Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KAZA GEÇİREN AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ALİ ŞAHİN’İN KOLU ALÇIYA ALINDI
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin kaza geçirdi (3)
 
TBMM İdare Amiri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’in içinde bulunduğu otomobilin kaza yapan araçların arasından geçip TIR’ın dorsesine çarptığı belirtildi. 8 aracın karıştığı zincirleme kazada Şahin ile danışmanı Zafer Karaöz ve diğer araçlarda bulunan 3 kişinin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Milletvekili Ali Şahin’in kolunun oluşan çatlak nedeniyle alçıya alındığı, diğer yaralıların da sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETLERİ

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Jandarma TEM Daire Başkanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, hastanede Şahin’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘BAKAN GÜL’ÜN ANNESİNİN CENAZESİNE KATILACAKTIK’

Milletvekili Şahin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün vefat eden annesinin cenaze törenine katılmak üzere Gaziantep’e doğru seyir halinde oldukları sırada kazaya karıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

Reklam Alanı

“Yolda sıkıntı vardı. Bizden önceki araçlar birbirlerine girmişlerdi, zincirleme kaza söz konusuydu. Biz de maalesef kontrolü kaybettik, birçok aracın arasından geçerek, bir TIR’ın arkadan dorsesine girdik. Rabbim korudu, bu kadarına şükrediyoruz. Niğde protokolüne, arayan bakanlarımıza, meclis başkanımıza, milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah kısa bir süre Niğde’de misafir olduktan sonra tekrar Ankara’ya döneceğiz. Sağ elimde çatlak oluştu. Sağ dizim ve belimde ağrılar var. Araçta danışmanım vardı, aracı da o kullanıyordu. Elhamdülillah onda da çok fazla bir şey yoktu. Ufak tefek çatlak ve sıyırıklarla atlattık” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
-Kaza yapan araçlardan görüntü
-Kaza yapan milletvekilini ziyaret edenler
-Detay görüntüler
-Milletvekili Ali Şahin’in açıklaması

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE, (DHA)

=================

Van Valisi Bilmez, NASA yarışmasındaki Van Gölü fotoğrafına destek İstedi

Gülay KUYUCU/VAN,(DHA)- ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlemiş olduğu ‘Dünya Turnuvası’ adlı online fotoğraf yarışmasında Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş görseli finale kaldı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, oy kullandığı Van Gölü fotoğrafının birinci olması için destek istedi.

NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan astronotlarca çekilen dünya fotoğraflarından oluşan bir yarışma başlattı. ‘Dünya Turnuvası’ ismindeki online yarışmada yer alan fotoğraflar arasında Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı da yer aldı. Astronot Kate Rubins’in 12 Eylül 2016’da çektiği fotoğrafla birlikte Van Gölü’nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de yer verildi. Online yarışmada Van Gölü’nün fotoğrafı, 3 turda 28 fotoğrafı eledi ve yarı finale kaldı. Yarı finallerdeki oylama sonucunda da Van Gölü fotoğrafı yüzde 94 oy aldı. Astronot Kate Rubins’in 12 Eylül 2016’da çektiği Van Gölü fotoğraf ile Astronot Don Pettit tarafından 2012’de çekilen Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğraf finale kaldı.

VALİ BİLMEZ; OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM

Van Gölü’nün finale kaldığı fotoğrafını oylayan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü’nün çok önemli bir değer olduğunu belirterek, “Her iki fotoğrafta çok güzel. Ancak Van Gölü’nün çekilen fotoğrafı, etkileyici ve gölümüzün ne kadar gizemli olduğunu gösteriyor. Van Gölümüzün birinci olması ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin tanıtımına çok katkısı olacaktır. Van Gölü gerçekten sahip çıkılması gereken ender değerlerden birisidir. Van Gölü konusunda farkındalık yaratmak, Van Gölüne vatandaşlarımızın sahip çıkması, kirletilmemesi, gelecekteki nesillere aynı mavilikte teslim edilmesi için inşallah katkısı olur. Bunun turizmimize de katkısı olacağına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı, hemşerilerimizi Van Gölümüzü birinci yapmak için oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Vali’nin fotoğrafı incelemesi
– Açıklaması

===============

KARANTİNA İHLALİ YAPAN TEMASLI KİŞİ POLİS EŞLİĞİNDE YURDA YATIRILDI

İZMİT’te polis uygulamasında durdurulan otomobilde pozitif vaka ile temaslı olduğu için karantinada kalması gerekirken dışarı çıkan Yusuf Ozan Y. yakalandı. Karantina ihlalinden ceza uygulanan sürücü polis eşliğinde karantina yurduna götürüldü.

İzmit’te sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle polis ekipleri tarafından uygulanan denetimlerde her araç tek tek kontrol ediliyor. Denetimler esnasında durdurulan 07 YOY 52 plakalı aracın sürücüsü Yusuf Ozan Y.’nin koronavirüs vakasıyla temaslı olması nedeniyle karantinada olması gerekirken dışarı çıktığı anlaşıldı. Hakkında tutanak tutularak 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanan Yusuf Ozan Y., gerekli işlemlerin yapılmasının ardından polis ekipleri eşliğinde karantinaya alınan kişilerin kaldığı Yurtkur’a ait Semiha Ayverdi Yurdu’na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Polis ekiplerinin sürücüyü kontrol etmesi
– Aracın polis eşliğinde uygulama noktasından ayrılması
– Detay

Haber: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=====================

APARTMANDAKİ DEPODA YANGINDA 8 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

AYDIN’ın Nazilli ilçesindeki bir apartmanın bodrum katındaki pamuk balyalarının bulunduğu depoda, yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında dumandan etkilenen 8 apartman sakini, hastaneye kaldırıldı.
Aydoğdu Mahallesi Sakarya Caddesi üzerindeki apartmanın bodrum katında, pamuk balyalarının bulunduğu depoda, bugün öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevreye yayılan duman apartmana kapladı. Dumanı fark eden apartman sakinleri yangını itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine yangın bölgesine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Dumandan etkilenen 8 apartman sakinini sağlık ekipleri, ambulansla, Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılanların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yangın bölgesinden görüntü
-Olay yerindeki itfaiye ekiplerinden görüntü
-Yangın söndürme çalışmalarından görüntü
-Bodrum katında bulunan ve dışarıya çıkartılan dolu tüpten görüntü
-Yangın bölgesindeki vatandaşlardan görüntü

Haber- Kamera: Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)  

======================

VAN POLİSİNDEN KURALLARA UYANLARA ÇİKOLATA İKRAMI

Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)- VAN emniyeti, Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kent merkezinde, koronavirüs tedbirlerine uyanlara çikolata ikramında bulundu. 

Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yılı ve Polis Haftası dolayısıyla Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde etkinlik düzenledi. En işlek caddede uygulama yapan polis ekipleri, koronavirüs tedbirlerine uyanlara çikolata ikram etti. Salgın önlemlerine uymayanlar ise uyarıldı. 

Kent sakinleri de ekiplerin Polis Haftası’nı kutlayarak, ikramları dolayısıyla teşekkür etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Polisin vatandaşlara çikolata ikramı
-Polisin vatandaşlara uyarıları
-Genel ve detaylar

==================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!