Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

DOKTOR BABA İLE 11 YAŞINDAKİ KIZI EVLERİNDE ÖLÜ BULUNDU

TEKİRDAĞ’ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde aile hekimliği yapan 2 çocuk babası Mustafa Ersoy(55) ile 11 yaşındaki kızı Ceren Ersoy, evlerinde ölü olarak bulundu. Bonyoda iple asılı cesedi bulunan Ersoy’un kızını boğarak öldürdükten sonra intihar ettiği değerlendiriliyor.

Olay, merkez Süleymanpaşa ilçesi Hürriyet Mahallesi Çağrı Sokak üzerindeki binan dubleks katında  meydana geldi. Yaklaşık 2 ay önce ayağı kırılan aile hekimi Mustafa Ersoy, bu nedenle dubleks evin alt katında kalmaya başladı. Bu sabah hemşire olan G. Ersoy, eşinin odasına kahvaltı götürdüğünde kilitli olan kapıyı açamadı. Evdeki yedek anahtarla kapıyı açıp içeriye gider G. Ersoy, kızını yatak odasının arkasında yerde hareketsiz yatarken, eşini de banyoda iple asılı halde cansız bedenlerini buldu.

G. Ersoy’un haber vermesiyle birlikte eve sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede baba ve kızının hayatlarını kaybettiğini belirlendi. Polis, Mustafa Ersoy’un kızını boğarak öldürdükten sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde  duruyor. Evde detaylı inceleme yapan polis, anne G. Ersoy ve oğlu A.Ersoy’un ifadelerine başvurdu.

Ölen baba ve kızın cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————————
-Olayın yaşandığı binadan detaylar
– Bina önündeki 112, polis ekipleri
-Olay yeri inceleme ekipleri
-Cesetlerin binadan cenaze aracına taşınmaları
-Siteden komşuları ve meslektaşlarının dışarıda beklemeleri
-Cenaze aracının gidişi
-Ambulansın gidişi

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

============

EŞİNİ ÖLDÜREN KOCA: KÜÇÜK ŞEYLERDEN TARTIŞTIK, SİNİRLENDİM, BIÇAKLADIM

MERSİN’in Erdemli ilçesinde ikinci evliliği olan eşi Semra Çetin’i (48), çıkan tartışmada defalarca bıçaklayıp öldürdükten sonra kaçan Ahmet Çetin (50), yakalandı. Çetin’in ilk ifadesinde, “Her zamanki gibi küçük şeylerden tartışma yaşadık. Tartışma esnasında bir anda sinirlendim ve sinirime hâkim olamayarak eşimi bıçakladım” dedi.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Erdemli ilçesi Merkez Mahallesi Müftüler Sokak’ta, 3 katlı bir apartmanın 3’üncü katında meydana geldi. Ahmet Çetin ile 3 yıl önce evlendiği Semra Çetin arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ahmet Çetin, mutfaktan aldığı bıçakla Semra Çetin’i defalarca bıçakladı. Semra Çetin hayatını kaybetti. Olay sırasında uyurken seslere uyanan Semra Çetin’in ilk evliliğinden olan kızı Seda Gürbüz, odadan çıkınca annesinin cesediyle karşılaştı.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Semra Çetin’in cansız bedeni, otopsi için Mersin Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Annelerinin cenazesi götürüldüğü sırada Seda Gürbüz ile olay sırasında iş yerinde olan, acı haberi alıp eve gelen Eda Gürbüz, gözyaşlarına boğuldu.

YAKALANDI

Olayın ardından kaçan Ahmet Çetin, yaya olarak Silifke istikametine giderken Susanoğlu mevkisinde polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Çetin’in ilk ifadesinde, “Her zamanki gibi küçük şeylerden tartışma yaşadık. Tartışma esnasında bir anda sinirlendim ve sinirime hâkim olamayarak eşimi bıçakladım” dediği belirtildi.

Çetin, emniyetteki işlemlerinin ardından Erdemli Adliyesi’ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Zanlının polis aracından indirilmesi
– Adliyeye götürülmesi
– Adalet Sarayı tabelası

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)

=======================

ÇORUM’DA SEMT PAZARLARINDA TEZGAHLAR ARASI SOSYAL MESAFE KURALINA UYULMADI

ÇORUM’da, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ‘tam kapanma’ sürecinde açılan semt pazarlarında yoğunluk oluştu, tezgahlar arasında sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü.

Kentte bulunan bazı semt pazarları, bakanlığın genelgesi doğrultusunda bugün açıldı. Vatandaşlar, pazarlarda yoğunluk oluşturdu. Polis ve zabıta ekipleri, pazar yerlerinin girişlerinde ve çevresinde önlem aldı. Pazara girenler HES kodu sorgulamaları yapılarak içeriye alındı. Vatandaşlar ile esnaf, maske ve mesafe kurallarına uymaları konusunda ekiplerce sık sık uyarıldı. Tek bölgeden girişin verildiği pazar yerinde yoğunluk yaşanırken, alışveriş yapanların ise sosyal mesafeye uymadığı görüldü. Pazar yerine gelerek denetimlerde bulunan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de, tezgahlarda kümelenmelere dikkati çekerek uyarılarda bulundu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

– Pazar yerindeki içeri girmek için oluşan uzun kuyruklar

-Vali Mustafa Çiftçi Pazar yerinde inceleme yapması

-Vatandaşla röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

==============

İSRAİL POLİSİNİN MESCİD-İ AKSA SALDIRISINA ADANA’DAN TEPKİ

ADANA’da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Adana Şubesi üyeleri, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da müslümanlara yönelik saldırılarını kınadı. Açıklamanın ardından araç konvoyuyla kentteki İncirlik Hava Üssü önüne giden üyeler, daha sonra dağıldı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da müslümanlara yönelik saldırılarını kınayan İHH İnsani Yardım Vakfı Adana Şubesi üyeleri, Seyhan ilçesinde bulunan Ulu Cami önünde öğle namazı sonrası Filistin ve Türk bayrakları açarak yaptıkları açıklamayla bölgede yaşananlara tepki gösterdi. İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, İsrail polisinin son günlerde yaptığı saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa saldırısının tek örnek olmadığını belirtti.

Uzun zamandır bu hak ihlallerinin ve saldırıların gerçekleştiğini, Mescid-i Aksa saldırısının Filistinliler ve Müslüman alemi için bardağı taşıran son damla olduğunu kaydeden Eraslan, İsrail’in geçmişin acılarını endüstriyel şekilde Müslümanlar üzerinden ödetmeye çalıştığını belirtti. İsrail’in Filistin toplumunun varlığını hiçe saydığını kaydeden Eraslan, “Geçmişin acıları ile yüzleştirilmesi gereken Müslümanlar ve Filistin değil, Avrupa’nın bizzat kendisidir. Bugün din, dil, ırk gözetmeksizin herkesin özgürce yaşadığı ve haklarını yerine getirebildiği bir Kudüs’ten bahsetmek istiyorsak, geçmişin tecrübeleri ve bugün yaşananları göz önünde bulundurmak tüm dünyanın vazifesidir. İsrail’in kuruluşu, yayılmacılığı ve Filistin konusunda sergilediği siyasetin tamamıyla uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ediyor, uluslararası güvenlik ve hukuk kurumlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz. Müslümanlar olarak, İsrail’in politikalarını hiçbir zaman benimsemeyeceğimizi, özgür bir Filistin ve Mescid-i Aksa için gerekirse canlarımızı ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Adana Şubesi üyeleri açıklama sonrası araç konvoyuyla kentteki İncirlik Hava Üssü’ne gitti ve ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
– İHH İnsani Yardım Vakfı Adana Şubesi üyelerinin cami önünde görüntüsü
– Türk bayrağı ve Filistin bayrağı açmaları
– İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan’ın basın açıklamasını okuması
– Araç konvoyundan görüntüler

Haber-Kamera: Can ÇELİK/ADANA,(DHA)

=========

Denizin yüzeyini ‘deniz marulu’ kapladı (2)
DENİZ MARULLARI TEMİZLENİYOR

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde halk arasında ‘deniz marulu’ olarak bilinen ‘ulva lactuca’ adlı yeşil renkli yosunlar, denizin yüzeyini kapladı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeşil renkli yosunların sıcaklık artışına bağlı olarak denizdeki besleyici elementlerin çoğalmasından kaynaklandığını vurguladı. İnsan sağlığına zararı olmadığı belirtilen yosunlar, belediye ekipleri tarafından kıyıdan ve denizden temizlik çalışmasıyla toplanıyor.

İZMİR, (DHA)

==========

MANYAS’TA PAZAR YERLERİNDEKİ ÜRÜNLER KISA SÜREDE TÜKETİLDİ

Balıkesir’in Manyas ilçesinde kurulan pazar yerinde denetimler artılırken, tezgahlar kısa sürede boşaldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; koronavirüs tedbirleri kapsamında ‘tam kapanma’ uygulamasında, 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 ile 17.00 arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olunması kararı alındı. Mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin zayi olabileceği yönünde bulunulan tespitler sonucu alınan bu karar sonrası, Manyas ilçesinde vatandaşlar da soluğu pazar yerlerinde aldı.

Tezgahlardaki ürünler, erken saatlerde tükenirken pazar yerlerindeki denetimler de artırıldı. Manyas Kaymakamı Fatih Yıldız, sürekli olarak İlçe Emniyet Amiri Enes Dündar ile birlikte pazar içerisinde denetimler gerçekleştirdi.

Vatandaşlar yoğunluk yaşanmaması için pazar alanına girişlere kurulan barikatlardan sırasıyla içeriye alındı. Kaymakam Yıldız, vatandaşlara gösterdikleri duyarlılık ve sabırdan dolayı teşekkür etti.

Bankamatikler önünde bayram ikramiyeleri ve tarımsal desteklerini almak isteyenlerin de yoğunluk oluşturdukları gözlendi.

Görüntü dökümü;
-Pazar yerinden detaylar
-Vatandaşlardan detaylar
-Vatandaşların içeriye alınması

Haber-Kamera: Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS,(Balıkesir),(DHA)

=============

MANİSA’DA SEMT PAZARLARINA AKIN

MANİSA’da, yayınlanan genelge sonrası bugün açılan semt pazarları girişinde yoğunluk oluştu.
Koronavirüsle mücadele kapsamında yayınlanan tam kapanma kararlarıyla açılmasına izin verilmeyen semt pazarları, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Pazar yerleri’ genelgesiyle, 8 ve 15 Mayıs’ta, 10.00-17.00 saatleri arasında kurulmasına karar verildi. Genelge kapsamında Manisa’nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 5 farklı noktada semt pazarları kuruldu. Tezgahlarda sadece yaş meyve, sebze ve fide satışlarına izin verildi. Vatandaşlar yaklaşık 1 hafta sonra ilk kez kurulan pazarlara akın etti. Yoğunluğun oluştuğu pazarlara girişler, polis kontrolünde tek tek sağlandı. Pazar önünde metrelerce kuyruk oluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Pazar tezgahlarından detay
-Pazar girişlerinden detay
-Kuyruklardan detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

==========

NİĞDE’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 6 GÖZALTI

NİĞDE’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde bulunduran, kullanan ve satışını yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Ulukışla ilçe merkezi ile köylerde H.S.D., F.Y., M.T., Y.E.E., H.Ö. ve H.Ü., gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 797 gram bonzai, 71 gram kubar esrar, 13 gram metamfetamin, 5 gram kenevir tohumu, ruhsatsız av tüfeği ve iki dolu fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü
———————–
-Jandarma araçlarının gelişi
-Şüphelilerin araçlardan indirilmesi
-Şüphelilerin adliyeye girmesi
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!