Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İHRAÇ EDİLEN SAVCI, MESAİ SAATLERİNDE GİZLİ TELEFONLA PAYLAŞIM YAPMIŞ

SAMSUN’da, açtığı sahte hesap üzerinden sosyal medyada AK Parti’li üst düzey isimleri hedef alan paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz’ün paylaşımlarını gizli cep telefonu üzerinden yaptığı belirlendi. Gündüz’ün hesap hakkında araştırma yapıldığını fark etmesi üzerine hattı kapatıp, yeni hat aldığı ortaya çıktı.

Sosyal medya platformunda ‘@HOHMUSTESARI’ adıyla açtığı hesap üzerinden bazı AK Parti’li üst düzey isimler ve bakanlara hakaretlerde bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada şüphelinin, Samsun Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz olduğu, açılan sosyal medya hesabının da sahte olduğu tespit edildi.
Mesai saatleri içinde Twitter’dan açtığı sahte hesapla devlet büyüklerine küfür ve hakaret ettiği tespit edilmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında savcı Özcan Muhammed Gündüz, açığa alındı.
İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca savcı Gündüz hakkında, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ ve ‘İftira’ suçundan ayrıca iddianame hazırlandı. Bahse konu Twitter adresinin ‘hohmustesari@gmail.com’ mail adresi üzerinden 2016’nın ağustos ayında oluşturulduğuna yer verilen ve 2 yıldan, 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Samsun Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 
Hakimler ve Savcılar Kurulu 2’nci Dairesi, çok sayıda devlet büyüğüne hakaret ettiği belirlenen Samsun Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz hakkında meslekten çıkarma cezası verdi. HSK 2’nci Dairesi tarafından verilen ihraç kararında Gündüz’ün yaptığı paylaşımların; mesleğin şeref, onur ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte olduğu vurgulandı.
ARAŞTIRILINCA HATTI KAPATMIŞ
İncelemelerde Gündüz’ün kullanımında olan cep telefonu numarasının ‘@hohmustesari’ isimli hesapla entegre olduğu belirlendi. Paylaşımlarını gizli cep telefonu ve hat üzerinden yaptığı belirlenen Gündüz’ün hesap hakkında araştırma yapıldığı fark edilip, aralık ayı sonunda hattını kapatıldığı tespit edildi. Gündüz ifadesinde cep telefonunu uzun zamandır kullandığını, çocuğunun telefonunu suya düşürmesi nedeniyle bozulan telefonun yerine yeni telefon aldığını söyledi. Cep telefonunun içinde sıvı teması olduğuna dair oksitlenmelerin bulunduğu, ana kartın ise kırılarak yerinden söküldüğü tespit edildi.
ERTELENDİ
Özcan Muhammed Gündüz’ün Samsun 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşmasında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş’ın mazeret dilekçesi vermesi ve Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca ‘Tam Kapanma Tedbirleri’ kapsamında alınan kararlar dolayısıyla 21 Haziran Pazartesi günü görülmesine karar verildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Savcı vesikalığı
-Adliye detayları

HABER KAMERA: Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)-

====================================================

Reklam Alanı

2) AVŞA ADASI KIYILARINI DENİZ SALYASI KAPLADI
 
BALIKESİR’deki Avşa Adası’nın kıyıları, son zamanlarda sıkça görülen deniz salyası ile kaplandı.
Marmara Denizi’nde son zamanlarda sıkça görülen deniz salyası Marmara Denizi’nin Avşa adası kıyılarını kapladı. Denizin üzerini saran tabakayı görenler, şaşırırken, bazı kişiler de cep telefonlarının kameralarıyla fotoğraf ve görüntü çekti.
Konu ile ilgili konuşan Gemli Kaptanı Olgu Tuğrul, her yıl benzer manzaralar ile karşılaştıklarına işaret ederek, “Marmara Denizi’nin bu seneki en büyük sıkıntısı salya. Denize çok büyük bir zararı var. Özellikle balıkçılara, gemilere, yaşayan canlıların ölümüne neden oluyor. Ekim ayından beridir oldukça fazlalaştı. Nedenini bilemiyoruz, daha önceleri çok az oluyordu fakat bu sene değişik bir hal aldı” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Deniz salyasından detaylar
-Kıyıdan detaylar
-Açıklama

Haber-Kamera: Emir YILDIZ/MARMARA (Balıkesir),(DHA)

====================================================

3) DEFİNECİLERİN ZARAR VERDİĞİ KAYA MEZAR İNCELEMEYE ALINDI
 
BARTIN Amasra Müze Müdürlüğü görevlileri, definecilerin zarar verdiği Darıören köyünde ormanlık alandaki kaya mezarda incelemede bulundu.
Bartın Darıören köyünde defineciler, kayanın içinin oyulmasıyla oluşturulan mezar ve çevresine kazı yaparak zarar verdi. Köy muhtarı Hikmet Erdemir bu olaydan sonra verilen zararın tespiti ve boyutlarının belirlenmesi çin alanda inceleme yapılmasını istedi. Bunun üzerine Amasra Müze Müdürlüğü’nde görevli arkeologlar, köye gelerek incelemelerde bulundu. Köy muhtarı Hikmet Erdemir’in hazır bulunduğu incelemede arkeologlar, ölçümler yaparak, alanın yapısını inceledi. İlk belirlemelere göre, mezarın bölgede yaşayan önder bir kişiye ait olabileceği bildirildi. Detaylı incelemenin sonrasında alanın koruma altına alınacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Lahit mezarda ekiplerin inceleme yapması
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR -BARTIN,(DHA)

====================================================

4) ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLEMEDİ, OTOMOBİL ÇARPAN KEDİNİN SAĞ BACAĞI KESİLDİ
 
OSMANİYE’de trafik kazası sonucu yaralanan sokak kedisinin sağ ön bacağı, zamanında müdahale edilmediği için ‘humerus’ kemiğinden kesildi. Veteriner Hekim Ali Laçinbala, zamanında müdahale edilmesi durumunda kedinin yaralı bacağının kurtarılabileceğini belirterek, “Lütfen bu canları böyle bir durumda gördüğümüzde görmezden gelmeyin, yardım edin” dedi.
Sumbas ilçesi Akdam köyünde oturan ev hanımı Mediha Kadıoğlu, yaralı sokak kedisini görünce duyarsız kalmayıp, tedavisi için arayış içerisine girdi. Kadıoğlu, 65 kilometre yol katederek, kediyi internetten ulaştığı Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Tedavi Merkezi’ne getirdi. Burada Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından müdahale edilen kedinin sağ ön bacağı, yaklaşık 1 saat süren başarılı operasyonla ‘humerus’ kemiğinden ampute edildi. Yaralı kedi, operasyondan yaklaşık 12 saat sonra ilk adımlarını attı.
‘GÖRMEZDEN GELİNMİŞ’
Veteriner Hekim Ali Laçinbala, erken müdahale edilmesi durumunda kedinin bacağının kurtarılabileceğini belirterek, “Kedimizi bir araç ezmiş ve günlerce şifa aramış, derdini anlatmaya çalışmış haftalarca kimseyi bulamamış. Adeta görmezden gelinmiş. Erken gelse belki bacağı kurtulurdu. Lütfen bu canları görmezden gelmeyin. Geldiğinde patiyi enfeksiyon kaplamış, bir üst kol kemikleri ikna radius dışarıdaydı. İlgisizliğin sonucunda bacağını en üst seviyeden humerus kemiğinden kesmek, ampute etmek zorunda kaldım. Operasyon öncesi damar yolunu açarak düşkün ve bitkin haldeki kedimizi acil sıvı ve antibiyotik tedavisine aldık. Acıdan 3,5 saat şoka girdi. Hiç bir müdahalemize karşılık vermedi. 10 dikişle açmış olduğumuz deri bütünlüğü tekrar sağlandı. Şu anda durumu stabil. Umarım bundan sonraki yaşamında görmezden gelinmezö dedi.
TASARIM BECERİ MERKEZİ SAHİPLENDİ
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tasarım Beceri Merkezi sorumlusu Muammer Bulut, sosyal medyada bacağının bir tanesi kesilmiş olan kediyi görünce duyarsız kalmayıp sahiplenmek istediklerini belirterek, “Kedinizin durumunu gördük ve sahiplenmek için iletişime geçtik. HAYTAP’ın elektrikli mama ve hayvan transfer aracı ile kediyi getirdiler. Bundan sonra bizim ailemizin bir parçası, ona artık biz ev sahipliği yapacağızö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kedinin yaralı sol patisi
-Kedinin ameliyata hazırlanması
-Ameliyattan görüntüler
-Sol patinin kesilmesi, dikiş atılması
-Kedinin ameliyat sonrası görüntüsü
-Yuvasına girmesi
-Kediyi bulan hayvansever Mediha Kadıoğlu’nun konuşması
-Veteriner Hekim Ali Laçinbala’nın konuşması
-Kedinin kafeste taşınması
-Kedinin beslenmesi 
-Detay görüntüler
-Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tasarım Beceri Merkezi sorumlusu Muammer Bulut’un konuşması

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

====================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!