Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) RALLİDE KAVGAYA KARIŞAN MUSTAFA ÜSTÜNDAĞ VE 5 KİŞİ ADLİYEDE

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Ralli Kupası töreninde çıkan kavgada gözaltına alınan, aralarında oyuncu Mustafa Üstündağ’ın da bulunduğu 6 kişi, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında, Yakaköy Mahallesi’nde bulunan özel bir kolejin bahçesinde meydana geldi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Ralli Kupasının 1’inci Ayak Bodrum Rallisinin kupa töreninin ardından oyuncu Mustafa Üstündağ (44) ve beraberindeki 5 kişi, ralli sırasında yaşanan kazayla ilgili komite üyelerini ihmalkarlıkla eleştirdi. Kupa töreninin yapıldığı alanda Üstündağ ve beraberindeki 5 kişi ile komite üyeleri ve federasyon yetkilileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine federasyon yetkililerinden 3 kişi dar edilirken, Üstündağ’ın yanındaki H.K. iddiaya göre arbede sırasında tabancayla H.G.’yi sağ dizinden yaraladı. Ayrıca kavgada 3 kişi darp edildi. Kavga ihbarı üzerine törenin yapıldığı alana çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar özel bir hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından çevrede inceleme yapan polis ekipleri aralarında Mustafa Üstündağ’ın da bulunduğu kavgaya karışan 6 kişiyi gözaltına alındı. Ayrıca, olayda kullanılan 7.65 mm çapında bir tabanca da ele geçirildi.

Gözaltına alınan 6 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mustafa Üstündağ’ın poliste ifade vermediği, ifadesini savcılıkta vereceğini söylediği öğrenildi. Üstündağ’ın avukatına ise, “Yarışa katılan bir arkadaşımı bekliyordum. Yarış sonunda kendisine ulaşamadım. Yaşanan bu aksilik nedeniyle organizasyon yetkilileriyle tartışma yaşadık. O sırada tanımadığım kişiler otomobille gelerek bizlere hakarette bulundu. Arkadaşlarım müdahale etmek isteyince de hakaret ve küfürler devam edince kavga çıktı. Olay ile bir alakam yok bir anlık öfke ile yaşanan bir şey” dediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
-Oyuncu Mustafa Üstündağ dışındaki diğer 5 şüphelinin adliyeye sevk edilmesinden görüntü
-Adliyeden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

Reklam Alanı

==================================

2) RAMAZAN ÖNCESİ ÇARŞI VE PAZARLARDA YOĞUNLUK
 
BURSA’da, ramazan öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk oluştu. 

Bursa’da, yarın başlayacak olan ramazan öncesi temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler, çarşı ve pazarlarda yoğunluk oluşturdu. Tarihi Kayhan Çarşısı’na akın edenler, zaman zaman koronavirüs ve sosyal mesafeyi hiçe saydı. Sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala alışverişlerini tamamlamak isteyenler, tarihi çarşıdaki pazar ve kent merkezindeki marketlere akın etti. Tedbir amaçlı devriye gezen polis ekipleri, toplu halde duran kalabalığı uyararak, maske ve mesafe kuralına uyulması gerekliliğini hatırlattı.

KASAP ÖNÜNDE KUYRUK
Kent merkezindeki bir kasap önünde ise et almak isteyen, kuyruk oluşturdu. Ramazan öncesi temel ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya çıktığını belirten Ramazan Oruçoğlu, “Et almak için dışarı çıktık. Akşam sahura kalkacağız. İhtiyaçlarımızı gidermek için dışarı çıktık. Şu anda biraz sosyal mesafemiz eksik ama genelde kurallara uyuluyor. İhtiyaçlarını karşılamak isteyenler kalabalık oluşturmuş ama mecburi olduğu için yapılıyor ” dedi.

‘SON GÜN YOĞUNLUĞU’
Alışverişlerin son güne bırakıldığı için çarşıda yoğunluk oluştuğunu belirten Köksal Dikduran ise, “Yarın ramazan başlıyor. Onun için ramazan alışverişine çıktık. 15-20 dakikadır sıra bekliyoruz. Dışarıda çok kalabalık var. Önlem alınması lazım. Pandemi bu yüzden artıyor. Bizlerde de hata var. Bugüne neden bıraktık ki alışverişi? Alışverişi son güne bırakınca bu şekilde kalabalık oluyor. Çarşı, metro, aklınıza gelen her yer kalabalık. Vatandaşımız biraz duyarsız. Son güne bırakmamamız lazım” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Çarşıdaki insan yoğunluğundan detaylar
-Et kuyruğundan detaylar
-Ramazan Oruçoğlu ile röportaj
-Köksal Dikduran ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Semih ŞAHİN-İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

========================================

3) ANTALYA’DA KORONAVİRÜSÜ HİÇE SAYAN BAYİ GALALARI SÜRÜYOR

Antalya’da bayi toplantısı düzenleyen bir şirket, konakladıkları 5 yıldızlı otelde düzenledikleri veda galasında, koronavirüsü hiçe saydı. Otelin diskosunda dans edenlerin maskesiz ve sosyal mesafesiz eğlenceleri cep telefonu kameralarına yansıdı.

‘Çok yüksek riskli’ kentler arasında olan Antalya’da bayi toplantısı yapan bir şirketin çalışanları, veda gecesinde çılgınca eğlendi. Nerede çekildiği belli olmayan görüntülerde pisti dolduranlar, maskesiz ve sosyal mesafesiz bir şekilde dans etti. Şirket çalışanları o anları, görüntüleyip sosyal medyada paylaştı. Koronavirüsü hiçe sayan görüntüler, büyük tepki topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Pistte birbirleri ile dans edenler
– Maskesiz ve mesafesiz eğelenenlerden görüntüler
– Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

======================================

4) KARABÜK’TE DEPREM TATBİKATI

KARABÜK’te, senaryo gereği 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası enkaz altında kalanlar ile kimyasal sızıntı olan hastanede mahsur kalanlar kurtarıldı, çıkan yangın söndürüldü.

Karabük Adatepe Mahallesi’nde metruk bir evde yapılan deprem tatbikatına Karabük İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri katıldı. Senaryo gereği 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen ekipler, enkaz altında kalan kişileri arama kurtarma köpeği, kamera sistemi ve ortam dinleme cihazlarıyla yerlerini tespit ettikten sonra kurtardı. Deprem sonrası binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Hastanede ise hasar oluştu, laboratuvar kısmında kimyasal sızıntı oluştu. Personel ve hastalar tahliye edildi. Hastanenin çatısında mahsur kalan 2 kişi ise itfaiye merdiveni yardımıyla indirildi. Ambulanslara taşınan yaralılar, antrenman sahasına kurulan sahra hastanesine götürülerek tedaviye alındı ve afetzedelere çadırlar kuruldu.
Karabük Valisi Fuat Gürel tatbikatla ilgili olarak, “Afet esnasında çalışması gereken arkadaşların pratik kazanması, onların bir afet esnasında neler yapmaları gerektiğini öğrenmesi hususunda bu tatbikatlar devam edecek” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Tatbikattan görüntü
-Valinin açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA)

======================================

5) YILDIRIM’DA ‘ATILIM’ YILI
 
BURSA’da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından geçen 2 yılı, basın toplantısıyla değerlendirdi.

Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’de düzenlenen toplantıya çok sayıda basın mensubunun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Halil İbrahim Bozkurt katıldı.
Yıldırım için hazırlanan tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Başkan Yılmaz, 2 yılda gerçekleştirilen projeleri görsel sunum eşliğinde anlattı. Yüzlerce yıllık tarihi ve eşsiz güzellikleriyle Yıldırım’ın, birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış müstesna bir şehir olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Tarihi ve doğal güzellikleriyle değerli olan ilçemiz, Yıldırım Beyazıt’ın cesaretinden ve Osmanlı Devleti’ni adeta yeniden kuran Çelebi Mehmed’in ferasetinden ve Emir Sultan Hazretleri’nin şahsiyetinden aldığı ilhamla kendi geleceğini inşa etmeye devam ediyor. Bu açıdan siz Yıldırım’ın güzel insanlarının yüreklerine dokunan hizmetler üretmek ve ilçemizi geleceğe taşımak bizim için hem büyük bir onur hem de tarihi bir sorumluluktur. Göreve geldiğimiz günden itibaren insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek yatırımları süratle gerçekleştiriyor, diğer taraftan tüm vatandaşlarımıza samimi duygularımızla kucak açıyoruz. Gönül Belediyeciliğinin en somut örneklerini hayata geçirmeye gayret ederek; hız ve hizmet kalitemizden ödün vermeden çalışmaya devam ediyoruz. Değerlerin Şehri Yıldırım’a hizmet etme ayrıcalığı ve sorumluluğu ile başladığımız 2019 Yılı’nı “Kent Disiplini ve Mali Disiplin Yılıö olarak ilan etmek suretiyle, kaynaklarımızı verimli kullanarak tasarruf ve verimlilik esaslı bir yönetim anlayışı ortaya koyduk. Kentimizin yaşam kalitesini arttırmak için almış olduğumuz tüm kararlarda kent disiplini temel referansımız olmuştur. İlçe sakinlerimizin talepleri ve geri bildirimleri doğrultusunda hareket edip 2020 yılını “Fen İşleri Yılıö ilan ettik. İmar, ulaşım ve dönüşüm projelerimizle birlikte altyapı hizmetlerimize de ağırlık vererek daha yaşanabilir bir Yıldırım için in?ai faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Siz değerli hemşerilerimize hizmet etme vazifesini üstlendiğimiz ikinci yılımızı geride bıraktık, “Atılım Yılıö olarak değerlendireceğimiz 2021 yılı ise projelerimizin vücut bulacağı yine çok verimli bir yıl olacak inşallah. Değerlerin şehri Yıldırım’ın geleceği için, samimiyet ve gayretle çalışıyoruzö diye konuştu.

ORTAK AKIL VURGUSU
Ortak aklı ve istişareyi önemsediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, yapacağımız her iş için önce vatandaşımıza danıştık. Hizmet ve projelerimizi vatandaşlarımızın önceliğine göre belirledik. Muhtar toplantıları, vatandaş buluşmaları ve saha çalışmaları ile Yıldırım’ın nabzını tutuyoruzö dedi. Yıldırım İletişim Merkezi’nin 30 kişilik ekip ile 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten Yılmaz, “Bu merkezimiz, vatandaşlarımızdan gelen her türlü şikayet, talep ve öneriyi ilgili müdürlüklerimize dilekçe şeklinde iletiyor. Gelen bu dilekçeler değerlendirerek en kısa sürede geri dönüşler sağlanıyor. Yine bu merkezimiz üzerinden hizmet alan vatandaşlarımıza yönelik memnuniyet anketleri düzenliyoruz. Bu uygulama ile hizmet kalitemizi yükseltmeye gayret ediyoruz.ö

200 MİLYON TL BORÇ ÖDEMESİ
Göreve geldikleri ilk yılı Mali Disiplin Yılı ilan etiklerini hatırlatan başkan Yılmaz, “Belediye bütçemizin her kuruşu Yıldırımlılara aittir. Kamu kaynaklarını kullanırken son derece titiz davranıyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözetiyoruz. Bu anlayışımızın meyvelerini de topluyoruz. İki yılda onlarca projeyi hayata geçirirken, yaklaşık 200 milyon TL borç ödemesi gerçekleştirdikö dedi.

ÖNCELİĞİMİZ İMAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Seçim öncesinde ‘Sensiz Olmaz Yıldırım’ diye yola çıktıklarını ve bu slogandan hareketle Yıldırımlıların katkısı, kurum ve kuruluşların desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Yılmaz, önceliklerinin imar ve kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Yıldırım’ın Bursa’nın en yoğun ilçesi olduğunu ve bunun getirdiği güçlüklerin yaşandığını anlatan Yılmaz, “Bu güçlükleri gidereceğiz. Önceliğin imar olduğunu söylemiştik. Bunu tek başına çözemezdik. Kurumlarımızın, Bakanlığımızın katkı koyması gerekiyordu. Yıldırım’ın 3’te 1’inde imar planları ile ilgili ciddi problemler var. Bizden önce de çalışmalar yapılmış ama itirazlarla plan uygulamaları bozulmuş, tekrar geriye dönülmüş. Bu da kaçak yapılaşmayı beraberinde getirmiş. Biz öncelikle bu itirazların önüne geçmemiz gerektiğini ifade ettik. İmar Kanunu’nun 18. Maddesi’nde önemli bir değişikliğe imza atıldı. Yıldırım olarak biz bu değişikliğe büyük katkı koyduk. İtiraz süreleri 5 yılla sınırlandırıldı. Bu sessiz bir devrimdir. Sağlıklı bir temel attık, bundan sonra yapacağımız imar planları bozulmayacak. Bu kapsamda, Yiğitler, 75. Yıl-Esenevler, Değirmenönü-Karapınar mahallelirned imar plan değişiklikleri yapıldı.  Arabayatağı – Hacivat – Çınarönü, Şirinevler Demetevler, Kasım Önadım Bulvarı,  Mimar Sinan Bulvarı imar uygulamaları gerçekleştirildi. Değirmenönü ve Karapınar’da 6.290 hak sahibine tapu teslimlerini yaptık.ö dedi.

MEVLANA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Başkan Yılmaz, 2 etap halinde planlanan ‘Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi’nde eski yapıların yıkılıp yerine yenilerinin yapılacağı çalışma sistemi ile Yıldırım’ın daha modern bir görünüme kavuşacağını dile getirerek, “Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, bütün bölgeye model olacak, Bursa’ya örnek olacak bir proje oldu. Projenin detaylarını bitirdik. TOKİ de hazırlıklarını tamamlayarak ihale tarihini 24 Mayıs 2021, saat 14.00 olarak belirledi. Rezerv alana değil, yıkacağız ve yapacağız. Daha sonra kira yardımı ile vatandaşlarımızı buradan taşıyacağız. Kalan konutlarımıza da başka etaptaki vatandaşlarımızı taşıyacağız, o etabı temizleyeceğiz. O etapta yeni konutlar gerçekleştireceğiz. Domino etkisiyle bir süreç başlatmış olacağızö diye konuştu.

BU İŞLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SONUCU
‘Birlik ve beraberlik işin besmelesidir’ diye yola çıktıklarını ifade eden Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümet ile birlik ve beraberlik içinde yapılan çalışmaların başarıyı getirdiğini söyledi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2 yılda gerçekleştirilen çalışmaları şu şekilde anlattı:
“Dijital Onay Sistemi’ne geçtik. Bursa’da ilk ve tek. Zamandan ve kağıttan tasarruf, yapı ruhsatı süreç yönetiminde şeffaflık sağlıyoruz. Mollarap’ta heyelan yaşanan bölge riskli alan ilan edildi. Bölge rekreasyon alanı olacak. Biz de kamulaştırmalara devam ediyoruz. Girişimlerimiz sonucunda Vakıf, İsabey, Şirinevler, Millet, Samanlı, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat mahallelerimizde 10 bin konut bu yıl içerisinde doğalgaza kavuşacak. Şehir içi ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yeni imar yolları açtık açmaya devam ediyoruz. Mahallelerimizde cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile daha modern alanlar yaratıyoruz.
Kültür ve sanat alanında yapılan yatırımlar bize ayrı bir motivasyon veriyor. Bu çalışmalar kapsamında açtığımız Mümine Şeremet Uyumuyan Kütüphanesi muhteşem bir tesis oldu. Sadece Yıldırım değil şehrin her noktasından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Gençlerimiz burada 7 gün 24 saat nezih ortamda ders çalışma, araştırma yapma imkanları buluyor. Duaçınarı’nda 30 dönüm alana sosyal yaşam merkezi kazandırıyoruz. Bursa da bölgeye değer katacak bir tesis olacak. Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına cevap verecek, hayata katılmalarını sağlayacak bir yer olacak. Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi’nde çocuklarımız anneleriyle birlikte sosyalleşecek ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Barış Manço Kültür Merkezi’mizi yenileyerek geleceğin adam olacak çocuklarının yetişeceği bir merkez haline getiriyoruz. Mahallerimize kültür ve sosyal yaşam merkezleri ile kütüphaneler kazandırmaya devam ediyoruz.
Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla spor faaliyetlerine de büyük önem veriyoruz. Bu kapsamdaki tesislerimiz başta Türkiye’nin en büyüğü Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi olmak üzere geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor. Kapalı Pazar alanları ile vatandaşımıza konforlu alışveriş imkanı sağlıyoruz. Daha yeşil bir Yıldırım için de durmadan çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize kazandıracağı Yıldırım Kent Ormanı, Vakıfköy Kent Parkı, Gökdere Millet Bahçesi ile bizim yapacağımız Balaban Mesire Alanı, Cumalıkızık Mesire Alanı, Değirmenönü Mesire Alanı ile parklar vatandaşlarımızın yeşille buluşup nefes alacakları yerler olacak. Çevre ve hayvan dostu belediyecilik hizmetlerimiz de vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hız kesmeden sürüyor. İstihdam Merkezi’miz ile çok sayıda vatandaşımıza iş imkanı sağlarken, kadın kooperatifleri ve girişimcilik merkezleri ile kadınlarımızın üretime katılmalarını sağlıyoruz. 2020 yılında başlayan ve bir anlamda dünyanın ana gündemi olan, tüm hayatımızı değiştiren küresel Covid-19 salgınına karşı etkin bir mücadele gerçekleştirdik. Salgın sürecinde sosyal belediyecilik anlayışıyla her zaman olduğu gibi yine vatandaşlarımızın yanında olduk. Hasta ve yaşlılarımız başta olmak üzere hemşerilerimizin ihtiyaç duydukları hijyen, gıda, ulaşım ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra ekonomik olarak etkilenen esnaflarımıza da imkanlarımız ölçüsünde gerekli desteği vermenin mutluluğunu yaşadık.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Programdan görüntüler ve detaylar
-Açıklamalar
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA) -Kamera: Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)

==============================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!