Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Husumetli arkadaşını tabancayla başından vurarak öldürdü

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, O.Y., daha önceden husumetli olduğu arkadaşı Ramazan Ece’yi (52) oto yıkama dükkanında tabancayla başından vurarak öldürdü.

Olay, akşam saatlerinde Körfez Atalar Mahallesi Işılay Sokak üzerinde meydana geldi. Sokak üzerindeki bir oto yıkama dükkanına gelen O.Y., iddiaya göre belinden çıkardığı tabanca ile daha önceden husumetli olduğu arkadaşı Ramazan Ece’ye ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunların hedefi olan Ramazan Ece başından vuruldu. Ece kanlar içerisinde yığılırken, O.Y. ise kaçarak kayıplara karıştı. Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

Ece, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ramazan Ece, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Polis, olay yerinden kaçan O.Y.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———————————
– Olay yerinden görüntüler
– Ekiplerin çalışmaları
– Detay
– Öldürülen (Ramazan Ece – Solda) – Zanlı O.Y (Sağda) fotoğrafı

Reklam Alanı

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

=============================

Fidan dikmek için kazdığı çukurda el bombası buldu

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, Habib Topçu (54), fidan dikmek için kazdığı çukurda el bombası buldu. Topçu’nun ne olduğunu bilmeyerek kulübesine götürdüğü bomba, çağrılan bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Meyve fidanı yetiştiriciliği ile uğraşan Habib Topçu, bugün saat 11.00 sıralarında, Kurtuluş Mahallesi, Selçuklu Caddesi’ndeki fidanlığında dikim yapmak için 25 santimetre derinliğinde çukur kazdı. Topçu, kazdığı çukurda patlamamış bir el bombası buldu. İddiaya göre Topçu, bulduğu cismin bomba olduğunu bilmeden 100 metre ilerdeki kulübesine götürdü. Babasının elindeki el bombasını görüp, büyük şaşkınlık yaşayan kızı Selver Topçu (24), “Baba, bu el bombasını niye buraya getirdin” diyerek kaçmaya başladı. Bunun üzerine elindeki bombayı yere bırakan Topçu da kızının peşinden koşarak uzaklaştı. Selver Topçu’nun ihbarı üzerine bölgeye Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, el bombasının bulunduğu alanı güvenlik şeridiyle çevirip, çevredekileri uzaklaştırdı. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Manisa’dan gelen bomba imha uzmanı, fünye ile patlatarak el bombasını etkisiz hale getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————–
-El bombasının fünye ile patlatılmasından görüntü
-El bombasını bulan Habib Topçu ve kızı Selver Topçu ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

=============================

Çocuğunu kaçırdığını söyleyerek eski sevgilisinden şikayetçi oldu

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Erkan Şentürk, eski sevgilisi Öznur Y.’den olan çocuğunun velayetini aldı. Önur Y. ise kendi babasının cenazesinde velayeti babasında olan çocuğu kaçırdı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sevgili olan Erkan Şentürk ile Öznur Y.’nin evlilik dışı çocukları oldu. İddiaya göre, yaklaşık 7 ay önce çocuğu Erkan Şentürk’ye bırakan anne Öznur Y., aradan geçen süre boyunca arayıp sormadı. Bu sırada Öznur Y.’ye karşı çocuğunun velayetini almak için dava açan Erkan Şentürk’e, mahkeme tarafından geçici velayet hakkı verildi. Geçtiğimiz günlerde Erkan Şentürk’ü arayan Öznur Y., babasını kaybettiğini söyleyerek cenaze işlemleri için yardım istedi. Çocuğunun annesine yardım etmek için giden Erkan Şentürk, bu sırada çocuğu da Öznur Y.’nin yanında bıraktı. Cenaze defnedildikten sonra Öznur Y.’yi arayan Erkan Şentürk, anne ve çocuğundan bir daha haber alamadı. Erkan Şentürk, annesinin çocuğu kaçırdığı iddiası ile polise giderek şikayetçi oldu.

“ÇOCUĞU ALMAYA GİTTİĞİMDE BENİ POLİSE ŞİKAYET ETTİ”

Yaşananları anlatan Erkan Şentürk, “Öznur Y. ile daha önce kısa süreli ilişkim oldu. Bu sırada hamile kaldı ve doğum yaptı. Çocuğa 7 aydır ben bakıyorum. Kendisi, babasının cenazesi için bizden yardım istedi. Cenazeyi yıkadık, kefenledik. Bu sırada görsün diye çocuğu kendisine bıraktım. Çocuğu almaya gittiğimde beni polise şikayet etti. Sonra çocuğu kaçırmaya çalışıyor. Şu anda başka bir sevgilisi var. Onunla çocuğu yurt dışına kaçırmayı planlıyor. Çocuğun velayetini de ben aldım” dedi.

ANNE, ERKAN ŞENTÜRK’NİN BABALIĞI KABUL ETMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Çocuğu kaçırdığı iddia edilen Öznur Y. ise telefon ile yaptığı açıklamada, çocuğunun kimliğinde kendi soyadını taşıdığını, babalık davasının yeni açıldığını ve Erkan Şentürk’ün ise baba olduğunu önce kabul etmediğini söyledi. İkili arasındaki velayet davası devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————–
-Erkan Şentürk ile röportaj
-Erkan Şentürk’ün çocuğunun resmine telefondan bakması
-Erkan Şentürk ile çocuğunun resmi
-Öznur Y. ile oğlunun fotoğrafı
-Detaylar

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

===============================

Datça’da, yüz yüze eğitimde yeni dönem

MUĞLA’nın Datça ilçesinde, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte, kronik rahatsızlıklar ve benzeri nedenlerle okula gidemeyen öğrenciler için yeni bir uygulama başlatıldı. Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla öğrenciler, kendilerine verilen ID numarası ile evlerinde, dersi bilgisayarlarından canlı olarak izleyip, anlayamadıkları konularda öğretmenlerine sorular sorabiliyor, öğretmenlerinin sorularına yanıt verebiliyorlar.

Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal,  konu ile ilgili yaptığı açıklamada, okullarda yüz yüze eğitime başlamasından sonra bazı öğrencilerin çeşitli nedenlerle derslere katılamadıklarını hatırlatılıp, “Öğrencilerimizin, derslerinden geri kalmamaları için EBA’dan farklı olarak ilk kez yeni bir uygulama başlattık. Bu uygulama ile öğrenciler, kendilerine verilen ID numarası ile derse canlı olarak bağlanıp, sınıftaki arkadaşlarıyla eş zamanlı ders yapıyor, öğretmenlerinin yüz yüze eğitim esnasında kullandıkları ekranı onlar için açmasıyla, birebir dersin içerisinde yer alıyorlar. Ögğetmenlerinin anlattıklarını ve arkadaşlarının sunumlarını dinleyip, izleyebiliyorlar” dedi.

Ders anında, anlayamadıkları konularda, öğretmenlerine soru sorabilen öğrencilerin, aynı zamanda öğretmenlerinden gelen sorulara da yanıt verebildiklerini ifade eden Aldal, “Uygulama öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından çok çabuk benimsendi. Böylelikle ders kayıpları önlenmiş oldu” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
– Datça Sehit Ersoy Yorulmaz Anadolu Lisesi’nde 12. sınıf coğrafya dersinde uygulamadan görüntü
– Coğrafya ögretmeni Ramazan Ölmez’in akıllı tahta başında ders anlatması
– Okula gidemeyen lise son sınıf öğrencisi Şahin Kırmay’ın dersi evinden bilgisayarda izleyip, öğretmenine soru sorması

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!