Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MALATYA’DA İYİ PARTİ BİNASINA SOPALI SALDIRI (2)
TUTUKLANDI

Malatya’da İYİ Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne gelen Vahap Ş. (33), yanındaki sopayla binanın camlarını kırdı. 43 suç kaydı bulunduğu ortaya çıkan ve olaydan sonra gözaltına alınan Vahap Ş. tutuklandı.

Malatya Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“23.05.2021 tarihinde saat 03.10 sıralarında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü haber merkezi tarafından, İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı’nın da içerisinde bulunduğu iş merkezinin giriş katının camlarının bir şahıs tarafından kırıldığı bilgisi alınması üzerine, güvenlik ekipleri tarafından olay mahallinde yapılan çalışmalar ve elde edilen kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde;

Olayı gerçekleştiren şahsın V.Ş. isimli kişi olduğu tespit edilmiş olup şüpheli şahıs saat 03.25 sıralarında yakalanarak Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alınmış ve sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır.”

DHA-Güvenlik – Türkiye-Malatya – Taha AYHAN

Reklam Alanı

========================================

2) SEDAT PEKER’İN KARDEŞİ, İFADE İŞLEMLERİ İÇİN MUĞLA EMNİYETİ’NE GETİRİLDİ 

MUĞLA’da polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ile koruması Yunus Olcay, ifade işlemleri için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildi.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, kamuoyunda Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya üye olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli işlem gerçekleştirilen ve örgüt liderinin kardeşi olan Atilla Peker’in Muğla’nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine, polis ekipleri tarafından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adli arama izni talep edildi. Talep üzerine verilen karar doğrultusunda Atilla Peker’in otomobilinde, bugün öğle saatlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi.
Atilla Peker ve koruması Yunus Olcay, ifade işlemleri için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
-Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi binasından görüntü
-Atilla Peker ve koruması Yunus Olcay’ın kaldığı villadan görüntü
-Atilla Peker ve Yunus Olcay’ın ifade işlemleri için getirilmesinden görüntü

Haber – kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA)

==================================

3) ‘KAYIP’ DEDİĞİ EŞİNİ ÖLDÜRÜP, İŞ MAKİNESİYLE ARAZİYE GÖMMÜŞ (4)
 
‘SİNİRLE SALDIRIP, YERE YATIRDIKTAN SONRA BOĞDUM’

Antalya’nın Alanya ilçesinde kayıp başvurusunda bulunduğu eşi Aslı Öztürk’ü çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdükten sonra iş makinesiyle ormanlık araziye gömdüğünü itiraf eden Mesut Öztürk’ün ifadesinde soğukkanlılıkla cinayeti anlattı. Olaydan önce evde bulunan eşinin arkadaşı gittikten sonra tartışmaya başladıklarını aktaran Mesut Öztürk’ün, “Eşim bana ve aileme küfürler, hakaretler etmeye başladı. Daha sonra yatak odasına geçtik. Ben çıkacağımı söyledim. Bana tekrar hakaretler etmeye başladı. O sinirle saldırıp, yere yatırdıktan sonra boğdum. Yerdeki halıya sarıp, arabanın bagajına koydum ve gömeceğim ormanlık alana götürdüm. Daha sonra oraya bıraktım ve eve geri döndüm. Çocukları anneme bıraktım. ‘Eşim yürüyüşe çıktı’ dedim. Yürüyüşe çıkmış gibi göstermek için evden eşyalarını aldım. Yol üzerindeki çöplere attım. Hatta kayıt da olsun diye cep telefonuyla eşimi aradım. Daha sonra iş makinesiyle ormanlık alana tekrar döndüm. Ve orada eşimi gömdüm. Geri döndükten birkaç saat sonra karakola kayıp başvurusunda bulundum” dediği öğrenildi.
EVDEN 10 KİLOMETRE UZAKLIKTA ORMANDA GÖMMÜŞ
Mesut Öztürk’ün eşini defnettiği bölgenin, evden yaklaşık 10 kilometre uzaktaki ormanlık alanda ıssız bir nokta olduğu belirtildi. Mesut Öztürk’e savcılık talimatıyla yapılan yer gösterme sonrası Aslı Öztürk’ün cenazesinin jandarma tarafından gömüldüğü yerden çıkarıldığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü
————–
– Olayın yaşandığı evin dış plan görüntüsü
– Kadının gömüldüğü ormanlık araziden görüntü
– Cesedin çıkarıldığı yerden görüntü

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

=======================================
4) IĞDIR’DA SAATTEKİ HIZI 90 KİLOMETREYE ULAŞAN RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

IĞDIR’ın Karakoyunlu ilçesinde akşam saatlerinde hızı saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu. 
Meteoroloji tarafından kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısı yapılan Iğdır’da akşam saatlerinde korkulu anlar yaşandı. Öğleden sonra başlayan rüzgar saat 18.30 sıralarında etkisini artırdı. Saatteki hızı 70-90 kilometre olan rüzgar bir süre sonra fırtınaya dönüştü. Karakoyunlu ilçesinde fırtına nedeniyle 1 işyeri ile 5 evin çatısını uçtu. Çatılardan kopan sac ve tahta parçaları çevreye dağıldı. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.
Yaklaşık 30 dakika etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına saat 19.00 sıralarında yerini yağmura bıraktı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Özkan AYDIN/IĞDIR, (DHA)

=================================

5) DEPO OLARAK KULLANILAN BARAKADA ÇIKAN YANGIN BİNAYA SIÇRADI: 2 YARALI

ADAPAZARI’nda depo olarak kullanılan barakada çıkan yangın bitişikteki binaya sıçradı. Panikle evi boşaltan bina sakinlerinden 2 kişi yaralanırken, yangın itfaiye tarafından 1 saat süren çalışma ile söndürüldü.
Olay saat 18.00 sıralarında Adapazarı Karaosman Mahallesi Beşik Sokak üzerindeki depo olarak kullanılan bir barakada başladı.Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın depodaki tahta ve plastik malzemelerin tutuşması ile kısa sürede büyüdü. Alevleri gören vatandaşlar itfaiyeye ihbarda bulunduktan sonra bahçelerindeki hortumlarla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada alevlerin kendi binalarına sıçradığını görerek  panikle dışarı çıkmaya çalışan Nurhan ve Özcan Çınar çiftinin vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralanan 2 kişi ambulanslara alınarak müdahale edildi. Ambulansta yaraları sarılan Nurhan ve Özcan Çınar çifti, hastaneye gitmek istemedi. Yangın itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışması ile söndürüldü. Yangının başladığı baraka tamamen kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı 3 katlı binanın da dış cephesi ve pencerelerinde hasar oluştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Yangında yüzünden yaralanan Nurhan Çınar, “İkinci kattaydım. Biz anlamadık, birden bire oldu. Mutfakta akşam yemeği yiyorduk. Alevler sarınca dışarı çıktım, ama alevlerin sıcaklığı yüzümü yaktı” dedi.

Görüntü Dökümü
——————-
– Olay yeri vatandaş görüntüsü (Cep telefonu-alevli)
– Olay yeri görüntü
– İtfaiye söndürme çalışmaları
– Yaralanan Nurhan Çınar ile röp. 
– Olay yeri detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA)

=======================================

6) BABAANNESİNİN İSTENMEDİĞİNİ İDDİA EDEN GENÇ, KENDİNİ EVE KİLİTLEDİ

KAYSERİ’de anne ve babası tarafından babaannesinin evde istenmediğini iddia eden Mehmet Ö. (30), eline aldığı bıçak ve testereyle kendini eve kilitledi. Polisin girişimiyle ikna olan Mehmet Ö., ifadesi için polis merkezine götürülürken, “Eşi için anasını kapının önüne koyan babam da olsa affetmem. Babaannemi kimse kapının önüne koyamaz” dedi.
Olay, saat 17.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Şems Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, birlikte yaşadıkları babaannesinin, ailesi tarafından istenmediğini öğrenen Mehmet Ö., anne ve babası ile tartıştı. Anne ve babası akraba ziyareti için evden ayrıldıktan sonra duruma sinirlenen Mehmet Ö., eline geçirdiği bıçak ve testereyle kendini eve kilitledi. Gürültü seslerini duyan bina sakinlerinin ihbarıyla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis, Mehmet Ö.’yü ikna etmek için çalışma başlattı. Polisin evden çıkartmaya çalıştığı Mehmet Ö., teslim olmayacağını, ekiplerin gelmesi durumunda kendisini yaralayacağını söyledi.
Polisin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu Mehmet Ö. ikna edildi. Gözaltına alınan Mehmet Ö., polis aracına bindiği sırada, “Benim aileme canım feda. Eşi için anasını kapının önüne koyan babam da olsa affetmem. Babaannemi kimse kapının önüne koyamaz” dedi.

Görüntü Dökümü
—————-
– Olay yeri genel görüntü
–  Özel Harekat Polisin olay yerine gelmesi
– Polis ikna ettiği şüpheliyi getirmesi
– Şüpheli Mehmet Ö.’nün bağırması
– Diğer görüntüler

Haber – Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)

==========================================

7) ANTALYA’DA 2 GRUP ARASINDA KAVGA: 2 YARALI

ANTALYA’da kısıtlamayı ihlal eden iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.
Olay, saat 19.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Soğuksu Mahallesi’ndeki Bayındır Parkı’nda yaşandı. Bankta oturan bir grup ile parka gelen başka bir grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden gruplar arasında büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce, grup üyeleri kesici aletlerle birbirine saldırdı. Kavgayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, siren sesini duyan bir grup hızla olay yerinden uzaklaştı. Parkta kalan gruptaki 2 kişi yaralanırken, olay yerine gelen ambulansta ilk müdahaleleri yapıldı.
Kavgayı görünce olay yerine gelen Baran Ayva, “Bir grup burada parkta bankta oturuyordu. Birbirlerine bir süre bakınca da kesici aletlerle kavgaya tutuşmuşlar. Polis sirenini duyunca bir grup olay yerinden kaçtı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———
-Kavga eden gruptan bazıları detay
-Polis ekipleri detay
-Sağlık ekipleri detay
-Yaralı şahıslar detay
-Kavgayı polise anlatanlar detay
-Baran Ayva röp
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

=================================

8) VAN’DA 66 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI, 5 ORGANİZATÖRE GÖZALTI

VAN’da, polis ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda, takibe alınan 3 araçta yurda yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen yabancı uyruklu 66 kaçak göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte kaçak göçmenlerin geldiği ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, kaçak göçmen taşıdığı belirlenen 1 minibüs ve 2 otomobili takibe aldı. Durdurulan araçlarda yapılan aramalarda yurda yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen  ve aralarında küçük çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 66 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler işlemleri için Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, göçmen ticareti yaptığı belirlenen M.Y,  İ.P., M.G., D.Y ve  yaşı küçük olan İ.İ gözaltına alındı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı belirtilen M.Y. sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Diğer 4 kişinin ise Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————–
-Durduruman araçlar
-Adaçlarla balık inisiyitifi doldurulan yabancı uyruklu göçmenler
-Detaylar

Haber: Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)-
=======================================

9) MİLLET BAHÇESİ İNŞAATINDA TARİHİ MERMER SÜTUN BAŞI BULUNDU

KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde millet bahçesine dönüştürülen 900 dönümlük askeri kışla bölgesindeki inşaat çalışmaları sırasında mermerden yapılmış tarihi sütun başı bulundu.
Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 900 dönüm büyüklüğündeki askeri kışla alanı 2017 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek millet bahçesine dönüştürüldü. Bir kısmı halkın kullanımına açılan alanın çeşitli noktalarında halen inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları sırasında mermerden yapılmış tarihi eser olduğu düşünülen bir sütun başına rastlanıldı. Millet bahçesinin halka kapalı şekilde depo olarak kullanılan kısmına taşınan sütun başının incelenmesi için Kocaeli Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verildi.

Görüntü Dökümü
————————-
– İnşaatta bulunan eserin görüntüleri

HABER-KAMERA: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),(DHA)

======================================

10) BOŞ MAZOT TANKINDA MAHSUR KALAN KEDİYİ KURTARDI

BARTIN’ın Kurucaşile ilçesinde demir ustası Tayfun İnce, boş mazot tankına girerek mahsur kalan kediyi kurtardı.
Kurucaşile’ye bağlı Tekkeönü köyünde oturan demir ustası Tayfun İnce, çalıştığı işyerindeki boş mazot tankından kedi sesi geldiğini duydu. Tankın kapağından içeri bakan İnce, yavru kedinin mahsur kaldığını gördü. Arkadaşlarından yardım isteyen İnce, çekiç ile mazot tankını keserek, yavru kediyi kurtardı. Yavru kediye süt veren İnce, daha sonra işyerinin dışında bekleyen annesinin yanına bıraktı. Yavru kedinin kurtarılma anı ise İnce’nin arkadaşları tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde Tayfun İnce’nin mazot tankını keserek yavru kediyi dışarı çıkardığı anlar yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————– 
-Mazot tankından yavru kedinin kurtarılması

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/KURUCAŞİLE(Bartın),(DHA)-

====================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!