Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mersin Şehitliği’nde 18 Mart töreni düzenlendi

MERSİN’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla şehitlikte tören düzenlendi.

Akbelen Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği’nde düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Anıta çelen konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler anısına saygı atışı yapıldı. Saygı duruşunun ardından Vali Su, şehitlik defterini imzaladı. Şehitler için okunan duaların ardından kabirlere karanfil bırakıldı.

‘NUSRET MAYIN GEMİSİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ’
Tarsus ilçesinde Nusret Mayın Gemisi’nde de tören gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşı sırasında boğaza döşediği mayınlarla hem savaşın hem de ülkenin kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin bulunduğu Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yapılan törenin ardından şehitler anısına Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nda fidan dikimi gerçekleştirildi. Ardından Nusret Mayın Gemisi’nin gezilmesiyle devam etti. Daha sonra şehitliğe geçen protokol üyeleri, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından okunan dualara eşlik etti. Şehitlikte yapılan duaların ardından protokol üyeleri şehit ailelerine ile birlikte şehir kabirlerine çiçekler bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Şehitlik tabelası
-Anıt önünde tören
-Şehitlik ziyareti
-Şehit aileleri
-Nusret Mayın Gemisi’nde tören
-Kabirlere karanfil bırakılması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

Reklam Alanı

===================================

Gaziantep’te 8 şehit ailesi ve 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası ile Beratı verildi

GAZİANTEP’te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü programı kapsamında Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.  Gaziantep Valisi Davut Gül, programda 8 şehit ailesi ile 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Berat Belgelerini takdim etti. 

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, şehit alileri ve gaziler katıldı. Törende günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunurken, Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı gölge oyunu sergilendi.

‘BU DESTAN MEZUN VERMEYEN LİSELERİN DESTANI’

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Çanakkale Destanı’nın tüm ülke adına bir gurur olduğunu ifade ederek, “Bugün Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Türkiye’nin birçok yerinde şehit ailelerimize ve gazilerimize devlet övünç madalyası tecvit töreni var. Çanakkale destan diyoruz. Bu desten cepheye yavrusunu gönderen, gönderirken bayrak düşerse asla geri gelme diyenlerin destanı. 15 yaşında şehit düşerken yüzünde gülümseme olan şehitlerimizin destanı. Daha çocuk yaşta gazi olan çocuklarımızın destanı. İstanbul Lisesi’nin, Sivas Lisesi’nin, Erzurum Lisesi’nin, Konya Lisesi’nin Kastamonu Lisesi’nin mezun vermeyen liselilerin destanı. Hepimizin destanı. Burada gördüğümüz şehit yakınlarımızın destanı. Hep birlikte Çanakkale’de bizlere teslim edilen, emanet edilen al yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar götürmenin destanı. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize, gazilerimize ve ebediyete intikal edenlere rahmet diliyorum. Yaşayan gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum” diye konuştu.

Vali Gül, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı tarafından tevcih edilen madalya ve beratları şehitlerin yakınları ve gazilere takdim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Övünç Madalyası ve Berat Belgelerini takdim töreni
– Gaziantep Valisi Davut Gül açıklama
– Şehitler için Kur’an- ı Kerim okunması
-Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri gölge oyunu
-Şehit ailelerine berat belgesi takdimi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Kadir GÜNEŞ- Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

=============================

Bolu Valisi Ümit: Söylenmesi gerekenler 1915 yılında söylenmiştir

BOLU Valisi Ahmet Ümit, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü programında yaptığı konuşmada, “Çanakkale gündemdeyse söz bitmiştir. Söylenmesi gerekenler 1915 yılında söylenmiştir” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Bolu’da bir dizi program düzenlendi. Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen anma programına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Ersever ile şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende saygı duruşu ve duaların okunmasının ardından Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı tören mangası tarafından 3 el saygı atışı yapıldı. Daha sonra düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Anma töreninin ardından Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda Çanakkale Zaferi konulu bir program gerçekleştirildi. Programda konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Çanakkale Zaferi söz konusuysa, Çanakkale gündemdeyse söz bitmiştir. Söyleyecek hiçbir şey kalmamıştır. Söylenmesi gerekenler 1915 yılında söylenmiştir. Dünyanın en zalim milletlerinden en zalim ordularından, en zalim silahlarına mazlum, mağdur vatanın sahibi, toprakları bizatihi kazananları aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz onların cevabını vermiştir. Hakikaten tam bir ölüm-kalım savaşı. Tam bir varlık, yokluk savaşı. Tam bir haç ve hilal savaşı. Tam bir mazlum ve zalim savaşıydı. Neticede Rabbimiz vatanının sahiplerine, mazlumlara, hilalin sahiplerine yardım etti. Binlerce şehit verdik. Ama en önemlisi okullarımızda yetişmekte olan 15 yaşın üstünde ne kadar erkek evladımız varsa onları şehit verdik. Üniversitelerimizde ne kadar öğrenci varsa, onları şehit verdik. Neticede İngiliz Başbakanın ifadesiyle, bizim aslında sadece askerimizi değil, aynı zamanda çiçeklerimizi koparmışlardı. Fakat bugün hamdolsun. Onların kopardıkları çiçeklerin yerine yenileri tekrardan dikildiö ifadelerine yer verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şehitlik programından görüntüler
-Askerlerin saygı atışı
-Kuran-ı Kerim tilaveti
-Şehit kabirlerinin ziyareti
-Salon programından görüntüler
-Bolu Valisi Ahmet Ümit’in konuşması
– Detay

Haber-Kamera: Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

==============================

Otomobil dereye uçtu, sürücü yaralandı

DÜZCE’de kontrolden çıkıp dereye uçan otomobilin sürücüsü Ayla Kurt yaralandı. Kurt, çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Kaza, öğle saatlerinde Karaca Mahallesi’nde meydana geldi. Şehir merkezi yönüne giden Ayla Kurt yönetimindeki 81 DG 200 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkıp Karaca Deresi’ne uçtu. Yardıma koşan çevredekiler, yaralanan sürücü Ayla Kurt’u bulunduğu yerden çıkarttı.

İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen ambulansla Ayla Kurt, Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Aracın dere içerisinde görüntüsü
– Detay

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

==========================

Maden ocağında iş kazası: 2 yaralı

ZONGULDAK’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen iş kazasında  1’i kadın muhendis, 2 kişi yaralandı.

Zonguldak’ta TTK’ya ait Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında, içerisinde işçi ve mühendislerin olduğu vagon, kapıya sıkıştı. Maden mühendisi Yeşim Canpolat ve işçi Zekai Ünsal yaralandı. Yaralılar, maden ocağından çıkarılarak ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:
-Maden ocağından detay
-Yaralıların hastaneye kaldırılması

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,(DHA)

===========================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!