DHA YURT BÜLTENİ -17

dha-yurt-bulteni-17-7D2YMXL1.jpg

1) KIZI, ÜVEY BABASIYLA KAÇAN KADIN, 2 ÇOCUĞUNU BIÇAKLAYIP, İNTİHAR ETTİ

MERSİN’de, çıktığı televizyon programında birlikte yaşadığı Uğur H.’nin (37), ilk eşinden olan kızı G.D. (18) ile kaçtığını öğrenince bunalıma girdiği belirtilen Hatice Daver (38), 2 kızını bıçakla yaralayıp, kendini asarak yaşamına son verdi.
Anamur’da oturan Hatice Daver, ilk evliliğinin ardından 5 yıl önce Uğur H. ile birlikte yaşamaya başladı. İlk evliliğinden 2 çocuğu bulunan Daver’in, Uğur H.’den de 1 çocuğu oldu. Hatice Daver’in ilk eşinden olan kızı G.D. (18), 11 Nisan’da ortadan kayboldu. Uğur H.’nin de ortadan kaybolması üzerine Hatice Daver, 31 Mayıs’ta bir televizyon programına katılıp, kızının bulunmasını istedi.
KIZI ÜVEY BABASIYLA KAÇTI, BUNALIMA GİRDİ
Program sırasında yayına bağlanan komşuları, kayıp kızla üvey babasının birlikte kaçtığını ileri sürdü. Duydukları karşısında şoke olan Hatice Daver, Anamur’a döndü. Bunalıma giren Hatice Daver, bugün saat 05.00 sıralarında Saray Mahallesi’ndeki evinde kızları M.D. (9) ile M.H.’yi (2) bıçakla yaraladı.Polisi arayıp “Çocuklarımı öldürdümö diye ihbarda bulunan Hatice Daver, ardından merdiven boşluğundaki demire bağladığı iple kendisini asıp intihar etti.
Olay yerine gelen ekipler, yaralı halde buldukları 2 çocuğu hastaneye götürdü. Hatice Daver’in cenazesi ise yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
—————
-Polis olay yeri gece şerit görüntü
-Kadının intihar ettiği ev gündüz görüntü
-Evin iç merdiven görüntüsü polis şerit
-Hastane görüntüleri genel detay
-Morg önü görüntü
-Adli aracın görüntüsü
-Olay Yeri inceleme aracı hareket
-Hastane içinden bir hastanın sedyede taşınması
-Kadının Fotoğraf Görüntüsü 

Haber-Kamera : Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)

=================================================

2) TIR’IN ÇARPTIĞI OTOMOBİLİN KARŞI ŞERİDE GEÇİP İKİ ARACA ÇARPTIĞI KAZA KAMERADA

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, TIR’ın çarpması sonucu savrulan otomobil karşı şeride geçerek 2 otomobile çarptı. TIR sürücüsünün olay yerinden kaçtığı kaza anı ise, çevredeki bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. 
Kaza akşam saatlerinde İnegöl ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde meydana geldi. Özkervan sokakta seyir halinde olan henüz plakası ve sürücüsü belirlenemeyen TIR, önünde seyreden Rafif Zengin (45) yönetimindeki 11 UC 325 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçerek, Esra Aslane (24) yönetimindeki 16 ALF 818 plakalı otomobil ile Ali Kandemir (43) yönetimindeki 26 YA 369 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonrası TIR sürücüsü, aracıyla olay yerinden kaçarken, otomobil sürücüsü Esra Aslane yaralandı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olası ikinci kazayı önlemek için çevrede önlem alırken sağlık ekipleri, yaralı sürücüye müdahale etti. İlk müdahalesi olay  yerinde yapılan Esra Aslane, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aslane’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis, kaçan TIR sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı.
KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan kaza anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde TIR’ın önünde sürüklediği otomobilin, karşı şeritten gelen araçlara çarptırdığı anlar ve ardından olay yerinden kaçışı yer aldı. 

Görüntü Dökümü
—————————————
-Kaza anı güvenlik kamerası
-Kaza yerinden görüntü
-Kazaya karışan araçlardan görüntü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/BURSA, (DHA)

=====================================

3) ŞEHRE İNEN DOMUZ VE YAVRULARI GÖRÜNTÜLENDİ

BURSA’nın İnegöl ilçesinde gece saatlerinde şehre inen domuz ve yavruları, sürücünün dikkati üzerine ezilmekten son anda kurtuldu. Kadın sürücü o anları cep telefonu ile görüntüledi.
Gece saatlerinde İnegöl’den Ortaköy Mahallesi’ndeki evine otomobille giden Gülsüm D., bir anda önüne çıkan domuz ve yavrularını son anda fark etti. Frene basarak aracını durduran Gülsüm D. domuz ve yavruların yolun karşısına geçmesini bekledi. şaşkınlık yaşayan Gülsüm D., ardından domuz sürüsünü cep telefonu ile görüntüledi. Domuz ve yavrularını son anda fark edip frene bastığını söyleyen Gülsüm D., “Hayvanlara zarar verceğim diye çok korktum.” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————————-
-Domuz sürüsünün caddede yürümesi detay

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

====================================

4) PROF. DR. ELİPEK: MARMARA’DA ASIL SORUN DİPTE

TRAKYA Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Elipek, Marmara Denizi’nde görülen müsilajla ilgili, “Maalesef oksijen miktarının düşük olması ve bakterilerin de oksit malzemeler nedeniyle azalması, denizin kendi kendine temizlemesini engelliyor” dedi. Yapılan yüzeysel temizliğin, sorunun sadece küçük bir parçasını çözeceğini ifade eden Prof. Dr Elipek, “Ama asıl sorun dipte” diye konuştu.
Prof. Dr. Belgin Elipek, Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilajın doğal olduğunu, fakat denizin oksijensiz kaldığı için kendi kendini temizleyemediğini söyledi. Marmara Denizi’nde müsilajın temizlenmesi için bir an önce denize atıkların durdurulması gerektiğine vurgu yapan Elipek, “Son zamanlarda Marmara Denizi’nde en çok gündeme gelen deniz salyası, yani deniz müsilajı. Bunun oluşma sebebi, bazı organizmaların küresel iklim değişikliğine bağlı artışını ve aynı zamanda onların besini olan, atıklardan olan besin tuzlarını kullanıp aşırı miktarda çoğalmaları ve fizyolojik ürün olarak bu süreci ortaya çıkartmaları. Doğal olan bu müsilaj esasen maddelerin varlığında ve oksijen ile parçalanıyor ama Marmara Denizi’ndeki maalesef oksijen miktarının düşük olması ve bakterilerinde oksit malzemeler nedeniyle azalması, denizin kendi kendine temizlemesini engelliyor. Üzerimize düşen görev, hangi statüde olursanız olun, asla ekosistemin dengesini bozacak herhangi bir atığı sulara deşarj etmemeli” dedi.
‘SU ALIP GÖTÜRMEZ, ÇÖZÜM İLERİ BİYOLOJİK ARITMALAR’
Prof. Dr. Elipek, ‘Su alır götürür’ mantığının yanlış olduğunu, suyun sadece kendi kendine temizleme kapasitesi olduğuna vurgu yaparak, Marmara Denizi’nin temizlenmesi için de biyolojik arıtmanın şart olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elipek, “Su alıp götürmez. Su sadece kendi kendini temizleme kapasitesine sahiptir. Bu da yararlı bakteriler ve oksijen varlığında olur. Eğer siz sudaki oksijeni tüketecek oranda atık suyu alıcı ortamlara verirseniz, ya da bakterilerin ölmesine neden olan toksin maddeleri suya verirseniz bu durumda suyun kendi kendini temizleme kapasitesini elinden almış olursunuz. Çözüm olarak arıtma tesislerinde birtakım arıtmalar söz konusu. Bunlar fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma tarzında arıtmalar. Ancak arıtma tesislerinden çıkacak suların, özelikle bu ağır metalleri ya da toksin maddeleri tutan bitkileri içeren yapay sulak alanlardan geçirilmesi. Burada bulunan sazlar, kargılar, kamışlar gibi bitkisel materyal burada suda bir süre bekleyen elementleri tutabilirler. Daha sonra bu bitkisel materyal, sazlıklar ya da endüstriyel üretimde kullanılabilir. Ama şu an kesinlikle yapmamız şey, Marmara Denizi’ne deşarjın kontrollü bir şekilde yapılmasıdır. Başka bir çözüm yoktur” diye konuştu.
‘MARMARA DENİZİ, ‘MARMARA BATAKLIĞI’ OLARAK ANILMASIN’
Marmara Denizi’ndeki musilaj çalışmalarının yetersiz olduğunu ve asıl sorunun suyun dibinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elipek, “Marmara Denizi’nde yapılan yüzeysel temizlik sorunun sadece çok küçük bir parçasını çözmeye yeter. Ama asıl sorun dipte. Çünkü dibe çöken müsilaj, oradaki tüm bentik organizmaların üzerini kaplar. Bunlarda balıkların besinleridir. Ortamı bu şekilde kaplayan musilaj, hem balıkların yumurtlama alanlarını hem beslenme alanlarını kapladığı için asıl sorun dipte. Dipteki musilajdan kurtulmamız lazım. Bunun için de dediğim gibi bu atıkların, derhal kontrol altına alınması ve suyun oksijenine kavuşması gerekiyor. Marmara Denizi bundan sonra ‘Marmara Denizi’ olarak anılsın. Marmara Denizi, ‘Marmara bataklığı’ olarak anılmasın. Biz bilim insanlarının tek isteği bu” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Belgin Elipek’den detay
-Elipek’in açıklaması
-Salondan detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)

=========================

5) MALATYA’DA TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI TÜFEKLE YARALADI

MALATYA’da, tartıştığı arkadaşını tüfekle yaralayan şüpheli gözaltına alındı.
Olay, akşam saatlerinde Çukurdere Mahallesi’nde, meydana geldi. İddiaya göre  aralarına husumet bulunan Umut Ö. ile Mahmut K. yolda karşılaştı. Umut Ö. otomobilinden inerek Mahmut K.’nın yanına geldi. İki arkadaş arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü ve Umut Ö. otomobilinden aldığı av tüfeğiyle ateş ederek Mahmut K.’yı yaraladı. Silah sesini duyanların ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Mahmut K., Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınan Mahmut K.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Yaşanan olay sonrası soruşturma başlatan polis, kavgaya karıştığı belirlenen Umut Ö.’yu gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü
————————————-
– Olay yeri
– Polis ekipleri
– Sokaktan detay
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=====================================

6) MARMARİS’TE PLAJA İNEN HELİKOPTERİ GÖRENLER O ANLARI ANLATTI

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde geçen 13 Haziran’da bir helikopterin kırsal Turunç Mahallesi Kumlubük mevkisindeki plaja inmesi ile ilgili görüntülere sosyal medyadan tepki gösterilirken, plajın bulunduğu alandaki işletme sahipleri ise önceden gerekli önlemlerin alındığını açıkladı. Apart otel ve restoran işletmecisi Hüseyin Oruk, “Bir tane toz bile kalkmadı. Ne şezlonglar devrildi ve şemsiyeler zarar gördü. Burası bizim işletme böyle tehlikeli bir durum olsa müdahale ederdik.” dedi. 
Marmaris’e 42 kilometre mesafedeki Kumlübük mevkisindeki plaja sokağa çıkma kısıtlaması olduğu geçen 13 Haziran’da sivil bir helikopter iniş yaptı. Plajdaki tatilciler, meraklı gözlerle helikopterin inişini izledi. Robinson R66 tipi helikopterin plaja inişi, bir tatilci tarafından cep telefonu ile görüntülenip, sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medyadan görüntüyü izleyenler, yaptıkları paylaşımda insanların bulunduğu plaja helikopterin inmesine tepki gösterdi. Konu ile ilgili inceleme başlatılırken helikopterin sahibi ve pilotunun bir teknoloji firmasının sahibi iş insanı Temel Akçay olduğu öğrenildi. Plajın bulunduğu alandaki işletmenin sahipleri ise yaptıkları açıklamada tüm önlemlerin alındığını, risk oluşturabilecek bir durumun söz konusu olmadığını savundu. 
Kumlubük’te apart otel ve restoran işletmeciliği yapan Hüseyin Oruk, “Daha önceden bir pilot gönderdiler ve kontroller yapıldı. Karşı acıdan görüntü çekildiği için sanki şezlongların arasına inmiş gibi gösterilmiş. Bir tane toz bile kalkmadı. Ne şezlonglar devrildi ve şemsiyeler zarar gördü. Burası bizim işletme böyle tehlikeli bir durum olsa müdahale ederdik. Çok kontrollü indi ve kalktı gitti. Misafirleri vardı bir saat kaldılar geri döndüler” dedi.
Otel ve restoran işletmecisi Dursun Demirtaş da “Pazar günü plaj çok sakindi. Çünkü sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kalabalık yoktu. Helikopterin inişi ve kalkışı bile çok sessiz oldu. İndiği yerde birkaç müşterimiz şezlongdaydı, kesinlikle rahatsız olmadılar. Misafirlerine ziyarete gelmişler. Burada böyle bir rahatsızlık olsa hemen müdahale eder, jandarmayı arardık. Bizim için çok güzel bir anı oldu. Zaten plaj o gün çok boştu, hiçbir şekilde tehlike yoktu. Bu alanı helikopteri kullanan kişinin yardımcısı kontrol etmiş. Sosyal medya da yapılan yorumlar bizi çok üzdü” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————-
-Hakim tepeden Kumlubük Plajı’nın görüntüsü
-Helikopterin indiği bölgeden görüntü
-Apart otel ve restoran işletmecisi Hüseyin Oruk ile helikopterin indiği alanda röp.
-Otel ve restoran işletmecisi Dursun Demirtaş ile röp.
-Görgü tanığı tatilci Uysal – Hale İyigün çifti ile röp.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

======================================

7) FATMA ŞAHİN’DEN, GAZİANTEP GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC), ziyaret ederek kentte yapılan çalışmaları anlattı.
Cemiyet Başkanı İbrahim Ay ve gazetecilerin katıldığı toplantıda konuşan Fatma Şahin, Gaziantep’te sanayiden, tarıma, gastronomiden, turizme kadar birçok alanda projeler gerçekleştirildiğini ve bu başarının da OECD tarafından görülerek başarının taçlandırdığını dile getirdi.
Gaziantep için yeni hayallerinin olduğunu ve projeler kapsamında çalışmalar yapıldığını belirten Fatma Şahin, şöyle dedi:
“Gerek dünya olarak gerekse şehrimiz olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu sorunları Gaziantep modeli ile çözeceğiz. Bu model birlikte iş yapma modelidir. Kardeşlik modelidir. Sahabe modelidir. Elbette çok fazla sorun var ancak sorun çözme kabiliyetini de yüksek tutmalıyız. Yerel basın da çok zorlu süreç geçirdi halen de geçiriyor bunu görüyoruz. Pastayı büyütmemiz gerekiyor. Şehrin ekonomisini büyüteceğiz. Sanayi büyürken de kültür turizmini yükselterek milyonlarca insanı bu şehre getireceğiz. Tarım ekonomisi şu anda dünyanın gündemi. Bu alanlarda iyi yol aldığımız için OECD şehrimizin başarısını gördü. Şehrimiz için yeni hayallerimiz var. Bunun için de insana yatırım yapmamız gerekiyor.”
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, şehrin her alanda ilklere imza attığını ve bu başarıya medya çalışanlarının da büyük katkı sağladığını belirterek, “Gaziantep gerek kültürüyle gerek turizmiyle, ekonomisiyle, gastronomisiyle her zaman ilkleri başaran bir şehir. Dünyada 60 başarılı başkan arasına girerek gerek Türkiye’nin gerek Gaziantep’in adını dünyaya duyurmuştur” diye konuştu.

Görüntü Dökümü 
———————————
– Fatma Şahin ve gazeteciler 
– Fatma Şahin’in açıklaması
– İbrahim Ay’ın konuşması
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

=======================================

8) ÇOCUKLAR, RÜZGAR NEDENİYLE KATLANAN TÜRK BAYRAĞINI DÜZELTİP ÖPTÜ

KAHRAMANMARAŞ’ın Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı’nın duvarında rüzgar nedeniyle katlanan Türk bayrağını 2 çocuk düzeltip öptü. O anlar, jandarmanın güvenlik kamerasına yansıdı.
Dün akşam saatlerinde Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı önünden geçen 2 çocuk, duvardaki Türk bayrağının rüzgar nedeniyle katlanmış olduğunu fark etti. Çocuklardan biri bayrağı düzeltirken, diğeri de öpüp alnına koydu. O anlar, jandarmanın güvenlik kameralarınca da kaydedildi.

Görüntülü Dökümü
—————–
– Çocukların gelişi
– Çocuğun bayrağı düzeltmesi
– Diğerinin bayrağı öpmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==============================================

 

Exit mobile version