Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SEYİR HALİNDEKİ TIR’IN KALKAN DORSESİ TABELAYA TAKILDI (1)

Gaziantep’te seyir halindeki TIR’ın dorsesi aniden yerinden çıkınca tabelaya takıldı. Ölü veya yaralananın olmadığı kazada trafik tek şeritten sağlanmaya başladı.

Görüntü Dökümü
————————
– Dorsesi tabelaya takılan TIR
– Olay yerinden detaylar

HABER: GAZİANTEP (DHA)

================================================

KERİM CAN 46 SAAT SONRA BULUNDU; JANDARMA ‘OH BE’ DEDİ (3)
2) BABA  ‘SEVİNCİMDEN AĞLADIM’

Reklam Alanı

Burdur’un Altınyayla ilçesinde kaybolduktan 46 saat sonra bulunan, otizmli ve işitme engelli Kerim Can Güney’in babası Adem Güney, devlet yetkilileri ve arama çalışmalarına katılanlara teşekkür etti. Kerim Can’ın nasıl kaybolduğuyla ilgili de Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Adem Güney, “Eşim geçen pazartesi ‘köye gideceğiz işim var annemle’ dedi, ‘tamam’ dedim pazartesi günü gittik. Ondan sonra bana haber geldi, ‘çocuk kayboldu, aradım bulamadım, babam da bulamadı’ dedi. ‘Çocuk nasıl kaybolur’ dedim. Sonra ablamın, kardeşimin yanına gittim. Polisten izin aldık. Jandarma bizden evvel varmış aramaya başlamış. Sonra bir aramaya gittik, baktık çocuk yok. Jandarma bugün buldu. Allah razı olsun, devletimiz, milletimizden. Bulununca çok sevindim. Sevincimden ağladım. Merak ettim, ambulansta gördüm. Çok sevindim. Bundan başka sevincim yokmuş. Bulan astsubaydan da Allah razı olsun” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
– Baba Adem Güney’in açıklaması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

================================================

3) KAYIP YAŞLI ADAM ARANIYOR
 
BARTIN’ın Kurucaşile ilçesinde dün evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Hüseyin Eray’ı (82) bulmak için çalışma başlatıldı.
Kurucaşile’ye bağlı Kale köyünde eşi Fatma ile birlikte yaşayan emekli madenci Hüseyin Eray, dün evden çıktıktan sonra geri dönmedi. Fatma Eray köy muhtarına haber verdi. Köylülerin yaptığı aramada Hüseyin Eray’a ulaşılamayınca jandarmadan yardım istendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dün, ekiplerin yanı sıra köylülerin de katıldığı, jandarma iz takip köpeği ‘Pati ile ısıya duyarlı dronun da kullanıldığı aramalardan sonuç alınamadı.
Ekipler, bugün sabahın ilk ışıklarıyla bölgede yeniden arama çalışması başlattı.
Kale Köyü Muhtarı Hüseyin Yay, “Dün sabah saatlerinde köyümüzde ayaklarındaki terliklerle görülüyor. Daha sonra kendisinden haber alınamadı. Sonrasında ekipler geldi. Her yerde aradık. Ama bulamadık. Ekiplerimiz bu sabah yine arama çalışması yaptı ama yine de izine rastlanamadı. Kaybolan amcamız bu bölgeyi iyi bilen bir amcamızdı. Sürekli mantara giderdi. Nereye gittiğini de söylememiş, bir yerde düştü mü kayboldu mu? Bilmiyoruz. İnşallah bulunurö diye konuştu.
Hüseyin Eray’ı arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü
————————
-Köyden detay
-Kaybolduğu evden detay
-Ekiplerden detay
-Arama çalışmaları
-Dere kenarı ve ormanda yapılan arama
-Köy muhtarı Hüseyin Yay ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

================================================

4) KADIN POLİSE AHLAKSIZ TEKLİFTE BULUNAN İNGİLİZ TURİST SERBEST
 
ANTALYA’da, maske takması konusunda uyaran polisin yanındaki kadın polisi gösterip, “Beğendim, bana göndersene” diyen Letonya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs (34), savcılıktaki ifadesinde, sözlerinin yanlış tercüme edildiğini öne sürdü. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Solovjovs, serbest bırakıldı.
Olay, dün sabah saatlerinde, Kaleiçi girişi Saat Kulesi önünde meydana geldi. Letonya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs’i uygulama sırasında durduran yaya devriye polisleri, maske takmasını istedi. Polisin isteğini geri çeviren Dmitrijs Solovjovs, polise yanındaki kadın meslektaşını göstererek, “Beğendim, bana göndersene” dedi. Bunun üzerine biber gazını çıkaran polis, turistten pasaportunu göstermesini istedi. Pasaportunu göstermeyen Solovjovs, cep telefonunu çıkararak, sosyal medya üzerinden canlı yayın yapmaya başladı.
Yaklaşık 500 metre yürüyüp, cep telefonu ile yaşananları görüntüleyen turisti, polisler de telefonları ile görüntüledi. Dmitrijs Solovjovs, haber verilmesi üzerine gelen asayiş ekibine bacağındaki izi göstererek, polislerin kendisini köpeğe ısırttığını öne sürdü. Ekip aracına binmeden önce kendisine uzatılan maskeyi de takmayan Solovjovs, araç içinde polisin ısrarı üzerine maskeyi taktı ancak çenesinin altında tuttu. Solovjovs, ardından polis merkezine götürüldü. Dmitrijs Solovjovs hakkında, ‘polise mukavemet’, ‘hakaret’, ‘cinsel taciz’ ve ‘maske takmamak’tan işlem yapıldı. İngiliz turiste, ‘maske takmamak’tan 900 lira da ceza uygulandı.
‘SÖZLERİM YANLIŞ TERCÜME EDİLDİ’
Dmitrijs Solovjovs, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. İngiliz turist, savcılıktaki ifadesinde, sözlerinin yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Solovjovs, yaşadıklarının yanlış tercümeden kaynaklandığını savunarak, “Beni ilk polis durdurduğunda maske sordu ve ben ayrıldım. Dönüşte baktım, polisin yüzünde maske yoktu. Bu kez ben sordum, neden maskesi olmadığını. O andan itibaren ortam gerildi. Kadın polisin yanındaki polisin yanlış tercüme etmesinden dolayı böyle bir olay başıma geldi” dedi.
‘Polise mukavemet’, ‘hakaret’ ve ‘cinsel taciz’ suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Dmitrijs Solovjovs, serbest bırakıldı. Soruşturmaya göre, Solovjovs hakkında dava açılıp, açılmamasına karar verilecek.

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLERLE)

HABER: Süleyman EKİN- İbrahim LALELİ /ANTALYA, (DHA)- 

================================================

5) ARAÇTAKİ 139 KİLO EROİNİ NARKOTİK KÖPEĞİ ‘ALFA’ BULDU

KOCAELİ’de, TEM otoyolunda durdurulan bir araçta narkotik köpeği ‘Alfa’ ile yapılan aramada, 139 kilo 350 gram eroin ele geçirildi.
Polis ekipleri, TEM otoyolu İzmit geçişinde takibe aldığı bir kamyoneti durdurdu. Narkotik köpeği ‘Alfa’ ile yapılan aramada aracın tavanı sökülerek 139 kilo 350 gram eroin ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
AFERİN REXO VE ALFA
Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Aferin Rexo, aferin Alfa. Van ve Kocaeli’de narkotik dedektör köpekleri Rexo ve Alfa ile yapılan aramada 355 kilo 450 gram eroin ele geçirildiö ifadeleri kullanıldı.

Görüntü Dökümü
————————
-Köpekle yapılan aramalardan görüntü
-Aracın tavanının sökülmesi ve uyuşturucunun çıkarılması

HABER: KOCAELİ, (DHA)

================================================

6) MARMARİS’TE ESNAF VE VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜ

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde tam kapanma günlerinde belediye küçük esnafa nakdi destek sağladı. Küçük çiftçinin tarladan ürünü satın alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtarak yüzleri güldürdü. Ayrıca ihtiyaç sahibi 3 bin kişiye, gıda paketi teslim edildi.
Marmaris Belediyesi, tam kapanma kararı sonrası küçük esnaf, çiftçi ve ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak için harekete geçti. İlk olarak Ramazan Ayı kapsamında ilçe merkezi ve 13 kırsal mahallede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara tanesi 400 lira değerinde 3 bin gıda paketi dağıttı. Ayrıca 1000 küçük esnafa ise 750 lira nakdi destekte bulundu. İlçenin kırsal mahallelerinde küçük çapta çiftçilik yaparak halk pazarlarında satış yapan vatandaşlar da unutulmadı. Halk pazarlarının kapalı olması nedeniyle elindeki ürünleri satamayacak olan çiftçilerin kapısı çalındı. 13 kırsal mahalledeki 70 çiftçinin tarlasında ve hasat ettiği 1.5 ton sebze-meyve, 1400 bağ yeşillik (marul, maydanoz, roka, turp, pırasa) yerinde terazi ile ölçümler yapılarak satın alındı. Satın alınan sebze ve meyveler Beldibi Mahallesi’nde bulunan pazaryerinde belediye işçileri tarafından 2’şer kilo şeklinde poşetlendi. 1200 poşet belediye araçlarıyla ihtiyaç sahiplerine götürüldü.
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “17 günlük kapanma kararıyla birlikte özellikle küçük esnafımıza yönelik 750’şer lira nakdi yardımda bulunma kararı aldık. Bugün de ilçe sınırları içerisinde üretim yapan köylülerimizin mağdur olmaması için onlardan aldığımız ürünleri doğrudan ihtiyaç sahibi Marmaris yaşayanlarımıza ulaştırmak için çalışma başlattık. Dediğimiz gibi her zaman imkanlarımız ölçüsünde bütün Marmaris yaşayanımızın yanındayız. 3 bin koli gıda paketi yerlerine ulaştı. Marmarisliler korona virüs tedbirlerine uysunlar. Evde kalsınlar biz onların her türlü ihtiyaçlarını imkanlarımız doğrultusunda karşılayacağız” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Kırsal mahallerde üretim yapan çiftçiler genel görüntü
-Çiftçilerin ürünlerinin belediye ekipleri tarafından satın alınması
-Satın alınan sebze ve meyvelerin poşetlenmesi
-Satın alınan sebze ve meyvelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı
-Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay röportaj

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)-

================================================

7) SİVAS’TA, KISITLAMADA SOKAK HAYVANLARINA MAMA BIRAKILDI

SİVAS’ta 17 günlük ‘tam kapanma’ sürecinde sokak hayvanları unutulmadı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, hayvanseverler ile birlikte sokak hayvanları için belirlenen yerlere mama bıraktı.
Sivas Belediyesi ve hayvanseverler, 17 günlük ‘tam kapanma’ sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması ile sokak hayvanlarının yiyecek ve barınma sıkıntısı yaşamaması için harekete geçti. Sivas Paşabahçe mesire alanına ve muhtelif yerlere sokak hayvanları için mama bırakıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de katıldı.
Son iki yıldır bir imtihandan geçildiğini söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Son iki yıldır bir imtihandan geçiyoruz. Bizler de devlet millet kaynaşması ile süreci iyi şekilde atlatmak adına yönetmeye çalışıyoruz. Pandemi döneminden ister istemez sessiz dostlarımız da etkileniyor. Biz Sivas Belediyesi olarak pandemi döneminde sadece hemşerilerimize değil burada bize emanet edilen her canlıya sahip çıkmamız anlayışıyla birlikte özellikle kısıtlamanın olduğu dönemlerde ilimizdeki mesire yerleri başta olmak üzere can dostlarımızın gıdaya ve yeme ulaşması noktasında sivil toplum örgütlerimizle birlikte bu çalışmaları yapıyoruz” dedi. 
‘ONLARIN YANLARINDAYIZ’
Her süreçte hayvanların yanlarında olduklarını söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu ise, “Dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Bir hastalıkla sınanıyoruz. Ve insanların yaşadığı bu bunalımın sıkıntılı dönemin arka planında bizim dostlarımızda aynı şeyleri yaşıyor aslında ama onlar arka planda kalıyor. Biz bu dönemde onların mama ve su bulamadıklarını biliyor, onları unutmuyoruz. Havalar ısınıyor ve her geçen gün susuzluk onlar için büyük bir tehlike olacak. Gün geçtikçe yaşanan problemler artıyor fakat Sivas Belediyesi gibi belediyeler can dostlarının yanında. Yine diyorum ki her şeyi devletten beklemeyelim ve kapılarımızın önüne bir kap mama ve su koyalım” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
————————
-Etkinlikten görüntüler
-Sokak hayvanları için mama bırakılması
-Hayvanların görüntüleri
-Başkan Bilgin’in açıklaması
-Özge Nihan Çubukçu’nun açıklaması

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/ SİVAS, (DHA) 

================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!