Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİR AÇIKLARINDA AFGANİSTAN VE İRAN UYRUKLU 109 GÖÇMEN YAKALANDI
 
İZMİR’in Urla ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışan 109 kaçak göçmen ile organizatör oldukları iddia edilen 4 şüpheli yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve MİT Bölge Başkanlığı’nın, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, diğer terör örgütleri ile düzensiz göçmenlerin deniz yolu aracılığıyla İtalya’ya gidişlerini organize edenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamında, Urla açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan bir teknenin olduğu tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin ardından jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerince, geçen 2 Nisan’da saat 00.30’da tekneye operasyon düzenlendi. Operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 109 kaçak göçmen ile organizatör oldukları ileri sürülen 4 şüpheli yakalandı. İşlemlerin ardından kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi’ne gönderilirken, insan kaçakçılığı şüphelisi 4 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 3 şüpheli ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Şüphelilerin karakoldan çıkarılışı
-Göçmenlerden görüntü
-Tekneden görüntü

Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: İZMİR, (DHA)

==============================

2) BABASININ ÖLDÜRÜP SU KUYUSUNA GÖMDÜĞÜ GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ
Oğlunu öldürüp, su kuyusuna gömen babadan üvey anneye tecavüz iddiası (2)

Reklam Alanı

Zonguldak’ta, babası Sait Zengin’in öldürdükten sonra su kuyusuna gömdüğü Aydın Zengin’in Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Aydın Zengin’in cenazesi, Karadere Köyü Muhtarı Salih Güncan tarafından morgdan alınırken, herhangi bir yakını ya da akrabasının cenazeyi almaya gelmemesi dikkat çekti. Aydın Zengin’in cenazesi, Karadere Köyü’nde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Morgdan detaylar
-Cenazenin araca konulması
-Ölen Aydın Zengin’in fotoğrafı
-Babası Sait Zengin’in fotoğrafı

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

==============================

3) EĞLENCE MEKANINDA KANEPE VE DOLABA SAKLANIRKEN YAKALANDILAR
 
KONYA’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gerekirken hizmet verdiği belirlenen 5 alkollü eğlence mekanı ve kumarhaneye dönüştürülen iş yerine polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda mekanlardan birinde polisten kaçmaya çalışan bazı kişiler, kanepe altına ve mutfak dolabına saklandı. Yakalanan 203 kişiye toplam 1 milyon 278 bin 900 TL ceza uygulandı. 

Koronavirüs risk haritasına göre kırmızı kategorideki ‘çok yüksek riskli’ iller arasında yer alan Konya’da, polis tedbirler kapsamındaki denetimlerini artırdı. Polis, dün gece kapalı olması gerekirken açık olan ve daha önceden mühürlenen eğlence mekanının yine açık olduğunu tespit etti. Bunun üzerine 5 alkollü eğlence mekanına operasyon düzenledi. Mekanlardan birinde polisin geldiği görenlerden bazıları kanepe altına ve mutfak dolabına saklandı. Polis, ayrıca kumarhaneye dönüştürülen bir iş yerine de operasyon düzenledi. İş yerindeki tombala makinesi, kamera, televizyon, kart ve pullara el konuldu.
Eğlence mekanlarındaki 176 kişi ile kumarhaneye dönüştürülen iş yerindeki 27 kişi ile toplam 203 kişiye ‘sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafeyi’ ihlalden 1 milyon 278 bin 900 TL ceza uygulandı. Kumarhane ve eğlence mekanı sahipleri hakkında ise ‘Mühür bozma ile bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak’ suçlarından adli işlem başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Polisin baskın yaptığı kumarhane
– Kumarhanedeki kişilerin sosyal mesafeye uymadığı
– Tombala makinesi
– 5 eğlence mekanın içerisinden görüntü
– Mutfakta dolaba saklanan kişi
– Kanepenin içine saklanan kişi
– Genel ve detay

Haber : Adem YILDIZ/KONYA,(DHA)

===============================

4) DOĞU’DA VAKA SAYILARI İKİYE KATLANDI
 
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıkladığı illere göre haftalık vaka sayısı tablosunda Doğu’da Erzurum, Ağrı ve Kars’ta bir haftada vaka sayıları ikiye katlandı. Vaka sayısı en fazla olan il 100 binde 321,20 ile Erzincan oldu. Vaka oranların artması ile birlikte hafta sonu iş yerlerinde sadece paket servisi yapabilen esnaf da halkı duyarlı olmaya davet etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün açıkladığı haftalık verilere göre, Doğu Anadolu Bölgesindeki birçok ilde vaka sayılarının arttığı gözlendi. 20-26 Mart haftalık vaka sayılarını gösteren tabloda Erzurum 100 binde 118,95 iken bu hafta vaka sayısı ikiye katlanarak 245,16’ya çıktı. Ağrı ve Kars da vaka sayılarının ikiye katlandığı iller arasında yerini aldı. Geçen hafta Ağrı’da yüz binde 59,02 olan vaka sayısı bu hafta 121,96’yı gördü. Kars’ta ise 55,80 olan vaka sayısı 106,34’ü buldu. Iğdır, Ardahan ve Muş’ta da vaka sayılarında artış görüldü. Iğdır’da 145,05 olan vaka oranı 1 haftada 225,52’ye yükseldi. Ardahan’da da durum değişmedi. Kentte 134,15 olan vaka sayısı 185,11 buldu. Sarı kategoride yer alan Muş’ta ise geçen hafta 33,57 olan vaka sayısı 54,49 oldu.
Vaka oranlarının tavan yapması ile hafta sonu iş yerlerinde sadece paket servisi yapabilen esnaf, halkı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Cağ kebabı işletmecisi Emre Tanhaş, “Lütfen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını unutmayalım. Bunları yapmadığımız takdirde bizlerin iş yerleri kapanıyor. Gece-gündüz demeden Covid-19 ile savaşan sağlık çalışanlarının emeğine yazık. Üç kuralı uygulamadığımız için yaşamlarını yitirenler var. Hastalığı yok etmezsek bunun faturasını herkes çok ağır öder” diye konuştu.
Öte yandan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi hafta sonu sokak kısıtlaması da fırsat bilinerek cumartesi günü olduğu gibi bugün de cadde ve sokaklar, özel solüsyonlarla hazırlanan köpüklü ve tazyikli su ile koronavirüs tedbirleri kapsamında yıkandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Döner kesimi
-İşyeri müdürü Akın Acar ile röp
-Cağ kebabı
-İşyeri sahibi Emre Tanhaş ile röp
-Cadde ve sokakta yürüyenler
-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tazyikli su ile yıkama yaparken

Haber-Kamera: Şifanur TAVUS / ERZURUM, (DHA)

==============================

5) TURİSTLER, SAPANCA SAHİLİNİ DOLDURDU 

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan turistler, sahilde güzel havanın tadını çıkardı. 

Yeşili, doğası ve gölü ile cazibe merkezi olan Sapanca’da, güzel havayı fırsat bilen kısıtlamadan muaf yabancı turistler, Sapanca sahilini doldurdu. Sahilde yürüyüş yapan, teknelerle gölde gezen turistler, bol bol fotoğraf çektirdi. Esnaf Emrah Kırlı, “Havanın güzel olması sebebiyle dün ve bugün sahilimize aşırı talep var. Turla ve bireysel olarak gelen turistler gördükleri muhteşem göl manzarası karşısında adeta büyüleniyor. Bu hastalığın bir an önce bitmesini ve hayatın normale dönmesini canı gönülden istiyoruz” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Sahilde gezen turistler
-Fotoğraf çektirenler
-Sahil kenarından görüntüler

HABER-KAMERA: İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya), (DHA)

==============================

6) HAKKARİ’DE KAYAK YARIŞMASI
 
HAKKARİ’nin  2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 65 sporcunun katıldığı kayak yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kayak milli takımındaki sporcuların yüzde 30’unun Hakkarili olduğunu belirterek, “Hakkari’deki çocuklarımız hakikaten çok başarılı. İki yıl içerisinde 22 bin vatandaşımıza, çocuğumuza burada tüm masrafları valilik tarafından karşılanarak ücretsiz kayak eğitimi verdik” dedi.

Hakkari’nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezinde nisan ayı olmasına rağmen, ilk haftada kayak yarışması düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 65 sporcunun katıldığı kayak yarışması 6 kategoride yapıldı. Sporcular, yarışlarda dereceye girebilmek için büyük çaba gösterdi. Dereceye giren sporcular için tören düzenlendi. Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Selim Kapancı, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Durmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Duygu Demirayak Durmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari Temsilcisi Halil Kurşun, antrenör ve sporcuların katıldığı törende, dereceye giren sporcuların ödüllerini Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık  ve protokol üyeleri verdi. Vali Akbıyık, kayak merkezinde düzenlenen valilik kupası yarışmasının pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. 

‘KAYAK MİLLİ TAKIMININ YÜZDE 30’U, HAKKARİLİ SPORCULARDAN OLUŞUYOR’
Vali Akbıyık,”Hakkarimiz her alanda gelişiyor, kalkınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın büyük destekleriyle Hakkari’de gerek sporda, gerekse de diğer alanlarda, eğitimde, turizmde kalkınmada büyük bir seferberlik var. Burada pist uzunluğunu 3 bin 500 metreye çıkarttık. Otel çalışması devam ediyor. Telesiyejimizi yaptık. Hedefimiz önümüzdeki yıl pistleri 6 kilometreye çıkartmak. Daha sonra da kafe, yürüyen bant projelerimizi de 2021-2022’de yapacağız. Burada her yıl kar festivali yapıyorduk. Ancak maalesef pandemiden dolayı bu sene yapamadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda birçok ulusal ve uluslararası müsabakayı burada yapacağız. Hakkarili çocuklarımız, hakikaten çok başarılılar. Kayak milli takımının neredeyse yüzde 30’u Hakkarili ve Yüksekovalı çocuklarımızdan oluşuyor. İki yıl içerisinde 22 bin vatandaşımıza, çocuğumuza burada tüm masrafları valilik tarafından karşılanarak kayak öğrettik, tamamen ücretsiz” dedi.

‘BURASI İRAN, IRAK VE VAN’IN KAYAK MERKEZİ’
Hakkarililerin yüzde 50’sinden fazlasının profesyonel ve amatör kayak yapmayı bildiklerini anlatan Vali Akbıyık, “Burası İran’ın, Irak’ın, Van’ın, Şırnak’ın kayak merkezi. Kış turizm merkezi olma yolunda ilerliyor. Gençlik ve Spor Bakanımızın Hakkari’ye özel desteği var. Neredeyse 50-100 yıllık yatırımı, hizmeti bir yılda aldık ve Hakkari merkez, ilçelerimiz, beldelerimiz dahil olmak üzeri tamamında en az 2-3 proje gerçekleşiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız merkez belediyesine, ilçelerimize ve beldelerimize sürekli destek veriyor. Geçtiğimiz hafta da ziyaret ettim. 22 milyon lirayı bulacak yatırım desteğini aldık. İnşallah Yüksekova ve Hakkari’de de millet bahçesini yapmak için çalışmalara başladık. Kamu yatırımlarımız son hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
– Yarışmaya katılan sporcular
– Yarışmadan detaylar
– Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın kayak merkezine gelişi
– Sporculara ödüllerinin verilmesi
-Vali Akbıyık’ın açıklaması
– Genel  ve detaylar

HABER: Mehmet ÖZKAN/ HAKKARİ, (DHA)-

===========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!