Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ZEYNEP’İ 37 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜREN BOKSÖR ERKEK ARKADAŞINA MÜEBBET HAPİS CEZASI

MUĞLA’da kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı (24) dövüp, 37 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu (27), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Zeynep Şenpınar, geçen 24 Mayıs’ta boksör erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu’nun Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’ndeki evine gitti. İkili arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma sırasında Selim Ahmet Kemaloğlu, kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı dövdü. Ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağını göğsüne sapladı. Kendisini de yaralayan Kemaloğlu, sağlık ekiplerini aradı. İhbar üzerine gelen ekipler, Zeynep Şenpınar’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis gözetiminde hastaneye kaldırılan Kemaloğlu ise yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Polis ekiplerince yapılan incelemede Şenpınar’ın bir arkadaşına, “Ahmet ile net bir şekilde bitti. Bir aydır hiçbir şekilde birbirimizle alakamız yok. Ben sadece aşırı alışkanlığın verdiği üzüntüyü yaşıyorum. Şarttı belki de” şeklinde mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Selim Ahmet Kemaloğlu’nun ise cinayetin hemen ardından kendisine ait sosyal medya hesabından “İki cana kıydınız, gözünüz aydın” paylaşımını yaptığı belirlendi.

Zeynep Şenpınar’ın cinayetten 2 hafta önce polis merkezine giderek, Kemaloğlu’ndan şiddet gördüğü iddiasıyla şikayetçi olduğu, 15 gün evden uzaklaştırma kararı aldırdığı ancak daha sonra şikayetini geri çektiği anlaşıldı. 14 ayrı suçtan kaydı bulunan boksör Kemaloğlu’nun en son 28 Ağustos 2019’da ‘cinsel saldırı ve kasten yaralama’ suçlarından gözaltına alınıp, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Kemaloğlu, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Kemaloğlu hakkında, ‘Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebet hapis istemiyle dava açıldı.

Reklam Alanı

Savcı, bugünkü karar duruşmasından bir hafta önce verdiği mütalaasında suçun ‘Canavara hisle eziyet çektirerek kasten öldürme suçu eylemi uyduğundan’ Kemaloğlu’na ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcı mütalaada, sanığın, hiçbir somut sebep, öldürülenden kaynaklı hiçbir haksız eylem bulunmaksızın 37 bıçak darbesi ile Zeynep Şenpınar’ı öldürdüğü sabit olduğuna dikkat çekip, “Sanık, içgüdüsel tatmin amacı ile öldürülene toplamda bu kadar çok bıçak darbesi ile saldırarak sırf öldürmüş olmak için öldürmüştür” ifadelerine yer verdi.

Davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Selim Ahmet Kemaloğlu ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Öldürülen Zeynep Şenpınar’ın annesi Aruz Şenpınar ve avukatlar le sanık Kemaloğlu’nun avukatı da duruşmada yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin ve Burak Erbay da duruşmayı izledi. Duruşmada savcı, mütalaasında değişiklik olmadığını söyledi.

Pişman olduğunu söylemedi

Avukatların esasa ilişkin savunmalarının ardından son sözü sorulan sanık Kemaloğlu ise “İki ihtimal olduğunu söylemiştim. Birincisi benim hastalığım ihtimali, ikincisi yönlendirilmiş olmam sebebiyle psikolojimin bozularak bu elim olaya sürüklenmem. Sizden daha önce de talep etmiştim. Zeynep’in telefon kayıtlarının incelenmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya verdiği 5 dakika aranın ardından kararını açıkladı. İyi hal indirimi uygulanan Kemaloğlu, ‘müebbet hapis’ cezasına çarptırıldı.

Duruşma çıkışı gözyaşlarına hakim olamayan anne Aruz Şenpınar, “Avukatlarımla hakkımı aramaya devam edeceğim. Benim kızımı bayram günü katletti. Zeynep’i bunun için doğurup okutmadım. Kadınların ne suçu var ki katlediliyorlar. Zeynep’in kanı yerde kalmasın. Bayram geliyor ben bu acıya nasıl dayanacağım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Zeynep Şenpınar’ın fotoğrafı

-Sanık Selim Ahmet Kemaloğlu’nun fotoğrafı

-Adliye binasından görüntü

-Güvenlik önlemlerinden görüntü

-Duruşma çıkışı anne Aruz Şenpınar ile röp.

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

========

2- TIR’IN DEVRİLME ANI KAMERADA
Bursa’da TIR’ın üzerine devrildiği otomobil yandı; 1 ölü, 2 yaralı (2)

BURSA’da 1 kişinin ölüp, 2 kişinin de yaralandığı kazada kontrolden çıkan TIR’ın devrildiği an, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülere; TIR’ın devrilmesi, kazayı gören esnaf Metin Çakmak’ın tepkisi ve çevredekilerin kaza yapan araçlara doğru koştuğu anlar yansıdı. Kazayı anlatan Çakmak, “Önce başka bir araca çarptı. Sonra devrildi. Birden yanmaya başladı. İtfaiye gelene kadar biz müdahale ettik. Maalesef bu üzücü olay oldu” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-TIR’ın devrildiği andan güvenlik kamera görüntüsü
-Metin Çakmak’ın kazayı görünce tepkisi
-Çakmak ile röp.

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)

==========

3- EN ÇOK VAKA ARTIŞININ YAŞANDIĞI 3’ÜNCÜ İL ZONGULDAK’TA TEDBİRLER YOĞUNLAŞTIRILDI

ZONGULDAK, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haftalık Covid-19 vaka sayısı en çok artan iller arasında 100 binde 300,74’ten, 456,36’ya yükselerek 3’üncü sırada yer aldı. Valilik, artan vaka sayıları nedeniyle denetimlerini yoğunlaştırdı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından paylaştığı 10-16 Nisan’da Covid-19 vaka sayısı 100 bin nüfusta en fazla artan iller arasında Zonguldak 3’üncü sırada yer aldı. Geçen hafta 300,74 olan oran 155,61 artışla 456,36’ya yükseldi. Yetkililerden alınan bilgiye göre kente günlük 500’leri bulan vaka sayıları zaman zaman düşüşe geçse de kritik süreç devam ediyor.
Zonguldak Valiliği, diğer kamu kurumlarının desteğiyle kent ve ilçe merkezlerinde yoğunlaştırılmış denetimler gerçekleştiriyor. Ayrıca polis ve jandarma ekipleri, sorumlu oldukları bölgelerde uyarıcı anonslar yaparak halktan sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına dikkat edilmesi isteniyor. Kent merkezinde ise yoğunluk devam ediyor. Özellikle banka ve market önlerinde zaman zaman insan kalabalığı yaşanıyor. Görevliler, yoğunluk yaşanan yerlere anında müdahale ederek halkı tedbirlere uyması konusunda uyarıyor. Vaka artışı Hayat Eve Sığar Uygulaması’na da yansıdı. Kentin merkez noktalarının tamamen kırmızıya döndüğü görüldü.
Vatandaşlardan Birgül Topçu, önemli bir işi olduğu için kent merkezine gitmek zorunda kaldığını belirterek, “Çok dikkat ediyorum. Kimse dışarıya çıkmasın. İşim olmayınca dışarı da çıkmıyorum. Fakat insanlarımız laf dinlemiyor. Allah yardımcımız olsun. Ben Allah’a şükür koronaya yakalanmadım. Kalabalık ortamlara girmiyorum” dedi.
Seyfi Özkaynak ise halkın duyarsızlığı nedeniyle vakaların arttığını ifade ederek, “Halkımız çok duyarsız. İş yerlerinde duyarsızlık var. Bu duyarsızlıklar olduğu sürece Türkiye’de vakaların azalacağına inanmıyorum. Ben insanlardan uzak duruyorum yeterince. İş yerinde sosyal mesafeyi koruyoruz. Allaha şükür virüs belası ülkemize geldi geleli bende ve ailemde de olmadı. İnşallah da olmaz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-Kent merkezinde yürüyenler
– Birgül Topçu ile röp.
– Seyfi Özkaynak ile röp.
-Drone ile kent görüntüsü
-Kent merkezinden detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

==========

4- DÜZCE EN ÇOK VAKA ARTIŞININ OLDUĞU İL OLDU

DÜZCE’de, 100 binde 354,83 olan vaka sayısı 521,38’e yükselirken, 166,55’lik oran ile en çok vaka artışının olduğu il oldu. Vaka sayısındaki artışa rağmen sokaklardaki kalabalık, test olmak isteyenlerin oluşturduğu kuyruk dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vaka sayısı en çok artan iller arasında Düzce, Çanakkale, Zonguldak, Yozgat ve Yalova’yı açıkladı. Düzce’de, 3-9 Nisan tarihleri arasında 354,83 olan vaka sayısı, 10-16 Nisan tarihleri arasında 521,38’e yükseldi. Düzce 166,55’lik farkla en çok vaka sayısının arttığı il oldu. Düzce’de artan vaka sayılarına rağmen sokaklardaki kalabalık dikkat çekti. Vatandaşlar havanın da güzel olmasıyla dışarıda zaman geçirdi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne koronavirüs testi olmak için gelenlerin oluşturduğu kuyruk ise hastanenin dışına taştı. Sosyal mesafeye dikkat edilirken, test olmak isteyenler sırada bekledi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Düzce sokaklarından görüntü
Vatandaşlar ile röp
Pandemi acilden görüntü ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

======

5- PİTBULL CİNSİ KÖPEĞİN KEDİYE SALDIRISI KAMERADA

ŞANLIURFA’da sahiplerinin gezdirdiği tasmalı ‘pitbull’ cinsi köpek, kaldırımdaki sokak kedisine bir anda saldırdı. Çevredekilerin müdahalesiyle kedi kurtarılırken, o anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, Yakubiye Mahallesi Fuzuli Caddesi’nde meydana geldi. Kimliği belirsiz 2 kişinin gezdirdiği pitbull cinsi köpek, bir iş yerinin önünde ağaca zincirlendi. Köpek, bir süre sonra önünden geçen kediye saldırdı. Kediyi ağzına alıp, savuran köpeği görenler müdahalede bulundu. Köpeğe tekme atıp, ağzından kediyi almaya çalışan mahalleli başarılı olamadı. Mahallelinin uzun süre çabasıyla kedi kurtarıldı. Ön ayakları kırılan kedinin vücudunda da yaralar oluştu. Cep telefonu kamerasına da yansıyan olayın ardından polis ve zabıta ekipleri, pitbull sahibini tespit etmek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Sokak kedisini yakalayan pitbull köpeği
– Kedi köpekten kaçmaya çalışması
– Minibüsün altına giren köpek kediyi dişleriyle yaralaması
– Kediyi kurtarmak için vatandaşlar sopa ve kasalarla köpeğe vurması
– Ayakları kırılan kedi parka terk edilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

============

6- TADİLATTAKİ 4 YILDIZLI OTELDE YANGIN

*- Antalya’nın Kemer ilçesinde tadilatta olan 4 yıldızlı otelde yangın çıktı. 

*- İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik müdahalesi ile kontrol altına alınan yangında maddi hasar meydana geldi.

Kemer’e bağlı Kiriş Mahallesi’nde tadilatta olan 4 yıldızlı bir otelin çatı katındaki odada saat 13.00 sularında henüz belirlenemeyen sebepten yangın çıktı. Otel çalışanları ve çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yaklaşık bir saatte yangını kontrol altına aldı, ardından soğutma çalışmalarına başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri de yangının çıktığı odada inceleme yaptı. Yangın nedeniyle otelde maddi hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yangının çıktığı anlardan detaylar (cep telefonu )
– Otel dışından detay
– İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları detay
– İtfaiye aracının gelişi 
– Otelin arka tarafından detayları
– İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları detay
– Olay yeri inceleme polisinden detay
– Söndürme çalışmaları detay
– Soğutma çalışmaları detaylar

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

==================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!