Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ADANA’DA BİR EVDE PATLAMA; 3 YARALI

ADANA’nın Yüreğir ilçesinde, bir evde meydana gelen patlamada, 3 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, bölgeye çok sayıda Terörle Mücadele polisi sevk edildi. Evde yapılan incelemede koltuk üzerinde ‘torpil’ yazan bir kutunun bulunması dikkati çekti.

Yüreğir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde Şenol Sarıhan, oğlu Emirhan Sarıhan ve Ferdi isimli arkadaşı, evde otururken bir patlama meydana geldi. Patlamada, Şenol Sarıhan ve Ferdi isimli arkadaşı ağır, Emirhan Sarıhan ise hafif yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Eve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de sevk edildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıları hastaneye kaldırdı. 

OLAYDAN YARIM SAAT ÖNCE ‘BENİM FOTOĞRAFIMI ÇEK’ DEMİŞ

Patlamanın meydana geldiği evde yaşayan, eşinden ayrı olduğu öğrenilen Şenol Sarıhan’ın olaydan yarım saat önce komşusunun oğlunu çağırıp, “Gel benim fotoğrafımı çek. Ölürsem sosyal medya hesabında paylaşırsın” dediği öğrenildi. Patlamanın ise fotoğrafı çeken komşu oğlunun evden ayrılmasının ardından meydana geldiği kaydedildi.

KOLTUKTAKİ TORPİL KUTUSU DİKKAT ÇEKTİ

Reklam Alanı

Patlamanın etkisiyle pencere camları kırılan evde incelemede üzerinde ‘torpil’ yazan bir kutunun olması dikkat çekti. Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olayyeri genel görüntü
– Olayyerine gelen polis ekipleri
– Patlamanın meydana geldiği odanın kırık camları
– Torpil kutusu
– Detay görüntüler

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

========================================

2) EŞİ VE KAYINVALİDESİYLE TARTIŞIP, 2 YAŞINDAKİ KIZIYLA İNTİHARA KALKIŞTI

KAYSERİ’de eşi ve kayınvalidesi ile tartışan Oktay U. (30), 2 yaşındaki kızını kucağına alarak inşaat halindeki 11 katlı binanın 10’uncu katına çıkarak intihara kalkıştı. Oktay U., polisin yarım saat süren ikna çalışmasının ardından bulunduğu yerden inerken, küçük kız ise annesine teslim edildi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Sancaktepe Mahallesi 4016 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, fabrika işçisi Oktay U., evinde henüz bilinmeyen nedenle eşi ile kayınvalidesi ile tartıştı. Oktay U., tartışma sırasında 2 yaşındaki kızını alarak, aynı mahallede bulunan inşaat halindeki 11 katlı binanın 10’uncu katına çıktı. Evin balkonuna geçen Oktay U., kucağındaki kızıyla birlikte intihara kalkıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Oktay U., yarım saat süren çalışmanın ardından ikna edilip, bulunduğu yerden inerek polise teslim oldu. Küçük kız ise Emniyet Müdür Yardımcısı Cavit Özbek tarafından annesine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Olay yeri genel görüntü
-Kızıyla pencere kenarında bekleyen Oktay U.’dan görüntü
-Olay yerine gelen itfaiye aracından görüntü
-Oktay U.’nun kızının polis tarafından teslim alınması
-Polis tarafından annesine götürülmesi
-Diğer görüntüler

Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ -KAYSERİ-DHA

====================================

3) KUŞADASI’NDA GÖRÜLEN SİYAH YILANLAR ENDİŞE YARATTI

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde farklı noktalarda görülen siyah renkli yılanlar endişe ve tedirginliğe yol açtı. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyanan yılanlar kendilerini göstermeye başladı. Yaptığımız çalışmada bilimsel adı ‘Dlichophis Jugularis’olan bu türün zehirli olmadığını belirledik” dedi.

Kuşadası’nın farklı mahallelerinde son günlerde görülen siyah renkli yılanlar bölge halkı arasında korkuya yol açtı. Boyları yaklaşık 3 metre uzunluğunda olan yılanlarla ilgili ihbarların artması üzerine EKODOSD derneği bir çalışma başlattı. Çalışmada, dernek başkanı Bahattin Sürücü ve beraberindeki uzman ekip, dün yılanların son görüldüğü Alacamescit Mahallesi’ne giderek saha incelemesinde bulundu. Yapılan araştırmada yılanların Latince adı ‘Dlichophis Jugularis olan zehirsiz bir türe ait olduğu belirlendi.

‘KESİNLİKLE ÖLDÜRMEYİN’
Yılanların kış uykusundan uyanma vaktinin, koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanma dönemine denk geldiğini belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Kuşadası’nda görülen zehirli olmayan kara yılanların davranışları normal. Baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyandıkları için kendilerini göstermeye başladılar. Yılanları görenlerin sakin kalması ve onları rahatsız etmemeleri çok önemli. Zehirsiz oldukları için insanlara zarar vermeleri mümkün değil. Bu nedenle kesinlikle öldürmeyin. Doğayı bütüncül olarak korumak ve yaban hayatı için hayvanlara yer bırakmak zorundayız. Pandemi gösterdi ki doğal yaşama müdahale edildiğinde bunun en büyük zararını insanlık çekiyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Yılanların görüldüğü bölgelerden güvenlik kamera görüntüsü

Haber – Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

===================================

4) BODRUM PLAJLARI ‘TAM KAPANMADA’ TURİSTLERE KALDI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, bugün aniden yükselen hava sıcaklığını fırsat bilen ve kısıtlamadan muaf olan turistler sahillere akın etti. Sıcaktan bunalıp, kısıtlamayı ihlal ederek denize girenler olduğu da görüldü. Denetimlerde kısıtlamaya uymayanlar hakkında polis cezai işlem yaptı.

Bodrum’da güneşli havayı fırsat bilen turistler sahilleri doldurdu. Hava sıcaklığının 35 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 19 dereceyi bulduğu ilçede bunalan bazı kişilerde ‘tam kapanma’ kısıtlamasını ihlal edip, Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Ortakent ve Bitez plajlarında soluğu aldı. Plajlarda yaz aylarındaki renkli görüntüler oluştu. Onlarca kişi denize girdi, plajda güneşlendi. Polis ekipleri deniz giren ve yüzen bazı vatandaşlara cezai işlem uyguladı. Tam kapanmanın başlamasından bu yana kurullara uymayan toplam 500 kişiye cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Öte yandan polis ekipleri, ana arterlerde kısıtlama kapsamında denetimlerini gün boyu sürdürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Denize girenlerden görüntü
-Plajlardan görüntü
-Denetimlerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!