Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KARS’TA CADDE ORTASINDA SİLAHLI ÇATIŞMA

KARS’ta aralarında husumet bulunan iki kişi cadde ortasında silahla çatıştı. Kent merkezinde vatandaşları korkutan olayda yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
    Olay bugün saat 11.30 sıralarında merkez Atatürk caddesinde meydana geldi. Daha önce aralarında husumet bulunan merkez Boğatepe köyünden K.M. (67) ile Melikköy’den Y.C. (32), Atatürk caddesinde karşılaştı. Önce birbirleriyle tartışan 2 kişi tabanca ve otomatik pompalı tüfekle birbirlerine ateş açtı. Caddede geen vatandaşlar ile esnafı endişelendiren olayda 2 kişi de yaralandı. Bazı vatandaşların cep telefonlarına da kaydettiği çatışma sonrası ayağından yaralanan K.M.’ye esnaf yardımcı olmaya çalıştı. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek bölgede güvenlik tedbiri aldı.
    Olayda kullanılan silahlara el konurken yaralılar ambulansla Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Araştırma, Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
    Bu arada çatışmanın yaşandığı bölgeyi güvenlik şeridiyle çeviren polis, inceleme yaparak delil topladı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Olay yerinde çekilen cep telefonu görüntüleri
-Yaralıya vatandaşların yardımcı olması
-Polisin olay yerinde inceleme yapması
-Tabanca ve tüfeğin görüntüsü
-Olay yerinden genel ve detay

Haber-Kamera: KARS, (DHA)

===============

Reklam Alanı

DİYARBAKIR’DA ZİNCİRLEME KAZA: 5 YARALI

DİYARBAKIR’da otomobil, sürücüsünün lastik değiştirmek için durduğu kamyonet ile otomobile çarptı. Zincirleme kazada 4’ü ağır, 5 kişi yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun 5’inci kilometresinde meydana geldi. Mehmet Selim Uğurbey, kullandığı 27 JE 717 plakalı kamyonetin patlayan lastiğini değiştirmek için durdu. Bu sırada Hasan Hüseyin Demir yönetimindeki 34 BLK 061 plakalı otomobil, park halindeki kamyonete ardından da 31 ABR 659 plakalı otomobile çarptı. Kazada, 5 kişi yaralandı.
Yaralılar, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslarla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan 4’ünün durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Kapanan karayolu, kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Görüntü Dökümü
——–
Olay yeri
Kaza yapan araçlar
Çekici araçlar
Trafik polisleri
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

============

KALDIRIMA TERK EDİLMİŞ BİR AYLIK BEBEĞE POLİS SAHİP ÇIKTI

ADANA’da kaldırımda battaniyeye sarılarak terk edilmiş halde vatandaşlar tarafından bulunan bir aylık erkek bebek, polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Hemşireler tarafından ‘Maviş’ ismi verilen bebeğin ailesini bulmak için polis çalışma başlattı.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Bey Mahallesi 16004 Sokak’taki vatandaşlar, kaldırımda battaniyeye sarılı halde bir erkek bebek olduğunu görünce polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bebeği kaldırımdan alıp Hürriyet Polis Merkezi’ne götürdü. Polislerin sahip çıktığı bebek, polis merkezine çağrılan ambulansla Meydan Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.

BEBEĞE ‘MAVİŞ’ İSMİ VERİLDİ
Hastanede yapılan kontrolde bebeğin sağlık probleminin olmadığı belirlendi. 30 günlük olduğu tahmin edilen erkek bebeğe, gözlerinin renkli olması nedeniyle ‘Maviş’ ismi verildi. Polis, bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Bebeğin polislerin kucağındaki görüntüsü
– Bebeğin ambulansa bindirilmesi
– Hemşirelerin kontrol etmesi
– Ambulansın gidişi

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

===============================

AYVALIK’TA MEYDAN VE GEZİ TEKNESİNDE 19 MAYIS KONSERİ

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, meydanda ve gezi teknesindeki konserlerle kutlandı.

Ayvalık’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Vatandaşlar, Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. Ayvalık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şükrü Balkan, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı Duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.

Ayvalık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şükrü Balkan yaptığı konuşmada, “Atatürk en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine, Cumhuriyet’e sahip çıkacaktır. Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. İyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerine donatılmış Türk genci, ülkemizi ileriye taşıyacaktır” dedi.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından, Gondolda İzmir Bandosu Orkestrası meydanda mini bir konser verdi. Gençlik Marşı ve ‘Hayat Bayram Olsa’ adlı şarkıyı çalan orkestraya vatandaşlar alkışlarla eşlik etti. Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Zeytin Çekirdekleri Grubu üyeleri rıhtıma bağlı bir gezi teknesinde, marşlar çaldı. Rıhtımdaki protokol üyeleri ve vatandaşlar, konseri dinledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ndan genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

======================

BODRUM BELEDİYESİ’NDEN 19 MAYIS’A ANLAMLI KLİP

BODRUM Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için klip hazırladı. Klipte, EHF Avrupa Kupası’nı takımda artan Covid-19 vakaları nedeniyle kazanamayan Yalıkavakspor’un kadın oyuncuları yer alıyor.
Yalıkavakspor Hentbol Takımı, 2020-2021 sezonunda Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde 19, Türkiye Kupası’nda 3, EHF Avrupa Kupası’nda ise finale kadar 5 maçta, toplam 27 maçta yenilgi yüzü görmedi. Takımın yenilmez armadaki yolcuğu Rocasa Gran Canaria maçına kadar başarıyla devam etti. Ancak bu yenilmezlik serisi Covid-19 pandemisi ile bambaşka bir boyut kazandı. Çeyrek finaldeki Rocasa Gran Canaria maçı öncesinde takımda 6 oyuncunun PCR testi pozitif çıktı. Avrupa Hentbol Federasyonu kararıyla, çeyrek final tek maç üzerinden oynandı. Denizin kızları, o tek maçta rakibini yenmeyi başardı ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde rakip Lokomotiva Zagreb takımı oldu. Ancak Yalıkavakspor virüs pençesinden kurtulamadı. 18 kişilik takımdan, 15 sporcunun testi pozitif çıktı.  Tüm girişimler sonuçsuz kaldı ve ilk kez Avrupa’da mücadele eden Yalıkavakspor Hentbol Takımı, iki maçta da hükmen yenilmiş sayılarak Avrupa’ya veda etti.
Bodrum Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırladığı klipte Yalıkavakspor Hentbol Takımı’nı unutmadı. Klipte, EHF Avrupa Kupası’nı takımda artan Covid-19 vakaları nedeniyle kazanamayan Yalıkavakspor’un kadın oyuncuları yer verildi. Klipte duraktaki taksicilerin ve tost yapan bir büfe işletmecisinin cep telefonuyla hentbol takımının maçını izlemesi ve hentbol takımının oyuncularından Yasemin Şahin, Reyhan Kaya, Yeliz Yılmaz, Cansu Piren, Buket Yılmaz ile röportaj ve sporcuların antrenmanından kesitler sunuldu.
Klipte ayrıca, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın konuşmasına ve Yalıkavakspor Hentbol Takımı oyuncularını ziyareti de yer aldı.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yalıkavakspor Hentbol Takımı’na desteğin süreceğini belirtip, “Kızlarımız tüm Avrupa’yı dize getirdi ancak virüse yenildi. Gururumuz olan kızlarımızın dün nasıl yanlarında olduysak, yarın da olacağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi anlamlı bir günde, kızlarımızın hüzünlü başarı hikayesini anlatmaktan gurur duyuyoruz. Belki bu yıl olmadı ancak gelecek yıl kızlarımızı Avrupa’da kupayı kaldırırken göreceğimize inancımız tam” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Klipten görüntü

Haber  – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

====================

BANDIRMA VAPURU, SANAL ORTAMDA ZİYARETE AÇILDI

SAMSUN’da bulunan ve Milli Mücadele’nin en önemli simgelerinden biri olan Bandırma Vapuru Müzesi, Gemi Müze alanı ve Açık Hava Müzesi, 19 Mayıs 1919’un 102’nci yıl dönümünde ziyaretçilerini ağırladı. Pandemi nedeniyle kente gelemeyen vatandaşlar için de Bandırma Vapuru, sanal müze olarak ziyarete açıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için silah arkadaşlarıyla birlikte Bandırma Vapuru’yla 19 Mayıs 1919’da kente gelişi ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü törenlerle kutlandı. İlkadım ilçesindeki Anıt Park içinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu’nda devam etti.

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ZİYARET ETTİLER
Tütün İskelesi’ndeki törenin ardından vatandaşlar, Bandırma Vapuru Müzesi, Gemi Müze alanı ve Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti. Çocuklarıyla birlikte Bandırma Vapuru’na gelen vatandaşlar,  hem müzeyi gezdi hem de bol bol fotoğraf çektirdi. Koronavirüs nedeniyle Samsun’a gelemeyen vatandaşlar için de bu sene özel bir çalışma yapıldı. Sabancı Vakfı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma Vapuru Müzesi, sanal ortama taşındı. Vatandaşlar, Bandırma Vapuru Müzesi’ni “www.sabancivakfi.org” ve “www.samsun.bel.tr” adreslerinden sanal ortamda ziyaret etti. 

MÜZEDE BİRÇOK ESER YER ALIYOR
Milli Mücadelenin simgesi olan Bandırma Vapuru Müzesi’nde, Atatürk’ün doğum gününü 19 Mayıs olarak kabul ettiğine dair belgenin sureti, Lozan Barış Antlaşması’nın 1923 yılı Osmanlıca orijinal baskısı müzede bulunuyor.  Görev talimatnamesi, İngiliz Vizesi, Karargah Heyetini içeren belgeler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a vardığını bildiren telgrafı ve Havza, Amasya, Erzurum yolculuklarına dair önemli vesikalar da sergileniyor. Ayrıca yine Atatürk’e ait orijinal Belçika yapımı beylik tabancası, Dolmabahçe Sarayı’nda ve Savarona Yatı’nda giymiş olduğu kıyafetlerin replikaları da yer alıyor.

Görüntü Dökümü:
———-
– Bandırma vapuru drone detaylar
– Muhabir Zeynep Irmak Öcal anons
– Ziyaretcilerden detaylar
– Bandırma vapurundan detaylar
– Müze alanından detaylar
– Genel detay 

Haber-Kamera:Zeynep Irmak ÖCAL, Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) – 

========

ORDU’DA 19 MAYIS KUTLAMALARINDA SOKAK KÖPEĞİ İLGİ ODAĞI OLDU

ORDU’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Gösteriler yapıldığı esnada alana giren sokak köpeği ilgi odağı oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ordu’nun Altınordu ilçesinde Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen törene Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra diğer protokol temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma programıyla başlayan kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İl Müdürü Genç’in konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Programın son bölümünde ise sportif gösteriler sahnelendi. Gösteriler yapıldığı esnada alana giren sokak köpeği ilgi odağı oldu. Tekvando gösterilerinin sahnelendiği alana giren köpek, sporcuların hareketlerini izledi. Törenin ardından Ordu Valisi Tuncay Sonel de, sokak köpeğiyle oyun oynayıp, sevdi. Toplu fotoğraf çekileceği sırada fotoğraf karesine de giren sokak köpeğinin o anları gülümsetti.

Görüntü Dökümü:
-Çelenk sunumundan detay görüntü
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunma görüntüsü
-Kano sporcularından detay görüntü
-Sportif gösterilerden detay görüntü
-Sokak köpeğinin gösterileri izleme görüntüsü
-Vali Tuncay Sonel’in tören sonrası köpekle oynama görüntüsü
-Köpekle birlikte toplu fotoğrafta çekiminden detay görüntü

Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-Emre KOLTUK-ORDU-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!