Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İZMİR’DE SÜT TANKERİ HAFİF TİCARİ ARACA ÇARPTI; 3 ÖLÜ, 4 YARALI

İZMİR’in Bergama ilçesinde, kontrolsüz şekilde kavşağa giren hafif ticari araca, süt tankeri çarptı, 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 14.30 sıralarında, Bölcek – Ayaskent  karayolu Bölcek Kavşağı’nda meydana geldi. Bergama’nın kırsal Ayaskent Mahallesi’nden Soma’ya giden Murat Tokmak’ın kullandığı 45 DM 958 plakalı süt tankeri, kavşağa kontrolsüz şekilde giren Uğur Baylan yönetimindeki 35 ARV 46 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan hafif ticari araç, yaklaşık 2 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Süt tankeri ise karşı şeride geçip, yol kenarındaki tarlaya devrildi. Kazada hafif ticari araca bulunan Nurkadın Gümüşsu (52), bir süre önce boşandığı eşi Yıldıray Demirdöven (47) ve Safiye Derge (46) yaşamını yitirdi. Hafif ticari aracın sürücüsü Uğur Baylan ile yanındaki Yılmaz Kızılboğa, Sema Derge, Abuzer Yakala ise yaralandı. Tanker şoförü Tokmak ise kazayı yara almadan atlattı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Uğur Baylan Soma Devlet Hastanesi’ne, diğer 3 yaralı ise Bergama Necla – Mithat Öztüre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşamını yitiren 3 kişinin kimliklerinin tespitine çalışılırken, Jandarma kazanın ardından süt tankerinin şoförü Murat Tokmak’ı gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kaza yerinden görüntü
-Kaza yapan araçların görüntüsü
-Cesetlerin kaldırılması
-Jandarma ve sağlık ekiplerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

(EK GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK)

Reklam Alanı

Haber – Kamera: Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir), (DHA)

========================

2- CHP’Lİ ESKİ BAŞKANI ÖLDÜREN ESKİ ÖZEL HAREKATÇI POLİSE MÜEBBET İSTENDİ

Antalya’da, CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Özel Harekat Polisi Hakan Balcı’nın, ömür boyu hapsi istendi.

Olay, geçen yıl 28 Eylül tarihinde, Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Eski arkadaş oldukları belirtilen CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın ile emekli Özel Harekat Polisi Hakan Balcı, bir mekanda karşılaştı. Tartışan Yalçın ve Balcı, otomobille ormanlık alana gitti. İddiaya göre Hakan Balcı, burada Hasan Haluk Yalçın’ı tabancayla yaralayıp, boğarak öldürdü. Balcı, sonrasında cesedini yakmak için ormanı ateşe verip, bölgeden ayrıldı.
Çevredekilerin yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale edip söndüren ekipler, vücudunda kısmen yanıklar oluşan Hasan Haluk Yalçın’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yalçın’ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hakan Balcı’yı evinde gözaltına aldı. Balcı, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
Hakan Balcı hakkında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırlandı. Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katılırken, şikayetçiler ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Şikayetçi vekilleri, sanık ve tanıkların ilk duruşmada çelişkili ifadeler verdiklerine dikkat çekerek, “Cinayetin alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı yönündeki beyanlara katılmıyoruz. Maktul sanıktan büfeyi devralmıştır. Bu devir nedeni ile sanığa senet de verilmiştir. Maktul büfeyi işlettikten çok kısa bir süre sonra sanık gelerek büfeye el koymuştur. Dolayısıyla bu senetler bedelsiz kalmıştır. Burada bedelsiz senedin tahsili söz konusudur. Bu suç canavarca ve eziyet çektirerek işlenmiştir. Tüm bu hususlar dikkate alınarak sanığın tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Hakan Balcı’nın kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan beraatını istedi. Savcı, sanığın maktul Hasan Haluk Yalçın’ı kasten öldürme suçundan eylemine uyan TCK’nın 81-1 maddesi gereğince ömür boyu hapsini talep etti. 
Sanık avukatları esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Mahkeme heyeti de sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. 

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) – 

=====================

3- ÇATIDAN DÜŞEN İŞÇİ, AĞIR YARALANDI
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, iş yerinin çatısına çıkan Suriye uyruklu işçi Amir Assaf (32), plastik kaplamanın çökmesiyle beton zemine düşerek ağır yaralandı.

Olay, saat 12.30 sıralarında İnegöl ilçesi, Mahmudiye Mahallesi 7’nci Mobilya Sokak’ta bulunan mobilya imalathanesinde meydana geldi. İş yerinin çatısına çıkan Suriye uyruklu Amir Assaf, burada yürüdüğü sırada plastik kaplamanın çökmesiyle yaklaşık 7 metreden düştü. Mesai arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Assaf, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralının vücudunda kırıklar oluştuğu ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yaralının hastaneye getirilişi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=======================================

4- 251 GÜN SONRA İLK KEZ MECLİSE GELEN BAŞKAN BÖCEK: GEÇMİŞLE HESABIMIZ YOK

*- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 251 gün sonra ilk kez meclis toplantısına katılarak meclisi yönetti. 

*- Başkan Böcek, “Zaman zaman haksızlığa uğradık ölüm döşeğindeyken, ancak hiç geçmişle hesabımız kitabımız yoktur. Kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Siyaset seçim zamanlarında yapılır” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısı Belediye Hizmet Binası’nda Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşti. Koronavirüs tedavisinin ardından 251 gün sonra ilk kez meclise katılan Başkan Böcek mecliste alkışlarla karşılandı. Gündem konuşmalarının arından AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DSP ve SP’li meclis üyeleri gündemde yer alan maddeleri oyladı. Mecliste gizli oylama usulüyle meclis başkan vekilleri, meclis divan katip üyeleri, encümen ve komisyon üyeleri için seçim yapıldı.
‘DUALARIYLA KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR EDERİM’
251 gün sonra ilk defa meclise katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hastalığı süresi boyunca kendisine desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Böcek, “Türkiye’mizin değişik yerlerinden dualarıyla iyi dilekleriyle katkı koyan burada bulanan meclis üyesi arkadaşlarımıza, genci yaşlısı herkese çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte yoğun bakımla birlikte 108 gün hastanede beraber yattık. 7’nci meclisimize kadar emek veren katkı koyan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca mecliste almış olduğunuz kararlarla iyi dileklerinizle desteğiniz için tüm siyasi partilere meclis üyesi ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
‘ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’
Başkan Muhittin Böcek, “Zaman zaman haksızlığa uğradık bizler ölüm döşeğindeyken, ancak hiç geçmişle hesabımız kitabımız yoktur. Mevlana’nın ‘Dün dünde kaldı cancağızım bugün güzel şeyler söylemek lazım’ dediği gibi hep birlikte güzel şeyler söyleyeceğiz. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz. Bu süreci böyle dedik ve hep güzel şeyleri konuşacağız. Antalya’mız için kaldığımız yerden aynı kararlılıkla 19 ilçe belediye başkanımla kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Siyaset seçim zamanlarında yapılır. Zaten 27 yıldır Antalya halkı beni iyi bilir. Bu düşünceyle Allah’ın izniyle Antalya için çalışmalara devam edeceğiz tüm siyasi partilere başarılar diliyorum herkese sevgilerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 17 Ağustos’ta koronavirüs nedeniyle tedaviye alınmış, sağlık durumu ağırlaşınca 7 Eylül’de alındığı yoğun bakımda 64 gün kalmış ve 9 Kasım’da normal servise çıkarılmıştı. Başkan Böcek, 108 günün sonunda Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu olmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Başkan Böcek’in salona gelişi
– Başkan Böcek’in meclisi selamlaması
– Başkan Muhittin Böcek’ten detaylar
– Meclis üyelerinden detaylar
– DHA Muhabiri Aslı Duran’ın anonsu
– Partililer detay
– Oylama ve salondan detaylar
– Başkan Muhittin Böcek’in açıklamaları

HABER: Aslı DURAN-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

==================

5- KAYSERİ’DE RAMAZAN ÖNCESİ ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU

KAYSERİ’de ramazan ayı öncesi şehrin işlek cadde ve sokaklarında alışveriş yoğunluğu yaşandı.

Kayseri’de ramazan ayı öncesi Cumhuriyet Meydanı ve Sivas Caddesi’nde alışveriş yoğunluğu yaşandı. Polis ekipleri yoğunluk üzerine denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşlara maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılar yapıldı. Alışveriş yapan vatandaşların hurma, pastırma ve sucuğa ilgi gösterdikleri görüldü. Zabıta ekipleri ise, iş yerlerinde fiyat denetimi gerçekleştirdi. Ramazan alışverişi yapan Melike İmece, “Şehrimize özgü vazgeçilmezimiz olan sucuk ve pastırma aldım. Herkes sanırım aynı şeyi düşünüyor. Alışverişimizi son güne bıraktık. Ramazan ayı vatana millete mübarek olsun. Bir an önce pandeminin bitmesini istiyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Alışveriş yoğunluğundan görüntü
-Vatandaşlar ile röportaj
-Genel detay
Haber-Kamera:Melih KAMIŞ-Yusuf Mehmet BAŞKAL/KAYSERİ,(DHA)

=============================

6- TMO’NUN PATATES ALIMI, AKSARAYLI ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

TOPRAK Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çiftinin elinde kalan patatesleri 85 kuruşa alması, 250 bin ton patates üretimiyle önemli bir yere sahip olan Aksaray’daki çiftçiyi sevindirdi.

Patates üreticisi Serhat Karcıoğlu, “Devletimizin patatesi 85 kuruştan alım yapmaya başlamasının ardından köylerde bu haber sevinçle karşılandıö dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üreticinin elinde kalan 300 bin ton patates, 75 bin çeltik ve  40 bin ton soğanın TMO tarafından alınarak, ramazan ayında 81 ilde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını açıkladı. Bunun üzerine TMO da çiftinin elinde kalan ürünleri almaya başladı. 250 bin ton patates üretimiyle Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Aksaray’da ise TMO’nun alım yapması çiftçiyi sevindirdi.  Selime beldesinde patates üreticisi Serhat Karcıoğlu, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl 200 dekar patates ekimi yapmıştım ve 1000 ton patates hasat ettik. Bunun 500 tonunu hasat zamanı sattım ve 500 tonunu Nevşehir’e depoya koydum. Pandemi nedeniyle patates fiyatları aşırı derecede düştü ve elimizde kaldı. Devletimiz ve Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra, Toprak Mahsuller Ofisi’nin 85 kuruştan alım yapması bizleri çok memnun etti.”

‘PATATES ÜRETİMİNİ ARTTIRACAĞIZ’

Ürünlerinin ellerinde kalmamasının sevindirici olduğunu belirten Karcıoğlu,

“Patates üreticilerinin elinde 40-50 kuruşa toptan giderken, büyük zarar ediyorduk. Şu an 400 ton patateste  yaklaşık 400 bin TL maddi gelir elde edeceğiz. Eğer böyle bir alım olmasaydı ürünlerimiz depoda kalacaktı. Devletimiz bu süreçte patatesleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacak olması bizleri ayrı bir memnun etti. Şu anda bu yıl için ekimlerimiz de başladı. Ekime ve üretime devam edeceğiz. Bu yıl üretimi artırarak, 300 dekara patates ekimi yapacağız” dedi. 

Görüntü Dökümü
—————–
– Patates üreticinin deposundan görüntü
– Patateslerin görüntüsü
– Patates üreticisi Serhat Karcıoğlu’un açıklaması
-Genel Detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=============================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!