Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) CHP’Lİ ÖZEL’DEN ‘104 EMEKLİ AMİRAL’ AÇIKLAMASI
 
Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin, “Emekli askerler susacaksa ilk önce kongre kongre gezen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek partili genelkurmay başkanı olan şimdiki milli savunma bakanına bir bakacaksın” dedi.

Afyonkarahisar’a bir dizi ziyaretlerde bulunmak için gelen CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partisinin İl Başkanlığı ziyaretinden sonra basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu’ndan ayrılması gerektiğini söyleyen Özgür Özel, “Bilim Kurulu Türk tabipleri, eczacıları, diş hekimleri, veteriner hekimleri ve hemşirelerinin birlik ve derneklerince güçlendirilmeli; kendileri bir sivil bilim insanını sözcü seçmeliler. Bilim Kurulu ne öneriyorsa, muhtarı, belediye başkanı, siyasi partisi, hükümeti, bakanlığı bunu uygulamalıdır. Yoksa Türkiye bugün itibarı ile Avrupa’nın en yüksek vakası olan ülkesi oldu. Türkiye bugün itibari ile dünyanın en yüksek vakası olan 4’üncü ülkesi oldu” dedi.

‘O GÜN İKTİDARDAKİ BAŞBAKANIN ADI TANSU ÇİLLER’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sigorta hastanesinde yaşanan olayı anlatmasına ilişkin konuşan Özgür Özel, “Gerçekten üzücü hikaye. Şimdi ben Recep Tayyip Erdoğan veya Süleyman Soylu veya AK Parti adına konuşan birisi rakam verirse ya da bir şey iddia ederse hemen açar bakarım. Çünkü bilirim ki yalan bitmeden doğruya geçmezler. Baktık o gün kim iktidardaymış, CHP zihniyeti mi, o gün iktidardaki başbakanın adı Tansu Çiller. Şimdi Tansu Çiller, yere göğe koyamıyorsun, 15 Temmuz anmasına Tansu Çiller ile yan yanasın, bir bildiri yayınlanır ilk açıklamayı Tansu Çiller’e yaptırırsın, Cumhur İttifakı’nın Tansu Hanım baş destekçisi olmuş, sanki Türkiye’yi o krizlere sokan, bir gece de Türk parasına en büyük değer kayıplarını yaşattıran, hepimizi perişan eden o krizlerin mimarı Tansu Çiller değilmiş gibi hem Tansu Çiller’e övgüler yağdırıyor hem de Tansu Çiller döneminde sigorta hastanesinde yaşananı genel başkana mal ediyor” diye konuştu.

‘TEK PARTİLİ GENELKURMAY BAŞKANI’
104 emekli amiralin bildirisiyle ilgili de konuşan Özgür Özel, şöyle konuştu
“Herkesin düşüncelerini açıklama özgürlüğü var. Emekli olduktan sonra Hulusi Akar, hem de perdenin arkasına girerken ilk atandığı gece, şanlı ordumuzun Peygamber ocağının Genelkurmay Başkanı. Hokus pokus perde bir açıldı, üniforma çıkmış kravatı takmış AK Parti’li bakan olmuş. Şimdi emekli bile olmadan, bir gün emeklilik yaşamadan AK Parti’den bakan oluyorsa asker, sen emekli askerlere ‘neden konuşuyorsun’ diyemezsin. Emekli askerler susacaksa ilk önce kongre kongre gezen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek partili genelkurmay başkanı olan şimdiki milli savunma bakanına bir bakacaksın.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Özel’i dinleyen partililer detay
– Özel Konuşma
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

====================

Reklam Alanı

2) AMASYA’DA POLİSLER AŞILANIYOR
 
AMASYA’da İl Emniyet Müdürlüğü personeli koronavirüse karşı aşılanmaya başlandı.

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü personeli bugün aşılanmaya başlandı. Halka aşı çağrısında bulunan Amasya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Erman Zengin, “Bugün emniyet teşkilatımızın da öncelikli risk grubu arasında aşılarının açılmasıyla beraber İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı aşı ekiplerimiz emniyet personelimizi aşılamaya başladı. Tabi bununda polis haftasına denk gelmesi münasebetiyle anlamlı bir birleşme oldu. Umarım aşımızı Amasya’mızda en hızlı bir şekilde uygulayıp pandemi sürecinde salgının hızını da azaltarak salgının tam anlamıyla önüne geçmiş oluruz” şeklinde konuştu. 

Aşı olan polis memuru Tuncay Aymaz ise, “Devletimiz bize bu imkanı verdiği için minnettarız. Herkes aşısını olsun. Mutluyuz’ dedi.

Görüntü Dökümü:
————–
– İl Emniyet Müdürlüğü’nden detaylar
– Polis memurlarının aşılanması
– Halk Sağlığı Uzman Dr. Erman Zengin röportajı
Haber-Kamera: Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA)

====================

3) VAN’DAKİ ANNELERİN EVLAT EYLEMİNE DİYARBAKIR’DAKİ ANNELERDEN DESTEK
 
VAN’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP binası önündeki eylemlerini 7’nci haftada da sürdürdü. Geçen hafta 23 ailenin katıldığı eyleme bu hafta Diyarbakır’dan destek için gelen 12 aile geldi. Sık sık PKK ve HDP aleyhine slogan atan aileler, çocuklarını HDP’den isterken, HDP’liler ise yüksek sesle müzik açarak, ailelerin sesini bastırmaya çalıştı. 

Van’da çocukları PKK’lı teröristlerce kaçırılan aileler, 7’nci haftada Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde ‘Dağları kurtlara, kuşlara bırakın’, ‘Çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Artık yeter yakamızdan düşün’, ‘Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak’ yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP Van binasına kadar slogan atarak, yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Bina önüne gelen aileler, “Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP” sloganları attı. Parti binası bahçesinde toplanan HDP’liler de yüksek sesle müzik açarak eylemi engellemeye çalıştı. Geçen hafta 23 ailenin olduğu eyleme, bu hafta Diyarbakır’dan gelen 12 aile de destek verdi.

‘TERÖRİSTLER, OĞLUMUN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYARAK İNFAZ ETTİLER’
Diyarbakır’da 584 gündür 2015 yılında dağa kaçırılan oğlu Rojhat için HDP il binası önündeki eyleme katılan Necibe Çiftçi, “Benim bir oğlumu şehit ettiler, bir oğlumu dağa kaçırdılar. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşıyoruz. Oğlum 4 çocuk babasıydı. Dağa kaçırılan kardeşinin peşinden dolaştığı için bir gece bir grup PKK’lı bizim eve saldırıp, gece yarısı benim oğlum Sami’yi içerden çıkardı. Götürdüler bir ahıra elini kolunu bağlayarak infaz ettiler. Günlerdir kardeşinin peşinde dolaştığı için. Allah bu zulmü kabul etmesin. İnşallah Allah’ın izni ve devletin gücüyle biz çadır anneleri kazanacağız. Biz HDP’yi yok edeceğiz. 22 Temmuz 2017’de oğlumu şehit ettiler. Diğer oğlum da 2015 ‘te dağa kaçırıldı. Okulların açılmasına 15 gün kala kaçırıldı. Oğlumu HDP alıp PKK’ya kaçırdı. Şemdinli’de kaçırdılar” dedi.

‘PKK MARŞI ÇALARAK BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR’
Diyabarkır’dan eyleme katılan ve oğlu Özkan 2015’te dağa kaçırılan Süleyman Aydın ise, “584 gündür Diyarbakır’da evlat nöbeti tutuyoruz. Bugün de Van’daki ailelere destek için geldik. HDP kendi Kürt halkına provakasyon yapıyor. Bu HDP yöneticileri sözde Kürtlerin temsilcileridirler. Bunlarda hiç vicdan yoktur. Biz Diyarbakır’da nöbet tutan aileler olarak Van’da ve Şırnak’ta nöbet tutan ailelerin yanındayız. Müzik çalarak sesimizi bastırıyorlar. Ayıptır. Hani Kürtleri temsil ediyorlardı. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Görüyorsunuz bize PKK marşı çalıyorlar. Hiç mi vicdan yok bunlarda? Biz sonuna kadar bunların kapılarında ayrılmayacağız. Çocuklarımızı almadan bu eylemlerimizi bitirmeyeceğiz” diye konuştu.

‘HDP’NİN BİR KAPISI MECLİS’E, BİR KAPISI DA KANDİL’E AÇILIYOR’
Çocuğu Mustafa 2018’de dağa kaçırılan Ayşegül Biçer de, “2019’dan bu yana Diyarbakır’da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutuyorum. Hakkım olan evladımı isterken hakarete uğruyorum. Ben bir Kürdüm. Madem ki, TBMM’de biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyorlar. Benim hakkım olan evladım nerede ? Ben hakkım olan evladımı PKK’nın uzantısı HDP’den almadan davamdan vazgeçmeyeceğiz. Bunu herkes bilsin ki; HDP’nin ön kapısı Meclis’e, arka kapısı da Kandil’e açılıyor. Artık doğu ve güneydoğu halkı bunu iyi bilsin ki, gözünüzü açın ve bize destek verin. Bitirirse anneler PKK’yı bitirir” dedi.

HDP önündeki eyleme katılan aileler, müzik çalarak seslerini bastırmak isteyen HDP’lilere tepki amaçlı binaya girmek istedi. Ancak polis izin vermedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yürüyüşe katılan aileler
-Yürüyüşten genel ve detaylar
-Slogan atmaları
-HDP binası önüne gelen ailelerin tepkisi
-Müzik sesi
-Detaylar
-Ailelerin HDP’ye tepkileri
-Bir çocuğu infaz edilen, diğer çocuğu da dağa kaçırılan Necibe Çiftçi ile röportaj
-Diyarbakır’dan gelen Ayşegül Biçer ile röportaj
-Diyarbakır’dan gelen Süleyman Özkan ile röportaj
-HDP il binasında çalınan müzikler
-Ailelerin çalan müziğe tepkisi
-Ailelerin HDP il binasına girmek istemesi
-Polisin  binaya girmek isteyen ailelere izin vermemesi
-Ailerin duvara tırmanmaya çalışması
Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- 

====================

4) DİLARA KANDAK DAVASINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLEN ESKİ EŞE İSTİNAFTAN ‘BERAAT’ KARARI
 
ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde cesedi battaniyeye sarılı olarak toprağa gömülü bulunan Dilara Kandak’ın (23) katil zanlısı olarak yargılandığı davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski eşi Ahmet Yorulmaz (26), dosyanın istinafa taşınmasının ardından yeniden yargılandığı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde beraat etti.

Korkuteli ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Dilara Kandak’ın, kaybolduktan 40 gün sonra 4 Mart 2018 günü tarlada cesedi bulundu. Battaniyeye sarılı halde toprağa gömülü bulunan genç kadının cesedinin çıplak, elleri, kolları ve ayaklarının iple bağlı olduğu belirlendi. Yapılan otopside boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan Kandak’ta bulunan sperm örneklerinin, eski eşi Ahmet Yorulmaz’a ait olduğu ortaya çıktı. İkinci kez evlenen ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Ahmet Yorulmaz tutuklandı.

CEZADA İNDİRİME GİDİLMEDİ
Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, sanık Ahmet Yorulmuz ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan da 12 yıl hapse mahkum edildi ve cezada indirime gidilmedi. Sanık avukatı Nihan Kanat, kararı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde 4’üncü duruşması görülen davada karar verildi. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın maktule yönelik cinsel saldırı gerçekleştirdiğine ve bu suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürme suçunu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli kesin, objektif, her türlü şüpheden uzak somut delil bulunmadığını belirtti. Savcı mütalaasının devamında, “İlk derece mahkemesi hükümlerinin bu yönüyle hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu dosya kapsamında anlaşılmakla, sanık hakkında verilen hükümlerin kaldırılmasına ve sanığın beraatına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur” denildi.

BERAATINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan verilen 12 yıl hapis cezasını kaldırarak, sanığın beraatına hükmetti.
Sanık avukatı Nihan Kanat duruşma sonrası yaptığı açıklamada, başından beri müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek, “Mahkeme ayrıca maktul Dilara Kandak’ın öldürülmesi ve cinsel saldırı eylemlerini gerçekleştiren fail ya da faillerin tespiti amacıyla Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Bu bizim başından beri istediğimiz bir karardı” diye konuştu. 

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- 

====================

5) AKINTIYA KAPILARAK HAYATINI KAYBEDEN ÇOCUK, TOPRAĞA VERİLDİ

AĞRI’da evinin önünde oyun oynarken bir anda ortadan kaybolan ve daha sonra yapılan aramalar sonucunda Murat Nehri’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Zeynel Abidin Çelik, yakınlarının gözaşları içinde toprağa verildi.

Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde oturan Hatice-Cumali Çelik çiftinin 8 çocuğundan en küçüğü olan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Zeynel Abidin Çelik, dün saat 17.00 sıralarında evlerinin önünde oynarken kayboldu. Ailenin aramalarından sonuç alınamayınca polise bilgi verildi. Kısa sürede çocuğun kaybolduğu mahalleye gelen jandarma, itfaiye, AFAD, İHH’nın da yardımı ile çok sayıda kişi Zeynel Abidin Çelik için arama çalışması başlattı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan çocuğu arama çalışmaları, düşmüş olabileceği tahmin edilen Murat Nehri kenarına yoğunlaştırıldı. Ekipler, gece yarısına doğru Çelik’in evinden yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki 100’ncüYıl Mahallesi Cezaevi Köprüsü yakınlarında cansız bedenine ulaşıldı.
Sudan çıkarılan küçük çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere ambulansla Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin ardından cenazesi morgdan alınan Çelik, Ağrı merkez Kumlugeçit Köy camiine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Zeynel Abidin Çelik’in cenazesi, yakınlarının göz yaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Cenazenin köy camiine getirilmesi
-Cenazenin kılınan namazın ardından köy mezarlığına omuzlarda taşınması 
-Cenazenin toprağa verilmesi
Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!