Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ASKERİ UÇAK DENİZE DÜŞÜP KIRIMA UĞRADI, OLAYI GÖREN MUHTAR ANLATTI

İzmir’in Foça ilçesinde askeri uçağın denize düştüğünü görenlerden İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Fuat Karakuyu, “Mahallemde çalışma yaptığım sırada keşif uçaklarının geçtiğini gördüm. O sırada denizin üzerinden bir ses geldi. İki kişi paraşütle denize süzülüyordu. İnciradası dediğimiz yerin kuzey tarafına uçak düştüğünü anladım. Daha sonra mahalle gelindi. Balıkçı arkadaşlar, iki pilotu denizden çıkardı. Tekneyle kıyıya getirdiler. Sağlıklı görünüyorlardı, gerekli sağlık merkezine gönderildiler” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Fuat Karakuyu röp.

Haber- Kamera: İZMİR (DHA)

===================

2- YANLIŞ DEFNEDİLEN CENAZE, GERÇEK AİLESİ TARAFINDAN YENİDEN DEFNEDİLDİ

Reklam Alanı

ÇANAKKALE’de evrak karışıklığı nedeniyle başka bir aileye teslim edilerek defnedilen Recep Yılmaz’ın (69) cenazesi, polis nezaretinde bulunduğu yerden çıkarıldı. Recep Yılmaz’ın cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak yeniden defnedildi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Covid-19 hastası Recep Yılmaz, Yoğun Bakım Ünitesi’nde yer olmaması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildikten kısa süre sonra hayatını kaybetti. Ancak sevk sırasında Recep Yılmaz ile beraber üniversite hastanesinde tedavi gören kanser hastası Recep Çelik’in evrakları gittiği için Yılmaz’ın ölümünün ardından Çelik ailesine haber verildi. Salı günü hastaneye gelen Çelik ailesi, Recep Çelik’e ait olduğunu düşündükleri cenazeyi alıp, Yeni Şehir Mezarlığı’ndaki aile mezarlığına defnetti. Üniversite hastanesi yetkililerinin Recep Çelik’in oğlu Hilmi Çelik’i telefonla arayıp, babasının hayatta olduğunu söylemeleriyle yapılan hata ortaya çıktı. 

CENAZE DEFNEDİLDİĞİ YERDEN ÇIKARILDI

Çelik ailesi tarafından Yeni Şehir Mezarlığı’na defnedilen Recep Yılmaz’ın mezarı savcılık kararıyla bugün açıldı. Mezarlığa polislerle birlikte yaşamını yitiren Recep Yılmaz ve üniversite hastanesinde tedavisi süren Recep Çelik’in yakınları geldi. Olay Yeri İnceleme ekipleri nezaretinde mezarlık görevlileri tarafından açılan mezardan çıkarılan cenaze, Recep Yılmaz’ın oğlu Enver Yılmaz’a ve torunu Ferdi Yılmaz’a teşhis ettirildi. Ardından da görevliler tarafından tabuta konulan Recep Yılmaz’ın cenazesi yine Yeni Şehir Mezarlığı’nda hazırlanan mezara defnedildi. Evrak karışıklığı nedeniyle yaşanan hata da böylelikle düzeltilmiş oldu. 

UZAKTAN AKRABA ÇIKTILAR

Babasının öldüğü haberiyle önce üzülen, ardından da hayatta olduğunu öğrenerek sevinen Hilmi Çelik, Recep Yılmaz’ın cenazesinin başka bir mezara defini gerçekleşirken gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cenaze mezardan çıkarıldı. O aile cenazesini teşhis etti. Onların cenazesiymiş. Teslim aldılar, kendi kazdırdıkları mezarlığa defnettiler. Babamın durumu da iyi değil, çok yaşlandı. Sorun çözüldü, bir sorun yok. Yılmaz ailesi de uzaktan akrabamız çıktı. Aile de hastalarını arıyormuş. İki gün boyunca Çanakkale’deki bütün hastaneleri aramışlar” dedi.

Recep Yılmaz’ın torunu Ferdi Yılmaz ise, “Bir kişinin yanlış evrak vermesiyle olaylar bu kadar uzadı. Ben cenazemi 2-3 gün geç aldım. Olay bu, bir kişinin hatası” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Çanakkale Şehir Mezarlığından görüntü.
-Recep Yılmaz’ın cenazesinin çıkarılmasından ve başka bir mezara defnedilmesinden görüntüler.
-Burak Gezen anons.
-Hilmi Çelik ile röp.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

==============

3- KIZ KARDEŞİNİ TACİZ ETTİĞİ İDDİASIYLA KOMŞUSUNUN CİPİNİ YAKTI

DÜZCE’de A.T.Ç., komşusu İ.S.’nin kız kardeşini taciz ettiğini iddia ederek, aracıyla peşine düştü. İ.S. cipinden inip kaçarken, A.T.Ç. aracı ateşe vererek yaktı.

Olay, gece saatlerinde Düzce Bahçeköy Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, A.T.Ç., komşusu İ.S.’nin kız kardeşini taciz ettiğini öne sürerek, görüşmek istedi. İ.S. ise cipi ile kaçmaya başladı. Bir süre sonra aracını Küçük Sanayi Sitesi mevkiine bırakan İ.S., buradan yaya olarak kaçtı. Bunun üzerine A.T.Ç., yanında bulunan iki kişiyle birlikte İ.S.’ye ait cipin camını kırarak aracı Bahçeköy Köyü’nde Melen çayı kenarına götürüp ateşe verdi. Aracı yaktığı anları görüntüleyen A.T.Ç., tehditler savurdu. Araç alev alev yanarken, geriye metal yığını kaldı.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Jandarma ekipleri aracı yakan A.T.Ç. ile yanında bulunan A.Ç. ve S.Ç.’yi yakalayarak, gözaltına aldı. Olayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Aracı yakan kişinin çektiği, aracın yanma görüntüsü 

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

==============================

4- HATALI SOLLAMA YAPAN OTOMOBİLİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde, hatalı sollama yapan otomobilin kaldırıma çarparak takla atması sonucu 5 kişi yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, geçen salı günü Gölcük Saraylı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Adem A. yönetimindeki 41 ACK 827 plakalı otomobil hatalı sollama nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarparak takla attı. Kazada otomobil sürücüsü Adem A. ile araçtaki Yavuz Selim S., Batuhan Y., Cantürk K. ve Oğuzhan Y. yaralandı. Kaza anı ise bir aracın kamerasına yansıdı. Görüntülerde hızla ilerleyen otomobilin bir minibüsü solladığı ve aracın kontrolden çıkarak hızla kaldırıma çarptığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Olay yerinden görüntüler
Güvenlik kamerası görüntüsü

HABER: Soner GÜLEZER/KOCAELİ, (DHA)

==================

5- ANTALYA EMNİYETİNİN ‘LARA CROFT’UNA, MERMİ SESİ MÜZİK GİBİ
 
ANTALYA’da polislere silah kullanmanın inceliklerini öğreten usta atıcı komiser Nisa Aydın (44), tek elle kullandığı silahlarla hedefi 12’den vuruyor. Bu özelliği nedeniyle ‘Emniyetin Lara Croftu’ olarak anılan Nisa Aydın, AK 47 silahını kullanarak tempolu atışlar yapıyor. Aydın, mermi sesinin kendisine müzik gibi geldiğini söylüyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Nisa Aydın, 6 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldiği Kırıkkale’de polis olabilme hayaliyle eğitim hayatına başladı. Sağlık sorunları nedeniyle anne ve babasını aynı yıl 1 ay arayla kaybeden Aydın, büyük üzüntü yaşadı. 1999 yılında Trabzon Polis Okulu’nu kazanan Aydın, mezun olduktan sonra mesleğe ilk adımı attı. 22 yılda çok sayıda müsabaka ve özel görevde yer alan Nisa Aydın, başarılı atışlarıyla dikkatleri üzerine çekti.

LARA CROFT’A BENZETİLİYOR
Bir dizi eğitimin ardından uzman atış eğitmeni olarak Antalya’ya tayin edilen Aydın, İl Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu’nda, meslektaşlarına tabanca ve uzun namlulu silahlarla hedefi tam 12’den vurmanın inceliklerini gösteriyor. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 8 bin personeli yıl içerisinde belli periyotlarla eğitime alan Aydın’ın, içerisinde özel harekat polislerinin de bulunduğu 14 kişiden oluşan özel ekibi bulunuyor. 8 bin personele kendi ekibiyle hareketli ve sabit hedefleri etkisiz hale getirmenin incelikleri üzerine hem teorik hem de pratik eğitim veren Aydın, gözü kapalı ya da tek elle kullandığı silahlarla hedefi tam isabet vurması nedeniyle meslektaşları tarafından aktrist Angelina Jolie’nin canlandırdığı ‘Tomb Raider’ filmindeki ‘Lara Croft’ karakterine benzetiliyor.

MERMİYLE MÜZİK YAPIYOR
Kullanmadığı silah kalmadığından söz eden Komiser Nisa Aydın, AK-47 uzun namlulu silahla yaptığı hareketli atışlarla da göz dolduruyor. Hızlı şarjör değişimi, uzun namlulu silahtan anında beylik tabancasına geçiş gibi hareketleri seri şekilde yapan Aydın, mesleğini severek yapıyor. Eğitim sonunda eğitim alan personele moral ve motivasyon olması için yine silahları kullanan komiser Aydın, hedefi vururken mermi seslerinin kendisine müzik gibi geldiğini belirtiyor.

ZORLU İKİLİ
Komiser Nisa Aydın’ın eğitimlerde en büyük yardımcısı ise polis memuru Osman Demirtaşlar. Çocukluğundan bu yana özel harekat polisi olmayı hedefleyen Demirtaşlar, silahla gösterdiği başarılı atışların ardından meslektaşlarını disiplinli bir şekilde eğitiyor. Kas hafızası üzerine çalışmalar yapan Demirtaşlar, boş mermi kovanını 5 metre mesafeden tam ortadan vurmayı başarıyor. Ayrıca hızlı silah çekme konusunda da dereceleri bulunan Demirtaşlar, bu özelliğinden dolayı meslektaşları tarafından ‘Yıldırım Osman’ diye anılıyor. Yıldırım Osman ve Lara Croft Aydın ‘Emniyetin Zorlu İkilisi’ olarak hem eğitim verip hem de silah kullanmanın inceliklerini gösteriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
(ARŞİV)
– Atış eğitmeni Nisa Aydın’dan detaylar
– Atış poligonundan detaylar
– Atışlardan detay görüntüler
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR’ın Nisa Aydın eşliğinde anonsu 
– Nisa Aydın’ın polislere eğitim vermesinden görüntüler
– RÖP: Nisa Aydın ile röportaj
– Nisa Aydın’ın AK47 tüfek ve normal tabancayla atış yapmasının görüntüsü
– Genel ve detay görüntüler

HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

======================================

6- KIRMIZI KATEGORİDEKİ ADIYAMAN’DA, KORONAVİRÜS DENETİMİ 

ADIYAMAN’da, polis ekipleri koronavirüs denetimi yaptı.

Koronavirüs risk haritasında kırmızı kategoride yer alan yüksek riskli iller arasındaki Adıyaman’da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent genelinde maske ve sosyal mesafe kuralı denetimi yaptı. Kentte yoğunluğun yaşandığı bölgelerde denetim yapan ekipler, vatandaşları sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri yönünde uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Parktaki vatandaşlar ve polis ekipleri
– Polis ekiplerinin uyarılarda bulunması
– Polis ekiplerinin üst araması yapması
– Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

==================================

7- TEKNOLOJİYLE KULLANIMDAN KALKAN EŞYALAR, ANTİKACILARDA DEĞER BULUYOR

TÜRKİYE’de bir dönem günlük yaşamda önemli bir yere sahip olan işlevini yitirmiş eşyalar, antikacıların tezgahlarında gelecek nesillere aktarılıyor. Bugün yerini bilgisayarın aldığı daktilolar, yine yerini led lambaların aldığı gaz lambaları başta olmak üzere gündelik yaşamın bir parçası olan çok sayıda eski eşya, antikaya dönüştüğünden evlerde dekoratif eşyalar olarak yerini alıyor. 

Bir dönem vatandaşların ihtiyacını karşılan ve önemli bir yere sahip olan bazı eşyalar gelişen teknolojiyle önemini yitirerek kaybolmaya yüz tutuyor. Döneminde çok önemli bir yere sahip olan bu eşyalar, antikacılar sayesinde günümüze kadar ulaştırılıp, gelecek nesillere aktarılıyor. Böylece eski eşyalar değerini kaybetmemiş oluyor. Antikalar arasında daktilo, radyo, gaz lambası, ibrik, akordiyon, hesap makinası, beşik gibi eşyalar bulunuyor. Çanakkale’de ise 8 yıldır birçok eski eşya ve antika eserin satışını yapan Hasan Tahsin Erkan, gençlerin eski eşyalara olan ilgisinin fazla olduğunu söyledi.

Çocukluktan beri eski eşyalara düşkünlüğü olduğunu söyleyen antikacı Hasan Tahsin Erkan, “8 yıldır çocukluk merakım olan antikacılığa başladım. Eski eşyaları insanlara tanıtmak istiyorum. Yeni doğmuş, 8-10 yaşındaki çocuklar bu eski eşyaları görünce hayretler içerisinde kalıyorlar. Bu eşyaları bize merakla soruyorlar; ‘bu nedir, nasıldır, ne zaman meydana çıkmış’ diye. Bizde elimizden geldiği kadar anlatıyoruz insanlara. Bu eşyaların değeri kaybolmaz. Çünkü gençlik bu işe çok meraklı. Gençlik geçmişini merak ediyor. Geçmişte insanlar nasıl yaşamışlar, neler ile yaşamışlar, görmüşler bunları yeni nesil merak ediyor. Üniversite öğrencileri bu işi çok merak ediyorlar. Gençlik bu işin peşinde, geçmişini araştırıyor. Eski insanlar nasıl yaşamışlar,  bugünlere nasıl gelmişler, neymişiz, ne duruma gelmişiz bunlar çok önemli insanlık için. Yeni gençlik çok işin koleksiyonunu yapıyor, biriktiriyor. Pullar, paralar, eski tarihi eşyaları gençlik alıp evine gidiyor. Dükkanımızda birçok eski eşya var. Süngüler, kamalar, ibrikler, lambalar, vazolar, radyolar, su mataraları var. Ayrıca Çanakkale Savaşları’ndan kalma silahlar, çömlekler, sandıklar, giyim eşyaları varö dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Antika dükkanından görüntüler.
-Antika dükkanında bulunan eşyalardan görüntüler.
-Hasan Tahsin Erkan röp.

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN-Nedim BAYHAN/ÇANAKKALE, (DHA)

=======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!