DHA YURT BÜLTENİ – 14

dha-yurt-bulteni-14-P9BthOBc.jpg

KAYIP OLARAK ARANIYORDU, SULAMA KANALINDA CESEDİ BULUNDU
 
ADANA’da yakınlarınca ‘kayıp’ ihbarı yapıldığı için aranan Hüseyin Ay’ın sulama kanalında cansız bedeni bulundu. Olay, saat 19.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Havutlu Mahallesi’nde meydana geldi. Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalında 50 yaşlarında bir erkeğin hareketsiz halde su üstünde sürüklendiğini gören vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen Sualtı Grup Amirliği’nde görevli dalgıç polislerce vinç yardımı ile sudan çıkartılan kişinin öldüğü belirlendi. Polislerce yapılan araştırmada kimlik çıkmayan ancak üzerinde bulunan başka evraklardan isminin Hüseyin Ay olduğu ve bir süre önce yakınları tarafından kayıp başvurusunda bulunulduğu tespit edildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ay’ın cesedi, Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Ay’ın kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından belli olacak. Polisin, olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————-
– Vinç yardımı ile sudan çıkartılması
– Olayyerine gelen sağlık ekipleri,cankur ve polis ekipleri
– Genel ve detaylar

Haber-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

===============================================

FINDIK İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN MİNİBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 13 YARALI
 
SAMSUN’un Çarşamba ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, şarampole yuvarlandı. Kazada, 10’u kadın, 13 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Çatak Mahallesi’nde meydana geldi. Fındık işçilerini taşıyan Uğur G. yönetimindeki 55 AAT 312 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Minibüste bulunan Saffet Ç., Fatma A., Hava G., Mahircan Ç., Gülpembe G., Zahide G., Temel G., Hanife G., Cansu G., Merve G., Menekşe T., Gamze Y. ile sürücü Uğur G. yaralandı. Vatandaşların ihbarıyla bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, dere yatağına yuvarlanan minibüs ise vinç yardımıyla çıkartıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Kaza anından cep telefonu görüntüsü
– Minibüsün dere yatağından çıkartılması
– Olay yerinden detaylar

HABER-KAMERA: Barış BUDANOĞLU/ SAMSUN, (DHA)

===============================================

DEPODA PATLAMA VE ARDINDAN ÇIKAN YANGINDA 4 KİŞİ YARALANDI
 
İZMİR’in Karabağlar ilçesinde, bir depoda uçucu madde kullanımı sırada meydana geldiği öne sürülen patlamada el ve kollarında yanıklar oluşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Olay, saat 20.30 sıralarında Refetbele Mahallesi 9123/4 sokaktaki bir marketin alt katında bulunan deposunda meydana geldi. İçerisinde 4 kişinin bulunduğu sırada patlama meydana geldi. Çevredeki bazı evlerin camlarının kırıldığı patlamada markette ve depoda bulunan eşyalar da zarar gördü. Patlamanın ardından yaşanan parlamada ise depoda bulunan 4 kişinin el, kol ve yüzlerinde yanıklar meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan S.K. (15), M.K. (16), M.A. (15) ve Ercan B. (19), Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Olayla ilgili polisin yaptığı incelemede depoda birden fazla çakmak bulunduğu belirlendi. Polis, uçucu madde kullanımı sırasında meydana geldiği tahmin edilen patlamayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. 

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Olay yerinden görüntü
-Ekiplerden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

===============================================

DİYARBAKIR’DA İŞ YERİNE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALI

DİYARBAKIR’da kimliği belirlenemeyen kişilerce bir iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı. Saldırı sırasında içinde yolcularla seyir halinde olan bir minibüse ve bazı araçlara da kurşun isabet etti.
Olay, akşam saatlerinde Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Karacadağ Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, ara sokaktan bir iş yerinin önüne gelen kimliği belirsiz kişiler, ellerindeki tabancalarla ateş etmeye başladı. Çevrede panik ve korkuya neden olan saldırıda iş yerinde bulunan 2 kişi yaralanırken, olay sırasında içinde yolcularla seyir halinde olan bir minibüs ve bazı araçlar da kurşunların hedefi oldu. Şans eseri araçlarda bulunanlara kurşun isabet etmedi. Saldırganlar yaya olarak kaçarken, haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı olay yerinde çok sayıda boş kovan tespit edildi. Polis kaçan saldırganların yakalanması için  çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:
—————————–
Olay yeri
Olay yeri inceleme ekipleri
Kurşun isabet eden araç
Polis ekiplerinin çalışması 
Genel ve detay

Haber-Kamera Emrah KIZIL-Burak EMEK DİYARBAKIR,(DHA)

===============================================

BALKONDAN SARKAN BEBEĞİN DÜŞME ANI KAMERADA 
 
DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde, apartmanın üçüncü katındaki balkondan sarkan Afganistan uyruklu ailenin 2 yaşındaki bebeği, yaklaşık 12 metre yükseklikten beton zemine düştü. Talihsiz bebek, bir vatandaşın yaptığı kalp masajıyla hayata döndürülürken, düşme anı ve sonrasında yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.  Olay, bugün Altıntop Mahallesi’nde saat 18.15 sıralarında meydana geldi. Dört katlı apartmanın 3 üçüncü katında oturan Afganistan uyruklu Nimal-Amine Ahmedi çiftinin bebeği Ali Ahmedi, balkondan sarkarken dengesini kaybederek yaklaşık 12 metreden kaldırımda yürüyen bir kadının önüne düştü. Bebeğin düştüğünü görenler yardıma koştu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yardıma koşanlardan esnaf Alptürk Çurku, acil sağlık ekibi gelmeden yerdeki bebeği kontrol edince kalbinin atmadığını fark etti. Çurku, bebeğe kalp masajı yaparak tekrar hayata döndürdü. Olay yerine ulaşan acil sağlık ekibi, bebeği ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bebeğin sağlık durumunun ağır olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. 
‘BALKONDAN SÜREKLİ SARKIYORLARDI’
Bebeği tekrar hayata döndüren Alptürk Çurku, Benim işyerim apartmanın karşısında. Çocuklar balkondan sürekli sarkıyorlardı. Daha önce de uyardık. Birden düştüğünü gördüm. Hemen yardıma koştum. Kalbinin ve nabzının atmadığını fark edince, kalp masajı yaptım. Sonra bebek nefes almaya başladı dedi.  Bebeğin beton zemine düşme anı ise bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Bebeğin düştüğü anda çevredeki toplanırken, Çurku’nun zaman kaybetmeden kalp masajı yaptığı görüldü.  Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri bebeğin düştüğü dairede inceleme yaptı.

Görüntü Dökümü
————————-
-Güvenlik kamerasında bebeğin düşme anı
-Yardıma gelenlerin görüntüsü
-Kamerada bebeğe kalp masajı yapılması
-Bebeğin hastaneye kaldırılması
-Yakınlarından ve apartmandan düştüğü üçüncü kattan detaylar
-Esnaf Alptürk Çurku’nun olayı anlatması
-Polis ekiplerinden detaylar

Haber-Kamera Ramazan ÇETİN  DENİZLİ, (DHA)

===============================================

SIFIR OTOMOBİLLERDE ‘STOKÇULUK’ İDDİASI
 
İZMİR’de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sonrası bayilerde araç kalmadığını öne süren satıcıların, yüzlerce otomobili boş arazilerde stokladığı ileri sürüldü. Yaklaşık 600’e yakın aracı park halinde görenler fırsatçılık yapıldığını öne sürerken, iddiaların odağındaki firma yetkilisi ise, ‘stokçuluk’ yapmadıklarını ve arazideki araçları kiraladıklarını savundu. Cumhurbaşkanlığı kararı ile 12 Ağustos’ta sıfır otomobillere ÖTV indirimi yapıldı. 0 kilometre otomobillerin fiyatlarında önemli ölçüde düşüş yaşanırken, bu rakamların bayilerdeki araç satışlarına yansıtılmadığı öne sürüldü. Bu şikayetler üzerine Ticaret Bakanı Mehmet Muş, söz konusu bayiler için denetim talimatı verdi. Müfettişlerin görev aldığı denetimler sürerken, sosyal medyada bir vatandaş tarafından paylaşılan görüntüyle yeni bir iddia gündeme geldi. Araç satın almak için gittikleri bir otomobil bayisinde kendilerine stokta araç kalmadığının söylenmesi üzerine aynı firmaya ait olduğunu iddia ettikleri yüzlerce otomobilin yer aldığı videoyu paylaşarak, ‘stokçuluk’ yapıldığı öne sürüldü.
 ÇEVRİLİ ARAZİDE YÜZLERCE OTOMOBİL
Telle çevrili arazide bulunan araçların sıfır olduğu iddia edildi. Söz konusu firmanın aksesuar departmanında satış sorumlusu olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Orhan Yıldız (34), “Bu araçlar stoklu ancak filoya ait. Kiralama departmanına ait, operasyonel kiralama için ayrılmış araçlar. Ben istesem bile bu araçları 2 yıl içinde parakende olarak müşteriye satamam. İstenirse araçların şase numaralarını da verebilirim. 600’e yakın araç var. Kiralayamadığımız için bu araçları arazide tutuyoruz. Kiralayabilsek bizim için daha iyi olacak” dedi. Alandaki araçları kanunen satamadıklarını söyleyen Yıldız, “Engelli araçlarını düşünün. Yasa gereği satın alan arkadaş 5 yıl satamıyor. Kiralamada da öyle. Bu araçlar 2 yıl satılamıyor. 2 yıl boyunca kiralamadığın araç, stok maliyeti oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Birçok büyük firmaya filo araç kiraladıklarını kaydeden Orhan Yıldız, “Sosyal medyada dönen paylaşımlar var. Yüzde 50, ÖTV indirimi olan araçlar var. ÖTV’si yüzde 80’den 50’ye düşen otomobiller bulunuyor. Bu otomobilleri de onlardan zannediyorlar. Burada bulunan otomobillerin birçoğu yüzde 80 ÖTV’li araç. Çoğu indirimi olmayan araç. Sosyal medya paylaşımları gördük. Tepkileri görünce şaşırdık. Ama yanlış anlaşılma” dedi. Ülke genelinde stokçuluk yapıldığı iddialarının gerçekçi olmadığını belirten Yıldız, piyasada az sayıda araç bulunduğunu belirterek, “Üretim durmak üzere, otomobil fabrikaları taşınıyor, devlet ÖTV’yi de bir anda geriye çekince talep de inanılmaz arttı. Bu inanılmaz talep sonrası mevcut stoklardaki araçlar kısa sürede tükendi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Muhabir Kadir Özen anons.
– Orhan Yılmaç ile röp.
– Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)

===============================================

 

Exit mobile version