Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) HATAY’DA ESNAF VE ZABITA KAVGASI; 1 ZABITA BIÇAKLA YARALANDI
 
HATAY’ın Dörtyol ilçesinde, zabıta ekipleri ile kamuya ait alanı işgal edip, araç parkını engellediği gerekçesiyle uyarmaya gittikleri bölge esnafından M.C. arasında kavga çıktı. M.C., kendisini darbeden zabıtalardan birini bıçakla yaraladı. Tarafların birbirlerinden şikayetçi olması üzerine Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Dörtyol Belediyesi de idari soruşturma başlattı. 

Olay, 27 Nisan’da, Dörtyol ilçesindeki Atatürk Parkı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, 3 yıllık sözleşme ile belediyeden ihale yoluyla dükkan kiralayan M.C. hakkında, kamuya ait alanı işgal edip, araç parkını engellediği gerekçesiyle şikayet alan zabıta ekipleri, iş yerine gitti. Bir süre iş yeri önünde konuşan M.C. ile zabıta görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp, kavgaya dönüşmesi üzerine zabıta memurları, M.C.’yi sokak ortasında darbetti. M.C.’nin bıçak kullandığı olayda, 1 zabıta memuru da hafif yaralandı. Bu anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay sonrası zabıta memurları ve M.C., birbirlerinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Dörtyol Belediyesi ise idari soruşturma başlattı.

ZABITA MÜDÜRÜ: FARKLI GÜNLERDE ŞİKAYETLER ALDIK
Dörtyol Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olaydan önce farklı gün ve zamanlarda iş yeri sahibi M.C. hakkında, kamuya ait olan ortak kullanım alanını işgal ettiği ve çevredekilerle tartıştığı iddiasıyla şikayetler aldıklarını söyledi.
Osman Şahin, yasaların verdiği yetki çerçevesinde M.C. ve iş yerine yönelik gerekli uyarıları yaptıklarını ve tutanaklar tuttuklarını belirtirken, “Olay günü iş yeri sahibi M.C., kamuya ait alanları işgal ederek, vatandaşların araç park etmesini engellemiş, bu durumdan muzdarip bir vatandaş ve iş yeri sahibi arasında tartışma yaşanmıştır. Şikayetin tarafımıza iletilmesi üzerine zabıta ekibimiz, olay yerine gönderilmiştir. İş yeri sahibi M.C., görevini yerine getirmeye çalışan zabıta memurlarına hakarette bulunup, bıçak çekerek, üzerlerine yürümüş ve 1 zabıta memuru arkadaşımızı bıçakla hafif yaralamıştır” dedi. 

Görüntü dökümü
————————–
– Zabıtalar ile vatandaşın kavgasından görüntüler

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU-Kamera: DÖRTYOL,(Hatay),(DHA)

==========================================

Reklam Alanı

2) KASTAMONU’DA 6 KARDEŞİN EVLERİ YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU YANMIŞ

KASTAMONU’nun Cide ilçesi Kovanören köyünde Ekrem Demir’in evinde başlayıp, bitişikte 5 kardeşine ait evlere sıçrayan yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığı ortaya çıktı.
Yangın, dün gece saat 23.00 sıralarında Cide ilçesine bağlı Kovanören köyünde Ekrem Demir’e ait evde çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yanda bulunan Ekrem Demir’in kardeşleri Şerafettin Demir, Bayram Demir, Mustafa Demir, Recep Demir ve Fatma Demir’e ait evlere sıçradı. Paniğe neden yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, yaklaşık 4 saat süre çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yangında Ekrem, Mustafa ile Fatma Demir’e ait 3 ev kullanılmaz hale gelirken, Şerafettin, Bayram ve Recep Demir’e ait evler ise hasar gördü.
AFAD HASAR TESPİTİ YAPTI
Kardeşlerden 5’i, aileleriyle birlikte yakınlarının evlerine yerleşirken, Fatma Demir’in ailesiyle İstanbul’da yaşadığı ve evin boş olduğu öğrenildi. Bugün AFAD ekipleri yangın bölgesinde hasar tespit çalışması yaptı. Ayrıca itfaiye ekipleri de inceleme yaptı. Yapılan incelemede yangının Ekrem Demir’in evine yıldırım düşmesi sonucu çıktığı belirlendi. Yangında kısmi zarar gören 3 evin, onarılarak sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.
Evi yanan Recep Demir, yangın öncesi yıldırım düştüğünü ve yangının da bu nedenle çıktığını söyledi. Yangın sırasında evde bulunan çocukları, annesini ve ahırdaki hayvanları dışarıya çıkardığını belirten Demir, “Daha sonra yangın komple evi sarmaya başladı. 10 dakika içinde alevler tüm evleri sardı. Evlerimizden hiçbir eşya kurtaramadık. Allah devletimizden razı olsun. Valimiz ve kaymakamımız geldi söz verdiler yardım için” dedi.

Görüntü dökümü
————————
-Yanan evlerden görüntü
-Recep Demir ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet SALMAN/KASTAMONU(Cide), (DHA)-

========================================

3) KENDİNİ ‘BM SAVCISI’ OLARAK TANITINCA TUTUKLANDI, MAHALLELİ ŞAŞKIN

DENİZLİ’nin Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret edip kendisini Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nda savcı olarak tanıtan, yapılan incelemede yalanı ortaya çıkınca gözaltına alınıp, unvan gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla tutuklanan Halil Baki Çelen’in, doğup büyüdüğü Güney Mahallesi’nde şaşkınlık yaşanıyor. Çelen’in mahalleye bazen cübbe giyip gittiği, herkesin de kendisini savcı olarak bildiği belirtildi.

Acıpayam ilçesinde kendisini savcı olarak tanıtan ve üzerinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kimlik kartı bulunan Halil Baki Çelen, pazartesi günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında kendisini BM savcısı olarak tanıtan Çelen’in konuşmalarından şüphelenen polis, inceleme yaptı. İncelemede lise mezunu olduğu öğrenilen Baki Çelen’in Adalet Meslek Yüksekokulu’na başvurduğu ancak kazanamadığı ve bir süre önce İstanbul’da otellerde bulaşıkçılık yaptığı tespit edildi. Üzerinde yapılan aramada sahte savcı kimliği de bulunan Çelen, salı günü sevk edildiği adliyede ‘unvan gaspı ve evrakta sahtecilik’ suçlamasıyla tutuklandı. Çelen’in savcı kimliğini kullanarak dolandırıcılık yapıp yapmadığı tespit edilemedi.
Çelen’in bazı internet sitelerinde yaptırdığı ‘İnek parasıyla okudu. Birleşmiş Milletlerin en genç savcısı oldu’ haberlerini de sosyal medya hesaplarında paylaşarak, inandırıcılık sağladığı saptandı.
‘BABASI OKUMASI İÇİN TARLASINI VE İNEKLERİNİ SATTI’
Çelen’in yalanını ortaya çıkmasıyla doğup büyüdüğü Acıpayam ilçesinin Güney Mahallesi’nde şaşkınlık yaşanıyor. Mahmut-Gülbahar Çelen çiftinin, ineklerini satıp parasını, okuması için gönderdikleri Halil Baki Çelen’in yaşadığı mahalleye bazen savcı cübbesiyle geldiği ve vatandaşların da kendisini savcı olarak bildiği ifade edildi.
Mahallede oturan Recep Dinç, “Babası onu okutmak için tarlasını ve ineklerini sattı. Mahalleye cübbe giyerek savcı olduğunu söyleyerek gelmişti. Herkes savcı olarak biliyordu. Gerçeğin farklı olduğunu, bulaşıkçılık yaptığını öğrendik” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Mahalleden ve tabelasından detaylar
Çelen ailesinin evinden ve ahırından detaylar
Recep Dinç ile röp.
DHA Muhabiri Ramazan ÇETİN anons

Haber: Ramazan Çetin- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

========================================

4) ADANA’DA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

ADANA’nın Feke ilçesinde yaklaşık 15 dakika boyunca ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.
İlçeye bağlı Akoluk Mahallesi Katsem yaylasında sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yağış, yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışında bölge beyaza büründü. Düşen doluların ceviz büyüklüğünde olduğu görüldü.

Görüntü dökümü
—————————-
– Dolu yağışından görüntüler
– Vatandaşın eline düşen ceviz büyüklüğündeki dolu 
– Genel görüntü
Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)

==========================================

5) ERZİNLİLER SAHURA MEHTER TAKIMIYLA UYANDI 
 
HATAY’ın Erzin ilçesinde vatandaşlar sahur vakti davulla değil Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kurduğu mehter takımı ile uyandı. Öğrencilerin sürprizine ilçedeki vatandaşlar evlerinden balkona çıkarak, alkışlarla karşılık verdi. 

İlçe merkezindeki Atatürk Caddesi’nde toplanan Erzin Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı öğrencileri, sahur vaktinde Mahmutlu Mahallesi’ne kadar yaklaşık bir kilometre yürüyerek gösteri yaptı. Sahura davullarla değil mehter takımının gösterisiyle uyanan mahalleli balkonlarına çıkarak, alkışlarla öğrencilere destek verdi. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alarak bu etkinliği yaptıklarını belirten Okul Müdürü Ömer Köse, mehter takımının tamamının okul öğrencilerinden oluştuğunu belirtti.

Okul Müdür Yardımcısı ve Müzik Öğretmeni olan Emre Şahin’in öncülüğünde gösteriye hazırlandıklarını kaydeden Müdür Ömer Köse, “Öğretmenimizin geçtiğimiz yıl kurmuş olduğu mehter takımı ile pandemi döneminde hem halkımıza destek olmak hem de öğrencilerimizin milli, manevi değerlerini unutmaması, bir sonraki nesillere aktarılması amacıyla böyle bir uygulama yaptık. Pandemi yasakları nedeniyle herkesin evinde olduğu, psikolojik olarak bunaldığı dönemlerde onları rahatlamak istedik. Erzin halkına güzel bir mutluluk yaşatmak için sahur programı yaptık. Birçok ilde yapıldığı gibi, bizde bundan geri kalmadık ve vatandaşları sahurda davulla değil de, mehter takımı ile uyandırmayı tercih ettik. Öğrencilerimizde çok güzel şekilde icra ettiler. Tüm halkımızdan da çok güzel, olumlu tepkiler aldık. İnşallah bununda devamı gelecek” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
—————————-
– Mehter takımının gösterisi
– Vatandaşların balkon ve pencerelerden alkışlamaları
– Öğretmen Emre Şahin’in konuşması
– Okul Müdürü Ömer Köse’nin konuşması
– Genel ve detaylar
Haber-Kamera: Mehmet SOYER/ERZİN(Hatay),(DHA)

==========================================

6) İHRAÇ EDİLEN SİLİFKE ÇİLEĞİNE TALEP FAZLA

MERSİN’in Silifke ilçesinde açıkta hasadına devam edilen çilek, ihracatta üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Türkiye’nin en önemli meyve üretim merkezlerinden olan Silifke ilçesinde, açık alanda çilek hasadı devam ediyor. 2019 yılında aldığı coğrafi işaret tescil belgesiyle markalaşan Silifke çileği, ihracatta taleplere yetişemiyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “Silifke çileği coğrafi tescil işaretini aldıktan sonra yurt içi ve yurt dışından daha çok talep almaya başladı. Şu anda 15-20 ülkeye ihracat yapıyoruz ve ihracatta taleplere yetişemiyoruz. Genelde Rusya, Kazakistan, Romanya, Ukrayna, Polonya gibi ülkelere ve Arap yarımadasına kargo uçağı ile ihracat yapıyoruz. Bu yıl üretici anlamında verimli bir yıl. Rekoltemiz bu yıl biraz düşük ama ihracat anlamında memnunuz. Üreticinin iyi para kazandığı bir yıl. Silifke çileği üreticisi, ülke istihdamına ve ekonomisine, Ticaret Odası’na da büyük katkı sağladı. Yurt içinde pazarların kapanması bize ürünlerin yüzde 60’ının pazarlar aracılığı ile tüketiciye ulaştığını öğretti. İhracat sayesinde bu sene Silifke çiftçisinin yüzü gülüyor” dedi 

Görüntü dökümü
————————-
-Tarladan görüntü 
-Çilek görüntüsü 
-Çilek toplayan işçilerden genel ve detay 
-Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar’ın konuşması 
-Tarladan genel ve detay
Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!