Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

3 PAZARDA, 3 SATICI TEZGAH AÇTI
Burdur’da, pazarda alışveriş yoğunluğu (2)

Burdur’da, İçişleri Bakanlığı genelgesinin ardından pazarcı Uzay Çatı halk pazarının yanı sıra Armağan İlci, Bozkurt, Karasenir ve Atatürk mahalleleriyle ve Ulucami civarında semt pazarları açıldı. Uzay Çatı altında kurulan pazarda yoğunluk yaşanırken, Atatürk Mahallesi ile Ulu Cami civarında kurulan pazarda iki, Karasenir Mahallesi’ndeki pazarda ise bir satıcının tezgah açtığı görüldü.
Atatürk Mahallesi semt pazarında tezgah açan Ahmet Aykut, “Halk pazarı çok kalabalık. Orayı ucuz buldukları için mi gittiler bilmiyorum? Orada sırt sırta alışveriş yapana kadar burada rahat rahat alışveriş yapabilirlerdi” dedi.
Satıcı Seyit Aydın, “Halkımız salı pazarını tercih etti ama bizim malımız da burada erken bitti. Salı pazarı çok yoğun, halkımızın burada gelip rahat rahat alışveriş yapmak imkanı varken salı pazarını tercih ettiler. Virüs açısından da riskli bir durum” diye konuştu.
Ulucami civarında tezgah açan Meral Yüce, “Salı pazarı çok kalabalık. Biz burada iki pazarcıyız”, Nevzat Arslan da “Allaha şükür bugün işlerimiz çok iyi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Atatürk Mahallesi semt pazarı
– RÖP1: Ahmet Aykut
– RÖP2: Seyit Aydın
– RÖP3: Meral Yüce
– Atatürk Mahallesi semt pazarı bomboş
– Ulu Cami Civarındaki tezgahlar
– Karasenir Mahallesi’ndeki tezgah

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

==

Reklam Alanı

BİLECİK’TE VATANDAŞLAR PAZARA AKIN ETTİ, UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

BİLECİK’te, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bugün kurulan kapalı pazara vatandaşlar akın etti. Alışveriş yapmak için pazara  gelenlerin yoğunluk oluşturmaması için zabıta ve polis ekipleri vatandaşları 20’şerli gruplar halinde içeriye alırken, pazar girişinde uzun kuyruklar oluştu. 
İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında, 8-15 Mayıs tarihlerinde sabah 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ülke genelinde pazar yerlerinin açılmasına izin verdi. Bilecik’te açılan kapalı pazara vatandaşlar akın etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle zabıta ve polis ekipleri, pazar girişine kurdukları kontrol noktasından vatandaşları 20’şerli gruplar halinde içeriye aldı.Ekipler, pazar içerisinde alışveriş yapan vatandaşlar ile pazarcılara maske ve sosyal mesafe uyarılarılarında bulundu. 
Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve ISDEM denetim ekipleri ile birlikte, kurulan pazar yerlerinde vatandaşların salgın tedbirlerine uygun olarak ihtiyaçlarını temin edebilmeleri için denetim ve uyarılarda bulunarak, alınan tedbirleri denetledi. Denetim sırasında pazar esnafıyla ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Şentürk, pazarın açıldığı ilk saatlerden itibaren hareketliliğin başladığını belirterek, “Köylü vatandaşlarımızın kendi ürettikleri ürünleri pazara getirdiğini gördük. Vatandaşlarımız da ihtiyaçlarını taze taze karşılamış oldu. Bugün bir müsaade oldu. Bu süreci de virüsün tekrarlamasına vesile olmayacak şekilde pazaryerlerimizin tüm girişlerinde kontrol noktaları oluşturarak yoğunluk oluşmayacak şekilde tedbirlerimizi aldık. İlçelerde de Kaymakamlarımız gerekli tedbirleri aldı. Pazarcı esnafımıza  ve vatandaşlarımıza duyarlı davranarak kurallara uydukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Görüntü dökümü:
-Pazar girişindeki vatandaşların oluşturduğu sıra
-Pazara vatandaşların alınması
-Vali Bilal Şentürk ve beraberindekilerin pazar alanına gelmesi
-Vali Şentürk;’ün pazarı gezmesi ve açıklamaları
-Vatandaşlardan genel görüntü 
Haber-Kamera: BİLECİK-DHA

===========

“EMEKLİ MAAŞIMI ALMAYA GİDİYORUM DEYİP, PAZARA GELDİM”
Pazar yerlerinde yoğunluk yaşandı, girişlerde kuyruklar oluştu (2)

Bursa’da halk pazarları, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle bugün saat 10.00 – 17.00 saatleri arasında açılırken, vatandaşlar da kent merkezlerindeki pazar yerlerine akın etti.  Sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapılan Bursa Tuz Pazarı’nda yoğunluk oluştu. Pazara gelen vatandaşlar zaman zaman sosyal mesafe kurallarını da ihlal ederken, tezgahlardaki ürünler kısa sürede tüketildi.

Pazara gelen Mümin Yılmaz, ise kendisine nereye gideceğini soran polislere yalan söylediğini dile getirerek, “Ben bugün pazara gelirken polis bana nereye gideceğimi sordu ben de yalan söyledim emekli maaşımı almaya çıktım dedim halbuki pazara çıkıyorum.” dedi.

“SOSYAL MESAFEYE UYULUYOR AMA KALABALIK”

Pazara gelenlerden Sevim Toygar ise, pazarların açılmasından memnun olduklarını ifade ederek, “Pazarların açılması bizim açımızdan çok iyi oldu. Bayramda evde çoluk çocuğumuz var onların ihtiyaçları var ama hiç yasak yokmuş gibi. Kurallara uyuluyor ama yine de kalabalık” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
————————————————–
-Derya Evren anons
-İsmail Hakkı Seymen anons
-Pazardaki insan yoğunluğu detay
-Mümin Yılmaz röportaj
-Sevim Toygar röportaj

Haber: Derya EVREN
Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

==========

İZMİT SEMT PAZARINDA SOSYAL MESAFE UNUTULDU

İZMİT’te kurulan Cumartesi pazarında vatandaşlar sosyal mesafe kurallarını unutarak, tezgahların başında alışveriş yoğunluğu oluşturdu. Polis ve zabıtaların sık sık yaptığı uyarılara rağmen bir çok vatandaşın kurallara uymadığı görüldü.

Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında alınan son kararlar çerçevesinde haftada bir gün açılan semt pazarlarında yoğunluk oluştu. İzmit’te kurulan Cumartesi pazarında da tezgahların başında kalabalıklar olduğu görüldü. Pazar alanının girişi için belirlenen noktalarda polis ve zabıta ekipleri HES kodu sorgulaması yaptı. Aynı zamanda dezenfektan standları da kurularak, maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtıldı. Çok sayıda kişinin pazar alanına özel araçlarıyla geldikleri gözlenirken, özellikle tezgah önlerinde çok sayıda kişinin yoğunluk oluşturarak sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği görüldü.

“VİRÜSÜ KALABALIKLARI ÖNLEYEREK YENEBİLİRİZ”

Pazar yerlerinin, kapalı alış veriş yapılan yerlere göre daha güvenli olduğunu söyleyen pazarcı Halil Aslan, “Şuanda pazarımızda yoğunluk var. 10 gündür pazarlar açılmılyordu. Bu yoğunluğu yaymak için pazarları sadece bir gün değil de her güne yaymamız gerekiyor. Pazarlarımız kesinlikle marketlerden daha güvenli. Tavan yüksek, çevresi açık ve geniş. Halkımızı pazarımıza davet ediyoruz. Yetkililerden pazarlarımızın her gün açılmasını talep ediyoruz. Biz virüsü kalabalıkları önleyerek yenebiliriz. Haftada bir güne sıkıştırmak saatleri daraltmak çözüm değil” dedi.

“KALABALIK YÜZÜNDEN HİÇBİR ŞEY ALAMADIM”

Pazarda yaşanan yoğunluk nedeniyle alış veriş yapamadığını belirten Onay Yalman ise, “Ben kurallara uyuyorum, ama başka kimse uymuyor. Kalabalık yüzünden hiçbirşey alamadım. Tezgahlar kalabalık, kimse de müsaade etmiyor. İki parça ürünle eve döneceğim. Bu kadar yoğun olabileceğini tahmin etmiyordum. Kimse birbirine saygı, sevgi göstermiyor. Bomboş ellerle eve gideceğiz. Akşama ne yiyeceğiz? Durum vahim. Sık sık uyarılar yapılıyor ama kimse uymuyor” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

– Pazar alanındaki yoğunluk
– Tezgah başlarında yoğunluk
– Vatandaş ve pazarcı röp
– Anons

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

==============

TAM KAPANMANIN İLK PAZARINA VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın ‘pazar yerleri’ konulu genelge sonrası, tam kapanma dönemindeki Konya’da ilk pazar bugün kuruldu. Vatandaşlar 1 hafta sonra ilk kez kurulan pazarlara akın etti, tezgahlarda meyve ve sebze kalmadı.

Tam kapanma sürecinde, 81 ilin Valiliğine gönderilen ‘pazar yerleri’ genelgeyle Konya’da bugün ilk pazar alışverişe başladı. 17 günlük tam kapanmanın ardından kentte saat 10.00’da kurulan semt pazarlarına vatandaşlar akın etti. Pazar içinde görev yapan polis ekipleri de maske ve mesafe kuralları uyarısında bulundu.

‘TEZGAHLAR BOŞ KALDI’

İçişleri Bakanlığı’nın Konya Valiliğine “Pazar Yerleri” konulu genelge sonrası, esnaf sosyal mesafeli tezgahlarını açtı. Vatandaşların alışveriş için yoğunluk oluşturduğu semt pazarlarında kısıtlamanın bitmesine 2 saat kala sebze ve meyveler tükendi. 

(Görüntü dökümü;:
———————————-
-Pazar yerindeki kalabalıktan görüntüler
-Meyve ve sebzelerin tükendiği pazar tezgahları 
-Polis ve zabıta denetimi 
-Detay
(KJ:Haber-Kamera:Adem YILDIZ/KONYA,(DHA))
=========================================

CAMİNİN BAHÇE DUVARINI AVUÇ İÇİYLE BOYADI, GÖZALTINA ALINDI

*- Antalya’da cami bahçesinde gönüllü olarak temizlik yapan ve çiçekleri sulayan Kemal Duran, imamın karşı çıkmasına rağmen bahçe duvarını avuç içi deseniyle boyadı. 

*- Tuvaletin üzerine de yazıyla ‘Selamün Aleyküm’ yazan Duran, cami imamı Ümmet Akbaş’ın şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Olay, Muratpaşa ilçesi Güvenlik mahallesinde bulunan Çallıoğlu Camii’nde meydana geldi. Ramazan ayının başında gelerek temizlik ve bahçe işlerine yardımcı olan Kemal Duran (28), dün akşam yanına aldığı birkaç çocukla birlikte caminin bahçe duvarlarını el iziyle boyamaya başladı. Cami İmamı Ümmet Akbaş, Kemal Duran’a boyamaması konusunda uyarıda bulundu. Uyarıyı ciddiye almayan Duran, boyama işine bugün de devam etti. Duran ayrıca, tuvaletin üzerine de yazıyla ‘Selamün Aleyküm’ yazdı. Sabah namazına gelen imam Akbaş, durumu müftülüğe ve polise bildirdi. Camiye gelen polis ekipleri, Kemal Duran’ı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.
Boyama işini yapan Kemal Duran’dan şikayetçi olan imam Ümmet Akbaş, “Ramazan ayının başında geldi, caminin bahçesini temizledi, çiçeklendirdi. Tuvaleti falan temizledi. Allah razı olsun güzel şeyler de yaptı ama bu sefer caminin duvarlarını elini boyaya batırıp bu şekilde bir şey yapmış. Kendisine ‘yapma’ dedik. ‘Bana göre güzel’ diyor. Buraya her gelen her istediğini yapamaz. Yapma dememize rağmen oldu bunlar. Artık anlamayınca görevlileri çağırmak zorunda kaldık” diye konuştu.
Gözaltındaki Duran’ın polis merkezindeki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Polisin çalışma yapması 
– Boyana duvarlardan görüntü
– Camiden genel görüntü
– Hoca Ümmet Akbaş ile röp
– Polisin inceleme yapması 
– Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

============

ADANA’DA AĞILA GİREN KURTLAR, 14 KÜÇÜKBAŞ HAYVANI TELEF ETTİ

ADANA’nın Saimbeyli ilçesinde ağıla giren kurtlar 14 küçükbaş hayvanı telef etti.

İlçenin Ayvacık Mahallesi’nde yaşayan Cemile Kaymak, 70 küçükbaş hayvanını akşam saatlerinde toplayıp ağıla koydu. Sahur vakti koyunlarını kontrol etmek için ağıla giden Kaymak, 4 koyun, 10 kuzu olmak üzere toplam 14 hayvanın kurtlar tarafından telef edildiğini gördü. Hayvanları için büyük üzüntü yaşayan Cemile Kaymak “Kurt sürüsü, 10 kuzu 4 koyunuma öldürmüş. Gece saat 03.00’da sahur vakti fark ettim. Çok üzgünüm” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
– Telef olan koyun ve kuzular (MOZAİK GEREKEBİLİR)
– Hayvanların sahibi Cemile Kaymak’ın konuşması

SÜRE:40″ BOYUT:75 mb

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/SAİMBEYLİ,(Adana),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!