Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN PAKDEMİRLİ: PROJELERİMİZİN BU YIL İÇİN İZMİR EKONOMİSİNE KATKISI 200 MİLYON LİRA OLACAK (2)
PAKDEMİRLİ: MENEMEN’E POZİTİF AYRIMCILIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘Yerli ve Milli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Menemen Belediyesi önünde düzenlenen törene katıldı, Menemenli üreticilere fide ve tohum dağıttı. Törende konuşan Bakan Pakdemirli, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın seçimlerde halkın karşısına çıkacağını belirtip, bunun Menemenliler için bir fırsat olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli, “Aydın Pehlivan kardeşimiz benim uzun zamandır tanıdığım, siyasette birlikte yol yürüdüğümüz bir arkadaşımız. Her zaman belediye başkanı olmasını istemişimdir, kader böyleymiş belediye başkanı oldu. Bizim onu desteklememiz gerekiyor. Birebir tanıdığım, çok çalışkan, Menemen’e çok büyük faydalar ve katkılar sağlayacağına inandığım bir kardeşimiz. Birebir bana ulaşabilen, Menemen’in bir eksiği olduğu zaman çok rahatlıkla Ankara’ya kadar sesini duyurabilecek bir kardeşimiz. Menemen için Aydın kardeşimizin bir fırsat olacağını düşünüyorum” dedi.
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da AK Parti’nin belediyecilik anlayışının özünde halka hizmet ve şeffaflık olduğunu dile getirdi.
Bakan Pakdemirli ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Bakan Pakdemirli’nin konuşması
-Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın konuşması
-Fidan dağıtım töreninden görüntü
-Bakan Pakdemirli’nin fidan dağıtmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Eda Ebru NANECİ / MENEMEN (İzmir), (DHA)

=============================

2) TÜRSAB BAŞKANI ÖZGÖKÇE: DÜNYANIN HER YERİNDEN VAN GÖLÜNE MİSAFİR BEKLİYORUZ

Reklam Alanı

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, acenta temsilcileri ile 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan ‘Turizm haftası’ etkinlikleri kapsamında Akdamar Adası’nı ziyaret etti. Özgökçe, NASA yarışmasında Van Gölü’nün uzaydan fotoğrafı ile 1’inci olan Astronot Kate Rubins’i de Van’a davet ederek, “Van, artık dünyanın her yerinde bilinen bir şehir, bir coğrafya oldu. Böylelikle dünyanın her tarafından, özellikle Avrupa’dan misafir ağırlamayı bekliyoruz” dedi. 

Van Gölü’nün ortasında bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Akdamar Adası’nda, ilkbaharın gelişiyle badem ağaçlarının çiçek açması ve çevresindeki dağların eteklerinde bulunan kar ile seyrine doyumsuz manzara oluştu. Gevaş ilçesinden yaklaşık 20 dakika süren tekne yolculuğunun ardından ulaşılan ada, her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, beraberindeki bir grup acenta temsilcisi ile Akdamar Adası’nı ziyaret etti.

‘AKDAMAR ADASI BİR GELİNLİĞİ ANDIRIYOR’
Özgökçe, Astronot Kate Rubins’in 12 Eylül 2016’da çektiği fotoğrafla  Van Gölü’nün NASA fotoğraf yarışmasında dünya 1’incisi geldiğini hatırlattı.15-22 Nisan’da kutlanan ‘Turizm haftası’ etkinlikleri kapmasında Akdamar Adası’nın güzelliklerine dikkat çekmek için gezi düzenlediklerini söyleyen Özgökçe, “Biz de buna vurgu yapmak için bugün coğrafyamızın guzide adası Akdamar Adasındayız. Badem ağaçları çiçek açtı, gelinliği andırıyor. Biliyorsunuz NASA’nın düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında Van Gölü dünya birincisi oldu. Bu bizim için büyük reklam oldu. Dünyanın her yerinde bilinen bir şehir, bir coğrafya oldu. Böylelikle dünyanın her tarafından, özellikle Avrupa’dan misafir ağırlamayı bekliyoruz. İl olarak bütün altyapımız oluşmuş bir şekilde hazırız. Konaklama ve yeme içme sektöründe güzel işletmeler yapıldı. Bütün işletmelerimiz güvenilir turizm sertifikası aldı. Van misafirlerini ağırlamaya hazır” dedi.

‘İNCİ KEFALİ’ VE ‘BADEM ÇİÇEĞİ’ FESTİVALİ
15 Nisan tarihi itibariyle inci kefali balık göçünün de başladığını vurgulayan Özgökçe, suyun tersine yüzerek Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyundan tatlı sulara göç eden balıkların görsel şölen sunduğunu belirterek, “Ben daha önce de birkaç turizm platformunda dile getirmiştim. İnci kefali göçünü yılda bir kez festival olarak kutlamak istiyoruz. Burada bizim arkadaşlarımızın da bir isteği oldu. Badem çiçeği festivali de aslında yapabiliriz. Nisan ayının başlarında badem ağaçları çiçek açıyor ve çok güzel görsel şölen sergiliyor. Sektör temsilcilerimizle bir araya gelip, bunu konuşacağız.

VAN GÖLÜ FOTOĞRAFINI ÇEKEN KATE RUBİNS’E DAVET
Özgökçe, NASA yarışmasında Van Gölü’nün uzaydan fotoğrafı ile 1’inci olan Astronot Kate Rubins’i de Van’a davet ederek, “Van Gölü fotoğrafını çeken Kate Rubins’i buraya davet ediyoruz. Biz sektör temsilcileri olarak kendisini fahri hemşehri olarak ilan ettik. Sayın valimiz de bu konuya değinmişti. Kendisini ilimize davet ediyoruz. Bir an önce Van’a gelmesini istiyoruz. Van’da kendisinin bir sürü evi var. Bir sürü kişiye kendisini sevdirdi. Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Van Gölü’nün tarihi zenginlikleri ve Van’a herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Akdamar Adası’ndan genel görüntüler 
-Çiçek açan badem ağaçları
-Ada ve kiliseden genel görüntüler
-TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ile röportaj
-Akdamar Adası’ndan genel ve detay görüntüler

Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)-

=======================

3) İSLAHİYE’YE GELEN MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE 10 GÜN KARANTİNA
 
GAZİANTEP’in İslahiye İlçesine mevsimlik tarım işçileri gelmeye başladı. İlçeye gelen 300 mevsimlik tarım işçisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında kayıt altına alınıp ateşleri ölçüldükten sonra barınacakları çadırlarında 10 gün süreli karantinaya alındı.

İslahiye’ye tarım işlerinde çalışmak için çevre il ve ilçelerden gelen  mevsimlik tarım işçileri Yerliburun ve Ortaklı mahalleleri kırsalındaki konaklama alanlarına yerleştirildi. Jandarma eşliğinde gelen ekipler, kırmızı biber tarlalarında çalışacak tarım işçilerini koronavirüs ile ilgili bilgilendiriyor. Dezenfekte edilen alana ateşleri ölçülerek ve kayıtları yapılarak alınan tarım işçileri, daha sonra çadırları ve çalışacakları arazi dışına çıkmamak kaydı ile 10 gün süre ile karantinaya alındı.

İlk etapta gelen 300 tarım işçisi  uyarılara dikkat edeceklerini söylerken, yetkililer rutin aralıklarla alanda sağlık kontrollerinin yapılıp, karantina sürecinin takip edileceğini belirttiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Yelliburun  Mahallesi
– Tarım işçilerinin çadırlar
– İlaçlama yapılması
– Ateşlerinin ölçülmesi
– Muhtar Ökkeş Toz ile röp
– Genel ve detay görüntüler
Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

=====================

4) ADIYAMAN TABİP ODASI BAŞKANI: KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURULDU, VAKA SAYISI AZALDI
 
ADIYAMAN Tabip Odası Başkanı Dr. İsmail Tosun, Türkiye koronavirüs risk haritasında sürekli yüksek riskli iller arasında yer alan Adıyaman’ın, son açıklamada vaka sayısı düşen 6 il arasında yer almasının sevindirici olduğunu söyledi. Dr. Tosun, kentteki vaka sayılarının insanların tedbirlere uyması ve bir araya gelmekten kaçınması ile azaldığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı değerlendirmede vaka sayısı en çok düşen iller arasında Adıyaman’ın yer alması kentte sevinçle karşılandı. Yetkililer vatandaşları tedbirlere uymaya ve rehavete kapılmamaya davet ederken, Tabip Odası Başkanı Dr. İsmail Tosun, geçmişe göre kent sakinlerinin uyarıları daha çok dikkate aldığını söyledi.

Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralına uyulmasının yanında vatandaşların birbirlerini ziyaret etmekten uzak durması ile vaka sayısının azaldığını anlatan Dr. Tosun, “Bu kurallara ilk başlarda çok fazla uymadığımız için Adıyaman kırmızı bölgeye dönmüştü. Hala öyleyiz ama temizlik, maske ve mesafeye dikkat edildiği ve insanların birbirine misafirliğe, taziye ve düğün ziyaretlerine gitmediği için vaka sayılarında önemli düşüş oldu. Kurallara uyulmaya devam edildikçe de azalma devam edecektir” dedi.

Dr. Tosun, öte yandan vatandaşları koronavirüse iyi geldiği düşüncesiyle çeşitli bitkilere yönelmekten uzak durmaya da davet ederek, “Koronavirüs başladığından beri bu konuda tıbbi makale olarak birçok araştırma yapıldı. Ama maalesef bugüne kadar hiçbir bitkinin koronavirüs üzerinde etkili olduğu bulunmadı. Bunun için bitki tüketimlerine dikkat etmeliyiz. Bu süreçte yapmamız gereken bol su içmek ve meyve ve sebze tüketmek” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kent merkezi
– Vatandaşların cadde ve sokaklarda yürümesi
– Araçların trafikte ilerlemesi
– Vatandaş Aslı Aksoy ile röp.
– Vatandaş Abdurrahman Akçal ile röp.
– Tabip Odası Başkanı Doktor İsmail Tosun ile röp.
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA) 

================================

5) REYHANLI’DA KURU SOĞAN HASADI BAŞLADI
 
HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde kuru soğan hasadına başlandı.

Reyhanlı’da bin dekar alana ekili kuru soğanda hasada başlandı. Tarlalarda işçilerin elleriyle toplayıp, saplarını kestikleri kuru soğanlar, çuvallara doldurulduktan sonra kamyonlara yüklenerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerine sevk ediliyor. Ürün alımı için Bursa Karacabey’den gelen çiftçi ve tüccar Gürer Dipli, ülke genelinde 2,5 ayda tüketilmesi gereken 600 bin ton soğan bulunduğunu kaydetti. Toplamda 400 bin ton ürün fazlası olduğuna dikkat çeken Dipli, bu ürünlerin ihraç edilmesi için teşvikler verilmesi gerektiğini kaydetti. Rekoltenin verimli olduğunu bildiren Dipli, dekar başına 7-10 ton ürün alındığını anlattı. Dipli, hükümetin çiftçilere destek olmak amacıyla satın aldığı kuru soğan ve patatesleri ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtmasının faydalı bir girişim olduğunu vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Kuru soğan tarlasından detaylar 
– Gürer Dipli ile röportaj
– Toplama yapılırken görüntü
– Ürünler kesilirken görüntü
– Çuvala konurken görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!