Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

175 düzensiz göçmeni yurt dışına kaçırmaya çalışırken yakalanan 11 kişi tutuklandı

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde 37’si çocuk 175 düzensiz göçmeni yurt dışına kaçırmaya çalışırken yakalanan 11 organizatör tutuklandı. Düzensiz göçmenlerden 13’ü herhangi bir yakını olmaması nedeniyle çocuk esirgeme yurduna yerleştirilirken, 113’ü geri gönderme merkezlerine sevk edildi, 49’u ise serbest bırakıldı.

Göçmen kaçakçılığına yönelik yoğun ve koordineli çalışmalarına devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen ortak çalışmalar neticesinde, düzensiz göçmenlerin bazı kişiler aracılığıyla İstanbul’dan araçlarla Kemer ilçesine getirileceği, buradan da Çamyuva Mahallesi’nden deniz yoluyla yurt dışına götürülecekleri bilgisine ulaşıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde İl Jandarma ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Çamyuva Mahallesi’nde 27 Şubat Cumartesi günü yapılan ortak operasyonda, branda ile örtülü iki kamyon durduruldu. Kamyonlarda Suriye, Afganistan, Irak, Bangladeş, Filistin, Pakistan, İran ve Mısır uyruklu olmak üzere 37’si çocuk toplam 176 kaçak göçmen ile 11 organizatör yakalanarak gözaltına alındı. Kaçak göçmenleri yurt dışına tekneyle götürecek diğer organizatör de Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

13’Ü ÇOCUK ESİRGEME KURUMU’NA GÖNDERİLDİ
Olayla ilgili gözaltına alınan organizatörler K.S., M.B., M.Ö., K.K., B.K., M.A., M.Y., D.Y., E.V., S.İ. ve K.M.A, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Düzensiz göçmenlerden 13’ü herhangi bir yakını olmaması nedeniyle çocuk esirgeme yurduna yerleştirilirdi. 113 düzensiz göçmen geri gönderme merkezlerine sevk edilirken, 49’u ise İl Göç İdaresi tarafından serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Düzensiz göçmenlerin kamyonlardan indirilmesi
– Jandarma yazısı detay
– Jandarma araçlarından detay
– Jandarma koridorundan araçlara bindirilen tutuklular

Reklam Alanı

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

========================

Türk bayrakları çöpte bulundu, 2 kişinin ifadesi alındı

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde Türk bayrakları ve Kumluca Belediyesi bayrakları çöpte bulundu. Savcılığın başlattığı soruşturmada bayrakları çöpe attığı belirlenen 2 kişinin ifadesi alındı. Tekneci olduğu belirlenen 2 kişi, bayrakları teknelerini temizlerken poşet içinde bulduklarını ve fark etmeden çöpe attıklarını söyledi. Bayraklar jandarma ekiplerince çöpten alındı.

Mavikent Mahallesi Yapraklı mevkiinde Türk bayrakları ve Kumluca Belediyesi amblemli bayrakların çöp konteynerine atıldığını gören halk, fotoğraflarını çekip, sosyal medyada paylaşarak duruma tepki gösterdi. Sosyal medyada fotoğrafların hızla yayılması üzerine Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili inceleme başlattı. Savcılık talimatıyla bölgeye jandarma ve Kumluca Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri yönlendirildi.

TEKNECİLERE VERİLMİŞ
Yapılan incelemede bayrakların, bölgede faaliyet gösteren tekneciler tarafından fark edilmeden çöpe atıldığı anlaşıldı. Bayrakların geçen yıl Kabotaj Bayramı dolayısıyla Kumluca Belediyesi tarafından teknelerin süslemesi amacıyla tekne sahiplerine verildiği belirlendi.

2 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bayrakları çöpe attığı tespit edilen 2 kişinin jandarmada ifadeleri alındı. 2 kişinin tekneleri temizlerken, poşet içinde duran bayrakları fark etmediklerini ve bu şekilde çöpe attıklarını söylediği öğrenildi. 2 kişi ifadelerinin ardından bırakılırken, savcılığın soruşturmasının devam ettiği belirtildi. Bayraklar ise jandarma tarafından tek tek çöpten alınarak, götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Bayrakların çöpten çıkarılması (Vatandaş kamerası)

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)

=========================

Şizofreni hastası, tartıştığı annesini boğazını keserek öldürdü

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde şizofreni hastası olduğu iddia edilen Bahadır A. (26) tartıştığı annesi Sultan A.’yı (55) boğazını keserek öldürdü.

Olay, saat 17.00 sıralarında, Manavgat’ın Kumköy Mahallesi’nde meydana geldi. Ailesi ile yaşayan ve şizofreni hastası olduğu belirtilen Bahadır A., ailesinin işlettiği markette annesi Sultan A. ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bahadır A., bıçakla Sultan A.’nın boğazını kesti. Çığlık atarak yardım isteyen Sultan A. kanlar içinde yere yığıldı. Çığlık seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık görevlilerince yapılan kontrolde Sultan A.’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Acı haberi alıp olay yerine gelen Sultan A.’nın yakınları tarafından darbedilen Bahadır A., jandarma ekiplerince gözaltına alınarak, tedavisi için özel hastaneye götürüldü. Burada yapılan müdahalede vücudunda ciddi darp izleri ve kırıklar bulunduğu belirlenen Bahadır A. daha sonra Antalya’ya sevk edildi. Sultan A.’nın cenazesi ise yapılan inceleme sonrası Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
 
EŞİ VE ÇOCUĞUNDAN AYRI YAŞIYORMUŞ
Antalya’nın Manavgat ilçesinde tartıştığı annesi Sultan A.’yı boğazını keserek öldüren Bahadır A.’nın yurt dışında yaşayan eşi ve bir çocuğu olduğu öğrenildi. Komşuları Bahadır A.’nın eşinden ayrı yaşadığı ve çocuğunu da göremediği için rahatsızlandığını belirtti. Bahadır A.’nın annesini çok sevdiğini söyleyerek, yaşanan olaya bir anlam veremediklerini anlatan komşuları, Bahadır A.’nın halen şizofreni tedavisine devam ettiğini de söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yerinden genel görüntü
– Jandarma araçlarından görüntü
– Yakınlarının görüntüsü
– Marketin içinde inceleme yapılırken görüntü
– Cenazenin çıkarılması ve araca konulması
– Cenaze aracının ayrılması

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN- Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

===========================

Virajda kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı

MERSİN’in Silifke ilçesinde, virajda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, karşı şeride geçerek ve başka bir otomobil ile çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Taşucu Mahallesi Akçakıl mevkii NATO Limanı yakınlarında meydana geldi. Silifke’den Antalya yönüne giden Mehmet Kılıç yönetimindeki 80 DY 410 plakalı otomobil, virajda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, karşı şeride geçerek Ali Akdoğan’ın kullandığı 33 BDR 54 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada Mehmet Kılıç ve yanındaki Ali Mukadder Aksay hafif şekilde yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İki yaralı, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından Slifke Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü:
– Kaza yerinden görüntü
– Kaza yapan araçlar

Haber-Kamera: Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE (Mersin), (DHA)

=======================

Suriye sınırına tank ve beton blok sevkiyatı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Hatay-Suriye sınır hattına tank ve beton blok sevkiyatı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin çeşitli birliklerinden Suriye sınır hattına gönderilmek için yola çıkan tank ve mevzilerde kullanılacak beton blok yüklü TIR’lar, Kırıkhan ilçesinden geçiş yaptı. Sınır bölgesine giden tank ve beton bloklar, sınır birliklerinde konuşlandırılacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
– Askeri konvoyun ilçe merkezinden geçişi

Haber-Kamera: Mehmet KOCACIK/KIRIKHAN (Hatay), (DHA)

=========================

Normalleşmeye en yakın il Hakkari’de, kabine toplantısından çıkacak karar bekleniyor(2)
 
HAKKARİLİLER KARARDAN MUTLU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası düşük riskli iller için yaptığı açıklamalar, vaka oranının en az olduğu Hakkari’de sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını canlı yayında izleyen Hakkarililer, karar sonrası çok mutlu olduklarını söyledi. Düşük riskli grupta yer alan kentte, halk yine de tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirterek, bundan sonrada maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

‘HER İŞLETMECİ BİR DENETLEYİCİ OLMALI’
Kentte lokanta işleten İbrahim Aşan, alınan karardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Çok sevinçliyiz, mutluyuz. Sayın valimiz ve emniyet müdürlüğü teşkilatına hepsine canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Hakkâri’ye sahip çıktılar. Çok mutluyuz, çok sevindik. 3 aydan sonra sevinçli bir haber geldi. Aslında bunu polisin, askerin, sağlıkçının denetlemesine gerek yok. Burada her iş sahibi bir denetleyici olması gerekiyor. Çünkü biz sıkıntı yaşadık. Bir daha yaşamamak üzere herkes kendi iş yerinde denetleme yapmak zorundadırö dedi.

Hakkarili Naif Kahraman ise bu süreçte Hakkarililerin tüm kurallara uyduğunu belirterek, “Düğünleri, taziyeleri durdurduk. Kesinlikle burada sistem dışı bir işlem yapılmadı. Vatandaşlar maske, mesafe, hijyen kuralına uydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam yaptığı açıklamada Hakkâri’de kademeli normalleşme adımlarının atıldığını açıkladı. Darısı tüm Türkiye’nin başına. Bizlerde hep duacıyız. Allah’ım bu hastalığı ülkemizde dünyadan uzaklaştırsın. Hakkâri’de hasta sayısı yok denecek kadar azdır” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Hakkari kent merkezinden genel görüntü
-Hakkari kent merkezinde vatandaşlardan detaylar
-Esnafların Cumhurbaşkanı açıklamasını beklemesi
-Esnafların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını dinlemesi
-Esnaflardan detaylar
-Esnafların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını izlemesi
-Esnaflar ile röportaj
-Hakkari kent merkezinden genel ve detay görüntüler

HABER:  Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN-Mehmet ÖZKAN -HAKKARİ – DHA

==========================

Şırnaklılar, normalleşme açıklamasını heyecanla takip etti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklaması, Şırnaklılar tarafından ilgiyle takip edildi. Açıklamayı çalışanlarıyla merakla izleyen kafe ve pastane işletmecisi Adnan Yümlü, alınan kararları yeterli bulduklarını belirterek, “Daha dikkatli olmalıyız bu süreçte inşallah başarırız. Kapalı kalmaktansa yüzde 50 kapasiteyle çalışmak bizi mutlu eder” dedi.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme kararlarını duyurdu. Kararlar kapsamında iller, düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riski turuncu ve çok yüksek renkli kırmızı olarak renklere ayrıldı. Düşük riskli mavi iller kategorisinde yer alan Şırnak’ta, kafe, pastane ve restoran işletmecileri, Cumhurbaşkanının açıklamalarını ilgiyle takip etti.

‘KALDIRILAN HAFTASONU KISITLAMASININ FAYDASINI GÖRECEĞİZ’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını çalışanlarıyla birlikte takip eden kafe ve pastane işletmecisi Adnan Yümlü, alınan kararları yeterli bulduklarını ve Şırnak’ta hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasının faydasını göreceklerini ifade ederek, “Daha dikkatli olmalıyız, bu süreçte inşallah başarırız. Gece saat 22.00’ye kadar olursa daha memnun oluruz. Burası sonuçta bir memur kentidir. İnsanlar akşam 17’ye kadar çalışıyor, kalan 2 saat biraz az ama şimdilik idare edeceğiz. Biz de bu süreçte hijyene, temizliğe daha dikkat edip bu süreci inşallah beraber atlatacağız. Cumhurbaşkanı açıkladı, biz hazırız, yarın deseler yarın açacağız. İşletmemizde 35 kişi çalışanımız vardı, 22’si şu an açıkta bekliyor, açılır açılmaz inşallah onlarla beraber başlayacağız. Şırnak’ta haftasonu kısıtlaması da kaldırıldı, inşallah onun faydasını da göreceğiz. Kapalı kalmaktansa yüzde 50 kapasiteyle çalışmak bizi mutlu eder” dedi.

‘3 AYDIR KAPALIYDIK, SEVİNDİK BU KARARLARA’
Lokanta işletmecisi Sekvan Yılmaz da, Cumhurbaşkanının açıkladığı kararlara sevindiğini belirterek, “3 aydır kapalıydık. Sevindik bu kararlara. Açıklama yaptı Sayın Cumhurbaşkanımız, Allah’ın izniyle yarın başlıyoruz. Sabah 07.00 ile 19.00’a kadar açık olacağız. Ayriyeten cumartesi ve pazar günleri de açık olacağız. Biz tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık, bu açıklamayı bekliyorduk, o açıklama da geldi, çok memnun olduk” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
Mehmet Mücahit Ceylan anons
Kafe’de işletmeci ve çalışanların açıklaması izlemesi
Adnan Yümlü ve Sekvan Yılmaz ile röp
Izgara tezgahından görüntü
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mücahit Ceylan, Nurettin FİDANCAN,Sekvanb KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!