Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BURSA’DA, RAMAZAN ÖNCESİ KİLOMETRELERCE KAYNAK SUYU KUYRUĞU
 
BURSA’da, yaklaşan ramazan öncesi, yanlarında getirdikleri bidonlara Uludağ’ın eteklerinden gelen sudan doldurmak isteyen vatandaşlar, yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Oluşan kuyruk, dronla havadan görüntülendi.

Yıldırım ilçesi, Hamamlıkızık’taki bir su fabrikasının bahçesinde oluşturulan 90 farklı çeşmeden bidonlarla su doldurmak isteyenler, Değirmenönü, Cumalıkızık ve Hamamlıkızık mahalleleri boyunca uzun araç kuyruğu oluşturdu. Yarın başlayacak olan ramazan öncesi, kaynağını Uludağ’dan alan içme suyundan almak isteyenler, yol boyunca yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Uzun bekleyiş sonucu su fabrikasına ulaşan vatandaşlar, 20 litrelik su bidonlarını 2,5 lira karşılığında doldurdu. Yolda oluşan trafik, dronla havadan görüntülendi.

‘SU DOLDURANA KADAR BEKLEYECEĞİZ’
Yarım saati aşkın süredir sıra beklediğini belirten Melih Güngör, “Mübarek ramazan ayında suyumuzu almaya geldik. Biraz bekleyeceğiz. Bir ay içeceğimiz suyu stoklamamız gerekiyor. Yarım saatten fazladır yolda bekliyoruz. Ama bekleyeceğiz. Suyumuzu doldurup öyle gideceğiz” dedi.

‘BİR SAATTİR YOLLARDAYIZ’
Bölgede başka su kaynağı olmadığı için burada sürekli yoğunluk olduğunu belirten Osman Yılmaztürk ise, “Evimize su almak için geldik ama sırayı görüyorsunuz. Bir saattir yollardayız. Bir o kadar daha bekleyeceğiz. Diğer su kaynakları kapandığı için burada yoğunluk oluyor. Biz de gelince sıra beklemek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Araç trafiğinin havadan görüntüsü
-Araç trafiğinden detaylar
-Melih Gülen ile röportaj
-Ünal Zeybel ile röportaj
-Osman Yılmaztürk ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Semih ŞAHİN-İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

Reklam Alanı

================================

2) İZMİR’DE GIDA ÜRÜNÜ SATILAN İŞYERLERİNDE RAMAZAN YOĞUNLUĞU YAŞANDI
 
İZMİR’de ramazan ayının gelmesiyle, esnaf işyerlerinde temizlik çalışması başlattı. Sahur ve iftariyelik alışveriş nedeniyle gıda satışının yapıldığı bölgelerin yanı sıra marketlerde yaşanan yoğunluk dikkati çekti. 24 saat açık olacak fırın ve camilerde de önlemler kapsamında tedbirler alındı. 

Ramazan ayı ile birlikte İzmir’de gıda ürünlerinin satışının yapıldığı bölgeler ile marketlerde yoğunluk yaşandı. İzmir’de ramazan alışverişi yapmak isteyen vatandaşların tercih ettiği yer, Havra Sokağı oldu. Vatandaşlar, sahur ve iftar için etten sebzeye, kuruyemişten, tatlıya, bakliyattan içeceğe kadar pek çok ihtiyacını karşılayabilmek için alışverişe çıktı. Ramazan alışverişine çıkan Şenay Avcı (45), “Hayırlısıyla ramazana yarın başlayacağız, alışverişe çıktık. Peynir, hurma ve helva aldık” dedi.
Kuruyemiş dükkanı işleten İsmail Devecioğlu da, ramazanın bereketiyle geldiğini belirterek, “Geçen seneye nazaran bu yıl daha da yoğunuz. Dükkanımızı temizledik. İnşallah hayırlısıyla bu ayı da geçiririz. Ramazanın gelmesiyle hurmaya büyük bir talep var. Hurma kadar, kuru eriğe, üzüme de talep mevcut. Fiyatlar geçen seneye göre biraz artmış durumda. Kuru erik ve kuru üzümün kilosu 20-25 TL arasında değişiyor. Hurma fiyatları da 18 TL’den başlıyor, 80 TL’ye kadar çıkıyor” dedi.

24 SAAT SICAK RAMAZAN PİDESİ
Ay boyunca 24 saat açık olacak fırınlarda da temizlik yapılarak, hazırlıklar tamamlandı. Buca’da unlu mamuller satışı yapan fırın işleten Yağmur Çınar, “Çok heyecanlıyız. Raflarımızı düzenliyoruz, fırınımızı temizliyoruz. Koronavirüs döneminde olduğumuz için tedbirleri elimizden bırakmıyoruz. Tedbirler kapsamında, ramazan ayı boyunca açık olacağız ve pidelerimiz her gün sıcak sıcak vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bu ayda, ramazan pidesi kadar tatlılarımızda yoğun satılıyor. Tatlı şiparişleri de alıyoruz. Ramazan ayında müşterilerimizi düşündüğümüz kadar ihtiyaç sahiplerini de düşünüyoruz. İhtiyaç sahipleri için askıda ekmek uygulamasını bu ayda uygulayacağız. Müşterilerimiz de bu uygulama için ayırdığımız kumbaraya maddi destekte bulunuyor. Biz de ramazan boyunca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza pide, ekmek, tatlı gibi yardımları ücretsiz olarak veriyoruz” diye konuştu.

TERAVİH NAMAZI EVDE KILINACAK
Ramazan ayı boyunca kılınan teravih namazı ise Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl olduğu gibi bu yılda evlerde kılınacak. Teravih namazı haricindeki ibadetler için camilerin 24 saat açık olacağını ifade eden Bayraklı Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Kurt, “Camimizde avludan bahçeye kadar her yerde tedbirimizi aldık. Camimizde temizliğimizi yapıyoruz, ramazan ayı boyunca da sosyal mesafeye uyularak namaz kılınacak. Vatandaşları, maskesi içeriye almayacağız, eğer maskesiz gelirlerse biz kendimiz maske vereceğiz. Herkes kendi seccadesini getirecek. Teravih namazı kesinlikle kılınmayacak. Diyanet İşlerimizin bu konuda kesinlikle talimatı var. Biz de bu kurala uyacağız. Yatsı namazının son sünneti kılındıktan sonra tespih çekilip, dua edildikten sonra herkes evlere dağılacak” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Havra Sokağı’ndan görüntü
-Alışveriş yapan vatandaşlardan görüntü
-Vatandaş Şenay Avcı’yla röportaj
-Kuruyemiş esnafı İsmail Devecioğlu’yla röportaj
-Kuruyemiş tezgahından görüntü
-Fırıncı esnafı Yağmur Çınar’la röportaj
-Ramazan pidesinin fırından çıkarken görüntü
-Fırın temizliğinden görüntü
-Bayraklı Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Kurt’la röportaj
-Cami temizliğinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Gökçe ADAR-Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR (DHA)

====================================

3) PLAKASINI MASKEYLE KAPATAN MOTOSİKLETLİYE PARA VE MEN CEZASI
 
ÇORUM’da trafik polisi ekipleri, motosiklet sürücülerine yönelik kontrol ve denetim gerçekleştirdi. Kent Güvenlik Sistemi (KGS) aracılığıyla ana arterlerde güvenlik kameralarıyla yapılan denetimler sırasında ise bir motosiklet sürücüsünün plakasını maske ile kapattığı tespit edildi. Sürücü E.M.’ye 1128 lira para cezası kesildi, motosikleti de trafikten men edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kuryeler üzerinde denetimlerini sıklaştırdı. Kent merkezinde oluşturulan uygulama noktalarında motosikletli kuryeleri denetleyen trafik ekipleri, sürücüleri Covid-19 tedbirleri ile kask kullanımı konusunda kontrol ederken, motosikletleri ruhsat, plaka, egzoz, muayene ve güvenlik önlemleri açısından da inceledi. Denetimlerde trafiğe çıkmaya uygun olmayan çok sayıda motosiklet, ekiplerce trafikten men edilirken, sürücülere de cezai işlem uygulandı.

PLAKAYA MASKE TAKMANIN CEZASI 1128 LİRA 
Kent Güvenlik Sistemi (KGS) aracılığıyla ana arterlerde güvenlik kameralarıyla yapılan denetimler sırasında görevli polis memuru, bir motosiklet sürücüsünün plakasını maske ile kapattığını tespit etti. Bununun üzerine gidiş güzergahı saptanan motosiklet, polis ekiplerince yakalandı. Plakasının büyük bölümü maske ile kapatıldığı anlaşılan motosiklet sürücüsüne 1128 lira para cezası uygulanırken, motosikleti ise trafikten men edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Trafik ekiplerinin uygulama noktası
-Plakası kapatılmış motosikletten görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=================================

4) TEKİRDAĞ’DA 5 YIL ÖNCE DARBEDİLDİĞİ İÇİN ÖLEN KİŞİNİN KATİL ZANLISI YAKALANDI
 
TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy ilçesinde 5 yıl önce darbedildikten sonra geçirdiği beyin kanaması sonucu ölen Kemal Kara’nın (65) katil zanlısı Murat Mandacı (51), polis tarafından yakalandı. 

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde 15 Mart 2016 günü yaşanan olayda Kemal Kara, evinde komşuları tarafından ölü olarak bulundu. Beyin kanaması sonucu öldüğü sanılan Kara’nın ölümü şüpheli bulunarak cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan otopside Kara’nın darp sonucu beyin kanaması ve iç kanama geçirmesi nedeniyle öldüğü belirlendi. Kara’nın ölümünden önce kendisini görenlerden darbedildiğini gizlediği ve merdivenlerden düştüğünü söylediği öğrenildi.
Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’nın bir süre önce dosyayı yeniden açması üzerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Polisin yaptığı araştırmada, Kemal Kara’nın ölümünden birkaç gün önce gittiği bir barda darbedildiği belirlendi. Araştırmada, bar çalışanı Murat Mandacı ile müşteri olarak gelen Kemal Kara’nın, bardaki bir kadın yüzünden aralarında tartıştığını tespit eden polis olayın görgü tanıklardan B.S.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

YAKALANAN TANIK ANLATTI
İfadesi alınan B.S., Murat Mandacı ile Kemal Kara’nın barda çalışan A.A. isimli kadın yüzünden aralarında tartışma çıktığını belirterek, “Tartışma sırasında Murat Mandacı, Kemal Kara’yı darbetti. Daha sonra Mandacı, Kara’yı aracına alarak evine götürdü. Bende araçta bulunuyordum. Araçta yine darbetmeyi sürdürdü. Kemal Kara’yı evinin önüne götürüp bıraktık. Ertesi gün, içinde kan bulunan aracı temizlettik. Murat Mandacı, şahsın öldüğünü duyunca, olayı kimseye anlatmamamı istedi” dedi.
B.S.’nin ifadeleri üzerine polis, Murat Mandacı’yı Çorlu ilçesinde yakalayarak, gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy’de adliyeye sevk edilen Mandacı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-İl Emniyet Müdürlüğü’nden görüntüler
-Zanlının polisler arasında çıkarılmasından görüntü
-Zanlıdan detaylar
-Zanlının araca bindirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

=================================

5) NİĞDE’DEN PATATES SEVKİYATI DEVAM EDİYOR
 
NİĞDE Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, cumartesi gününden bu yana kentte 2 bin ton patatesin Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından satın alınıp, 81 ildeki ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini açıkladı.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla büyük destek geldi. TMO’nun, çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates ile 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere satın alacağı bildirildi. Bu kapsamda, kentteki depolarda bulunan patatesler, tazelik durumuna göre seçilip TIR’lara yüklenerek Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandı.

‘SOFRALARIMIZDA KALİTE İSTİYORUZ’
Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, 9 Nisan Cumartesi gününden bu yana 2 bin ton patatesin çeşitli illere gönderildiğini açıkladı. Ovacık Köyü’ndeki yükleme noktasında incelemelerde de bulunan Baş, “81 ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı vatandaşımıza ulaştırılmak üzere dağıtım yapılacak. Alımda sınırımız yok, telaşlanmaya gerek yok. TMO tarafından işçilik dahil araba üstü 85 kuruştan alım yapılıyor. Nakliye, ofis tarafından karşılanıyor. Hızlı ve yoğun bir şekilde alım devam ediyor. Tek kriterimiz var, insanımızın sofrasına aş olacak, bizleri mahcup etmeyecek düzende, kalitede işçilik yapılması gerekiyor. Çürüğü, kokusu ve filizlenmişi olmayacak. Sofralarımızda kalite istiyoruz. Başka bir standardımız yok. Bugün 56 TIR sevkiyat planlandı. Yarın ise 100 TIR’ın üzerinde sevkiyat yapılmasını hedefliyoruzö dedi.
Patates üreticisi İsmail Çetinkaya ise karardan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, üretici arkadaşları adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Patateslerden görüntü
-Patatesin TIR’lara yüklenmesi
-Depodaki patateslerden görüntü
-Tarım Müdürü Asım Baş’ın açılaması
-Üretici İsmail Çetinkaya’nın açılaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

=================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!