Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, TEKİRDAĞ’DA ESNAFLA BAYRAMLAŞTI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, memleketi Tekirdağ’da esnaflarla bayramlaşıp, yapımı süren Hayrabolu-Tekirdağ Karayolu şantilesinde incelemelerde bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününü memleketi Tekirdağ’da geçirdi. Cuma namazını Eski Camii’nde kılan Şentop, cemaat ile bayramlaştı. Yanına gelen çocuklara hediyeler veren Şentop, merkez Süleymanpaşa ilçesinde kısıtlamadan muaf tutulan esnafları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. 

Şentop, daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapımı süren Hayrabolu-Tekirdağ Karayolu şantiyesine giderek, incelemelerde bulundu. Şentop’a Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de eşlik etti. Yetkililerle, bir araya gelip çalışmalar hakkında bilgi alan Şentop, daha sonra açıklama yaptı. Karayolunda asgari 7 kilometrelik yolun ulaşıma açılmasının planlandığını söyleyen “Burada yapılan hesaplamalar işe göre hesaplama şeklinde oluyor. Para hesapları üzerinden kağıt üzerindeki bilgelere dayanarak yapılan hesaplamalar doğru değil. 2020 yılı içerisinde kağıt üzerinde görülen miktar 10 bin lirayken, 104 milyon liralık ödeme gerçekleşmiş yapılan işlerin karşılığı. Yine 2020 yılı hesabından 80 milyon artı 80 milyonun üzerinde de bir ödeme yapılacak. Dolayısıyla bir tarafta 10 bin lira, bir tarafta 187 milyon lirayı bulacak bir ödeme durumu söz konusu. Bu bakımdan yapılan iş esas. Burada asgari 7 kilometre yol olmak üzere, diğer kesimlerin de alt yapısı tamamlanmak üzere, çalışmalar devam ediyor. Planlandığı gibi inşallah bu yol tamamlanacak” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, daha sonra Çorlu ilçesinde geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-TBMM Başkanı Şentop’un şantiyeye gelmesi
-Şentop’un karşılanması
-Şentop’un yetkililerle toplantısı
-Şentop’un açıklaması
-Detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 
=====================

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI, ÇOCUKLARA ELLERİYLE ÇİĞBÖREK VE TATLI HAZIRLADI

TEKİRDAĞ’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar için önlüğü giyerek, elleri ile bayram tatlısı ve çiğbörek hazırladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde kalan 100 çocuk için mutfağa girerek bayram tatlısı ve çiğbörek yaptı. Başkan Yüksel, öBu bayram bir araya gelemediğimiz yavrularımıza, gönüllerinde bayramın neşesini ve mutluluğunu yaşatmak için bir sürpriz hazırladık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün Süleymanpaşamız’daki sevgi evlerinde kalan kıymetli çocuklarımıza bayram tatlısı yaptık. Bayramın tadını onlarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Öte yandan her bayram olduğu gibi bu bayram da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık giysi desteğinde bulunduklarını ifade eden Yüksel, “Bayram, paylaşarak bayram olur. Bu inanç ve anlayışla, her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramında da 2 bin 500 ailemizden gelen talepler üzerine 5 bin 50 çocuğumuzu giydirdik. Bu konuda hassasiyet gösteren, hayırsever Süleymanpaşa’lı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm evlatlarımızın gözlerinden öpüyor, mübarek bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Başkanın önlük giymesi
-Başkanın börek ve tatlı imal etmesi
-Başkanın çocuklara mesajı

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

=======================

=====================

KIZ KARDEŞİNİN ULAŞAMADIĞI EMEKLİ POLİS EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’da yalnız yaşayan emekli polis memuru Erdoğan Gönüllü (82), kendisine uzun süre ulaşamayan kız kardeşinin ihbarı üzerine itfaiye aracılığı ile girilen evinde ölü bulundu.

Olay, akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Altındağ Mahallesi 168 Sokak üzerindeki 8 katlı binanın 2’nci katında meydana geldi. Eşinin vefatı üzerine yalnız yaşamaya başlayan emekli polis memuru Erdoğan Gönüllü’nün şehir dışında yaşayan kız kardeşi iki gün boyunca ağabeyine ulaşamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine eve giden polis ekipleri kapıyı çalmasına rağmen açılmayınca itfaiyeden yardım istendi. İtfaiye ekipleri merdiven aracılığıyla ikinci katta bulunan eve girdiğinde evin mutfak kısmında Gönüllü’nün harekesiz şekilde yattığını gördü. Eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrol sonucunda Gönüllü’nün hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Gönüllü’nün cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Apartman dış plan
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

======================

ŞANLIURFA’DA, AKRABA İKİ AİLE ARASINDA TAŞLI-SOPALI KAVGA: 6 YARALI

ŞANLIURFA’nın Viranşehir ilçesinde, iki aile arasında alacak meselesi yüzünden çıkan taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 6 kişi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Akraba olan Şimşek ve Burun ailesi mensupları arasında alacak meselesinden dolayı tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek taş ve sopaların kullanıldığı kavgada isimleri öğrenilmeyen 6 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine sağlık ekipleri, yaralıları Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan 6 kişinin yaralandığı kavga anı ise bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Akraba arasında çıkan taşlı sopalı kavga
– Kavga anı
– Yerde yatan sopayla vurmaları
– Havaya ateşe açılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:- Kamera:ŞANLIURFA – DHA)

========================

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERDEN CHP’Lİ VEKİLE ‘HDP’ TEPKİSİ

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 625’inci gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. Aileler, kendilerini bayram nedeniyle ziyaret eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a tepki gösterdi. 3 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer, Erol’a, CHP’nin HDP ile ittifak yaptığını ileri sürerek, “Defalarca bütün siyasi partilere çağrı yaptım. Beni duyan sadece Cumhurbaşkanım oldu, devletim oldu. Ne İYİ Parti, ne DEVA Partisi, ne CHP, hiçbiri bizi görmedi. Gördüyse de görmemezlikten geldi. Sizin genel başkanınızın selamını kabul etmiyorum. Bizi dile getirdiğini ve bizi savunduğunu görmedim” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, iki yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı.

Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. Şu anda sayılara 226’ya ulaşan aileler, eylemlerinin 625’inci gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. Annelerin eylemleri süresince Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarına kavuştu.

‘GECİKMİŞLİĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, evlat nöbetindeki ailelere bayram ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun evlat nöbetindeki ailelere selamlarını getirdiğini söyleyen Erol’a aileler tepki gösterdi. Ziyarette konuşan Erol, ailelere destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Erol, “Buradaki analarımızın, babalarımızın sorunlarını, beklentilerini, sitemlerini dinleyerek genel başkanıma bu konuda bilgi vereceğim. Bundan sonra sizin yanınızda olduğumuzu ve olacağımızı bilmenizi isterim. Bu siyasi bir malzeme değil. Burada size sahip çıkan devlet yöneticilerine, yöre halkına, basın mensuplarına teşekkür ederiz. Gerçekten burada sizin isteğiniz, eyleminiz sizin çocuklarınızla ilgili duyduğunuz kaygı ve çocuklarınıza yeniden geri dönmeleriyle ilgili bir hak arayışının yansıması. Bunu siyasi bir malzeme haline getirmek istemiyorum. Buraya sizinle bayramlaşmaya geldim. Bana sitem edebilirsiniz, bana suçlamalar getirebilirsiniz. Biz gecikmişliğimizin bilincindeyiz. Siyasi bir konu yapılmasını her anlamda doğru bulmuyorum” diye konuştu.

‘GENEL BAŞKANINIZIN SELAMINI KABUL ETMİYORUM’

3 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer, Erol’a tepki göstererek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını kabul etmediklerini söyledi. Biçer, “Sizin genel başkanınız PKK’nın uzantısı HDP ile ittifak yapıyor. Bu açık, bunu kimse gizleyemez. Ben bir anneyim, tek bir oğlum var. 3 yıldan beri evladım için mücadele ediyorum. 2 yıldır da Diyarbakır HDP il binası önünde mücadele veriyorum. Defalarca bütün siyasi partilere çağrı yaptık. Beni sadece duyan Cumhurbaşkanım oldu, devletim oldu. Onları yanımda gördüm. Ne İYİ parti, ne DEVA Partisi, ne CHP, hiçbiri bizi görmedi, görmezlikten geldi. Sizin genel başkanınızın selamını kabul etmiyorum. Kabul etsem bir gün Diyarbakır anneleri için çıkıp yürüyüş yapardı. Bizi dile getirdiğini görmedim, bizi savunduğunu görmedim. Bizim siyasi hiçbir işimiz yok. Biz hakkımızı istiyoruz” dedi.

‘CHP SESSİZ KALIYOR’

2015 yılında, 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için eylemde olan Süleyman Aydın da, HDP’nin oğlunu kandırıp dağa götürdüğünü anlatarak, “Sizden rica ediyoruz. Artık elinizi bu HDP’den çekin. Bu HDP’nin iç yüzünü görün. Ha HDP ha PKK, bunlarda değişen bir şey yoktur. Neden genel başkanınız bunları görmemezlikten geliyor. Genel başkanınız baba değil mi? Biz de babayız. 15 yaşındaki çocukları mağaralarda ölüme mahkum etmişler ama maalesef sizin CHP sessiz kalıyor. Biraz ellerini vicdanlarına koysunlar” diye konuştu.
Görüntü Dökümü
Nöbet tutan aileler
CHP’li Gürsel Erol’un gelmesi
Ailelerle konuşması
CHP’li Erol’un açıklaması
Anne Ayşegül Biçer’in konuşması
Baba Süleyman Aydın’ın konuşması
Ailelerden detay
Genel ve detay 

Haber-Kamera: Emrah Kızıl- Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!