Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABADAN OĞLUNA ‘TESLİM OL’ ÇAĞRISI

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 614’üncü gününde kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. 6 yıl önce 21 yaşındayken kandırılıp dağa kaçırılan üniversite öğrencisi oğlu Mikail için eylem yapan Yusuf Erdinç, “6 yıldır senin peşindeyim. Seni kandırıyorlar. Askerimize, polisimize kurşun sıkıyorsun. Gelirsen, sana hakkımı helal ederim, eğer gelmezsen evlatlıktan reddediyorum seni, sen benim evladım değilsin” diyerek tesli olması çağrısında bulundu 

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, iki yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylem başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı.

Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılan 24 aile daha evlatlarına kavuştu.

‘GELMEZSEN EVLATLIKTAN REDDEDİYORUM SENİ’

Reklam Alanı

İstanbul’da 6 yıl önce 21 yaşında kandırılarak dağa götürülen oğlu Mikail için Van’dan gelen Yusuf Erdinç, oğluna teslim olması için çağrıda bulundu. Erdinç, “Oğlum Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 2’nci sınıfta oğlumu benden kopardılar. Onlar beni nasıl paramparça ettilerse Allah da onları parça parça etsin. Oğlum ben seni büyüttüm, hukuk fakültesine gönderdim. Sen ne yaptın? Amerika’nın uşağı oldun. Ben de Kürdüm, annem Kürt, babam Kürt. Allah beni Kürt olarak yaratmış, Kürtlüğümü de inkar etmiyorum ama ben Amerika’nın Kürdü değilim. İsrail’in uşağı da değilim. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürdüyüm. Eğer HDP’li milletvekillerinin bir tane çocuğu orada varsa sen de orada kal. Onların çocukları Avrupa’da okuyorlar. Seni dağa çıkarmışlar. 6 yıldır senin peşindeyim. Seni kandırıyorlar. Askerimize, polisimize kurşun sıkıyorsun. Gelirsen sana hakkımı helal ederim, eğer gelmezsen evlatlıktan reddediyorum seni. Sen benim evladım değilsin. Hakkım da sana zehir olsun” diye konuştu. 

‘CUMHURBAŞKANIMIZ ANNELERİ DAVET ETTİ’

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, 2015 yılında 17 yaşında fırında çalışırken kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlat nöbeti tutan anneleri İstanbul’a davet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Çocuğumu bizden kopardılar, götürdüler. 2015’ten sonra hayatımızı zindan ettiler. Çocuklarımızı dağa mahkum ettiler. Bizi de kendi kapılarına mahkum ettiler. Zaten bunlarda vicdan merhamet yoktur. Vicdan merhamet olsa bunu yapamazlardı. Cumhurbaşkanımız, buradaki bütün anneleri davet etti oraya. Ona teşekkür ediyoruz. O Türkiye’nin değil, dünyanın cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanımız bu mübarek günde bütün anneleri davet etmiş. İnşallah bu mübarek günde Allah anne babaların yüzüne bakar, çocuklarımız bize döner. Oğlum, kaç gel Türk adaletine teslim ol. Ananın kucağına gel. Biz eve giremiyoruz, ev bize zindan olmuş. Bu yanlış yönden dön gel, bir huzur yaşayalım.”

Görüntü Dökümü
————
Otel bahçesinde oturan babalar
Çocuklarının fotoğrafını tutan babalar
Baba Yusuf Erdinç ile röp.
Baba Abudllah Demir ile röp.
Ailelerden detay
Genel ve detay
Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

============

ŞIRNAK’TAKİ VAKA DÜŞÜŞÜNDE DENETİM ETKİSİ

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında, vaka sayısının düşüş gösterdiği Şırnak’ta, polis ekiplerinin denetiminin etkili olduğu belirtildi.

Şırnak, geçen hafta koronavirüs risk haritasında 100 bin kişide 55,04 ile yer alırken, bu hafta rakam 46,12’ye düştü. Kentteki vaka sayısı düşüşünde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerin etkili olduğu belirtildi. Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin denetimleri ise aralıksız sürüyor. Şehrin farklı bölgelerinde kontrol noktaları oluşturan ekipler, sürücü ve yolcuların izin belgelerini kontrol ederek, kısıtlamadan muaf olup, olmadıklarına bakıyor. Kısıtlamayı ihlal edenlere cezai işlem uygulanırken, Şırnak merkez ve ilçelerde, birçok noktada denetim yapan ekipler, tedbir ihlallerini engelliyor.

Görüntü Dökümü
———
Güvenlik güçlerinin gece ve günüz yaptıkları denetimler
Şırnak’In boş sokakları
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

==========

METRUK BİNADA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

ADAPAZARI’nda metruk bir binada çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Ekipler, yangının sebebini belirlemek için çalışma başlattı.

Olay saat 15.00 sıralarında Adapazarı Ozanlar Mahallesi Kılavuz Sokak üzerindeki metruk binada meydana geldi. Bina içerisinde henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede yapının tamamını sardı. Binadan yükselen alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler, yangının sebebini belirlemek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

– Alevli görüntüler(cep telefonu)
– Ekiplerin çalışmaları
– Detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)

=================

HATAY’DA ÇİÇEKÇİLERDE ANNELER GÜNÜ YOĞUNLUĞU BAŞLADI

HATAY’da Anneler Günü nedeniyle hazırlıklarını tamamlayan çiçekçiler, bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar, ikametlerine en yakın çiçek satıcılarından çiçek alabilecek ve çiçekçiler evlere sipariş götürebilecek.
Her yıl mayıs ayının ikinci haftası pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl da koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanacak. Kısıtlamalara denk gelen Anneler Günü’nde hediye olarak en çok çiçek tercih ediliyor. Hatay’da tam kapanma tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalardan bugün ve yarın, 10.00-17.00 saatleri arasında muaf olan çiçekçiler, hazırlıklarını tamamladı.
‘ANNELER GÜNÜ ESNAFA CAN SUYU OLACAK’
Pandemi sürecinde sıkıntılı günler geçirdiklerini söyleyen Hatay İli Çiçekçiler Derneği başkanı Bülent Çıldır, “Bu gün ve yarın Anneler Günü dolayısıyla işletmemiz açık olacak. Tüm çiçekçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arası gel-al hizmeti verecek. Yine bu iki günde 10.00 ile 24.00 saatleri arasında çiçek satıcıları servis hizmeti verecektir. Sıkıntılı günler geçiren esnafımıza Anneler Günü can suyu olacak. Her zamanki gibi hazırlığımızı yaptık, tüm çeşitlerimiz mevcut. Tüm annelerimizin gününü kutluyorum, umarım en kısa zamanda eski günlerimize dönerizö ifadelerine yer verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
– Çiçekçi satıcısından detaylar
– Çiçek buketi hazırlanması
– Çiçek çeşitlerinden detaylar
– Telefonla sipariş alınması
– Hatay İli Çiçekçiler Derneği başkanı Bülent Çıldır’ın konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

=====================

KURUMA TEHLİKESİ OLAN TAHTAKÖPRÜ BARAJI’NDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesi ile Amik Ovası’ndaki tarım arazilerinin büyük kısmını sulayan ve kuruma tehlikesi olan Tahtaköprü Barajı, son yağışlarla yüksek doluluk oranını yakalayarak, 145 milyon metreküp kapasiteye ulaştı.
Karasu Çayı üzerine 1974 yılında yapılan Tahtaköprü Barajı için 2015’te başlatılan yükseltme çalışması sonrası kuraklık endişesi başladı. İslahiye’ye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Tahtaköprü Barajı, son 5 ayda toplam 603 kilogram yağmur düşmesi ve karların erimesiyle yüksek doluluk oranını yakalayarak, 145 milyon metreküp kapasiteye ulaştı. Yılda 20 milyon kilovat saat elektrik üretilmesi planlanan barajın doluluk oranı, yağışların ardından yüzde 32’ye yükseldi. Baraj, aynı zamanda göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunması nedeniyle 22 türde 6 bin 447 kuşa ev sahipliği yapıyor.
Kuraklık endişesi yaşanan kış aylarında 603 kilogram yağışın düşmesiyle barajın doluluk oranını yakaladığını belirten İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, “Tahtaköprü Barajı’mızda 2015 yılında başlayan yükseltme çalışmasında sona gelindi. 2019 yılında tekrar su tutmaya başlayan barajda 30 Kasım 2020 ile 30 Nisan 2021 tarihleri arasında 603 kilogram yağışın düşmesiyle barajımızda doluluk oranı 145 milyon metreküpü bulmuştur. Bu yağışların yanında karların erimesiyle doluluk oranımız, yüzde 32 bulmuştur. Doluluk oranı nedeniyle Amik Ovası’na su verilmeye başlamasıyla çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Tahta Köprü Barajı(DRON)
– Su seviyesi
– Mehmet Köse  ile röp
– Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!