DHA YURT BÜLTENİ -15

dha-yurt-bulteni-15-HQegCf3h.jpg

BOĞAZINA BIÇAK DAYADIĞI USTASINI, 5 SAAT REHİN ALDI (2)

‘UYUŞTURUCUNUN ETKİSİ ALTINDAYDIM’

Manavgat’ta sabah saatlerinde 5 saat süren rehine krizinin ardından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürülen Kamil Tarık Albayrak, poliste, baro tarafından görevlendirilen CMK avukatının eşliğinde ifade verdi. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık raporu alınan  Albayrak, adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından ifadesi alınan Kamil Tarık Albayrak, sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimi tarafından ‘kasten yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı. Kamil Tarık Albayrak’ın poliste ve adliyede verdiği ifadelerde, “Ben uyuşturucunun etkisi altındaydım. Ne yaptığımı bilmiyordum. Öldürme kastım yoktu, öldürmek isteseydim öldürürdüm” dediği belirtildi.

Diğer taraftan, Kamil Tarık Albayrak tarafından boğazına bıçak dayanarak 5 saat boyunca rehin tutulan usta Lütfü Salman ve restoran sahibinin şüpheliden şikayetçi oldukları belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Manavgat adliyesinden görüntü
– Şüphelinin adliyeye getirilmesi
– Şüphelinin adliyeden çıkarılması
– Polis aracına bindirilmesi
– Cezaevine götürülmesi

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

===========================

MHP’Lİ YILDIRIM: HEDEFİMİZ ERDOĞAN’IN YENİDEN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİ

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, erken seçim taraftarı olmadıklarını ve Cumhur İttifakı’nın mecliste çoğunluğu sağlayarak yeni dönemde de Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı olmasını istediklerini söyledi.

MHP tarafından ‘Siyasette Yeni Dönem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler’ konulu bölge istişare toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Bölgedeki 13 ilden parti temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen milletvekillerinin de katıldığı toplantıya başkanlık eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum dolayısıyla erken seçim taraftarı olmadıklarını söyledi. Tek hedeflerinin Cumhur İttifakı’nın tekrar mecliste çoğunluğu sağlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde de cumhurbaşkanı olmasını istediklerini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

“Hedefimiz Cumhur İttifakı’nın tekrar mecliste çoğunluğu alması ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesidir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece onlarca şehit verdik. O gün gece biz nasıl mücadele ettikse bugün de aynı mücadeleyi sergiliyoruz. 15 Temmuz için bir mücadele başlamıştır ve mücadeleyi de Türkiye kazanmıştır, Türk milleti kazanmıştır. 15 Temmuz gecesi bir milattır. 15 Temmuz gecesi bizim siyasetimizde de bir milattır. Bizim ana duruşlarımızda bir değişiklik yoktur. Bizim sakladığımız gizlediğimiz hiçbir şeyimiz yok. Açık siyaset yapıyoruz ve bizim tarafımız Türkiye’dir. Bizim için önemli olan Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüdür.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– MHP Bölge İstişare Toplantısı
– Yaşar Yıldırım açıklama
– Toplantıya katılım sağlayan bölge il temsilcileri
– Genel ve detay görüntüler

 Haber-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

===================================

BABASI KURŞUNLADI, 42 GÜN SONRA OĞLU BIÇAKLADI 

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, özel halk otobüsü sürücüsü Adem Yaşık (38), tartıştığı Emre A.tarafından bıçakla göğsünden yaralandı. Yaşık’ın 42 gün önce de Emre A.’nın babası tarafından tabanca ile bacağından vurulduğu ve saldırganın tutuklandığı öğrenildi.  

Olay saat 16.00 sıralarında, Körfez Hacı Osman Mahallesi Bağdat Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, özel halk otobüsü sürücüsü Adem Yaşık ile Emre A. (36) caddede karşılaştı. Aralarında husumet bulunan Adem Yaşık ile Emre A. tartışmanın ardından birbirlerine bıçakla saldırdı. Yaşanan arbede sırasında göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Adem Yaşık, olay yerine gelen 112 Acil ekibi tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kendisi de yaralanan Emre A. ise olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, Emre A.’yı yakalamak için çalışma başlattı. 

OTOBÜS DURAĞINDA KURŞUNLANMIŞTI 

8 Ağustos günü, Körfez Kirazlıyalı Mahallesi’ndeki halk otobüslerinin son durağında meydana gelen olayda, Adem Yaşık araçtan indikten sonra uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan Cemalettin A. (52) ve Y.A. (28) tutuklandı. İki aile arasında husumet bulunurken, bugünkü kavganın ardından kaçan Emre A.’nın Cemalettin A.’nın oğlu olduğu belirtildi.

KENDİSİ DE YARALANDI

Yakınları, telefonla ulaştıkları gazetecilere Emre A.’nın da olayda sırtından bıçaklandığını gösteren fotoğrafları gönderdi. Emre A.’yı tedavisi için hastaneye götüreceği ve polise teslim olacağını belirtti.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
Daha önce kurşunlama olayı sırasındaki güvenlik kamerası görüntüleri
Yaralanan Adem Yaşık’ın fotoğrafı
Emre A.’nın fotoğrafı
Tutuklanan kişinin fotoğrafı

HABER: Nabi YAZICI/KÖRFEZ (Kocaeli), (DHA)

=======================================

KANALİZASYON KANALINA GİREN BABA ÖLDÜ, OĞLU AĞIR YARALI

DİYARBAKIR’da rögar kapağını kaldırıp kanalizasyon kanalına giren 45 yaşlarındaki Tuncay İskenderoğlu metan gazı zehirlenmesi sonucu paşatını kaybederken, kurtarmak için kanala giren oğlu Eren İskenderoğlu ise itfaiye ekipleri tarafından baygın halde bulunduğu yerden çıkarıldı.

Olay, bugün öğlen saatlerinde Yenişehir Üç Kuyular bölgesinde meydana geldi. Mısır ekimi ile uğraşan Tuncay İskenderoğlu, henüz bilinmeyen nedenle kanalizasyon kanalının üzerinde bulunan rögar kapağını kaldırarak içine girdi. Bu sırada mısır tarlasının sulama işiyle uğraşan oğlu Eren İskenderoğlu ise babasının girdiği kanalizasyon bölümünden çıkmadığını görünce ihbarda bulundu. Yapılan ihbarla olay bölgesine çok sayıda itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevkedildi. Olay yerine gelen ekipler; traktörün arkasına bağlağı ipi beline dolayıp kanalizasyon çukuruna inerek babasını kurtarmaya çalışan gencin de metan gazından zehirlenip kanaldan çıkamadığını tespit etti. 

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİYLE YERLERİ BELİRLENDİ

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon ekipleri de olaya müdahale ederek ekiplere destek verdi. Görüntüleme sistemi ile baba ile oğlunun yeri tespit edilerek kepçelerle kazı yapıldı. Metan gazının yoğunluğu nedeniyle ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Ekiplerin uzun uğraşı sonucu baba ile oğlu, 4 metre uzunluğundaki kanalizasyon kanalından çıkarıldı. Olay yerinde bekleyen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Tuncay İskenderoğlu’nun metan gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi. Gazdan etkilenen oğlu Eren İskenderoğlu ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili araştırma başlatılırken Tuncay İskenderoğlu’nun kanalizasyon kanalına ne amaçla girdiğinin belirlenmesine çalışılıyor.

Görüntü Dökümü
——–
-Kalabalıktan detay

Haber-Kamera: Şeyhmus ÇAKAN/DİYARBAKIR,(DHA)

============================

BURSA’DA HDP MİTİNGİ

HDP’nin Bursa Mitingi, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Arabayatağı Meydanı’nda gerçekleştirilen ve bazı müzik gruplarının da sahne aldığı mitingde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partililere seslendi. Sancar, “Meydanlardayız. Bu mücadele, barış mücadelesidir. Bu mücadele, demokrasi mücadelesidir. Bu yol, özgürlüğe giden yoldur.” dedi. Barış ve demokrasi olmadan hiçbir insanın yarın başına ne geleceğinin bilinemeyeceğini söyleyen Sancar, “Herkesin anayasal sosyal haklara sahip olmasını istiyoruz. Gerçek adalet istiyoruz. Her alanda adalet istiyoruz. Şeffaf ve liyakata dayalı bir ülke yönetimi istiyoruz. Bu ülkeye barışı, demokrasiyi ancak biz getirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Müzik gruplarının konserinin ardından vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı. 
Görüntü Dökümü
———————-
-Miting alanından detaylar
-Katılımcılardan detaylar
-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşması
-Genel detaylar

-Haber: Gürkan DURAL
-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

Exit mobile version