Reklam Alanı
Reklam Alanı

 DHA YURT BÜLTENİ- 17 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Öldürülen Gizem’den ‘Türkiye’de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay’ paylaşımı (3)

SINAVA GİRMEK İÇİN GELMİŞ
Burdur’un Bucak ilçesinde, parkta tartıştığı sevgilisi olduğu öne sürülen Eren Yıldız tarafından bıçaklanarak öldürülen Gizem Canbulut’un cenazesi, yakınları ve köylüler tarafından Susuz köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay da katıldı.
Bucak Necati Topay Ticaret Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi olan ve ailesiyle Susuz köyünde oturan Gizem Canbulut’un dün sınav için ilçeye geldiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Mezarlıktan görüntü
– Cenazenin araca yüklenmesi
– Cenazenin mezarlığa getirilmesi
– Detaylar
HABER- KAMERA: Halim AKCA/BUCAK (Burdur), (DHA)

=======================

Bebek arabası hırsızlığı güvenlik kamerasında
 
OSMANİYE’de bir apartmanda dairenin önündeki bebek arabasını çalıp satan A.Ş. (27) gözaltına alındı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 13 Mart günü akşam saatlerinde Rahime Hatun Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Dairesinin önündeki bebek arabasının yerinde olmadığını fark eden F.D., polise haber verdi. İhbar üzerine adrese sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, binanın güvenlik kamerası kayıtlarından, bebek arabasının çalındığını belirledi. Şüphelinin A.Ş. olduğu tespit edildi. Evine baskın yapılan A.Ş. gözaltına alındı. A.Ş.’nin çaldığı 800 TL değerindeki bebek arabasını 70 TL’ye sattığı belirlendi.

Reklam Alanı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Ş. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bebek arabası ise satıldığı iş yerinden alınarak sahibine teslim edildi. İş yeri sahibi hakkında da ‘suç eşyası satın almak’ suçundan işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü:
—————————
– Şüphelinin binaya girişi
– Bodrum kata yönelmesi
– Şüphelinin üst katlara çıkışı
– Bebek arabasını alarak aşağıya inişi
– Bebek arabası ile binadan çıkış
Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

=========================

Siverek’te gölette kaybolan gençleri arama çalışmaları sürüyor

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, balık tutmak için açıldıkları gölette, teknelerinin alabora olması sonucu suda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Siverek’te yaşayan Jiyan Kendiş (19) ile akrabası Mahmut Kendiş (25) ve Ahmet Mendeş (22), dün akşam saatlerinde Soydan Mahallesi’ndeki sulama göletine balık tutmaya gitti. 3arkadaşın üzerinde olduğu tekne, bir süre sonra rüzgar nedeniyle alabora oldu. Teknede bulunan gençlerden Mahmut Kendiş yüzerek sudan çıkarken, Jiyan Kendiş ve Ahmet Mendeş ise gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen su altı arama kurtarma ekipleri, iki gencin bulunması için arama-kurtarma çalışması başlattı.

Dün havanın kararması nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Adıyaman ve Diyarbakır’dan gelen polis ve jandarma ekiplerine bağlı dalgıçlar, gölette yaptığı aramalarda şu ana kadar gençlere ulaşamadı. Gölet kıyısında çalışmaları takip eden Jiyan Kendiş ve Ahmet Mendeş’in yakınlarını, Siverek Kaymakamı Hasan Olgun ve Belediye Başkanı Ayşe Çakmak teselli etti. Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, gençlerin bulunması için seferber olunduğunu belirterek, “Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor ve gençlerin bulunması için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Temennimiz bir an önce gençlerimize ulaşmak. Acılı aileleri bekliyor ve bizler de ekiplerimizle buradayızö dedi.       

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Olay yeri
– Toplanan kalabalık
– Gölet ve ağlayan yakınları
– Ağlayan kadınlar
– Mahalle sakininin konuşması
– Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın konuşması
– Jandarma ve sağlık ekibi
– Su altı dalgıçları
– Dalgıçların arama yapması
– Jandarma su Altı kurtarma ekipleri
– Mehmet Sezgin’in anonsu
– Genel ve detay görüntüler
 Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA)

===========================

Hatay’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni

HATAY Valisi Rahmi Doğan tarafından 7 şehit ailesi ve 3 gaziye ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ verildi. 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Hatay Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için bir otelde Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Şehit aileleri ile gaziler ve ailelerinin onur konuğu olduğu törene Vali Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, 8’inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemini anlatan mesajı okundu. Şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunduğu sırada duygulu anlar yaşandı.

Törende konuşan Vali Doğan, şehitlere rahmet diledi. Vali Doğan, “Ecdat, gözünü kırpmadan mücadeleye katılmış ve Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya ispat etmiş ve İstanbul’un işgalini önlemiş, ülkenin işgalini önlemiştir. Kurtuluş Savaşı’nın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır o satıh ki bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz’ sloganı çerçevesinde, yediden yetmişe herkes bu mücadeleye katılmış, Kurtuluş Savaşı’nı vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti devletini inşa etmiş ve bugünlere geldik” dedi.

Mücadelenin hala bitmediğini kaydeden Vali Doğan, “Yine aynı azimle, kararlılıkla devam ediyoruz, mücadele ediyoruz. Ülkenin ve milletin geleceği için her türlü fedakarlıkta bulunuyoruz. En büyük fedakarlık, şehitlerimizin yakınları, anneleri, babaları, kardeşleri ve gazilerimizin yapmış olduğu fedakarlıklardır. Devlet olarak millet olarak bunun farkındayız ve şehit yakınlarımıza, gazilerimize şükranlarımızı ifade etmek adına, milletimiz adına zaman zaman bir araya geliyoruz. Allah sizlerden razı olsun, en kıymetli varlıklarınızı bu vatan için, millet için, devlet için feda ettiniz. Gözünü kırpmadan şehit olan, vatan için canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize sağlık, sıhhat ve huzur diliyorumö diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Doğan tarafından 7 şehit ailesi ve 3 gaziye  ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ verildi.

‘VATAN SAĞ OLSUN, MİLLETİMİZ SAĞ OLSUN’
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 21 Ağustos 2019’da şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın babası Haşim Uçar ve annesi Fatma Uçar da Devlet Övünç Madalyası ve Beratını Vali Doğan’ın elinden aldı. Takdimin ardından açıklama yapan şehit annesi Fatma Uçar, “Oğlum Şırnak’ta şehit oldu, içim kan ağlıyor ama çok gururluyum, sevinçliyim. Oğlumun ve tüm şehitlerin mekanı cennet olsun. Vatan sağ olsun, milletimiz sağ olsunö dedi.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Törenden detaylar
– Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın konuşması
– Şehit yakınlarına devlet övünç madalyası ve beratı takdimi
– Şehit annesi Fatma Uçar’ın konuşması
– Gazilere devlet övünç madalyası ve beratı takdimi
– Toplu fotoğraf çekiminden detay
Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!