Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 18 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KOZAN’DA SAĞANAK, SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

ADANA’nın Kozan ilçesinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı evlerde ise baskın yaşandı, bir istinat duvarı yıkıldı.
İlçe genelinde gündüz saatlerinde etkisini gösteren sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kentin bazı işlek caddelerinde oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerleyebildi. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, tarım arazileri de taşkından etkilendi, bir bahçenin istinat duvarı ise yağmur sırasında yıkıldı. Ayrıca, Tufanpaşa Mahallesi Tanrıverdi Sokak’ta yolun çökmesi nedeniyle bir kamyonet çukura düştü. Kamyonet, belediye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı.

Görüntü Dökümü
————————
– Caddeden akan sel suları
– Nareciniye bahçesi ve önündeki sel suları
– Yıkılan istinat duvarı
– Evleri basan su
– Vatandaşların suyu tahliye etmek için yoğurt kaplarını kullanması
– Ev sahibi kadının yaşadıklarını anlatması

Haber: Ali GÖKDAL – Kamera: KOZAN (Adana)

=================

2) YEDİEMİN OTOPARKINDA YANGIN, 9 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

Reklam Alanı

DENİZLİ’de, yediemin otoparkında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü, 9 araç kullanılamaz hale geldi.
Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesi’nde bulunan yediemin otoparkında, saat 17.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin yaklaşık yarım saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangında otoparkta bulunan 9 araç kullanılamaz hale geldi.
Polis, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlattı. 

Görüntü dökümü
—————-
-Yanan araçlardan görüntü
-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmasından detay

Kj:Haber-Kamera:Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

===================================

3) BALKONDAN SARKAN ÇOCUĞUN KALDIRIMA DÜŞME ANI KAMERADA

SİVAS’ta, balkonda oyun oynarken korkuluklara çıkıp, kendisini sarkıtan Okan Berk Tokmak (10), yaklaşık 5 metreden kaldırıma düştü. Okan Berk hafif yaralanırken, düşme anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, saat 16.30 sıralarında Demircilerardı Mahallesi 12’nci sokak üzerindeki 3 katlı apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, apartmanın 1’inci katındaki balkonda oyun oynayan Okan Berk Tokmak, demir korkuluklara çıktı. Balkondan sarkan Tokmak, bir süre sonra yaklaşık 5 metre yükseklikten kaldırıma düşerek hafif yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Tokmak tedaviye alındı. Tokmak’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Öte yandan, çocuğun balkondan düşme anı ise çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü
———————
-Olay yerinden görnütü
-Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler

Haber:Hüsnü Ümit AVCI-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

=======================================

4) BOYA ATÖLYESİNDE YANGIN

 SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde, boya atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldü.
Yangın, saat 16.30 sıralarında Serdivan Beşköprü Mahallesi Çırçır Sokak’ta bulunan boya atölyesinde çıktı. Atölyede çalışanlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, statik boya sonrası metallerin kurutulduğu fırında çıkan yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
————–
-Yangın yeri detay
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları
-Fabrika içi detay
-İtfaiye ekibinin fabrikadan ayrılması

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

=======================================================

5) MARMARİS KAYMAKAMI JANDARMA İLE DENETİM YAPTI

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Datça yolu üzerinde Çetibeli mevkisinde oluşturulan Kontrol Noktası’nda jandarma ekipleriyle birlikte denetimlere katıldı, sürücü ile yolculara uyarılarda bulundu.

Marmaris-Muğla Karayolu’nun 21 ‘inci kilometresinde bulunan Çetibeli Jandarma Kontrol Noktası’nda yapılan denetimleri İlçe Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy inceledi. Kaymakam Aksoy ve Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Murat Çam, ekiplerle birlikte tam kapanma genelgesine göre sürücü ve yolcuların izin belgelerini kontrol etti. Jandarma ekipleri plaka ve kimlik sorgulaması yaptı. Kaymakam Aksoy, koronavirüs tedbirlerine uyulması için sürücü ve yolcuları uyardı. 2 saat süren denetim sonrası Marmaris İlçe Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy açıklama yaptı. Denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığını belirten Kaymakam Aksoy, “Jandarma kontrol noktasında yapılan denetimlerde şimdiye kadar bir sorun ile karşılaşılmadı. Sürücü ve yolcular gerekli izin belgeleriyle yola çıkmış. Yapılan denetimlerde çoğunluk Marmaris ve Datça ilçelerinde ikamet eden kişiler. Tam kapanma sürecinden verilerin maviye dönmesi için Marmarisliler çok daha duyarlı olmalıdır. Sizlerin vesilesiyle Marmarisliler’in Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum” dedi.

Görüntü dökümü
—————
-Çetibeli Jandarma Kontrol noktası genel görüntü
-Kaymakam Aksoy ve İlçe Jandarma Komutanı Kd. Binbaşı Murat Çam’ın denetimlerinden genel-ayrıntılı görüntü
-Kaymakam Aksoy açıklama

Haber – Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

==========================================================

6) OSMANLI ÇİLEĞİ, HASAT İÇİN GÜN SAYIYOR

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, ‘Padişah sofrası meyvesi’ olarak bilinen aroması, rengi ve tadı ile öne çıkan yöreye özgü Osmanlı çileği, hasat için gün sayıyor.
İlçe tarihinde önemli yere sahip Osmanlı Çileği, Kocaali Mahallesi ve bazı köylerde yetiştiriliyor. Kendine özgü kokusu ve aromasıyla diğer çileklere göre daha lezzetli olmasıyla öne çıkan çilek, ön siparişlerle henüz hasadı yapılmadan tarladayken satılıyor. ‘Padişah sofrası meyvesi’ olarak bilinen Osmanlı çileği, rivayete göre padişahların sofralarından eksik olmamasının yanı sıra Osmanlı Devleti zamanında yabancı devlet adamlarına hediye olarak gönderildiği biliniyor.
Osmanlı çileği üretiminin artırılması için kurulan Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği de 5 dönüm arazi üzerinde üretim yaparak Osmanlı çileğini yaşatmaya çalışıyor. Aynı zamanda fide üretimi de yapan dernek, ürettiği çileklerin satışını yaparak gelir elde ediyor. Dernek Başkanı Şaban Çetinkaya, Osmanlı çileğine ger geçen yıl ilginin arttığını söyledi. Mayıs ayı sonunda hasat edilen Osmanlı çileği hakkında bilgi veren Çetinkaya, “Osmanlı çileği son yıllarda güzel bir ivme kazandı. Her geçen yıl bu ivme artarak devam ediyor. Artık biz bölgemizde fide üretimini de üstlendik. Ama şu anda üretimin talebi karşılaması mümkün değil. Şu anda karşılamadığı gibi kısa sürede karşılayacağını da ben tahmin etmiyorum. Böyle güzel bir meyveye gerçekten talep çok. Ereğli içi ve Ereğli dışından hatta ve hatta yurt dışından talepler var. Ama yeterli üretim olmadığı için bu taleplere cevap veremiyoruz. Bizi üzen noktada bu.” dedi.
BOŞ ARAZİLER DEĞERLENDİRİLMELİ
Çetinkaya, ilçede boş olan arazilerin Osmanlı çileği üretimi için kullanılabileceğini ifade etti. Tüm imkanların bulunduğunu ancak üretimin yeterli olmadığını ifade eden Çetinkaya, şöyle dedi:
“Tabiri caiz ise un var, yağ var şeker var. Biz neden helva yapamıyoruz. Sürekli olarak bu soruya cevap arıyoruz. Karadeniz Ereğli’de Osmanlı Çileği gibi dünyanın en güzel meyvesi var. Boş alan ve topraklarımız var. Bir sürü de boşta işsizimiz var. Bu üç olgu bir araya geldiğinde burada üretimin olmaması insanı gerçekten düşündürüyor. Böyle bir talep var. Fiyat da gayet güzel. Fiyatın bir pazar fiyatı gibi algılanmaması da gerekiyor. Üretim çok az talep çok yüksek. Talep çok yüksek olunca fiyatlarda belli seviyeye çıkıyor. Geçen yıl 50-60 liradan kilosu satıldı. Bu sene de 55 liradan satılacağını düşünüyorum.” dedi.

Görüntü Dökümü
—————–
– Dron ile fide tarlasından detaylar
– Çilek tarlası
– Şaban Çetinkaya’nın tarlaya girmesi
– Yetişen çilekler
– Şaban Çetinkaya’nın çileklere bakması
– Şaban Çetinkaya ile röportaj
– Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

========================================================================================

7) TARİHİ KADIKALESİ KAZILARINDA 13’ÜNCÜ YÜZYILDAN KALMA İNSAN İSKELETLERİ BULUNDU

AYDIN’ın Kuşadası ilçesindeki tarihi Kadıkalesi- Anaia Höyüğü’nde bu yıl yapılan kazılarda 13’üncü yüzyıldan kaldığı tahmin edilen ikisi çocuk 5 insana ait iskelet bulundu. Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız, “Mezardaki iskeletlerin duruş ve gömülüş tarzına baktığımızda Hıristiyan dinine mensup insanlar olduğunu anlıyoruz. Mezarlarla ilgili antropolojik çalışma devam ediyor” dedi.
Kuşadası’nın Kadıkalesi Mahallesi’nde bulunan tarihi Anaia Höyüğü’nde 21 yıldır kesintisiz devam eden arkeolojik araştırmaların bu yılki ayağı nisan ayında başladı. Yaklaşık 4 haftayı geride bırakan kazı çalışmaları sırasında, uzman ekip tarafından açılan yarmalarda 5 yeni mezar keşfedildi. Mezarlarda 2’si çocuk, 5 insana ait iskelet bulundu. İncelemeye alınan iskeletlerde ölüme neden olacak travma izlerine rastlanmadı.
‘HAÇ MOTİFLİ KOLYE VE BİLEZİKLERE RASTLIYORUZ’
Kadıkalesi- Anaia Höyüğü’nden çıkan buluntuların sergilendiği Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız, “Kadıkalesi’nde anıtsal bir kilise bulunduğu için insanlar öldüklerinde bu kilisenin çevresine gömülmüşler. Bulunan 5 mezardaki iskeletlerin duruş ve gömülüş tarzına baktığımızda Hıristiyan dinine mensup insanlar olduğunu görüyoruz. Mezarlarla ilgili yaptığımız antropolojik çalışma devam ediyor. Yaklaşık 2 bin 150 metrekarelik bir alanı kapsayan Kadıkalesi’nde 400’e yakın gömü olduğunu tahmin ediyoruz. Ortaya çıkardığımız mezarlarda da haç motifli kolye ve bileziklere sıkça rastlıyoruz” diye konuştu.
GEÇMİŞİ PREHİSTORİK DÖNEME UZANIYOR
Kuşadası Belediyesi’nin verdiği destekle kazı çalışmaları sürdürülen Kadıkalesi- Anaia-Höyüğü’nün geçmişi ‘Prehistorik’ (tarih öncesi) döneme kadar dayanıyor. Kazılarda bugüne kadar boyalı çanak ve çömlekler, taş baltalar ile topraktan yapılmış çeşitli kaplar bulundu. Hitit dönemine ait heykellerin de çıkarıldığı Anaia- Höyüğü’nde milattan sonra 12’nci ve 13’üncü yüzyıllara ait sırlı seramikler, takılar, azize ikonası, kurşun mühür baskıları ve o döneme ait hayvan ayak izlerinin bulunduğu 8 asırlık kiremit parçaları da çıkarılan buluntular arasında yer alıyor.

Görüntü Dökümü
—————–
-Kadıkalesi’nden görüntü  
-Kazı çalışmalarından görüntü
-Bulunan mezarlardan görüntüler

Haber – Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

===================================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!