Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SEHER HEMŞİRE: O KIZARIKLIĞI, BASKIYI EVE GİDİNCE YÜZÜMDE BİLE HİSSEDİYORDUM
 
TRABZON’da maske takmaktan yüzünde izler oluşan, bu sırada çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca salgınla savaşan sağlıkçıların simgesi olan yoğun bakım servisinde görevli hemşire Seher Altuncu, ‘Hemşireler Günü’nde yaşadıkları zorlu süreçleri anlattı. Altuncu, “İçeri girdiğimizde üzerimizde sadece N95 maske olmuyor, tulum, gözlük, siperlik takıyoruz. Bunlar maskeye baskı yaptığı için suratımızda iz çıkıyor. Bu durum aslında içerde zorlu bir süreç geçirmemize de neden oluyor. O kızarıklık ve baskıyı, eve gidince bile yüzümde hissediyordumö dedi.

Türkiye’de koronavirüsle mücadelede hastanelerde kurulan Covid-19 yoğun bakım servislerindeki sağlık çalışanları, gece gündüz özveriyle çalışıyor. Yoğun bakımda aileleri yanlarında olamayan hastaların yeme, içme gibi tüm ihtiyaçlarını da sağlık çalışanları karşılıyor. Sağlıkçılar, hastaları yaşama döndürebilmek için savaş verirken bir yandan da aralarında duygusal diyaloglar yaşanıyor. Trabzon’da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda görev yapan, yorucu geçen mesainin ardından taktığı maske nedeniyle yüzünde izler oluşan, bu sırada çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca büyük övgü alan hemşire Seher Altuncu, sağlıkçıların simgesi oldu. 

‘ÇOCUKLARINA HASRET KALAN ÇOK HEMŞİRE VAR’

‘Hemşireler Günü’nde yaşadıkları zorlu süreçleri anlatan Altuncu, “Olumlu mesajların yanı sıra olumsuz mesajlar atanlar da oldu. Ama daha çok olumlu mesajları görmeyi tercih ettim. Takdir edenler, dualarını esirgemeyenler, evladının yerine koyup hediye göndermek isteyen insanlar oldu. Bu fotoğrafın simge olmasını kişisel olarak algılamıyorum. Aslında bu dönemde hemşireliğin ön plana çıkmasından dolayı çok mutlu oldum. O fotoğraf bence hemşirelerin, ne kadar fedakar ve vefalı olduğunu vurguluyor. Ben lisede de hemşirelik okudum, üniversitede de hemşirelik bölümünden mezun oldum. Her zaman insanlara yardım etmeyi sevdim. Bu nedenle hemşirelik benim için çok farklı, çok onurlu bir meslek olduğunu düşünüyorum. Hemşireler Günü, yıllardır kutlanıyor ama son 2 yıldır pandemiyle birlikte hemşirelik mesleği çok daha ön plana çıktı. Hemşirelik olmazsa, hastanelerde çoğu iş sekteye uğrayabilir. Bu dönemde fedakarlık yapan, ailesinden kendisini ayıran, çocuklarıyla arasına mesafe koyan ve hasret kalan çok hemşire var. Anne olup, çocuğunu riske atıp alana gidip, Covid’li hastanın yanına girdiler. Bu parayla yapılacak bir meslek değil, çok farklı bir meslek. Yoldan geçen birine ‘sana şu kadar para vereceğim, Covid hastalarının arasına girer misin?’ desen, çoğu kişi buna cesaret edemezö diye konuştu.

‘KURALLARA UYMAYAN İNSANLAR BİZİ YORUYOR’

Reklam Alanı

“İçeri girdiğimizde üzerimizde sadece N95 maske olmuyor, tulum, gözlük, siperlik takıyoruz.” diyen Altuncu, şöyle devam etti:

“Bunlar maskeye baskı yaptığı için suratımızda iz çıkıyor. Bu durum aslında içerde zorlu bir süreç geçirmemize de neden oluyor. O kızarıklık ve baskıyı, eve gidince bile yüzümde hissediyordum. Aslında o izler herhangi bir iz olarak görülmemeli, hepsinin altında hemşirelik mesleğinin özverisi görülmeli, ne kadar kıymetli bir iş yaptığımız görülmeli. O fotoğraftan sonra bana ‘acıyor mu’ diye soranlar oldu. Aslında sorulması gereken, ‘siz buna nasıl dayanıyorsunuz, nasıl katlanıyorsunuz, insanların yardımına nasıl koşuyorsunuz’ olmalı. Hastanede, Covid hastalarının yanında çalışmaktan hiç gocunmadım, bana hiç zor da gelmedi. Ama biz bu kadar uğraşırken, mücadele ederken hala koronavirüse inanmayan vatandaşlar var. Dışarıda gezenler, toplu bir araya gelenler halen oluyor, sosyal mesafeye dikkat etmeyen insanlar aslında bizi yoruyor. Hastanedeki çalışmamız bizim için yıllardır olan bir şey, diğer ülkelerin sağlık sistemi çökerken, biz ayakta durabildik. Bunda hemşirelik mesleğinin de çok önemli bir katkısı var.ö

Görüntü Dökümü
————————-
-Seher Hemşirenin açıklamaları
-Genel detay görüntüler

Tolga SAĞLAM-Selay SAYKAL/TRABZON, (DHA)

==========

SEYYAR SATICILAR SOKAK ARALARINA TEZGAH AÇTI, MAHALLELİ AKIN ETTİ 

KONYA’da çıkma yasağının  bulunduğu bayram arifesinde seyyar satıcılar, sokak aralarına tezgah açtı. Çoğunlukla Suriyeli sığınmacıların akın ettiği alışverişte koronavirüs kuralları unutuldu. İhbarla olay yerine gelen polis ve zabıta kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelgeyle, ülke genelinde 29 Nisan’da tam kapanma dönemine geçildi. Kapanma kararları kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağında Ramazan Bayramı arifesinde seyyar satıcılar, sokak aralarına tezgah açtı. Merkez Karatay ilçesi Şemsi Tebrizi Mahallesi Şems Caddesi’nde toplanan çoğunluğu Suriye uyruklu kişiler koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kurallarını unuttu.

POLİS  VE ZABITADAN UYARI 

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta kalabalığa uyarılarda bulundu. Ancak mahalle arasındaki kalabalık, alışveriş yapmaya devam etti. Yoğun kalabalığın oluştuğu caddede açıkta şerbet, pasta, kıyafet, sebze ve meyve satışı yapıldı. Zabıta ekipleri de mahalle arasına tezgah açan seyyar satıcıları bulundukları yerden uzaklaştırmaya çalıştı.

(Görüntü dökümü
—————————————
– Zabıta ve polisin uyarması
– Yoğun kalabalık
– Cadde üzerine seyyar satıcıların tezgah açması
– Genel ve detay

Haber – Kamera: Adem YILDIZ/KONYA,(DHA))
=========================

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘HEMŞİRELER GÜNÜ’ KUTLANDI

ELAZIĞ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nce düzenlenen etkinlikle 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutlandı.
Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlik düzenlendi. Hastane yönetimi tarafından çalışan hemşirelere çiçek hediye edilerek, günlerini kutladı. Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doçent Doktor Murat Gönen, hemşireler gününde arkadaşlarını yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Hemşirelik mesleği çok ulvi bir meslek. Hastalara sadece ilaç vermek, tansiyon ölçmek değil hastaların acılarını dindirmeye çalışmak, hastalara şefkatle dokunmak bu yüzden hemşire arkadaşlarımız bizim için çok değerli. Onların gününü kutluyoruz, başarılar diliyoruz” dedi.
Görüntü Dökümü
——-
Çiçeklerden detay
Çiçeklerin hediye edilmesi
Röportajlar
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

===================

KIZIL GEYİK KÖYE İNDİ; ÇOCUĞUN SEVME ANI KAMERADA

KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde türü koruma altındaki kızıl geyik köyde yiyecek ararken görüntülendi. Bir çocuğun geyiği sevme anları ise cep telefonu görüntülerine yansıdı.
İlçeye bağlı eskiden köy olan Karagaçayırı Mahallesi’nde çiftçiler hayvanlarını otlattıkları sırada yakınlarına kadar gelen kızıl geyiği görerek şaşkınlık yaşadılar.  Geyiği bir süre seven vatandaşlar o anları cep telefonuna kaydettiler. Geyiğin yanına giden küçük bir çocuğun onu sevme anı da cep telefonu kameralarına yansıdı. Geyik, bir süre sonra  gözden kayboldu. 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Kızıl geyiğin otlaması
– İnsanların yanına gitmesi
– Çocuğun sevmesi
– Geyikten detay

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===================

AKSARAY’DA ŞEHİTLİĞE BAYRAM ZİYARETİ

AKSARAY’da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit yakınları, arife günü Aksaray Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit yakınları, bayram arifesinde şehitliklere akın etti. Aksaray’da şehit aileleri, sabah saatlerinden itibaren Aksaray Şehitliği’ni ziyaret etmeye başladı. Şehit aileleri, yakınlarının mezarlarına su döküp, çiçek bıraktı, dua etti, Kuran-ı Kerim okudu.
‘ŞEHİT OLMADAN 15 GÜN ÖNCE RÜYAMDA GÖRDÜM’ 
Hakkari Yüksekova’da PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Sinan Kunduracı’nın babası Mehmet Kunduracı da oğlunun mezarını ziyaret etti. Baba Kunduracı, “Arife ve bayram günü şehitliğin ziyarete açık olması, bizleri çok mutlu etti.  Şehitlik bizim için özel bir yer ziyaret etmezsek olmaz. Allah’ım kimseye evlat acısı göstermesin. Çünkü çok zor. Oğlum şehit olmadan 15 gün önce rüyamda gördüm. Rabbim insanoğluna önceden haber veriyor. Oğlumu bana rabbim verdi kendisi geri aldı. 15 gün sonra da şehit oldu. Bu vatanın namusu, bayrağı, hepsi mecbur korunacakö dedi.

Görüntü Dökümü
—————–
– Şehitliğin dış görüntüsü
-Şehitliğin görüntüsü
-Dua eden ailelerin görüntüsü
– Şehit Sinan Kunduracı’nın babası Mehmet Kunduracı’ın dua etmesi
– Mehmet Kunduracı’ın açıklaması
-Ailelerin mezarları temizlemesi
-Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’un  dua edip karanfil bırakması
-Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’un   açıklaması
-Genel detaylar 

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=====================================

HAVALANDIRMA BORUSUNA SIKIŞAN KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

KAYSERİ’de iş yerinin havalandırma borusuna sıkışan yavru kedi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Kocasinan ilçesine bağlı Yıldızevler mahallesi 306 sokaktaki oto lastik tamirhanesinin havalandırma borusundan ses geldiğini duyan iş yeri sahibi, itfaiye ekiplerine bildirdi. Gelen itfaiye ekibinin yaptığı incelemede kedinin havalandırma borusunun içine düştüğü belirlendi. İtfaiye ekipleri kediye ulaşmak için havalandırma borusunu kesti. Yaklaşık 20 dakika süren çalışmanın ardından yavru kedi kurtarıldı. Kedi, daha sonra bırakıldı.

Görüntü Dökümü
————————
-Havalandırma borusuna sıkışan kedinin kurtarılma görüntüsü 
-Detaylar  

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!