Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KALDIRIMDA OTURURKEN OTOMOBİL ÇARPTI, ÖLDÜ

ANTALYA’da seyir halindeyken lastiği patlayan otomobil kontrolden çıkarak kaldırımda oturan Abdullah Tezel’e (32) çarptı. Otomobille duvar arasına sıkışan Tezel’in yaşamını yitirdiği kazada sonrası otomobil sürücüsü Sevinç K.Ç. (32) gözaltına alındı.

Kaza, saat 15.00 sıralarında Kepez ilçesi Mehmet Atay Caddesi üzerinde meydana geldi. Akaryakıt istasyonunda çalışan Sevinç K.Ç.’nin kullandığı 07 ADE 615 plakalı otomobil, iddiaya göre virajı döndüğü sırada arka lastiği patladı. Sürücünün kontrolünü kaybettiği otomobil kaldırıma çıkıp, burada duvarın gölgesinde oturan Abdullah Tezel’e çarptı. Otomobille duvar arasında sıkışan Tezel, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaza sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobil sürücüsü Sevinç K.Ç., ekipler tarafından gözaltına alınırken, Tezel’in cenazesi, incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Polise verdiği ifadesinde kazanın nasıl olduğunu hatırlamadığını söyleyen Sevinç K.Ç.’nin “Arka lastiğimin patladığını fark ettim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kaza yerinden görüntü
– Polis araçlarının görüntüsü
– Cenazenin görüntüsü
– Kazaya karışan aracın görüntüsü
– Olay yeri inceleme ekibinin çalışması
– Cenazenin cenaze aracına taşınması
– Aracın çekiciye yüklenmesi
– Araç sürücüsü kadının polis aracına binerken görüntüsü
– Kazada ölen kişinin resmi
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

=====================

Reklam Alanı

2) POLİSTEN KAÇAN SÜRÜCÜ PİŞMAN OLUP GERİ DÖNDÜ, CEZA YEMEMEK İÇİN DİL DÖKTÜ

SİVAS’ta polis denetim noktasında kimliğini bırakıp kaçan Necmettin K., pişman olup yeniden ekiplerin yanına döndü. Ceza yazılmaması için ekiplere uzun süre dil döken ancak cezadan kurtulamayan Necmettin K., panik atağı bulunduğunu belirtti.

Olay, saat 16.00 sıralarında Fatih Mahallesi Hayri Sığırcı Caddesi üzerinde yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde üzerinde uygulama yapan polis ekipleri Necmettin K., idaresindeki 58 AN 635 plakalı otomobili durdurdu. Kısıtlamadan muaf olduğuna dair belgesi olmayan Necmettin K., kimliğini poliste bırakarak uygulama noktasından kaçtı. Yaklaşık 5 dakika sonra ise pişman olduğunu belirterek bölgeye geri döndü. Necmettin K., panik atağı bulunduğunu belirterek polis ekiplerinden ceza yazılmaması için istekte bulundu.
Polisin gerekli cezaların yazılacağını söylemesinin ardından Necmettin K., “Ben sizi gördükten sonra ara sokağa da girebilirdim. Ben arka sokağı dolaşmayı bilmiyor muyum. Ben de 18 ay jandarmalık yaptım. Komutanım var. Benim polise askere bir karşı çıktığım yok. Ben sizden anlayış bekliyorum. Ben aranan, suçlu birimiyim” diye dil döktü.
Polislerle uzun süreli diyalog yaşayan ve ilginç söylemlerde bulunan Necmettin K. tüm çabalarına rağmen cezadan kurtulamadı. Necmettin K.,’ya polisin ‘dur’ ihtarına uymama suçundan 288 lira ceza kesilirken, ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı için hakkında tutanak tutuldu. Necmettin K., yapılan işlemlerin ardından kendisine uzatılan evraklara imza atmayarak olay yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:
-Uygulama noktasından görüntüler
-Necmettin K. ile polisler arasındaki diyaloglar
-Uzun süre polise dil dökmesi
-Evrakı imzalamadan ayrılışı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

=======================

3) PARMAKLARININ PARÇALARI YERİNE DİKİLDİ
Şampiyonluk kutlamasında, havai fişek elinde patlayınca parmakları parçalandı (3)

Süper Lig’e yükselen Adana Demirspor’un şampiyonluk kutlaması sırasında, elinde havai fişek patlayan Uğur Türkölmez, kaldırıldığı özel hastanede ameliyat edildi. Türkölmez’in Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) çalışanı Cengiz Balcı tarafından bulunan parmaklarının parçaları, yerine dikildi. Hastane yetkilileri, Türkölmez’in mikrocerrahi yöntemiyle dikilen parmaklarının işlevini yerine getirip, getirmeyeceğinin ilerleyen günlerde belli olacağını, kan dolaşımının sağlanmasının beklendiğini kaydetti.

ADANA (DHA)

============================

4) ‘TAM KAPANMA’DA DİJİTAL KABİR ZİYARETİ HİZMETİ
 
ANTALYA’da, mezar bakım firması sahibi Mehmet Çetin, koronavirüs nedeniyle uygulanan ‘tam kapanma’ sürecinde dışarı çıkamayan müşterilerinin yakınlarına ait mezarları çiçekle süsleyip, bakımını yaptıktan sonra, görüntülü aramayla dijital ziyaret hizmeti veriyor.

Antalya’da, 13 yıl önce pazarlamacılık yaparken dedesinin kabrini sık sık ziyarete giden Mehmet Çetin, bakımsız mezarları fark edince kentte mezar bakımı hizmeti sektöründeki eksikliği hissetti. Kabir bakım ve mezar yapım şirketi kuran Çetin, kısa sürede çok sayıda müşteriye ulaştı. Ticari zekasını girişimcilikle birleştiren Çetin, kentteki mezarlıklardaki yakınlarının kabrini ziyarete gelemeyen müşterilerine hizmet vermeye başladı. Mezar temizliği, çiçeklendirme ve mezar taşı bakımı yapan Çetin, kısa sürede yoğun talep almaya başladı.

Müşterilerinin ölen yakınlarının mezarının, sevgililer günü, anneler günü, doğum günü, evlilik ve vefat yıl dönümü, bayram, kandil gecesi gibi özel günlerde bakımını yapan Çetin, talebe göre kabre vefat edenin tuttuğu takımın renginden, sevdiği çiçeklerden, beğendiği eşya veya oyuncağından oluşan düzenleme yaptığını anlattı. Şirketi adına açtığı internet sitesinden müşterilerinin irtibat kurduğu Çetin, mezar bakımında kabirdeki gereksiz otların temizlenmesi, mevsime göre çiçek dikilmesi işlemleri gerçekleştiriyor.

TALEBE GÖRE MEZAR BAKIMI
Çetin, hazırladığı farklı özelliklerdeki hizmet paketinde müşterisinin talebine göre her ay düzenli, standart ve özel kabir bakımı, anneler, sevgililer günü, vefat yıl dönümü, bayram bakımı ile taraftar mezar bakımı hizmeti sunuyor. Çetin’in hazırladığı hizmet paketine göre istediği seçeneği belirleyen kişiler, belirli periyotlardaki mezar bakımı ile çiçeklendirme hizmetine ayda 80 ile 200 lira ödüyor.
Yurt dışında ya da farklı şehirde yaşadığı için kaybettiği yakınının mezarını sık sık ziyaret edemeyenler ya da kabre geldiğinde mezarın güzel görünmesini isteyenler, mezar bakım hizmetinde en fazla bayram ile özel günler paketlerini tercih ediyor. Her hafta bakımını yaptığı mezara giderek, ot temizliği çevre düzenlemesi gerçekleştiren Çetin, daha sonra kabrin fotoğrafını çekerek internet ortamından müşterisine gönderiyor. Şirketinin internet sitesine kendilerine özel müşteri numarasıyla giriş yapan kişiler de bakım hizmeti aldığı yakınının mezarının son halinin fotoğrafına istediği zaman bakabiliyor.
‘TAM KAPANMA’ SÜRECİNDE İLGİ ARTTI
Çetin’in sunduğu mezar bakım hizmeti, 1 yılı aşkın süredir devam eden pandemi sürecinde yoğun ilgi görmeye başladı. Koronavirüs tedbirine yönelik uygulanan ‘tam kapanma’ sürecinde evden çıkamayan ya da farklı ülke veya şehirde yaşayanların mezar bakım taleplerinde artış yaşandı. Ramazan Bayramı ve öncesinde yakınlarının mezarını ziyaret edemeyenlerin talebi üzerine Mehmet Çetin, çiçek ekimi gibi bakım işlemini tamamladıktan sonra görüntülü arama yaparak kabrin gösterimini gerçekleştiriyor. Koronavirüs nedeniyle yakınının mezar ziyaretini gerçekleştiremeyen kişiler, bakımı yapılmış kabri akıllı telefon ekranından izleyerek, özlemini gideriyor.
Müşterisinin kabir bakımını yapan Çetin, “Bu dönemde insanlar mezar ziyaretine gelemedi. Kabir bakımı yapamayınca işlerimiz yüzde 70 arttı. Müşterilerimizin yakınının kabrini çapalayıp, çiçek ekiyoruz, temizliyoruz. Mezarın son halini görüntülü arama yapıp müşterimize gösteriyoruz. Müşterilerimiz mezara gelemediği için hem son haline bakıyor sonra da isteyen dua okuyor” dedi.
Dedesinin mezarını tam kapanma nedeniyle ziyaret edemeyen Aytek Türkmen, “Mezara gelip çiçek dikemedim, dua edemedim. Kapanma nedeniyle ziyarete gidememenin üzüntüsü vardı. Mezar bakım hizmeti için Mehmet Çetin’e başvurdum. O da mezara çiçek dikip temizledi. Çok güzel oldu ve duamı ettim” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————-
– Mezara gelen görevliler detay
– Mezarın temizlenmesi detay
– Çiçek ekilmesi detay
– Asitle mezarın yıkanması detay
– DHA Muhabirinin Alparslan ÇINAR’ın anonsu
– Mehmet ÇETİN RÖP
– Görüntülü konuşma detay
– Detaylar 
HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=================================

5) EMEKLİLİK İKRAMİYESİNİ TELEFON DOLANDIRICILARINA KAPTIRDI

AYDIN’ın Köşk ilçesinde 29 yıl bir telekomünikasyon şirketinde çalıştıktan sonra geçen ocak ayında emekli olan Süleyman Çapar’ın (55), bankadaki 163 bin liralık emekli ikramiyesinin 157 bin liralık kısmı telefonla arayanlar tarafından dolandırıldı.

Köşk ilçesinin kırsal Başçayır Mahallesi’nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Süleyman Çapar, 29 yıl Türk Telekom’da işçi olarak çalıştıktan sonra geçen ocak ayında emekli oldu.  Emekli ikramiyesini bankaya yatıran Çapar, sahibi olduğu incir bahçelerinde çiftçilik yapmaya başladı.

Geçen 28 Nisan Çarşamba günü atlarla incir bahçesinde ağaçlarının etrafını sürdüğü sırada kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişi, iddiaya göre, kredi kartı aidatı ile daha önce kullandığı kredilerin dosya masraflarının geri ödeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Çapar, telefondaki kişiye kimlik bilgilerini verip, istedikleri bazı numaraları tuşladı. Bu şekilde Çapar’ın kimlik bilgilerini ele geçirip, telefonunu yönlendiren şüpheliler, Çapar’ın hesabındaki 163 bin liranın 130 bin lirasını bir bankaya 27 bin lirasını da başka bir bankaya havale ederek dolandırdı. Telefonu kapattıktan sonra şüphelenip, hesabının bulunduğu bankayı arayan Çapar, hesabındaki paranın toplam 157 bin liranın bilgisi dışında başka bir hesaba havale edildiğini öğrenince dolandırıldığını anladı. Hemen hesabını bloke ettiren Çapar, soluğu jandarmada alıp, şikayetçi oldu.
‘NEYE UĞRADIĞIMI ŞAŞIRDIM’
Olayın şaşkınlığını üzerinden halen atamadığını belirten Süleyman Çapar, “Gelen telefonu açtım. Dolandırıcı olduklarını bilmiyordum. Bana, hesabımın bulunduğu bankadan aradıklarını söylediler. Kimlik bilgilerimi sordular, ben de cevapladım. Çok geç kendime gelerek bankamı aradığımda bankadan ‘dolandırıldığım’ söylendiğimde neye uğradığımı şaşırdım. Hemen hesabımı dondurttum. Böylelikle hesabımdaki kalan 6 bin lirayı kurtardık. Dolandırıcılar nasıl yaptılarsa telefonumu yönlendirme yapmışlar. Şikayetimden sonra jandarmayı benim telefonumdan arayan şüpheli, “Para benim param, Şikayetçi değilim, sizi ilgilendirmez’ dedikten sonra, telefon numaralarını kullanılmaz duruma almışlar. Jandarmaya tekrar gittiğimde telefonumun yönlendirildiğini orada öğrendim ve şaşkına döndüm. 29 yıllık birikimim gitti. Adaletten ve yetkililerden yardım bekliyorum. Adaletimize elbette güveniyorum. Benim başıma geldi. Başkalarının başına gelmesin çok kötü bir şey. Yılların birikimi 2 dakikada uçtu gitti. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. İnşallah benim bu haykırışım başkalarının dolandırılmamasına vesile olur” dedi. 

Görüntü dökümü
——————————-
-Süleyman Çapar’ın atlarla bahçe sürmesi
-Süleyman Çapar’ın dolandırıcılardan gelen telefonla temsili konuşması
-Süleyman Çapar ile röp.
Haber: Burhan CEYHAN – Kamera: Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!