Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 17 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BAKAN ELVAN: KUR İSTİKRARIYLA TÜRK LİRASI VARLIKLARA TALEP ARTACAK (2) 

ZİYARETLERDE BULUNDU
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bursa Valiliği’nde Vali Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde ise Başkan Alinur Aktaş ile bir araya geldi. Daha sonra Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Elvan, buradan AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na geçti. Partililerle toplantı yapan Elvan, ardından kara yoluyla İstanbul’a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü:
————————–
-Lütfi Elvan’ın Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinden detaylar

-Haber: Muammer İRTEM -Kamera: Semih ŞAHİN / BURSA, (DHA)

===================

TOKAT’TA OTOMOBİL VİRAJDA TAKLA ATTI: 3 YARALI
 
TOKAT’ta, sürücüsünün viraja hızlı girmesi sonucu kontrolden çıkan otomobil, takla atarak, emniyet müdürlüğü bahçesinin duvarına çarptı. Kazada 3 kişi yaralanırken, KGYS kamerasına yansıyan görüntüler de ortaya çıktı. Kaza, saat 15.30 sıralarında, Tokat-Niksar yolu Uzunburun mevkisinde meydana geldi. Tokat’tan Niksar ilçesi yönüne giden ve viraja hızla girdiği öne sürülen Celal Akar (48) yönetimindeki 60 AAR 227 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, takla attı. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinin duvarına çarpan araçtaki sürücü Celal Akar ile Hatice Akar (42) ve Onur Akar (20) yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza anı ise bölgede bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
————————–
-Kaza yerinden görüntüler
-Otomobilin görüntüsü
-Ekiplerin çalışması
-Güvenlik kamerası görnütüsü

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL / TOKAT, (DHA) 

===================

NİĞDE MERKEZLİ 3 İLDE DEAŞ OPERASYONU: 2 GÖZALTI 

NİĞDE merkezli 3 ilde, terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, Suriye uyruklu 2 şüpheli yakalandı. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DEAŞ terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği ve örgüt adına Suriye’de silahlı eylemlerde bulunduğu tespit edilen Suriye uyruklu A.E.R. ve A.E.F.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Niğde merkezli Antalya ve Kırklareli’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan A.E.R. ve A.E.F. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi 
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI / NİĞDE,(DHA)

=======================

TEKİRDAĞ’DA ‘LAVANTA GÜNLERİ’
 
TEKİRDAĞ’da 2 gün sürecek ‘Lavanta Günleri’ başlarken, Vali Aziz Yıldırım, herkesi etkinliğe katılmaya davet ettiklerini söyledi. 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 2 günlük ‘Lavanta Günleri’ başladı. Mor tarlalardaki etkinliğe ilk gün Vali Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç ile kent sakinleri katıldı. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, mor tarlalarda fotoğraf çektirildi. 
Vali Aziz Yıldırım, lavantanın son yıllarda ülkede ekim alanlarının genişlediğini belirterek, “Aynı zamanda aromatik bir bitki. Yine bütün dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikle bu pandemi döneminde çok fazla revaçta olduğunu, müşteri bulduğunu biliyoruz hepimiz ama tabi ki lavanta bizim geleneksel bitkilerimizden bir tanesi. Lavanta kokusu her zaman evlerde tercih edilen bir kokuydu. İlimizde aslına bakarsanız çok geniş alanlarda lavanta dikiliyor, ekiliyor ve bundan faydalanılıyor. Bunu yeterince tanıtmadığımızı düşünmüştük sonrasında bu tarz bir etkinlik yaptık. Bugün burada hava birazcık hafif de olsa yağıyor, buna rağmen arkadaşlarımız burada, vatandaşımız burada. Bu bizim için oldukça sevindirici. Yol üzerinden gelip geçen vatandaşlarımızın da lavanta tarlalarına girerek resim çektirdiklerini biliyoruz. Artık düğün fotoğrafları, nişan fotoğrafları, özel gün fotoğrafları lavanta mevsiminde lavanta tarlalarında da çok güzel bir şekilde yer alıyor, çok güzel kareler veriyor. Bunun için biz buraya da bekliyoruz. Ülkemizin cennet vatanımızın birçok noktasında lavanta şenlikleri düzenleniyor, bizim de burada bugün başladı. 2 gün daha bu şekilde devam edecek. Gelen misafirlerimizi bekliyoruz, hepsini güzel anlar bekliyor” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Vali Aziz Yıldırım’ın gelişi
-Halk oyunları gösterisi
-Tarlada fotoğraf çektirenler
-Tarlalardan detaylar
-Vali ve eşinin fotoğraf çekimi
-Vali Yıldırım’ın açıklaması
-Detaylar
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) – 

=======================

SİVAS’IN MÜZİK KÜLTÜRÜ UNESCO YOLUNDA

SİVAS Belediyesi tarafından UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı çerçevesinde müzik alanında hazırlanan başvuru, Türkiye’den en başarılı 2 dosya arasına girerek, Paris’teki genel merkeze sunulmaya hak kazandı.

Bu yıl Ocak ayında Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ortaklığında 2021 Yılı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı programı için müzik alanında hazırlanan dosya, UNESCO Türkiye Milli Komisyon desteğiyle kurumun Paris’teki genel merkezine sunuldu. ‘Aşıklar- ozanlar şehri’ olarak anılan Sivas, repertuvardaki türkü sayısı, yetiştirdiği değerler, müzik enstrümanı yapım kültürü, resmi ve amatör koroları, müzik eğitimi veren kurumları, kültür merkezleri, çeşitli halk oyunu formlarından oluşan dosyası ile beğeni kazandı. 
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Divriği Ulu Cami gibi uluslararası tesciller ile Sivas müziklerinin de bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Bilgin, “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2021 Yılı çağrısına müzik alanında hazırladığımız dosya Türkiye’de en başarılı ilk iki dosya arasına girerek UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteği ile Paris’e gitmeye hak kazandı. ‘Aşıklar ve ozanlar şehri’ Sivas’ın uluslararası tescili ve müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesi adına hazırlanan kapsamlı dosyamızı mayıs başında Ankara’ya sunmuştuk. Şu an itibari ile UNESCO Türkiye Komisyonu’nun destek yazısını almayı hak eden ilk iki şehir arasına girmiş olmanın sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz. Müzik ve kültür endüstrisi üzerine güçlü bir 4 yıllık eylem planı hazırladık” dedi. 
‘HEDEFİMİZ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK’ 
Yaratıcı müzik şehri olma yolunda hedeflerini açıklayan Başkan Bilgin, “‘Aşıklar ve ozanlar şehri’ Sivas’ın kültürel kodlarındaki en önemli yapı taşlarından olan müziği şehrin yerel kalkınma stratejilerinden biri haline getirerek bu başvuruyu yapmaya karar vermiştik. Başvurudaki hedefimiz, bu kıymetli değeri gelecek nesillere aktarabilmek, şehrimizin ulusal ve uluslararası mecrada görünürlüğü ve tanınırlığını artırmaktı. Dosyamızın Paris’ten de olumlu sonuç alacağına inanıyoruz. Çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Bu süreçte, sonuç odaklı iş birliği nedeniyle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na, üniversitelerimize, ilgili kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————————–
-Basın toplantısı
-Başkan Hilmi Bilgin’in açıklamaları
Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

========================

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN YOMRA BELEDİYE BAŞKANI: BELKİ BU KALABALIK CENAZE İÇİN TOPLANACAKTI
 
TRABZON’da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, ortak açıklamada bulunup, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik silahlı saldırıyı kınadı. Açıklama yapan Başkan Bıyık, “O gün burada 4-5 kişi daha vardı. Belki bu kalabalık cenaze için toplanmak zorunda kalacaktı. Bu saldırı bizim çalışma azmimizi eksiltemez” dedi.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık, 11 Haziran’da, belediye binasına geldiği makam aracından indiği sırada, Halit Aytekin’in (29) silahlı saldırısına uğradı. 7 metreye yakın mesafeden tabancayla 5 el ateş eden saldırgan, koşarak bölgeden kaçtı. Makam aracını kendisine siper eden Bıyık, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Mermiler, belediye binasının camlarına ve çevredeki ATM’ye isabet etti. Belediyeye ait güvenlik kamerasına yansıyan saldırı sonrası azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Tolgahan Kılıç ile babası Ayhan Kılıç ve tetiği çeken Halit Aytekin, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
STK VE PARTİLİLERDEN ORTAK KINAMA
İlçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Yomra’da ihalesi iptal edilen kültür merkezi inşaatıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen, Başkan Bıyık’a yönelik saldırıya tepki gösterdi. Saldırının yaşandığı belediye binası önünde bir araya gelen grup adına konuşan Yomra Kadınları Toplumsal Dayanışma ve Girişimciliği Destekleme Derneği (YOKADER) Başkanı Varlık Tan Karslı, “Sayın Mustafa Bıyık’a karşı yapılan saldırı eylemini telin ediyor ve bu haince saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu hain hadisenin Yomra’mızın ismini lekelemesine, ilçemiz üzerinde soru işaretleri oluşturmasına asla izin vermeyeceğiz. Yomra, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adresidir. Bizler Yomralılar olarak, hangi siyasi görüşe, ideolojiye mensup olursak olalım, daima adaletin, huzurun ve kardeşliğin yanındayız. Ayrıca herkesin bilmesini isteriz ki kimsenin huzurumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Devletimiz, bu hain olayın arkasında kim varsa bulup gerekli cezayı verecektir” diye konuştu.
TURGUT ÖZAL’I HATIRLATTI
Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1988’de Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılan ANAP Büyük Kongresi’nde uğradığı silahlı saldırı olayını hatırlatarak, “Merhum cumhurbaşkanımız, zamanın başbakanı Turgut Özal, kürsüde konuşurken uğradığı hain saldırının ardından veciz bir ifade kullanmıştı. Bugün ben de aynısını tekrarlamak istiyorum. Allah’ın verdiği ömrü onun izninden başka alacak yoktur. Biz de ona teslim olmuşuz” dedi.
‘BU SALDIRI BİZİM ÇALIŞMA AZMİMİZİ EKSİLTEMEZ’
Saldırının, belediyenin parasını koruduğu için gerçekleştiğini savunan Başkan Bıyık, Yomra’nın birlikteliğini ortaya koyan herkese teşekkür etti. Bıyık, “1 hafta önce burada hain bir saldırıya uğradık. Ogün burada 4-5 kişi daha vardı. Belki bu kalabalık cenaze için toplanmak zorunda kalacaktı. Bu saldırı bizim çalışma azmimizi eksiltemez. 15 saat çalışıyorduk şimdi 20 saat çalışacağız. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağımıza, belediyenin 1 kuruşunu kimseye peşkeş çekmeyeceğimize ant içerek göreve başlamış insanız. Bundan sonraki süreçte de bu andımızın arkasında durarak çalışacağız. Bu saldırıya uğramamız, vermiş olduğumuz bu mücadeleden kaynaklanmaktadır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Belediye binası önündeki kalabalık
-Yapılan ortak bildiri açıklaması
-Başkan Bıyık’a çiçek verilmesi
-Başkan Bıyık konuşma
HABER: Fatih TURAN KAMERA: TRABZON, (DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!