Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DİYARBAKIR’DA HUSUMETLİLER ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

DİYARBAKIR’da, husumetli 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, husumetli iki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle olay silahla kavgaya dönüştü. Kavgada ismi öğrenilemeyen 1 kişi vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan kişi, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kavgaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
Olay yeri
Olay yeri inceleme ekibi
Polis ekipleri
Zırhlı polis araçları
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

Reklam Alanı

=====================

SALİHLİ’DE BOŞ ARAZİYE BIRAKILAN 4 GÜNLÜK BEBEK KURTARILAMADI

MANİSA’nın Salihli ilçesinde,  boş araziye bırakılan ve 3-4 günlük olduğu belirtilen erkek bebek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Öte yandan, polis ekipleri  tüm hastanelerde son 1 hafta içerisinde doğum yapan kişilerin kayıtlarını incelemeye başladı.

Olay, ilçeye bağlı Zafer Mahallesi Site Caddesi üzerinde boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, arazide boş şişe toplayan bir kişi  çukur içerisinde battaniyeye sarılı bir bebek buldu. Bebeğin hareketsiz halde olduğunu fark eden kişi durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri bebeği özel bir hastanaye kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek hayatını kaybetti. Bebeğin cansız bedeni  Salihli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

DOĞUM KAYITLARI İNCELEMEYE ALINDI
Olaya ilgili geniş çaplı soruşturma  başlatan polis ekipleri çevrede incelemelerde bulundu. Öte yandan ekipler, 3 ve 4 günlük olduğu değerlendirilen erkek bebeğin ölümü sonrası ilçedeki tüm hastanelerde son 1 hafta içerisinde doğum yapan kişilerin kayıtlarını incelemeye başladı. Ekiplerin olayla ilgili başlattığı soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Bebeğin bulunduğu alandan detay görüntü
-Hastanenin dışından görüntü

Haber-Kamera:Emre SAÇLI /SALİHLİ (Manisa), (DHA)

=======================

TOKAT’TA FİLİSTİN’E DESTEK KONVOYU

TOKAT’ta, işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları protesto amaçlıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından konvoy düzenlendi.

İsrail’in Doğu Kudüs’teki zulmüne karşı Tokat’ta protesto gösterisi düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu mensubu ve vatandaşlar Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplandı. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan grup, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı. Kudüs’ün tüm Müslüman’ların ortak sorunu olduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği  Tokat Şube Başkanı Bekir Durupınar “Bundan sonra söz bitmiştir. Bu zalimlere anladığı dilden konuşma vaktidir. TBBM toplanmalıdır. İslam iş birliğ teşkilatının toplanması sağlanmalıdır. Ordumuz teyakkuz haline geçmesi gerekir. Ancak Allah için yola çıkanın yardımcısı Hazreti Allah’tır. Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son siyonist ölüncüye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücadelemiz başta Kudüs ve tüm İslam beldeleri kutlu bir zaferle siyonizmden kurtulana dek devam edecektir” dedi. 

Basın açıklamasının ardından  600 araçlık konvoy, kornolar ve bayraklar eşliğinde şehir merkezinde tur attı.

Görüntü Dökümü:
-Grubun görüntüsü ve açıklama
-Konvoydan görüntüler

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA)

=======================

KONYA’DA, FİLİSTİN’E DESTEK MİTİNGİ

KONYA’da, koronavirüs kısıtlamaları devam ederken,  Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Mevlana Meydanı’nda ‘Filistin’e destek mitingi’ düzenlendi. Mevlana Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi protestolarını ve basın açıklamalarını yaptıktan sonra sessizce dağıldı. Konya Valiliği ise ‘Filistin’e destek  mitingi’ için izin verilmediğini açıkladı. 

İsrail  polisinin, Mescid-i Aksa’ya girerek, Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ile saldırmasının ardından kentteki  Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ellerinde Filistin bayraklarıyla Mevlana Meydanı’nda bir araya geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma nedeniyle devam eden sokağa çıkma kısıtlamasında bir araya gelen yüzlerce kişi, yaşanan saldırıları kınayıp İsrail’e tepki gösterdi. 

Platform üyeleri adına konuşan Muhsin Görgülügil, şunları söyledi:

“Bizler bugün, burada faşist İsrail devleti eliyle Kudüs’te insanlığa karşı yürütülen suçların son halkası olan Mescid-i Aksa’yı işgal ve zabtetme girişimine karşı duruşumuzu göstermek, tavrımızı ortaya koymak üzere toplandık. Açıklamamıza geçmeden ifade etmek istediğim ilk husus; pandemi şartlarında, konulmuş olan kurallara riayet ederek bu açıklamamızı yaptığımız hususudur. Sorumluluk duygusuyla ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla bu programı organize ettik. Normal şartlar altında bu meydanı ve bunun gibi birkaç meydanı doldurabilecek kapasitesi var Konya’mızın, elhamdülillah. İstemiş olsaydık onu da yapardık. Ama maksadımız o değil. Zulme karşı burada olduğumuzu, karşı çıktığımızı göstermek üzere sizlere sesleniyoruz.”

Görgülügil, her gün Filistin’de, Kudüs’te yenileri eklenen zulüm, baskı ve şiddetin son bulmasını istedi. Meydanda toplanan kalabalık ise açıklamanın ardından sessizce dağıldı. 

Konya Valiliği ise miting öncesi, ‘Filistin’e destek mitingine’ izin verilmediği yönünde duyuruda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “Konya’da Filistin’e destek mitingi için valilik izin bilgileri doğru değildir. Kitlesel toplantıların yapılması vatandaşımızın sağlığı açısından ciddi risk oluşturup kısıtlamaya tabidir. Hemşerilerimizin bulaş riskini artıracak toplanmalardan uzak durulması bu konuda hassas davranması salgın önlemleri konusunda son derece önemlidir.”denildi.

Görüntü Dökümü 
– Mitingden genel ve detay

Haber- Kamera: Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA DHA

=====================

MANDALARIN DEREYLE BULUŞMASI GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

BALIKESİR’in mandacılıkla geçimini sağlayan kırsal Balıklı Mahallesi’nde mandaların dereden geçişi görsel şölen sunuyor. Belgeselleri andıran geçişin ardından ise bölünen yollara ayrılan mandalar, damlarına gidiyor.

Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Balıklı ve Yakupköy mahalleleri manda üretimiyle ön plana çıkıyor. Mandalar, ineğe göre daha yağlı bir sütü olması nedeniyle genel olarak kaymak üretiminde kullanılıyor. Balıkesir genelinde 5 bine yakın manda bulunurken, toplam manda sayısının yarısı ise Balıklı ve Yakupköy mahallelerinde bulunuyor. Manda sütünün kilosu perakende olarak 10- 12 liradan satışa sunuluyor. Genel olarak tatlılarda kullanılan kaymağının kilosu ise 100 ila 120 liradan satılıyor.

Kırsal Balıklı Mahallesi’nde sürü halinde meraya çıkan mandalar ise görsel şölen oluşturuyor. Özellikle kırsal Balıklı Mahallesi deresinden geçerken belgeselleri aratmayan görsel bir şölen sunan mandalar, çobanlara ise en zor zamanı sıcak havalarda yaşatıyor. Mandaların yazın dereden çıkmak istemediğini söyleyen Orhan Kahraman, “Yazın dereden zor çıkarıyoruz. Yayılıp kalıyorlar” dedi.

30 yıldan buyana manda baktığını belirten Fahri Demir ise “Mandalar sabah saatlerinde çıkıyor ve akşam üstü saat 18.00 civarında damlarına dönüyorlar. Meradan sürü halinde gelen mandalar dereyi geçer geçmez ise kendi yollarına ilerleyerek damarına giriyorlar. Biz mahallemizde artık bu görüntülere alışsak da, dışarıdan gelenler için büyük bir görsel şölen oluyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Mandaların meradan dönüşü
-Mandaların dereden geçişi
-Orhan Kahraman röp
-Fahri Demir röp

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)

===================

EĞLENCE MEKANI VE KIRAATHANEDE YAKALANANLARA 174 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde kapalı olması gereken ancak müşteri alan bir eğlence mekanı ile bir kıraathaneye polisin düzenlediği baskınlarda müzik eşliğinde eğlenen ve kumar oynayan 44 kişiye 174 bin 720 lira para cezası uygulandı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, tam kapanmada, ilçedeki bir müzikli eğlence merkezi ile kıraathanede müşteri bulunduğu ihbarı aldı. İki işyerine de eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, eğlence mekanında bulunanların müzik eşliğinde alkol alan,  diğer kıraathanede de kumar oynayanları yakaladı.

Her iki işyerinde yakalanan 44 kişiye toplam 174 bin 720 lira para cezası uygulandı. Her iki işyeri hakkında da işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Alkollü mekana polis baskını
-Mekanda eğlenenler
-Kahveden detaylar
-Kahvede oyun oynayanlar
-Detaylar

Haber: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!