Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 17

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Otobüsün altında sürüklenen kadının mucize kurtuluşu kameralara yansıdı

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde, otobüsün çarpması sonucu altında sıkışan Emine B. (70), itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Emine B.’nin durumunun iyi olduğu öğrenilirken kaza anı ise otobüsün güvenilk kamerası tarafından görüntülendi.

Kaza, akşam saatlerinde Laleli Mahallesi’nde meydana geldi. yolun karşısına geçmek isteyen Emine B.’ye, Fatih K. yönetimindeki 45 D 0118 plakalı özel halk otobüsü çarptı. Kazanın ardından Emine B., aracın altında sıkıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri trafik güvenliğini sağlarken, itfaiye ekipleri otobüsün altında kalan kadın için çalışma başlattı. Uzun uğraşlar sonucu Emine B., sıkıştığı yarden çıkarılarak sağlık ekibine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Emine B., Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Aracın altından mucize eseri çıkarılan Emine B.’nin tedavi gördüğü hastanede durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SÜRÜCÜNÜN SİNİR KRİZİ GEÇİRDİĞİ KAZA ANI KAMERALARDA
Bu arada kazayı yapan otobüs şoförü Fatih K., sinir krizi geçirdi. Bir türlü sakinleştirilemeyen Fatih K. daha sonra hastaneye sevk edildi. Kaza anı ise otobüsün güvenlİk kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Otobüsün güvenlik kamerası görüntüsü
-Kazadan detay

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

====================

Yaktığı ateşin yanında tiner dolu bidona oturunca alevler içinde kaldı

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, ısınmak için yaktığı ateşin yanında tiner dolu bidona oturan mezarlık görevlisi Osman Öz (51), bir anda alevler içerisinde kaldı. Arkadaşları tarafından kurtarılan ve hastaneye kaldırılan Öz’ün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Alaşehir Asri Mezarlığı’nda görevli Osman Öz, bugün saat 12.00 sıralarında, arkadaşları ile ısınmak için odun toplayıp, varil içinde ateş yaktı. Öz, ardından ateşin yanına getirdiği içi yarısına kadar tiner dolu 5 litrelik plastik bidonunun üzerine oturup, ısınmaya başladı. Bir süre sonra tiner dolu bidon, ısının etkisiyle parlayıp, alev aldı. Alevlerin arasında kalıp, kıyafetleri tutuşan, bir çocuk babası Osman Öz, arkadaşları tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Ağır yaralanan Öz, ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öz, buradaki ilk müdahalenin ardından yanık ünitesi bulunan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Osman Öz’ün hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Osman Öz’ün ambulansa taşınması
-Ateşin ısısında parlayıp alev alan tiner bidonunun görüntüsü
-Olay yerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

==================

Afrin’de PKK/YPG üyesi iki kadın canlı bomba, eylem öncesi bombalarla yakalandı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörden arındırdığı Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinde PKK/YPG üyesi iki kadın canlı bomba, üzerlerindeki bombalarla yakalandı. 

PKK/YPG üyesi iki kadın canlı bombanın Afrin’e geldiği bilgisine ulaşan güvenlik güçleri, çalışma başlattı. Emniyet Güçleri, fiziki takibin ardından eylem hazırlığındaki kadınları Villa Caddesi’nde üzerlerindeki bombalarla birlikte yakaladı. Çevrede alınan sıkı önlemlerin ardından bölgeye sevk edilen bomba imha ekipleri, büyük bir titizlikle kadınların üzerinden bombaları çıkardı. Ele geçirilen bombaların, imha edildiği duyuruldu. 

EMNİYET GÜÇLERİNİN DİKKATİ BOMBALI EYLEMİ ÖNLEDİ

Hatay Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Saat 16.30 sıralarında Afrin’de sivil halkın yoğun olduğu bölgede emniyet güçlerinin dikkati sayesinde PPK/YPG terör örgütü mensubu 2 kadın canlı bomba, eylem yapmadan önce yapılan operasyon ile etkisiz hale getirilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştırö ifadelerine yer verildi.

Görüntü Dökümü
– Suriye de üzerinde bomba taşıyan kadınların yakalanması
– Türk askerinin türkçe ve arapça anons etmesi

Haber:Ferhat DERVİŞOĞLU-Kamera:REYHANLI,(Hatay),(DHA)

==================

Karaman’da çiftçilerin hafta sonu kısıtlaması için izin belgesi sorunu yaşandı

KARAMAN’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu hafta sonu kısıtlamasından muaf olacak çiftçiler için yeniden Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi alınması yönünde karar aldı. Bunun üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binasına gidip izin belgesi alacak çiftçiler, iddiaya göre belge işlemleri yapacak bölümdeki personel yetersizliği nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Çiftçilerin bu duruma tepki göstermesi üzerine zaman zaman tartışmalar yaşandı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu dün, çiftçilerin yanlarında çalışacak işçilerle birlikte hafta sonu kısıtlamasında muaf olup çalışabilmeleri için şubat ayında alınan kurur kararlarının iptal olduğunu ve yeniden Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi almaları gerektiğini duyurdu. Çiftçiler, doldurdukları Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi’ni Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne onaylatmak için gittiğinde ise iddiaya göre işlem yapacak bölümdeki personel yetersizliği nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Çiftçiler de bu duruma tepki gösterdi. Zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine polis çağrıldı. Gelen polis memurları da çiftçilerin sosyal mesafe kuralları içinde sıraya girip, işlemlerini yaptırmaları konusunda uyardı. 

Zaman zaman çiftçilerin yanlarına gelip konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, basın mensuplarına, “Yeni başladığı için yoğunluk var. Çiftçilerin bir rahatsızlığı yok. Belge alacaklar. Yanında işçi götürecekler belge alacak. Onların belgesi” dedi.

Saatlerce sırada beklediğini belirten çiftçilerden İbrahim Ünver, “Biz bugün  saat 14.00’ten itibaren kurum önünde bekliyoruz. Bu iş için tek memur görevlendirilmiş. Saat 17.00 oldu. Bizi içeriye almadılar. Bizler cumartesi -pazar günü köye gidip çalışacağız. Bu belgeyi alamazsak tarlalarımıza gidemeyeceğiz” dedi. 

Kamil Çimen ise, “Burada 3-4 saattir bekliyoruz ve saat 17.00 olduğu için gidin deniliyor. Saatlerce burada bekleyen insanlara gidin diyor. Bu insanlar yarın yine burada bekleyecek. Ya burada bekleyen kişilere bir sıra numarası versinler ve  sıralamaya alsınlar ya da buna bir düzen getirsinler. Bizim istediğimiz bu” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-Çiftçilerin yoğunluk oluşturduğu görüntüler ve tepkileri
-Tarım İl Müdürünün konuşması
-Çiftçilerle röp.
-Polisin uyarıları
-Kalabalıktan genel detaylar

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN – DHA

===================

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

AMASYA’nın Suluova ilçesinde yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü Mustafa Demir (65), hayatını kaybetti. 

Kaza akşam saatlerinde, Amasya-Samsun karayolu Akören Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Mustafa Demir yönetimindeki 05 FA183 plakalı otomobil, iddiaya göre kavşaktan yola çıkmak isteyen M.A. yönetimindeki 60 ABH 329 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen otomobilin sürücüsü Mustafa Demir, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalede bulunan Demir, kaldırıldığı Suluova Devlet Hastanesi’nde doktorlarca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü dökümü:
-Kaza yerinden görüntüler (Amatör cep telefonu)

Haber:Serap Şerife KARA-Sinan HARMANCI/SULUOVA(Amasya), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!