, “Devlet desteğiyle evlerimizin birer odasında yapmaya başladık. İpek böceğinde koza  hasadına başladık” dedi.

Görüntü dökümü 
——————————- 
– Hasanlök Mahallesinde Yavuz’un evi
– İpek böcekleri
-İpek böceklerine bakım
-Kozaların toplanması
-Songül Yavuz ile röp
-Bahçede yetiştirilen dut ağaçları
– Genel ve detay görüntüler 
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA) 

==========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!