Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(YENİDEN)
TRAFİK KAZASI SONRASI ÇIKAN KAVGAYA 3 GÖZALTI
VALİLİK VE SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

MERSİN’in Bozyazı ilçesinde maddi hasarlı trafik kazası sonrası çıkan kavgada Irak uyruklu M.M.K.’yi dövdükleri belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.
Mersin’den otomobille Antalya’ya giden Irak uyruklu aile, dün Bozyazı ilçesi Gözsüzce Mahallesi Sırtlan mevkiinde maddi hasarlı trafik kazasına karıştı. Irak uyruklu M.M.K., kaza sonrası çıkan kavgada M.F.O., M.B.S. ve S.O. tarafından dövüldü. Yaralanan M.M.K. Anamur Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olay sonrası yakınları tarafından çekilip sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere neden oldu.
M.M.K.’yi döven 3 şüpheli ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’, ‘mala zarar verme’ ve ‘halkı kin ve nefrete teşvik etmek’ suçlarından gözaltına alındı.
SİLİFKE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Mayıs’ta meydana gelen çift taraflı trafik kazasının ardından bu kazada Irak vatandaşına saldırı olayı ile ilgili yayımlanan haber ve paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması ihtiyacının hasıl olduğunu duyurdu. Başsavcılık yaptığı yazılı açıklamada, “Mersin il sınırlarında 13 Mayıs 2021 tarihinde meydana gelen çift taraflı trafik kazası sonrası taraflar arası yaşanan tartışmada Irak vatandaşı M.M.K.’nin şüpheliler F.O., M.B. ve S.O. tarafından darp edilmesi ile ilgili mülhakatımız Anamur Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanılarak şüpheliler gözaltına alınmıştır. M.M.K’nin alınan doktor raporunda vücudunda kemik kırığı bulunduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Şüphelilerin Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade alma işlemleri devam etmekte olup soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir” dedi.
YARALI TABURCU EDİLDİ, VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Mersin Valiliği, Bozyazı ilçesinde hasarlı trafik kazası sonrası çıkan kavgayla ilgili, olayın trafik kazası nedeniyle yaşandığını ancak bazı sosyal medya hesaplarında bu durumun çarpıtıldığı açıkladı. Valilik, açıklamasında, “Mersin ili Bozyazı içesi Gözsüzce  Mahallesi Sırtlan mevkiinde  D-400 karayolu üzerinde 13 Mayıs 2021 günü saat 16.00 sıralarında Kuzey Irak’ın Erbil şehrinden yola çıkarak Antalya’ya gitmekte olan Irak vatandaşı bir ailenin içinde bulunduğu araç ile Bozyazı nüfusuna kayıtlı üç vatandaşımızın içinde bulunduğu araç maddi hasarlı trafik kazasına karışmışlardır. Kaza sonrası taraflar arasında başlayan sözlü tartışma yaralamalı kavgaya dönüşmüş ve Irak vatandaşı araç sürücüsü diğer araçta bulunan şahıslarca darp edilmiştir. Olay trafik kazası nedeniyle yaşanmış olup bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak yapılan paylaşımlar asılsız olup tamamen adli bir olaydır. Olay ile ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınmış olup adli süreç devam etmektedir. Irak vatandaşı M.M.K isimli şahıs Anamur Devlet Hastanesi’nde tamamlanan tedavinin ardından 14 Mayıs 2021 tarihinde taburcu edilmiştir. Büyük bir üzüntü duyduğumuz olayda yaralanan Iraklı şahıs ve ailesi ilçemizde bizim misafirimizdir” denildi.

Görüntü Dökümü:
– Ambulans detayı
– Yaralının hastane içinde görüntüleri
– Hastane girişi ve dış görüntüsü

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR,(Mersin),(DHA)

=====================

‘GÜRÜLTÜ’ TARTIŞMASI YAŞADIĞI KOMŞULARINCA DARBEDİLEN PROFESÖR, HASTANELİK OLDU

Reklam Alanı

TOKAT’ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Şener Barut (50), apartmanda gürültü tartışması yaşadığı komşuları tarafından binanın otoparkında eşi ve çocuğunun gözü önün darbedildi. Vücudunda kırıklar oluşan Barut, tedaviye alındı. 

Olay, dün sabah saatlerinde Kaşıkçıbağları Mahallesi’nde meydana geldi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Şener Barut, 3 katlı apartmanın ikinci katındaki evlerinde bayram temizliği yaptı. Daha sonra Barut’un komşuları E.G., G.G. ve İ.G., arasında temizlik yaparken gürültü çıkardıkları iddiasıyla apartmanın otoparkında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle iddiaya göre E.G., G.G. ve İ.G., Prof. Dr. Barut’u, eşi Semra ile oğlu Ege Barut’un(16) yanında dövdü. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Prof. Dr. Hüseyin Şener Barut, olay yerine gelen ambulansla Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kavga anı ise Prof. Dr. Barut’un oğlu Ege Barut tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Kavga sonrası E.G., G.G. ve İ.G., gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

‘İYİLEŞMESİ ÇOK ZAMAN ALACAK’

Olayın bayram sabahı gerçekleştiğini söyleyen Prof. Dr. Barut’un oğlu Utku Barut, “Olay otoparkta ailesiyle birlikte babam dururken komşumuz olacak üç kişinin ona birden saldırmasıyla gerçekleşiyor. Babamı hastanelik edene kadar dövüyorlar. Ailemin gözleri önünde onların yapma çığlıkları arasında bu olay oluyor. Bu insanlar gürültüyü bahane ederek onları tehdit etmeye başlıyor. Sonunda da bu olay meydana geliyor. Arabadan bir şey almak için otoparka indiğinde saldırı gerçekleşiyor. Zaten babam, annem ve kardeşim orada. Babam, annem ve kardeşim olayı ayırmaya çalışıyor ama bu alt komşumuz olan üç kişi dur durak bilmeden saldırıyorlar. Şu an kendisi yoğun bakımda. Çok ağır kırıkları var. Gerçekten iyileşmesi çok uzun zaman alacak gibi duruyor” dedi.

Profesör, ‘gürültü’ tartışması yaşadığı komşularınca hastanelik edildi

Görüntü Dökümü:
-Hastaneden görüntüler
-Tedavideki profesörün görüntüsü
-Kavga anındaki kısa görüntüler
-Oğlunun açıklaması

Haber: TOKAT,(DHA)

=====================

SAMSUN’DA 3 KATLI BİNADA YANGIN

SAMSUN’da dairelerinin içi boş olan 3 katlı binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İlkadım İlçesi Unkapanı Mahallesi’nde Yaşar Er’e ait 3 katlı dairelerinin içi boş olup, kullanılmayan binada akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, tedirginlik yaşayan yan bina sakinleri de sokağa çıkıp, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İfaiye ekiplerinin müdehalesiyle yangın, kontrol altına alındı. Söndürülen yangının sonucunda binada hasar meydana geldiği tespit edildi. 

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-Yangından görüntüler
-Detaylar
-Cevredekilerden görüntüler

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) –

=====================
MANİSA’DA MOBİLYA FABRİKASINDA YANGIN: 2 YARALI

MANİSA’nın Şehzadeler ilçesindeki bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, itfaiyenin yoğun çabası sonucu güçlükle söndürülürken, içerdeki 4 civciv yanmaktan son anda kurtarıldı. Büyük çapta maddi hasar meydana gelen yangında, alevlere müdahale etmek isterken el ve kollarında yanıklar oluşan 1’i güvenlik görevlisi 2 fabrika çalışanı hastaneye kaldırıldı.

Selimşahlar Mahallesi Manisa- Akhisar karayolu üzerindeki bir mobilya fabrikasında, bugün saat 16.00 sıralarında, yangın çıktı. Fabrikadaki köpeğe yemeğini verdiği sırada yangını fark eden bir fabrika çalışanı, durumu itfaiyeye bildirdi. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Alevlere ilk müdahaleyi yapmak isteyen 1’i ‘i güvenlik görevlisi 2 fabrika çalışanı el ve kollarında yaralandı. Yaralanan 2 kişi sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Manisa Şehir Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. İhbar üzerine olay yerine jandarmayla birlikte itfaiye ekipleri sevk edildi. 11 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın güçlükle söndürüldü. Yangının mesai saati dışında çıkması ve fabrikada herhangi bir çalışanın olmaması faciayı önledi. İtfaiye ekipleri , yanan fabrikadaki 4 civcivi de son anda alevlerin arasından kurtardı. Büyük çapta maddi zarara neden olan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Yangından, civcivlerden ve yaralılardan detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)-

=====================

BURDUR’DA KUDÜS ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Burdur Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı Burdur Şubesi tarafından, Kudüs’te şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AGD Burdur Şube Başkanı İbrahim Gün, Burdur Ulu Camii’nde ikindi namazının ardından açıklama yaptı. İbrahim Gün, “Siyonist İsrail sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye devam etmektedir. Siyonist İsrail, ilk mescidimiz, mukaddesimiz, binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme sahip Mescid-i Aksa’yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmakta, işgalci sivil Siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskınlarını sürdürmektedir” dedi.

Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya hazır olduklarını aktaran Gün, “Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son Siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücahedemiz; başta Kudüs olmak üzere tüm İslam beldeleri ve mazlum coğrafyalar kutlu bir zaferle Siyonizmden kurtulana dek devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Katılanlar
-İbrahim Gün’ün konuşması
-Namaz kılınması
-Dua edilmesi

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=====================

ABD SAHİL GÜVENLİK GEMİSİ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen, ABD Donanması’na ait, 753 borda numaralı Sahil Güvenlik gemisi ‘USCGC Hamilton’ Ege Denizi’ne doğru yol aldı.

Marmara Denizi’nden saat 16.00’da Çanakkale Boğazı’na giriş yapan ABD Donanması’na ait, 753 borda numaralı Sahil Güvenlik gemisi ‘USCGC Hamilton’, saat 17.30 sıralarında Nara Burnu’nu dönerek, Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir köyü dağında bulunan ‘Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen ‘USCGC Hamilton’, Ege Denizi’ne doğru yol aldı.

Gemiye, boğaz geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-ABD Donanması’na ait, 753 borda numaralı Sahil Güvenlik Gemisi ‘USCGC Hamilton’un Çanakkale Boğazı’ndan geçişi sırasında çekilen görüntüler.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

=======================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!