Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ERCİŞ’TE SAĞANAK GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ, EVLERİ SU BASTI

VAN’ın Erciş ilçesinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi, sele neden oldu. Bazı evleri su basarken, bahçesinde bulunan kamelya ve otlar balyaları da sel sularına kapıldı.
Van’ın Erciş ilçesine bağlı Yukarı Işıklı Mahallesi’nde öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle dereler taştı, mahalledeki bazı evler su altında kaldı. Evlerin önündeki ot balyaları ve kamelyalar da sel sularına kapıldı. 
Evi sel suları altında kalan mahalle sakinlerinden Sami Şimşek, aniden etkili olan sağanağın sele neden olduğunu ve bazı evlerin sel suları altında kaldığını söyledi.

Görüntü Dökümü
————————————
-Sağanak
-Sel suları altında kalan evler
-Vatandaşların eşyalarını kurtarma çabası
-Detaylar

Haber: Barış KUL/ERCİŞ, (Van)- (DHA)-

=================================

2) 34 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASIYLA ARANAN FİRARİ YAKALANDI

Reklam Alanı

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde yol kontrolünde durdurulan otomobilde, 17 ayrı suçtan hakkında toplam 33 yıl 7 ay 5 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cemil Çevik (49), Jandarma Suç Araştırma Timi’nce (JASAT) yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çevik, tutuklandı.
Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timleri, Yeniköy Mahallesi yakınlarında kontrol noktası oluşturdu. Kontrol noktasında şüphe üzerine durdurulan otomobilde Cemil Çevik’e kimlik sorgulaması yapıldı. Kontrolde Cemil Çevik’in Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ruhsatsız ateşli silahlarla mermi satın alma veya taşıma bulundurma, yaralama, nitelikli yağma, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, basit yaralama, bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satma satın alma veya taşıma veya bulundurma, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme gibi 17 ayrı suçtan toplam 33 yıl 7 ay 5 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı. Çevik, gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanıp, Söke T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Görüntü Dökümü
——————
-Cemil Çevik’in jandarmadan çıkarken görüntüsü

Haber – Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

============================================== 

3) DENİZLİ’DE SİLAH VE BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI 

DENİZLİ’nin Çivril ilçesinde, husumetli iki grup arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
Olay, saat 17.30 sıralarında Çıtak Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Y. ile arasında husumet bulunan Zeynel K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İsmail Y., Zeynel K. ve yanındaki kardeşi İbrahim K.’yı bıçaklayarak yaraladı. Yaralı Zeynel K. ise yanındaki tabancayla İsmail Y.’ye 5 el ateş etti.
Kavgayı gören yakınların da olaya dahil olmasıyla olay daha da büyüdü. Ağır yaralanan İsmail Y.’nin ağabeyi Mehmet Y., Zeynel K.’nın arkadaşı Sezai K.’yı bıçakla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Mehmet Y., olay yerinde yakalanarak gözaltına alınırken, ağır yaralı İsmail Y. sağlık ekiplerince Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’ne, diğer yaralılar Zeynel K., İbrahim K. ve Sezai K. ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan İsmail Y., doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü
———-
-Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nden görüntü
-Acil bölümü girişinden detay
-Polis ekiplerinden görüntü
-Jandarma ekiplerinden detaylar

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

================================================

4) SALİHLİ’DE KIRAATHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN EVE ‘KUMAR’ BASKINI

MANİSA’nın Salihli ilçesinde, bir kıraathanenin üst katındaki evde kumar oynatıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenleyen polis, içerdeki 9 kişiden 7’si hakkında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ve kumar oynamak suçundan, garson olarak çalıştıkları belirlenen diğer 2 kişi hakkında ise kısıtlamayı ihlalden idari işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu. Kumar oynatılan ev de mühürlendi. 
Bir ihbarı değerlendiren Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Eskicami Mahallesi’ndeki bir kıraathanenin üst katındaki evde kumar oynandığını belirledi. Ekipler eve dün saat 21.00’de operasyon düzenledi. Kapının açılmaması üzerine itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekiplerinin kapıyı açmasının ardından içeri giren polis ekipleri, kıraathane olarak düzenlendiği belirlenen evde kumar oynayan E.Z. (58), İ.Ç. (65), T.K. (52), S.Ö. (62), S.N. (63), Ö.Ç. (69) ve Y.K.’yi (73) yakaladı. Operasyonda evde bulunan İ.Ç. (25) ve U.G.nin (35) garsonluk yaptığı tespit edildi. Evdeki aramada 175 deste iskambil kağıdı, alacak ve borç bilgilerinin yer aldığı 1 ajanda, 10 yazboz kağıdı ve 250 lira ele geçirildi. Kumar oynayan 7 kişi hakkında kumar oynamak ve sokağa çıkma yasağını ihlal suçlarından idari işlem yapıldı.
5 AY ÖNCE DE OPERASYON DÜZENLENDİ
İşyeri sahibi K.Ş. (57) hakkında, ‘Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan adli soruşturma tahkikata başlandığı öğrenilirken, kumar oynanan ev mühürlendi. Öte yandan 5 ay önce yapılan operasyonda da aynı evde kumar oynayan 17 kişi suçüstü yakalanmıştı.

Görüntü Dökümü
———
-İtfaiye yardımı ile kumar oyanan eve girilmesinden görüntü
-Evin içinden görüntü

Haber – Kamera: Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

=================================

5) BAKAN PAKDEMİRLİ MİDYE HASADINA KATILDI
 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Erdek Limanı’ndan Sahil Güvenlik botuyla denize açılıp, özel bir firmaya ait olan denizdeki midye çiftliğine gitti. Burada midye hasadına katılan Bakan Pakdemirli, midyenin yetiştirilme süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. Burada konuşan Pakdemirli, “Bu çiftlikte her gün yüz milyonlarca litre suyu alıyor, süzüyor ve doğaya daha temiz olarak bırakıyor. Bu anlamda denizleri temizliyor olmasının, çevreci olmasının çok büyük anlamı var. Ayrıca bir ihracat ürünü olduğu için büyük bir ihracat potansiyeli var. Türkiye’de şu an 20 kadar midye çiftliğinde yaklaşık 15 bin tonluk bir üretim kapasitemiz var. İlerleyen yıllarda kapasitemizi yeni çiftliklerle artırmayı düşünüyoruz. Son derece çevreci olması hasebiyle de çevreyi kirletmenin aksine bilakis denizlerimizi temizleme özelliğine sahip. Bu arada kıyı balıkçılarımıza da bir müjde vermiş olalım. Her yıl onlara da bin lira ödüyorduk. Bu genelde sene sonuna kalıyordu. Bunu da inşallah bu yıl en yakın zamanda, mayıs ayı içinde ödemeyi planlıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————————-
-Bakan Pakdemirli’nin midye hasadına katılmasından görüntüler
-Detaylar
-Bakan Pakdemirli’nin konuşması

Haber: Muammer İRTEM
Kamera: Semih ŞAHİN/BALIKESİR,(DHA)

==================================

6) MUSK’IN STARLİNK UYDULARI MALATYA SEMALARINDA GÖRÜNTÜLENDİ

BATIDAN doğuya seyir halinde olan Elon Musk’ın Starlink uyduları Malatya semalarında görüntülendi.

Türkiye’nin birçok kentinde akşam saat 21.00 civarında gökyüzünde ortaya çıkan sıralı ışık Malatya semalarında da görüldü. Vatandaşları tedirgin eden gökyüzündeki bu sıralı ışıkların, Starlink uydularından kaynaklandığı belirtildi. Elon Musk tarafından uzaya gönderilen Starlink İnternet Uyduları, bu akşam saatlerinde Malatya semalarında da görüldü. Ünlü girişimci Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olan SpaceX’in, ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden 4 Mayıs’ta uzaya gönderdiği Starlink uyduları Türkiye semalarından geçerken, Malatya semalarından da net olarak izlendi.  Elon Musk’ın şirketi Spacex’in dünya genelinde internet projesi kapsamında başlattığı Starlink projesi Türkiye’de de merak uyandırdı. Malatya’nın gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Gökyüzünde görülen uyduların geçişini fark eden vatandaşlar çektikleri fotoğrafları paylaştı.

Görüntü Dökümü
————————————
– Gökyüzünden görüntü
– Uyduların geçişi
– Fotoğrafları
– Genel ve detay görüntüler

 Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=====================================

7) BAKAN PAKDEMİRLİ ORMAN İŞÇİLERİYLE İFTAR YAPTI
 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkesir’in Erdek ilçesindeki yangın gözetleme kulesinde orman muhafaza memurları ve orman işçileriyle iftar yaptı. Bakan Pakdemirli, iftarın ardından Mağaratepe Yangın Gözetleme Kulesi’ne çıktı. Pakdemirli, buradaki telsizle bölgedeki diğer kulelerdeki personellerin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. Telsizle farklı noktalardaki kulelerde görevli personellere seslenen Pakdemirli, “Bugüne kadar orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık faaliyetleriyle ilgili yaptığınız çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Yeni bir sezon bizi bekliyor. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Bakan Pakdemirli’nin orman memurlarıyla iftar yapması
-Bakan Pakdemirli’nin telsizle kulelerle konuşması

-Haber: Muammer İRTEM
-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!