Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ZONGULDAK’TA YANAN MARKET HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde dün akşam saatlerinde akaryakıt istasyonlarının yanında bulunan markette çıkan yangının ardından yaşanan tehlikenin boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı.
Yangın, dün akşam saatlerinde Kepez Mahallesi’nde bulunan perakende marketinde meydana geldi. Kısa sürede tüm marketi saran yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Soğutma çalışması ise sabah saatlerine kadar sürdü. Yangının, yan tarafta yer alan akaryakıt istasyonlarına sıçramaması için büyük çaba sarf edildi.
Yangının boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı. Tamamen yanan market kullanılmaz hale geldi.
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, sabah saatlerine kadar süren soğutma çalışmasının ardından yangının söndürüldüğünü söyledi. Marketin yanında bulunan akaryakıt istasyonlarına sıçramaması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Ateş, “Yangının meydana geliş sebeplerini netleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
– Olay yeri
– İtfaiyenin ekiplerinin soğutma çalışması
– Yanan iş yeri
– Yanan malzemeler
– Dron görüntüleri
– Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

=========================================

2) İŞ YERİ ÖNÜNDEKİ KAKTÜS ÇALINDI

Reklam Alanı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde gözleme evi önünde bulunan kaktüs bitkisi, kimliği belirsiz kadın tarafından çalındı. İş yeri sahibi Sabriye Köşe, çiçeği çalan kişiye, “Benden isteseydi verirdim. Ama çiçeği saksısıyla götürmek nedir? Lütfen benim çiçeğimi getir. Benim için manevi olarak çok değerli” diye seslendi.
Manavgat’ın Yukarı Pazarcı Mahallesi’nde bulunan gözleme evinin sahibi Sabriye Köşe, salgın ve kısıtlamalar nedeniyle uzun süredir kapalı olmasına rağmen her gün kapının önünde bulunan çiçeklerini sulamaya gelmeyi sürdürürken, geçen cumartesi günü iş yeri önünde saksıda duran kaktüsün olmadığını fark etti. Hemen güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Sabriye Köşe, cuma günü saat 20.30 sıralarında iş yerine gelen bir kadının kaktüsü saksıyla birlikte alıp götürdüğünü gördü. Köşe, “Kapalı olduğumuz sürede ben her gün buraya gelerek bu çiçekleri suladım. Çiçekleri sularken, kaktüsün çiçek açtığını gördüm ve çok sevindim. Bugün personel gelince onlara da kaktüsün çok güzel çiçek açtığını, görüp görmediklerini sordum. Onlar ‘görmedik’ deyince çıkıp baktığımda kaktüs yerinde yoktu. Hemen güvenlik kamerasını kontrol ettiğim de, bir kadının gelerek, çiçeğimi saksısıyla alıp gittiğini gördüm” dedi.
‘BENDEN İSTESEYDİ, VERİRDİM’
İsteyenlere çiçeklerinden verdiğini anlatan Köşe, “Mahallede birçok kadın benden çiçek istiyor, ben de onlara veriyorum. Benden isteseydi, yine verirdim. Ama çiçeği saksısıyla götürmek nedir? Bu çiçeğin maddi değeri yok belki ama manevi olarak önemli. Ben onlara gözüm gibi bakıyorum” diye konuştu.
Çiçeği alan kadına seslenen Köşe, “Lütfen benim çiçeğimi getir. Benim için manevi olarak çok değerli” dedi. Sabriye Köşe, çiçeği çalan kadınla ilgili suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Sabriye Köşe çiçeklerini sularken (güvenlik kamerası)
– Kadının gelip kaktüs çiçeğini götürmesi (güvenlik kamerası)
– İş yeri önünden detay
– Sabriye Köşe’nin açıklaması

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/ MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

===============================================

3) 17 GÜNLÜK KISITLAMANIN ARDINDAN BURSA SOKAKLARI DOLDU TAŞTI
 
BURSA’da tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte vatandaşlar cadde ve sokakları doldurdu.
Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanma, bugün saat 05.00 itibari ile sona erdi. Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle, sabahın erken saatlerinde yollarda hareketlilik başladı. Özellikle haftanın ilk iş günü olması nedeniyle de kentte yoğunluk gözlendi. Vatandaşlar, işlek cadde ve meydanlarda banklarda oturup sohbet etti, sıcak havanın keyfini çıkardı.
‘EVDE HANIMLA DÖVÜŞÜRDÜK ŞİMDİ BANKTA SOHBET EDİYORUZ’
Sabah erken saatte dışarı çıktığını ifade eden Recep Çağlayan, “Evde otura otura yürümeyi unutmuşum. Çok şükür bitti kısıtlamalar yavaş yavaş yürümeye başladık. İnşallah Allah tez zamanda bu hastalığı üzerimizden alır, özgürlüğümüze kavuşuruz. Özledik, havayı özledik, toplumu özledik.  Sabah 07.00’de çıktım bahçede oturdum. Saat 10.00 gibi de arabaya atlayıp şehre geldim. Evde otururken hanımla dövüşürdük şimdi oturmuş bankta sohbet ediyoruz. Kavga dövüş bitti. Çok özlemişim gezmeyi, dışarıya çıkmayıö dedi.
‘YATMAKTAN HASTA OLDUM’
Abdulkadir Gözeçarpan da sabah erkenden çıkıp bütün parkları gezmeye gittiğini belirterek, “17 gün boyunca yattım yattım ve hasta oldum. Gezmem lazım gezecek gidecek yer yok ama devletin dediğine uymak zorundayız. Ekmek almaya gittik arada. Sabah saat 07.00 gibi çıktım. Çok özlemişim gezmeyi, bütün parkları gezdim hala yorulmadım. Çok kalabalık dışarısı ama insanlar kurallara uymuyor. Gençler özellikle gizlice pavyon açıyor, disko açıyor. Yapmasınlar biraz sabretsinler pandemi bittikten sonra herkes istediğini yaparö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
————————
-Derya EVREN anons
-Kalabalıktan görüntüler
-Maske kurallarına uymayanlardan görüntüler
-Röportajlar
-Detaylar

Haber: Derya EVREN – Mehmet İNAN /BURSA, (DHA)

=========================================

4) GAZİANTEP’TE YOĞUNLUK OLUŞTU, CADDE GİRİŞİ ZAMAN ZAMAN BARİYERLE KAPATILDI 
 
GAZİANTEP’te tam kapanma sürecinin sona ermesiyle vatandaşlar kentin en işlek caddelerinden birisi olan Gaziler Caddesi’ne yoğunluk oluşturdu. Yoğunluğun arttığı anlarda cadde, zaman zaman bariyerle kapatıldı.
Covid-19 ile mücadele kapsamında 29 Nisan’da başlayan 17 günlük tam kapanma, bugün saat 05.00 itibari ile sona erdi. 1 Haziran’a kadar sürecek olan ‘kademeli normalleşme’ döneminin ilk gününde vatandaşlar alışveriş için Gaziler ve Karagöz caddelerinde yoğunluk oluşturdu. Oluşan yoğunlukta çoğu vatandaşın maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı gözlendi. Polis ve zabıta ekipleri, yoğunluğun arttığı anlarda zaman zaman çarşı girişlerini bariyerle kapattı.

Görüntü Dökümü
————————
– Çarşıdaki kalabalık
– Alışveriş yapan vatandaşlar
– Vatandaş ile röp
– Maske takmayan vatandaşlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA

=========================================

5) ELEKTRİK KABLOSU ÇALAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
 
KİLİS’te, köylerden elektrik kablosu çalan 2 şüpheli ile bu kabloları satın alan 2 kişi yakalandı.
Demirişik ve Acar köylerinde bulunan elektrik kablolarının çalınmasıyla ilgili jandarma ekipleri çalışma başlattı. Görgü tanıkları ve güvenlik kameralarından jandarma ekipleri kabloların M.M.B. ve M.A.H. tarafından çalındığı belirlendi. Bu kişileri adreslerinde yakalayan jandarna, ifadeleri doğrultusunda çalıntı kabloları satan alan O.Ş. ve M.Y.’yi de gözaltına alındı. Jandarmada sorgulaması tamamlanan 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
————————
– Şüpheliler adliyeye çıkarılırken
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA

=======================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!