Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- KAMYONUNUN ALTINA GİREN KAMYONET, HURDAYA DÖNDÜ: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesinde, kontrolden çıkan kamyonet, kamyona arkadan çarptı. Kazada kamyonun altına giren ve ön bölümü hurdaya dönen kamyonetteki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. 
Kaza, öğle saatlerinde, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Çöçelli mevkisinde meydana geldi. Mehmet Emin Esen yönetimindeki 07 AUM 02 plakalı kamyonet, kontrolden çıkarak, Halil Kaya’nın kullandığı 63 M 7785 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada kamyonun altına giren ve ön bölümü hurdaya dönen kamyonette bulunan Salih Akhan yaşamını yitirdi, sürücü Mehmet Emin Esen ile Mehmet Dönmez ise yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, itfaiye ekiplerince sıkıştıkları araçtan kurtarılarak, sağlık ekibince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Salih Akhan’ın cansız bedeni ise morga konuldu.

Görüntü dökümü
—————–
– Araçta sıkışan cesedi çıkarma çalışmaları
– Kamyonetten detay
– İtfaiyenin çalışmasından detay
– Cesedi çıkarma çalışmalarında detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==========

Reklam Alanı

2- KAPKAÇ ŞÜPHELİSİ, KAMERA GÖRÜNTÜSÜNDEN BELİRLENEREK YAKALANDI

GAZİANTEP’te, yolda yürüyen kadının elindeki cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çalan şüpheli, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde tespit edilerek, yakalandı.

Olay, 18 Nisan’da, Cengiz Topel Mahallesi’nde meydana geldi. Polisi arayan kadın, yolda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz kişinin cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çalarak, kaçtığını belirtip, şikayetçi oldu. Kadının ifadesi doğrultusunda çalışma başlatan ekipler, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, yolda yürüyen kadının elindeki telefonun, peşinden gelen kişi tarafından çalındığı ve ikili arasında kısa süreli arbede yaşandığı görüldü. Yapılan kimlik tespitini ardından şüpheli, adresine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen ve ismi açıklanmayan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Görüntü dökümü
——————————–
– Yolda yürüyen kadın
– Şüphelinin telefonu alması
– Şüpheli ile kadın arasındaki arbede
– Şüphelinin kaçması ve kadının kovalaması
– Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ – Kamera: GAZİANTEP- DHA)

==========

3- İTFAİYE EVİ KÜL OLMAKTAN KURTARDI

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde, Nursel Çetin’e ait evde çıkan yangında alevler yükseldi. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın söndürülürken, bina hasar gördü.  

Öğle saatlerinde, Sapanca Göl Mahallesi Yıldız Sokak’ta Nursel Çetin’e ait 2 katlı evin alt katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde bulunan Nursel Çetin dışarı çıktı. Alt katın bir odasını saran alevler binanın çatısına doğru yükseldi. Haber verilmesi üzerine kısa sürede gelen itfaiye ekibi yangını kontrol altına alarak söndürdü. Ev hasar görürken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme yapıldı. Evinin yanışını üzüntüyle izleyen Nursel Çetin, Kuran okuduğunu ve yangını fark etmesiyle dışarıya çıktığını belirtti. Nursel Çetin komşuları tarafında teselli edildi.

Görüntü dökümü
Evi saran alevlerin görüntüsü
İtfaiyenin gelişi
İtfaiyenin söndürme çalışmaları ve detaylar

HABER-KAMERA: İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya), (DHA)

=======================================

4- MİNİBÜSÜN ÜST HAVALANDIRMASINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

OSMANİYE’de polisin uygulama noktasında şüphe üzerine durdurarak arama yaptığı minibüsün üst havalandırma ızgarası içine gizlenmiş 316.76 gram metamfetamin ele geçirildi. Minibüste bulunan B.A. ve R.C., gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu madde ticaretinin ve kullanımının engellenmesine yönelik, otoyol üzerinde oluşturulan uygulama noktasında, şüpheli araç ve kişilere yönelik çalışma yapıldı. Şüphe üzerine durdurulan bir minibüs, hassas burunlu narkotik dedektör köpek ile detaylı şekilde arandı. Köpeğin, minibüsün üst havalandırma bölgesine tepki vermesi üzerine sökülen ızgara içine gizlenmiş 316.76 gram metamfetamin ele geçirildi.
Minibüste bulunan B.A. ve R.C., ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Minibüsün uygulama noktasında durdurulması
– Aracın dış kısmının narkotik köpek tarafından aranması
– Araç iç kısmı narkotik köpek araması
– Tavandaki havalandırma kısmına tepki vermesi
– Havalandırma peteğinin sökülmesi
– Ele geçirilen metafedatim maddesi
– İçerdeki poşetin dışarıya çıkartılması
– Paketin bıçakla kesilmesi, uyuşturucu madde görülmesi
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilişleri

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

=========

5- VAN GÖLÜ’NÜ KİRLİLİKTEN KURTARACAK ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI

VAN Gölü’nün kirlilikten kurtarılması için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce yapımına başlanan ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ tamamlandı. VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, “Nisan ayı sonu itibariyle de eski tesisi kapatıp yeni tesisimizi faaliyete geçireceğiz” diye konuştu. 

Van Gölü, doğal güzellikleri, saklı koyları ve mavi bayraklı plajıyla görenleri hayran bırakıyor. NASA tarafından düzenlenen ‘Dünya Turnuvası’ adlı online yarışmasında da Astronot Kate Rubins tarafından uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafının birinci gelmesinin ardından da gözler Van Gölü’ne çevrildi. Gölün kirlilikten kurtarılması için 3 yıl önce Büyükşehir Belediyesinin Tuşba ilçesinde yaptırdığı ileri teknolojiyle donatılan, koku giderici sistemlerin kullanıldığı tesis tamamlandı ve Van Gölü’nün kirlilikten kurtarılmasına da sayılı günler kaldı. Yıllarca göle akıtılan atık sularının sadece yüzde 25’i arıtılırken, 177 milyon lira bütçeli tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte de göl kirlilikten kurtarılmış olacak. 

ESKİ ARITMA KAPASİTESİNİ DOLDURMUŞ

Konu ile ilgili açıklama yapan Van Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin 2018 yılında ihale edildiğini ve toplam maliyetinin ise 177 Milyon liraya mal olan tesisin bu ay itibariyle su alma durumuna geldiğini söyledi. 2008 yılından bu yana eski arıtma tesisinin kapasitesini doldurduğunu ve yeterli arıtma yapamadığını da belirten Kaplan şöyle konuştu:

VAN GÖLÜ KURTULACAK

“Yaptığımız ölçümlerle şu anda şehrin kanalizasyonunun yüzde 25’ini arıtabiliyoruz. Van İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte 700 bin merkez nüfusunun 2026-2030 yılına kadar birinci etabıyla kapasitesine yetecek. 2046 yılında ise 1 milyon 50 bin nüfusa yetecek bir tesisi bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Tesisimiz temiz su ile su testleri gerçekleştiriliyor. Nisan ayı sonu itibariyle de eski tesisi kapatıp yeni tesisimizi faaliyete geçireceğiz. Van Gölü’nün şu anda farkındalığı oluşturulan NASA’nın fotoğraf yarışmasında Van Gölü’nün fotoğrafının birinci seçildiği, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin sahiplendiği ve yürüttüğü Van Gölü Koruma Eylem Planı’nın hayata geçtiği ve tesisimizin biterek Van Gölü’nü kirlilikten kurtardığımız noktadayız.” 

Görüntü dökümü
———————————-
-Drone ile Van ileri biyolojik arıtma tesisinden genel görüntüler
-Tesis ve çevresinden genel görüntüler
-Tesisin içerisinden detaylar
-Tesisin çalışma sisteminden detaylar
-Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ile röportaj
-Drone ile Van ileri biyolojik arıtma tesisinden genel görüntüler

Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- 
===================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!